Miért lett ilyen a színvonal?

Címkék
Miért lett ilyen a színvonal?
2013-12-29T09:55:10+01:00
2014-01-20T11:50:26+01:00
2022-10-23T03:05:37+02:00

 • "Én csak akkor megyek, ha ingyen lesz a sör, és ingyen lesznek az ázsiai csajok is! "

  de akkor elkapunk, mármint mi "a kutyák",
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Felesleges filozofálás helyett inkább kérj egy művészi fotót Sting-től, és tedd be a darts táblád hátlapjának


  Nem, szerintem most inkább rám gondolt a kolléga.

  És alapvetően az a probléma, hogy én egy kicsit félreérthetően és pontatlanul fogalmaztam, ő pedig sorozatosan nem hajlandó pontosan elolvasni és megérteni amit írok, és helyette engem vádol azzal, hogy én nem olvasom el pontosan azt amit ő írt.

  A probléma, hogy azt a részt, amit problémázik hogy nem olvastam el, jóval később írta, mint ahogy a kifogásolt válaszomat írtam, és ezt még nem volt képes belátni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ami egyéb iránt igaz. Mármint azt illetőleg, hogy ha eltöltesz egy évtizedet valamivel, és még csak nem is agyatlanul teszed, akkor csakugyan látni fogsz egy-két dolgot. De mi baj van azzal? Talán lusta vagy, vagy eszed nincsen hozzá, vagy csak nem ér meg neked annyit?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Áh, a francokat! Ez a fórum is tök jól mutatja a tendenciákat:
  Névtelenség mögé bújva trollkodhat bárki személyisége szerint, és meg is teszi, mint más fórumon.

  Viszont, most világosodtam meg, hogy miért is tetszik ez a "trollkodás": jellemzően ugyanazon egyének váltanak mindig csörtét, kb. ugyanabban a stílusban, egymást szapulják, bármi legyen is az apropó. Ennyi év után már inkább mulatságos (mégha a résztvevők nem is így gondolják abban a pillanatban ). De higgyétek el, ez eddig jó! Ismerjük egymást (márami a hozzászólásokon átjön), meg nem öljük (és öleljük) egymást, kiélhetjük egymáson vélt vagy valós sérelmeinket, ahogy Sting is utalt rá.

  Egy (egy?... sok...) sör mellett pedig nevetgélnénk az esetleg hülye "sértéseinken, beszólásainkon", és másnaposan kéz-a-kézben keresénk azt a rétetet, ahol fehér ruhában real_heat zongorázna, ahogy ez felvetődött! (Úgy el tudom képzelni ezt az egészet...)

  valamiért mégis megnyitjuk a prog.hu-t nap mint nap, ki-ki miért...

  sarkiróka, thx ezért a topikért!

  Mindenkinek kívánok boldog békés trollmentes vagy épp trollos Újesztendőt!

  Üdv: petijava
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nem hungarikum, én külföldi oldalakon is láttam itt-ott, csak ott nem szálltam be
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Veréb mondja sarkirókának! :D


  inkabb sarkiroka mondja verebnek, hogy negyfeju :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Egyertelmu kerdesre kapsz egyertelmu valaszt"

  Ahhahahh, ma beneztem a tudastarba is :D
  Két változó cseréje harmadik nélkül probléma - Tudástár - Prog.Hu
  A ketvaltozos, egykifejezeses, C-s xor trukk az valahol a 10. hozzaszolasnal bukkan fel eloszor, de aztan kuderul, hogy a tema cimevel ellentetben nem is az a kerdes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az én naiv elképzelésem szerint 10 év munka után a regisztrált tagok Szakmai Beképzeltek lettek. Azóta egy kicsit "vén tengeri medvéknek" gondolhatják magukat, akik már "láttak egy-két" dolgot. Talán ezért van nagyobb kedvük apróságokon kötekedni, leszólni egymást, stb.
  De ezt egyáltalán nem sértésnek szánom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem igazán értem, milyen problémákról írsz úgy egészében.

  Ha a tudástárba mész kérdezni, ott egyértelmű kérdésre kapsz egyértelmű választ. Ha meg annyit se tudtál, hogy egy értelmes kérdést kicsikarjanak belőled, hát bocsesz, eridj könyveket olvasgatni. Teljesen rendben van az úgy.

  Ha meg munka van, fel se jössz ide, ahogy mások sem, akik el vannak foglalva. Az is rendben van.

  Van mondjuk egy általános jelenség, ami pár éve kezdődött: a válság sajnos lebontotta az idiótáknak felépített deportációs zónákat, mert már nincs pénz az üzemeltetésükre, így most elárasztottak mindent. A prog.hu-t is. A szakmai fegyelem ilyen körülmények között csak részben őrizhető meg, és annak is szükséges peremfeltétele, hogy szigornak kell lennie - mindenki fejére. Sajnálatos, hogy egykoron jó haver szakik most egymást is nyakon kell néha csapják, ugyanakkor az általános hangulat megőrzése nem hagy más lehetőséget. Senkinek sem hibája, és igazából destruktívnak sem mondanám. Képzeld csak el, mi lenne nélküle? Szerintem még így a legjobb. Vagy legalábbis nekem nincs jobb ötletem.

  Felesleges filozofálás helyett inkább kérj egy művészi fotót Sting-től, és tedd be a darts táblád hátlapjának
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Latod, milyen jol megy ez neked?! Ket odaszurassal magad moge utasitottad jambust a rangsorban. Kene ilyen rangsor is az oldalra: az elso helyen mindig Sting lenne, azt a reszt lehetne statikus tipuskezelessel, offline forditani, a tobbi helyezest elert versenyzot pedig a durvan gyors es dinamikus JS segitsegevel kene megjeleniteni.

  Egyebkent ha ez nem lenne, akkor nem sok minden izgalom maradna a proghun.Csak hat most belementel egy jatekba es ,nem a tied volt az utolso szo. Igy nyilvan nem annyira poen :D
  De ez szerintem valami magyar sajatossag .(sot! Hungarikum.) Ket kulfoldi szakmai forumon nezegettem, de egyiken sem volt ilyen viselkedes. (SO, AMD. Az utobbinal iden kezdek el az elozetes cenzurat, de nem a trollkodas miatt, hanem a spambotok miatt.)

  A goto meg szerintem is azt jelenti, hogy egy tetszoleges cimre ugrik a vezerles, legyen azon a cimen code, data, garbage. Az csak egy olcso hamisitvany, amikor egy korulvevo blokk vegere lehet csak ugrani. Ezt nyilvan finrod is tudja, de a jatek celja a vita megnyerese volt, haha.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nincs az ilyennel bajom. a probléma az hogy csak ilyenbe lehet itt keveredni. nézd csak meg szinte az összes olyan társalgó topicot, ahol több mint 15 hozzászólás van. mindenhol a flame, meg az apróságok boncolgatása, szőrszálhasogatás megy.
  a tudástárról ne is beszéljünk. ezerszer ismételt kérdések, és az arra adott ezerszer máshogy elutasító válaszok. de ez most nem is érdekes. a társalgóban lévő szőrszálhasogatás amit kiemeltem
  a szünettel meg szintén nincs gond, most szabin vagyok. amikor dolgozok akkor sem időm, sem erőm nincs a prog.hu-s érvcsatákba beszállni - ilyenkor szünetet tartok :) addig meg vagyok épp elég makacs ahhoz hogy kitartsak az igazam mellett :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak nem az történt (persze csak vaktában találgatok), hogy belekeveredtél egy sehová sem vezető meddő vitába, és most nem tudod, hogyan keveredj ki belőle? Hát, nehéz kérdés. Mondjuk kezdetképp tarts egy kis szünetet, pl ebben az évben már ne szólj hozzá, hagyd egy kicsit pihenni a kérdést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor nincs mit tenni, így jártam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést, de én válogatom meg, hogy kivel-milyen gondolataimat osztom meg. Neked ezek jutottak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szóval besértődtél :) sajnálom.
  maradt az hogy a témához nem szorosan kapcsolódó dologgal kapcsolatos apróságokról megy a vita, az érdemi hozzászólások helyett.
  most például a csapatépítős sörözést elitélted és kilátásba helyezted hogy nem is fogsz érdemben válaszolni emiatt. aztán amikor kifejezetten a véleményed felől érdeklődtem, akkor is a mondandóm egy apró - jelen esetben lényegtelen bár direkt provokativ részletén leragadsz és arra fogod hogy amiatt nem szólsz érdemben a témához.
  épp ez is az a folyamat amit a topic nyitásakor megfogalmaztam
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szóval ha felnőttnek érzed magad, akkor elő a farbával, ne legyél sértődékeny kislány.


  Az ilyen beszólás után egyáltalán nem gondolom azt, hogy valóban érdekel a mondandóm, úgyhogy kénytelen leszel annak ismerete nélkül leélni a további életedet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nos halljuk, mi a véleményed a témával kapcsolatban.
  amúgy az elején is jeleztem, hogy magamat sem tartom kivételnek. és nem feltétlen a trollkodásra gondoltam, hanem amit sting is irt, hogy sokan egy-egy szón, kifejezésen kezdenek kötözködni - valószínűleg korábbi sérelmeik miatt, vagy akármi miatt - de lényeg hogy elmúlt az a gondolatolvasási képesség ami régen azért megvolt. maradt a szőrszálhasogatás. most is. szóval ha felnőttnek érzed magad, akkor elő a farbával, ne legyél sértődékeny kislány.

  @vér pistike: tudom hogy tudod hogy van "mező" nevű társalgótopic itt. arra gondoltál?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én tényleg úgy gondoltam, hogy boldogok lennénk és nevetgélnénk.:) real_het meg zongorázna a mező közepén talpig fehérben. :)

  Szerintem nincs itt gond a progon. A hupon is sokan vannak és ott keményebben megy a trollkodás, személyeskedés, anyázás, stb. Ahhoz képest itt béke van. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így gondoltad?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak hogy on is legyek, lenne egy javaslatom. Ahhoz, hogy a progon kevesebb legyen az oltás, közösen ki kéne mennünk egy virágokkal teli mezőre, és kézen fogva ugrálni! :D

  Lehetne csapatjáték is, például két csapat egymás felé futna széttárt karokkal és közben ugrálnánk. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Veréb mondja sarkirókának! :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondoltam komolyan válaszolok, de a trollok már el is vitték egy másik irányba a témát...
  És ami különösen fájdalmas, hogy a témaindító is a trollok között van. És még ő beszél színvonalról...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha gyorsan tudsz futni, akkor ingyen lesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak akkor megyek, ha ingyen lesz a sör, és ingyen lesznek az ázsiai csajok is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem az egy napja regisztrált pistikékre gondolok, de ezt írtam is, hanem a ~10 éve ide regisztrált kollégákra. amúgy egy nagyobb sörözésre vevő lennék
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közös training/sörözés

  Szerintem nem igazán lehet ezzel mit kezdeni. Adataim nincsenek, de gondolom az oldal egyre népszerűbb.
  Minél elterjedtebb, annál jobban esik a színvonal! (Több troll, több házi, több offTopic) Ezek teljesen eltudják vinni egyes témák irányát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • logikusnak hangzik, főleg az első fele. a probléma leginkább az, hogy ezzel a szakmai társalgás minősége drasztikusan romlik. nem lehetne az így kialakult helyzettel valamit kezdeni? nem, nem tudom mi lenne a megoldás, az viszont látszik, hogy sok jó ebből nem sül ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyik kézenfekvő magyarázat pl. az, hogy az illető vissza akar fizetni olyan korábban elszenvedett kudarcokét, sérelmekért, amikor az ő egyik szakmai tévedését tették nyilvánvalóvá vagy esetleg vált azon keresztül nevetség tárgyává.

  Azt gondolja, hogy ha ő is rá tud mutatni valaki más hibájára (vagy pláne azéra, aki anno vele szemben elkövette ezt a "gaztettet"), akkor ezzel az illetőt kvázi "a tévedők hiearachiájában" magával egy szintre vagy maga alá tudja húzni, saját relatív pozícióját pedig ezzel javítani.

  Ez nyilván ahhoz vezet, hogy az illető már kényszeresen keresi a kákán is a csomót, sőt, oda is tévedést fantáziál kényszeresen, ahol nincs is. Ami - ti. egy újabb tévedés - persze újabb visszacsatolási hurkot indít el, így legközelebb még vérmesebben fogja keresni a legapróbb tévedést is valaki más által leírtakban.

  Másik magyarázat lehet, hogy valaki azért kezd el egyre érzékenyebb lenni az apróbb tévedésekre is, mert átveszi a mások esetében látott perfekcionista attitúdöt. Ez azonban nyilván csak olyan esetekben állhat fent, ha az illető nem csak mások, de saját hozzászólásai esetében is tapasztalható ez a rendkívüli kritikusság, igényesség és pontosság. Amit én azért olyan gyakran nem látok - ezért hajlok inkább az első magyarázatra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • régen csak simán voltak kérdések és válaszok. aztán jöttek a házifeladatosok, és velük a troll szellem. viszont azt látom hogy vannak sokan itt akik ~10 éve regisztráltak a prog.hu-ra - ahogy én is - de a társalgásuk stílusa megváltozott. egyre többet kezd mindenki közülünk a leírt, vagy le nem írt szavakon lovagolni, ahelyett hogy érdemi válaszokat adnának. beleértve magamat is természetesen.
  tudom, hogy egy ilyen művészeti ágban óriási jelentősége van egy-egy ragnak is, de azért rengeteg esetben lehet érezni a költő szándékát. régebben majdnem mindannyian rendelkeztünk ezzel a fajta gondolatolvasási képességgel, és tudtunk normálisan fórumozni. de egy ideje sok esetben csak a szőrszálhasogatás megy. miért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd