C# és MSSQL, lokális adatbázis :)
2013-11-05T22:33:16+01:00
2013-11-06T18:42:18+01:00
2022-07-23T04:12:28+02:00
 • Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bele tudod tenni a programod telepítő csomagjába a db telepítéséhez szükséges komponenseket is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat.

  Tegnap este már kikísérleteztem a dolgot, összepattintottam a db-t Datagridview-val is. Mivel a teljes SQL szerver pack fel van telepítve, így tudja használni a Visual a komponenseket, ha jól láttam, a compact részt vette kezelésbe.

  Még a db-t most építem fel, így nem veszítettem el semmit.

  Ha jól értem, a leendő usernek egy sqlexpresst, és egy localdb.msi kiegészítőt kell majd telepíteni egy üres gépen. Vagy elég a localdb?

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én az SQLite-ot javasolnám, kellemes kis ado.net interfésze van (bár arra nem árt odafigyelni, hogy 32 vagy 64 bites az app). Ha ésszel csináltad meg a cuccot, és az adatokat Entity Frameworkkal kezelted (vagy ha már ado.net akkor dbproviderfactory-val) akkor nem gond az átírás. Ha ado.net, és nem factory, akkor javaslom az átírását, és akkor adatbázisfüggetlenné tudod tenni a dolgot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feladat típusától függően ms sql ce (compact edition) vagy ms sql express is használható, de akár ms access-t vagy sqlite-ot vagy bármilyen más beágyazott db kezelőt is lehet használni.

  Ha a választott db kezelő nevére és a visual studio kifejezésre együtt rákeresel a guglin, akkor meg fogod találni hozzá tartozó kezdeti lépéseket is.

  Az ms sql változatokkal könnyebben fogsz boldogulni az eddigi tapasztalataid alapján.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Éppen szakdolgozatom készítem, Visual Studio 2010-ben. A fősulis óráinkon minden alkalommal Oracle, MSSQL adatbázisokat hoztunk létre, és azt csatoltuk Connection Stringgel, hálózaton keresztül, szerveres környezetben. Lokális adatbázisok semmilyen témakörben nem szerepeltek, sajnos. :(

  Gyakorlatilag úgy érzem, a lokális adatbázis tiszta fogalmával, lehetőségeivel sem vagyok tisztában.

  A szakdogám egy program, ami telepítés után a program könyvtárában kell, hogy tárolja azt az adatbázist, amibe a user pötyög be adatokat. Jelen esetben 5-6 darab 5-10 rekordos tábla. Már kapizsgálom, hogy talán legegyszerűbben Visualban a solution explorerben, add itemmel tehetek be local database-t(?). Ellenben ez a local database is ugyanúgy select, stb. parancsokkal kommunikál a programmal? Ez egy fájl lesz a project könyvtárban? A program telepítésekor mindig létre fog jönni a programmal együtt, üresen?

  Azt szeretném elérni, hogy a program telepítése után ne kelljen egy adatbázis managerrel adatbázist létrehozni a usernek, hanem a program telepítése után az automatikusan jöjjön létre, és kommunikáljon a programmal.

  A szakdogámat úgy adtam le, hogy MSSQL-ben készül az adatbázis, azt hiszem, megszívtam. Csinálhatok úgy lokális adatbázist, hogy a programom telepítése után a gépen már ne kelljen újra createlni az egész adatbázist?

  Rövidebben összefoglalva: Milyen adatbázist javasoltok a programban beépülve, amire rá lehet fogni, hogy köze van az MSSQL-hez? És mik a kezdeti lépései?

  Nagyon Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd