Miért lett ilyen a színvonal?

Címkék
Miért lett ilyen a színvonal?
2013-12-29T09:55:10+01:00
2014-01-20T11:50:26+01:00
2022-10-23T03:05:37+02:00
 • Mindig van újabb példa.
  Most pl. fejlesztési javaslatok. 
  Pár komment és az igénytelenségbe fullad a beszélgetés. 
  "ahogy mondtátok,- vita a vitáról-"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • BUÉK 2014...
  "lazíts "

  Már nincs izomlázam már laza vagyok és meg próbálok nem "manó" lenni, sem "trollop"...
  BUÉK 2014...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen...............
  Nagyon bölcs megjegyzés. " A vitáról vitatkozni". Aki ilyet tud mondani értékes ember.
  De itt semmi sem fog változni. Érzek a háttérből egy figyelmeztetést egy-két "fenegyereknek". Ha úgy vesszük ez is valami. A múltban, a jelenben és a jövőben sem fogok reagálni provokatív kommentekre.
  A trollkodás is érdekes téma. Honnan vesszük?
  pl.: behoz valaki egy témát, aminek széles körben kiemelt ismerője. Sokaknak halvány fogalmuk sincs a dologról. Ezért a saját felfogásukban a maguk részéről a "valakit" trollkodással vádolják. Aki a vitában igazságot tesz, annak sincs halván fogalma sem a dologról. Ez csak szakmai példa. De vegyünk emberit. Minősíthetetlen jelzőkkel gúnyos cinikus jelképekkel díszítenek kommenteket. Ezzel provokálva a beszélgető, vagy vita partnert. Ennek mi lehet a vége? Az hogy a másik embernél kiakad valami. Előbb utóbb beszól. Ekkor jön az igazságtétel. Vajon kit fognak megfedni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • régebben jobb volt a prog.hu :)

  (pl. mikor átkoztak el utoljára? nalátod. nincs már itt igazán vérbeli, pörgős szakmai színvonal, üresbe trollkodik az ember)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát, ha így vesszük, lenne okom, hogy pipa legyek. részleteket a nevemre kattintva olvashatsz de nincs értelme. ez egy internetes oldal, olyan mint a kiskegyed.hu, vagy számos másik. nem kötelező feljárni, sem nekem, sem másnak. ahogy más oldalakra sem. ezért például a kiskegyed.hu oldalra sose látogattam még el, nem szeretném, szét oltanának ha van ott fórum, nem lenne jó. ide fel szoktam járni, egyesek szerint trollkodni, de amúgy csak unaloműzésként inkább. mindig azzal álltatom magam, hogy valami hasznosat csinálok itt. akár magamnak, akár másnak. az eközben elszenvedett értelmetlen anyázások inkább viccesek mint bicskanyitogatóak. emlékeztek például magic forrest-re? vagy itt vagy egy már törölt kedvencem
  az ilyenek viccesek, igazi trollok. az én gondom amikor már annyira absztrakt a dolog, hogy a vitáról megy a vita, nem pedig valamiről. na az elkeserítő számomra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyi erővel az óvónénit, vagy a tanárokat is beperelhetné Józsika mert hülyének titulálják, vagy akár az egész osztályt, mert retardáltként kezelik és ezt nem restek az orra alá dörgölni esetleg Nem így műxik a világ, lehet eleve pl nekik van igaza, bárhogy fáj is ezt belátni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most jó a címzett.

  Kedves Sarkiróka,

  Természetesen egy vélemény. De ha nincs félnivaló, akkor nyugodtan közzé lehetne bocsátani a moderátorok polgári nevét.
  Természetes minden más személyiségi jogot sértő adat nélkül.
  Tehát elérhetőség, cím és más adatok nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valóban nem egyszerű dolog a perelés.
  De legalább egy jogszerű lehetőség, aki úgy érzi sérelem éri.
  Aztán bízzuk rá a személyre, hogy perel e, vagy rész vesz alpári mocskolódásban, mert más lehetősége nincs.
  Ekkor aztán a moderátor kénye kedve szerint szalámizhat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Általában le lehet savazni valakit trágárkodás nélkül is. Egy moderált fórumban éppen az a szép, hogy az bukta a játékot, akivel először szaladt el a paci. És különben se vegyük már el Árnyék, Sting, netangel és a többiek szórakozását sem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ???
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne viccelj már.

  Ki akarna bántani téged. Ha moderátor vagy. Ha pedig ezért perelne valaki biztosan pert vesztene és fizethetne egy magas perköltséget.
  Tehát. Ne félj. Ilyenért senki sem perelne moderátort. Tehát annak olyan okának kell lenni, ami minimum a polgárjogi sérelem biztosítékát "kiveri".

  Isten áldjon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért mert valakire azt mondom egy buta hozzászólása/topik nyitója kapcsán, hogy egy hüle, attól bizony perelhető vagyok. Viszont ha nem mondok semmit, hanem hagyom hogy a butaságot tovább ossza, az vajon jobb? És visszakanyarodhatunk sarkiroka topicinditójához:
  tudom, hogy egy ilyen művészeti ágban óriási jelentősége van egy-egy ragnak is, de azért rengeteg esetben lehet érezni a költő szándékát.
  . Vagyis nem akartam / akartuk volna megsérteni szegényt, hanem csak rávilágítottunk arra, a magunk bárdolatlan módján, hogy zagyvaság amit összehord.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kicsit tovább gondolva, azért lenne egyszerű megoldás.
  Jelenleg az ilyen virtuális-internetes portálok működési szabályaira egy "ajánlás" van csak. Sem a polgári jog, sem a büntető jog nem foglakozik ezzel.
  Minden megoldódna azonnal és egyszerűen, ha ezeknek a portáloknak a moderátorai nevükben, tehát vezeték és kereszt névvel elérhetők lennének. Akkor velük szemben polgári pert lehetne nyitni, ha tevékenységüket jogsértőnek tekintenénk.
  Én magam már biztos pereltem volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést megint rossz címre küldtem.

  De a Gábornak szólt.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Gábor,
  Olykor az is örömet okozhat, ha látjuk egy bizonyos feladat felismerését. Annak értelmezésére legalább alapszintű vita folyik. Ez után tovább lépve a megoldáskeresés megvitatása. Utoljára pedig javaslattétel a megoldás egy formájára. A téma erősségétől függően lehet azonnali nívós megoldás is, ami lehet "érdekes probléma megoldás".
  Egy iskola nívóját a tanárai,- felügyelői nívójuk határozzák meg. Ezek olyan értékek, melyek mértéket és következetes igényt támaszthatnak.
  De miért lehetne ez a portál más mint az a szint ami ma Magyarországot uralja. A politika igénytelensége és az erő bemutatása áthat minden működtetett formát. Éppen ezért nem gondolnám, hogy nagy változás következhetne be ezen a portálon. Benéztem a Prog.hu pontok topikba. Hatalmas indulatok feszülnek. Valójában ez hatja át az egész portált. Nekem többszörösen az a véleményem, míg a portál tulajdonosának,- "valamiért" így jó addig így marad minden. Ha beleun "töxön" ragad egy két fazont és helyére teszi a dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hiába vagyok nap mint nap velük körülvéve, ennek ellenére sokan azt sem tudják, hogy mi az a programozás.

  Tiszta művészet, értéket és kézzel fogható valamit teremtesz a semmiből, aminek megvan a maga szépsége és büszke lehetsz rá utána, hogy sikerült. Sikerélmény, ami nagyon fontos.
  Az a baj, hogy a mindennapi mókuskerékbe nehéz ezt megtalálni.


  Ezért is jó dolog a prog.hu. Elvétve, de lehet találkozni tényleg érdekes problémákkal!
  sok után
  B.U.É.K.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én leginkább úgy látom, hogy a magyar társadalom elenyésző részét adják a programozók. hiába vagyok nap mint nap velük körülvéve, ennek ellenére sokan azt sem tudják, hogy mi az a programozás. ilyen szűk társadalmi rétegnek érdekképviseletet remélni dőreség.
  ami meg a prog.hu-t illeti, ha nem is minőségével, de múltjával és mennyiségével, illetve a téma szűk határok közt tartásával igen jól teljesít.
  de kétségkívül van abban valami, hogy a minőség... szóval nem véletlen ez a topic sem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem valóban az érték ami vonz. Bármiben. Az igaz profizmus. Bár most is megtehetném, hogy személyeskedjek, arra igazán méltó beírásokra. De minek?

  Számomra rengeteg bántás,- megalázás is lényegtelen dolog. Mert közben legalább két értékes embert megismerhettem.
  A jelen véleményem? Ez a portál sokkal többre lenne méltóbb, mint amilyen szintet ennek az illetékesek engednek. Ez a véleményem.
  Maga a programozás tudománya még mai napig nincs szerintem a megfelelő helyén látni. Rengeteg az önjelölt fiatal programozó tudós, rengeteg a nagy múlttal és nagy mellénnyel lévő szakember. Sok olyan programozó van, akik nagy befolyással bírnak, de kiégtek és lealacsonyodnak olyan szintre, hogy prűd beszólásokkal emeljék értéküket. Ezért érzem, hogy a magyar programozói társadalom végre igazán méltó valamilyen érdek képviseltre lehetne méltó. De a várt szűk közösség igazán elítélő lenne azokkal a kiégett és bírói (moderátori) magasságokat kapott emberekkel, akik erre méltatlanok. Ilyen például más portálból: Kós Géza...........
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de, rád utazik és kész. majd én azt tudom
  és pontokra utazol ahogy ptiszai pl nem

  na de viccet félretéve, azért tényleg érdekelne bovit mai napokból vett példája
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lényegében a portálon számos programozói érték képződik.


  Csak gyul a sok Tudas!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ismerem az illető Nicket.

  Azt tudom, hogy amikor pár éve ide beregisztráltam súlyos polgárjogi sérelmeket engedtek el az akkori moderátorok a "fülük" mellett. Azóta ez megváltozott. Azóta csak olykor etikátlan és a portálhoz képest színvonaltalan bejegyzéseket engednek meg egyeseknek. Nyilván a tulajdonosnak ez így is megfelelő. Lényegében a portálon számos programozói érték képződik. Amihez teljesen ingyen juthatnak hozzá azok, akiknek másképp pénzt kéne fizetni értük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem utazik ő rám :) Egyszer le b+-oltam, amire írt egy msg-t, hogy legyek már korrektebb, amiben igaza is volt. Én nem érzem úgy, hogy fújnánk egymásra:) Egyébként nem hajtok én itt a pontokra, csak csinálom a balhét. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenek előtt Boldog Új Évet Kívánok.


  "Témaindító hozzászólás:
  régen csak simán voltak kérdések és válaszok. aztán jöttek a házifeladatosok, és velük a troll szellem. viszont azt látom hogy vannak sokan itt akik ~10 éve regisztráltak a prog.hu-ra - ahogy én is - de a társalgásuk stílusa megváltozott. egyre többet kezd mindenki közülünk a leírt, vagy le nem írt szavakon lovagolni, ahelyett hogy érdemi válaszokat adnának. beleértve magamat is természetesen.
  tudom, hogy egy ilyen művészeti ágban óriási jelentősége van egy-egy ragnak is, de azért rengeteg.."

  Röviden. Senki ne képzelje, hogy iskolai végzettség, vagy akár programozói tudás befolyással lehet egy ember jellemére. Ezért nagy segítség lehetne számukra, ha őket,- akik érintettek lehetnek a portálon akár erőszakkal hozzá segítenék. Ezzel szemben inkább azt látni, hogy valakiknek sok mindent lehet, másoknak meg nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Opsz, pont fordítva volt;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @real_het:
  Csak hat most belementel egy jatekba es ,nem a tied volt az utolso szo. Igy nyilvan nem annyira poen :D

  nem szégyen az ha nem tudok valamit. vagy legalábbis én így gondolom. lehet mások szégyenteljesnek gondolják hogyha én nem tudok valamit, de ez engem nem érdekel. a nem az enyém az utolsó szó sem feltétlen baj. a nem értek egyet még mindig inkább, de ezek mondjuk 1-10-es skálán 1-et talán elérik. az igazi bajom, ahogy írtam is, a szőrszálhasogatás. olyan apróságokon megy a vita sokszor, hogy a hajam égnek áll, plusz a témához nincs is köze. de hogy neveket is mondjak, - na először akartam ide neveket írni, de csak megsértődne az akit nem írok fel. inkább gondolja csak mindenki érintettnek magát :)

  @levelibeka:
  Szakmai Beképzeltek
  igen, van benne valami. de hogy miért kell apróságokon vitázni miközben az eredeti téma elsikkad, azt nem tudom.

  @petijava:
  én is mondtam már hogy nem lennék ellene egy nagyobb szakmai sörözésnek, de hát leoltottak hogy eltrollkodom a saját topicomat. nem is értem.

  @finrod:
  nem, nem rád gondoltam. sőt, természetesen megnéztem az adatlapod ezügyben, fene se gondolta elsőre hogy ilyen régóta itt vagy te is. azt a goto-s történetet például tökre élvezem, és a direktfélreértéseidtől eltekintve 50+ hozzászólás után is ugyanannál a témánál vagyunk. szerintem ez tök jó.

  de hogy ne kelljen találgatni vagy a rég elfeledett gondolatovasási képességeket előszedni mutatok pár témát, és hogy mi a bajom:
  kis rendszer, nagy rendszer ez is a javascriptből indult el. nem is értem miért lett olyan fontos, hogy mennyire elterjedt a java/php egy javascriptes téma során - ugyanis onnan lett átmozgatva.

  számák kukipapa hackeléses mellékvonala aligha hiszem hogy témába vág - bár régen voltam vállalkozó, lehet hogy tévedek.

  összekattintgatni lc-sting, szokásos...

  php clipper vonal

  sap mobil amikor arról vitáznak már hogy hogyan vitáznak.

  flash a topic fele ki is lett gyomlálva ide

  stb stb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Off: nála vizsgáztam dBase-ből, X-tulajdonságú rekordok megszámolása volt a feladat, nekem a 'SUM' nem jutott eszembe, ezért a 'COUNT 1' parancsot ajánlottam, de leintett, hogy az nem jó, mert a COUNT-ban 'aritmetikai kifejezésnek' kell szerepelnie.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Húha, igyekszem nem trollkodni, de lehet hogy én is érintett vagyok, ha már erre a tudástárcímre: "Sound pitch (float) helyes értéke hangszín szerint (C#)" úgy kellett visszafognom magam, hogy ne reagáljam be elsőnek, hogy a C# az itt a nyelvre, vagy a hangra vonatkozik-e
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dr. Szelezsán János-tól hallottam anno (de akkor talán még nem volt doktor, mindegy is) az egyik előadásán:
  "A közgazdászokkal nem az a baj, hogy mindegyik h.ly.nek tartja a másikát, hanem az, hogy mindegyiknek igaza van."

  ez talán a "programozókra" is igaz(?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd