Windows 8 Laptopon programozni
2013-09-01T23:50:13+02:00
2013-09-03T08:51:06+02:00
2022-07-23T06:37:25+02:00
 • Tudom kicsit hülyén fogalmaztam, előfordul :3


  Nem. Nem kicsit, hanem teljesen. Nem lehet érteni pontosan, hogy mit is akarsz.... Van egy asztali géped w7-el, ssd-vel, meg egy notid 5400-as hdd-vel, ez utóbbi lassabban bootol (ki érti?) . Azt hiszed, hogy egy W7 csere W8-ra felgyorsítja a géped boot idejét? Tényleg iszonyat jelentősége van, hogy ssd-ről 20mp, vagy hdd-ről 88mp alatt áll fel mondjuk naponta 2x?
  Vagy most mit is akarsz?

  Kérdés hogy tudnék a Windows 8 operációs rendszer mellett debugolni.


  Ezzel meg végképp nem értem, mit akarsz
  1:Kérdés, hogy hogyan tudnék....
  2:Kérdés, hogy tudnék-e a Windows8...
  3:..a Windows 8 mellett (?!)...talán inkább "rajta", nem?
  4:egyébként meg mi köze az oprendszernek a debug-hoz? Ha nem tévedek, az az IDE (vagy csak simán a Developer Enviroment)képessége, nem? Szerintem pl egy FF+FBug duó ugyan úgy működik XP, W7, meg W8 alatt is, és ámbár nem ismerem, de szerinteme a Netbeans debug funkciója is ugyanolyan. Nem?

  Ne haragudj, de bugyuta kérdésre, bugyuta válasz. Ezen ne is csodálkozz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • AMD A4-es procival, hát még ilyet

  Ez csak egy a sok közül.
  örültem hogy ezt a laptopot meg tudtam venni ennyi pénzért

  Valamit, valamiér..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha így működik :D örültem hogy ezt a laptopot meg tudtam venni ennyi pénzért, hogy még költsek rá többet? Hallod miért nem írtad volna elöbb akkor vettem volna SSD-s laptopot fogalmam se volt róla hogy létezik ilyen, kár hogy nem gazdagítottad a hasznos hozzászólásodat hamarabb akkor sokkal jobban jártam volna, hihetetlen hogy így elkerültük egymást egyszerűen le vagyok döbbenve hogy nem vettem SSD-s laptopot hmm, ilyen nem létezik egyszerűen nincs. Most le vagyok döbbenve, megyek, erre le is kell dőlnöm egy kicsit, ez nekem tudod egyszerűen túl sok SSD-s laptop, hihetetlen, azt kellett volna vennem. AMD A4-es procival, hát még ilyet. El se hiszem komolyan, lenyűgöző.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel a PC-n nekem is SSD van

  Laptop is van ssd-vel, tán azt kellett volna venned..
  http://www.digiprime.hu/laptop-ssd-meghajtoval
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 2x próbálkoztam a Win8-al PC-n, és mindig telepítés után másnap, valami oknál fogva, valamiért nem tudott bootolni mert olyan végzetes hibát talált, és a telepítő lemezzel se tudta kijavítani, és ott lett elegem nálam a Win8-nál :)

  Mivel a PC-n nekem is SSD van, és a Win7 az külsőre sokkal professzionálisabb mint a Win8, ezért a PC az biztos hogy Win7 marad, de mivel nekem is SSD van, kicsit idegesítő a lassú boot a laptopnál, ezért nyitottam meg a témakört :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem pont ez volt a problemam a Windows8-val.

  Ha a driver installalas utan restartoltam shutdown helyett, soha tobbe nem mukodott a driver (amig manualisan le nem toroltem) -> a beallitasok abban az allapotban maradtak amiben restart elott volta. Jelenlegi valtozatban csak neha felejti el. Marciusra, mire elegem lett a Windows8-bol, nagyjabol minden mukodott, azota nem is probalkoztam vele.

  SSD-vel nincs merheto kulonbseg boot idoben. Nekem mindketto 17 mp alatt bootolt (to desktop).

  A kompatibilitas oke. A kedvenc jatekom nem mukodik (Il-2 Cliffs of Dover).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rövid időre használd a "készenlétet" vagy Win7-nél ha jól rémlik "alvó állapot".

  Hosszabb idei kikapcsolásra meg a Hibernálást, az tuti nem fogyaszt (kivéve a hibrid módot vagy mit) és sokkal gyorsabban indul a gép, mint hagyományos módon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kukipapa:

  Köszönöm szépen, kipróbálom VM-el! :)

  klorand:

  Köszi hogy ajánlod a sleep funkciót

  Csakhogy fogyasztja az akksit ugyan úgy de nwm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ellentétben a Windows 8 használhatatlanságát szajkózó széleskörű propagandával valójában a Windows 8 elég nagy mértékben (eddigi tapasztalataim szerint 100%) kompatibilis a Windows 7-tel.

  Van egy Desktop rajta, amin pontosan ugyanúgy működnek a dolgok, mint Win 7-en, ehhez jön hozzá az a plusz, amit a Win 8 nyújt a 7-hez képest.

  A bootolási sebesség valóban nőtt a Win 7-hez képest (sima shutdown-nál az inicializált kernel hibernált állapotba kerül, így gép indításkor gyorsan harcra kész, mivel nem akkor kezd el minden szükséges komponenst betölteni és inicializálni), azonban ez önmagában kevés oknak tűnik a Win 8 használatához (ahogy a kolléga írta, ott a sleep/hibernate). Ha dolgozol a gépeddel (professzionálisan), én csak akkor javasolnám az átállást, ha feltétlenül szükséges (Win 8 Store apps, Windows Phone 8 fejlesztések stb.), mivel ha pont a határidő előtt futsz bele valami kompatibilitási problémába, az elég kellemetlen.

  A helyedben egyébként egyszerűen kipróbálnám: felrakod az evaluation verziót (akár másik partícióra, akár VM-re), és 90 napod van, hogy végigteszteld, minden működik-e úgy, ahogy szeretnéd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és felmerült az a kérdés, hogy nem lenne-e jobb ha a laptopomon egy Windows 8 lenne, mivel annyira nem vagyok megelégedve a Win7 boot sebességével


  "Boot sebessegben" en nem tapasztaltam olyan qrvanagy elorelepest win8-ra valtaskor, de nem ertem, hogy ez egyaltalan miert tud szamitani, tan nem hallottal meg sleep-rol..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Vettem egy laptopot, és felmerült az a kérdés, hogy nem lenne-e jobb ha a laptopomon egy Windows 8 lenne, mivel annyira nem vagyok megelégedve a Win7 boot sebességével. Egy i5-ös laptopom van 4 gb rammal, Visual Studio, Netbeans, Photoshop, Flash és egy alkalmazásokra használnám. Kérdés hogy tudnék a Windows 8 operációs rendszer mellett debugolni.

  Vélemény? :S

  Tudom kicsit hülyén fogalmaztam, előfordul :3
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd