Interaktív (?) form : php, mysql, ajax, jquery?

Interaktív (?) form : php, mysql, ajax, jquery?
2013-10-28T10:26:49+01:00
2013-10-28T13:17:06+01:00
2022-10-23T08:20:40+02:00
 • Természetesen a honos ország és az állat típus más táblákban vannak és a kérdéses táblában, amin a select fut, csak FK-k vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az egy tábla nem a legcélravezetőbb felállás...
  Célszerűbb lenne a több tábla (pl: allatnev, elofordulas, fajta...stb) és akkor a lépcsőzetesség, azaz a szűkülő select mezők megjelenítése és a kezelhetőség is könnyebben lenne a LINK-em alapján...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megírhatod oldalújratöltés használatával és ajax-ot használva is a kérdéses oldalt. Alapvetően a te döntésedtől függ. Mindkét megoldás jól kezelhető. Manapság az ajax-os megoldások divatosak, de nem ennek kell meghatároznia a megoldási módot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézz körül ITT...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Maga az elv. Meg tudnám írni, hogy kint van az oldalon 10 form, mindegyikben egy select. Egynként postolnám az adatokat és SESSION-ben tárolnám, hogy mit válaszottak (milyen típusú állat és honos ország) már és a többi select-ek listája már szűkülne... De nem favágó megoldás ez?
  Nem kell eldönteni, hogy helyes-e bármi. Kiválaszod mondjuk azt, hogy sas, így a maradék 9 selectben már nem választható madár illetve magyarországon őshonos állat és így tovább... Egy darab táblánk van, amiben sok állat van. Pusztán a felhasználói felület kialakítása a kérdés. Postoljak minden egyes select után vagy megoldható ez valami ajax, jquery varázzsal, ami folyamatosan szűkíti az alap selectet és közben módosítgatja az sql-t, hogy mit nem választhatunk? Minek számít ez? Egy multiple step formnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a kérdés?...
  A felhasználói kiválasztás után kell programban eldönteni, hogy helyes-e a választás?
  A különböző táblák összekapcsolása a kiíratáshoz nem megy?
  I TAK DALE...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Tegyük fel, van 10 combobox, amiben állatok vannak, ugyanabból a táblából. Minden állatról tárolva van, hogy milyen országban honos és hogy rovar, madár, hal...(nem biztos, hogy a legjobb példa, de talán így érthető)
  A 10 combobox-al ki kell választanom 10 olyan állatot, amelyek közül bármely kettő nem ugyanabban az országban honos és nincs közte két azonos "típusú", pl. nincs két hal...
  Sokféle megoldáson gondolkoztam (bevallom, nem vagyok egy nagy ajax, jquery guru) és olvasgattam neten. Szerintetek mi lenne egy jó, kezelhető megoldás? Minden egyes combobox onchange-re egy submit és ezzel szűrni a többi combobox tartalmát? Vagy tegyem SESSION-be a már kiválaszottat? Ez egy "sima" chained select? SESSION-be tároljam a már kiválasztottakat vagy tmp táblába?
  Ti hogy csinálnátok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd