Szinkronizáció több felhasználós program esetén

Szinkronizáció több felhasználós program esetén
2013-10-02T10:43:08+02:00
2013-10-02T10:43:08+02:00
2022-10-23T10:00:35+02:00
 • Sziasztok!
  Véleményt szeretnék kérni egy ötlet megvalósításáról. Flexben fejlesztek egy rendszert, alapvetően egy datagridben szöveges adatok szegmentálására(szövegeket lehet felosztani több részre, ez így új sorok felvételét jelenti), módosítására és törlésére van lehetőség.
  Msql adatbázisból nyerem az adatokat php segítségével.
  Tehát nagy vonalakban adott egy böngésző, amiben egy táblázatban szereplő adatokat lehet szerkeszteni.

  Maga az alkalmazás jól működik, ha csak egy személy használja, viszont szeretném ha egyszerre többen tudnának egyidejűleg dolgozni egy projekten. Van egy elképzelésem a szinkronizálásra és szeretném ha véleményt mondanátok róla, nehogy zsákutca legyen.

  Maga az elképzelésem:
  1. Adott a mysql adatbázis minden táblához, amiből a projektek kapják a szöveges adatokat tartozik egy trigger, ami update/insert/del műveletre egy kisebb, a projekthez tartozó szinkronizációs táblába írnak bejegyzést.

  2. A flex projektbe mondjuk 5 másodpercekként elindul egy lekérdezés, 3 adatot küldök a lekérdezés idejét, (a lekérdezés ideje + 2*5másodperc), a felhasználó neve. Ezek alapján két dolgot csinálok.
  - Először is kitörlöm a szinkronizációs táblából azokat a bejegyzéseket, amelyek létrehozási ideje nem esik bele a küldött két időpontból képzett időintervallumba.
  - Másodszor beolvasom azokat a megmaradt bejegyzéseket amelyek más felhasználótól származnak. Ezeket az adatokat megkapja a flex és beilleszti, illetve módosítja az eredeti datagrid tartalmát.

  Az, hogy 5 másodpercenként fut le ez a szinkronizálás, valamint hogy 2 * 5 másodperccel korábbi adatokat törlök ez még finomítás alatt van csak hasraütésszerűen választottam őket. Véleményeket elfogadnék, hogy esetleg még mikre figyeljek, illetve ki hogyan állna még hozzá.
  Köszi előre is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd