Webcamerával figyelt terület
2004-09-21T17:06:09+02:00
2005-09-15T20:04:33+02:00
2022-07-26T23:43:54+02:00
 • Meg lehetne úgy oldani a dolgot, hogy egyenlő időközönként lekéred a webcam képét és azt az előzővel összehasonlítod (pixelenként) ha a pixelek árnyalatai nem haladnak meg egy bizonyos különbséget akkor eltárolja a képet.  JoeAdamJoe
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hash túl érzékeny! Elég egy bitnek megváltozni és a hash érték bijeinek fele más lesz! Márpedig, olyan nincs, hogy a képen zavarok, rezgés, zaj, miatt egy bit sem változik. A profi hasonló szoftverek két képet hasonlítanak össze, és a különbségnek el kell érnie egy beállítható küszöbértéket, hogy beinduljon a rögzítés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  En is gondolkodom, webcam felvetelen. Ket dolog hianyzik: 1) webcam, 2) a program. Nekem eleg lenne a mindig fix pl. 1 sec is. De milyen webcam kell is hozza: min 640x480, 24 bit es a kep 1:1 (RAW) aranyba tudjam leszedni. Persze, video feeling is johet. Melyik webcam tudja?
  A programozast is megoldanam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szasztok!
  Logitech QuickCam Express webcam.-mal lehet rögzíteni videót? Ha lehet, akkor milyen progi kell hozzá? Ha nem lenne nagy gond, akkor olyan címet írjatok, amit csak be kell írni a XXX-letöltőbe, sajna elkezdődött a suli, és nincsen időm

  Előre is köszönöm: Petya

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erdekes a dolog, de nem ertem miert kell megbonyolitani a com-os mozgaserzekelovel...

  En ugy csinalnam, h veszem folyamatosan a kepet, ha valtozas van akkor rogzitem.
  Konkretan: kamerabol jon a kep, a kep adataibol csinalnek egy hash, md5, crc vagy akarmi hasonlo trukkozest ami gyors, azert mert ezek kimenetei sokkal kisebb meretuek mint maga a kep, es konnyebb-gyorsabb vizsgalni. Ha az egymast koveto adatok kulonboznek, mentem a kepeket, ha azonosak leallitom a mentest. Persze lehet finomitani a dolgon, h hany db adatnak kell azonosnak lenni az elinditashoz-leallitashoz stb.

  Ro0p
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Delphi Super Page
  Delphi Super Page
  Keres rá a com portra. Számos olyan csomagot találsz ami megoldja a teljes COM I/O-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szépenmegkérek mindenkit hogy segítsetek két különböző dologban! Vagy webcamera vezérlése kellen delphiben vagy a com port vezérlése! Aki tud valamit valamelyikről az írja ide le! Köszönettel Viktor
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért mert a suliban programozás a feladat! És egy progit kell írni, de nemtudom hogy csináljam. Ezt a feledatot meg azért választottam, mert ha talán megtudom csinálni akkor valamit konyítok hozzá! ToSoKának üzenem, hogy nem kész programot várok! de az igazat megvalva nem lenne rossz! Olyan infokat várok hogy hogy lehet kezelni a com portra érkező jeleket és hogy lehet vezérelni Delphi segítségével???
  Vagy a webcamerát hogy lehet vezérelni a Delphi segítségével???
  a többit azt meg tudom csinálni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • amikor stl segitsegere az volt a valasz hogy nem video felvevo kell mar sejteni lehetett hogy itt csak egy kesz program forrasa lesz a segitseg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát birtokodban van két hardver, igy egy USB kamera, driverrel, tools programokkal, plusz egy soros vonalon működő mozgásérzékelő dokumentációval, tehát pl. a soros vonalon milyen adatok mennek stb.
  A mozgérzékelő bejelez a com porton a pc-nek, ezt a programod elkapja, majd programból az USB-s kamerát elinditod.
  Felveszed az inditás dátumát, az USB-n vett képet, és nézed a mozgás érzékelő adatait, ha megszünik a mozgás, akkor egy idő után leállitod a kamerát, majd lemented a leállás idejét is egy adatbázisba.
  Ha jól gondolom akkor folytatom...
  Egyébként is.
  Ha nem értesz programozáshoz, akkor miért kezdesz egy ekkora munkába?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem nem videó vevő kell hanem egy olyan program amivel Érzékelő tudja kezelni a cam-ot, vagyis felvenni majd eltárolni, majd az ídőt kkilistázni! Értitek a problémám?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A com port eseményeit hol lehet megnézni?
  proghu kereso

  A felvétel indítását nem tudom hogy lehetne elérni. Meg kellene nézni, a manual-t hátha van valami olyan indítási paramétere a gyári proginak, amivel automatikusan indul a felvétel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, de lehet félreértettem.. Van a Logitech Webcam-hoz írt gyári progi. Adják hozzá. Nekem egy DEXXA klón van, annak a lemezén található. Persze gyakorlásnak azért kiváló feladat De ha érdekel elküldhetem a forrást. Előkeresem, ha dobsz egy mail-t
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Delphiben szeretném megírni! A com port eseményeit hol lehet megnézni?
  Mert pl ha jelet adoka com portra akkor azt akarom hogy kapcsoljon be a camere! Egyébként egy Logitech® QuickCam® Messenger™ webcameráról lenne szó, ezzel akanámfelvenni az eseményt, ha jelet kapok a com portra kötött mozgásérzékelőről! ehz kellene nekem megoldás!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is: Milyen programozási nyelvben szeretnéd mindezt (remélem nem pascal )

  Röviden, általánosan összefoglalva:
  A COM portnak van egy windowsos eseménye. Ezt lehet figyelni progiból. Ekkor beolvasod a beérkezett adatokat és ennek megfelelően cselekszel.
  A Webkamera már kicsit bonyolultabb dolog, hiszen általában saját driverrel rendelkezik amit nehéz le kezelni, főleg a driver leírásának hiányában (ezt pedig ritkán mellékelik a dobozban).

  Üdv,
  stl
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én egy teljesen kezdő programozó vagyok. Egy olyan adatbázis szerű programot szeretnék írni amellyel tudok figyelni a mozgásra. Ezt úgy gondoltam, hogy egy mozgás érzékelőt kötni a COM1 portra, a webcamera USB-re. Amikor az érzékelő jelez, hogy mozgás van a camerabekepcsol és elkezdvenni míg a mozgás érzékelő ad jelet. A program menti az eseményt és a dátumot+időt. Ahhoz kérnék segítséget, hogy a COM portot illetve az usb-s camerát hogy lehet aktiválni? Milyen fájlokat használ? És hogy tudvalaki segíteni a progiban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd