Intel, GNU, Clang - melyik C++ fordító a leggyorsabb?
2013-11-05T11:01:30+01:00
2013-11-05T23:30:37+01:00
2022-07-23T04:17:31+02:00
 • A teszt egy nagy vicc. Ilyen primitív kódon teljesen értelmetlen fordítókat tesztelni.

  Tisztára mint a nyelveket benchmarkoló progik, kit érdekel, hogy egy alapvető feladatban melyik nyelv / fordító kerül előre?

  Mi tesztelgettük a különböző fordítókat (HPC szoftver, elterjedt a saját területén), és szinte mindig az intel került ki győztesen a fordított kód minőségében, a clang nem sokkal maradt le, és csak utánuk kullogott a gcc és msvc. Viszont fordítási időben a clang magasan a legjobb.

  NevemTeve, a warningok néha segítenek, de főleg az alapvető hibákat kapják csak el. Viszont semmi sem akadályoz meg abban, hogy több fordítóval is fordíts, és azt add oda a klienseknek ami a leggyorsabb kódot fordítja. Ingyen pár százalék sebesség... Nincs értelme nemet mondani egy ilyen ajánlatra. :) Főleg, hogy ha órákig fut az a program, sok száz gépen párhuzamosan, akkor ott öt százalék is számít.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem semmi átverés nincs itt, az eredeti cikk címe ez:
  Speed Test: Comparing Intel C++, GNU C++, and LLVM Clang Compilers

  És tényleg egy sebesség teszt. Ha az "átlagpolgár" sebesség teszt alapján vesz autót, akkor az bizonyára fontos neki. Na jó, ezt a fonalat nem ragozom tovább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Szerintem meg ez olyan, mintha a Forma1-et úgy akarnák eladni, mint valamit, ami segít az átlagpolgárnak autót választani.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • EZ a bejegyzésed kicsit olyan, mintha Forma-1 verseny után benyögnéd, hogy jó-jó, de a folyékony beton szállítására mégiscsak a mixerkocsi a legjobb. Ez egy sebesség teszt volt, olyan-amilyen.

  A tesztben szereplő Intel(R) Cilk(TM) Plus nyelvi kiterjesztést használja valaki? Hogy jutott az eszébe a tesztelőnek pont azt használni?

  Én eddig a Phoronix-es teszteket ismertem, de ők csak GCC vs. Clang szereplőket szoktak tesztelni, pl. legutóbbi
  GCC vs. LLVM Clang Is Mixed On The Ivy Bridge Extreme
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk én nem a sebességen paráznék igazából, hanem pl azon, hogy melyik generál több/hasznosabb warningot hibás kódra...
  Ha a fordító egy szerencsés warninggal megelőz nekem egy kétórás hibakeresést, az összességében ezerszer annyit ér, mintha 2.03 százalékkal gyorsabban futna le a 3.02 százalékkal gyorsabban generált kód.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd