Java/php/HTML/mysql tudással tanuló munkát keres
2013-08-26T14:36:40+02:00
2013-09-05T09:25:40+02:00
2022-07-23T06:37:24+02:00
 • Átnéztem a példáidat. Még sokat kell tanulnod és gyakorolnod hogy jó eséllyel felvegyenek és ez nem csak azért van mert nagyon az elején jársz még, hanem mert manapság a kezdőtől is olyat várnak a cégek amihez több éves gyakorlati tapasztalatra van szükség.

  Az iskolákban amit tanítanak az meg szánalom. Én is tanultam php/java/c-t a suliban, de azzal a tudással semmire se mentem volna.

  Ha javasolhatom a php-t kerüld el, mert nagyon sokat kell tanulni és hajtani azért hogy ne egy webshop gyárban találd magad joomlaval/drupallal és wordpressel körül véve.

  Ahogy a többiek említették a javaval sokkal jobban jársz. Nehezebb mint a php, több vele a szívás is, de kevésbé robot a java fejlesztői munka mint a php(általában).

  :off

  Értem én hogy tapasztalt fejlesztők számára csúnya az a kód, de ki az aki azonnal full oop-ban mvc-ben kezdet fejleszteni php-t?
  Az első HelloWorldöknél is biztos mindenki Pear meg Zend Coding standard alapján fejlesztett?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is egyetértek az előttem íróval, jelenleg sokkal jobbak a lehetőségek Java fejlesztőként, mint PHP fejlesztőként, mert kisebb a konkurencia és magasabb az elérhető fizetés. Szerintem is a Java vonalat lenne érdemes erősítened, és mellette az SQL tudásod mélyíteni (Oracle, MySQL).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha JAVA-t tanultál, akkor miért akarsz PHP programozóként elhelyezkedni? Akkor nem a JAVA-t kéne erőltetni??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ezek is elég kevesek, és ráadásul elég sok hiba/felesleg is van benne. Még az elnevezési konvenciót sem követed :S

  Minimum vegyél elő (KEZDÉSNEK) egy Java könyvet, ha ezzel szeretnél foglalkozni.

  Az hogy a tanár leigazol 90-ből 60 órát... hát arra egy dolgot tudok mondani. Pénzlehúzás.

  @nzolt: Értem mit mondasz a PHP fejlesztői állásokkal kapcsolatban, én csak arra alapozom a gondolatomat, hogy HTML5/CSS minimum elkerülhetetlen, mert nem igazán láttam még olyan állást, ahol ne kellett volna PHP mellé ezeknek a tudása. Főleg ha arra gondolok, hogy webfejlesztőkből is azért bőven akad konkurencia.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és ez
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A php-t órákon nem tanultuk... Volt egy 90 órás kötelező gyakorlat, amiből lett 30 óra, a maradék 60-t a tanár leigazolta. Ott foglalkoztunk egyedül phpval és az alapján írtam ezt a kódot.
  Órákon Javaval foglalkoztunk és olyanokat gyártottunk, mint amit mellékelek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Pont ezt akartam én is írni.
  Ma már nem így fejlesztünk PHP alá. Muszáj megismerkednek az OOPvel, a MVC használatával és egy keretrendszert is sajátíts el, mert így minden esetben a nulláról kell építkezned.
  A javaSCRIPTet sem natívan használjuk ma már, hanem arra is vannak elég átfogó osztályok.
  Neveket szándékosan nem írok, mert az jó esetben kialakul, hogy neked miből, melyik fekszik. De, hogy a fentiek szükségesek, azt szerintem senki nem vitatja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • esetleg ha valaki kiváncsiságból ránéz, jöhetnek a vélemények.
  privátba! :) na jó nem csak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az sem árt ha tényleg jó kód van mögötte.
  gondolok itt OOP, MVC, minimum AR vagy ORM (ha frameworköt használsz egyébként tényleg jó ORM-et elég macera írni, de nem lehetetlen)
  szerintem nem feltétlenül kell websop vagy hasonló bonyolultságú rendszer, egy jóval egyszerübb is megteszi ha eléggé lejön belőle hogy mit tudsz és az elég az elvárásokhoz.
  Nyugodtan feltöltheted egy (akár külföldi) ingyenes tárhelyre, hogy lássák mükődés közben és a forráskódot meg mehet a git-re. nem valószínű, hogy mindenki a Te kododat fogja beküldeni.

  pl. itt egy általam írt: demo feladat

  feltétel volt amin design, OOP és hogy nem hesználhatok külső FW-öt (így irtam egy kezdetlegeset :D )

  elég egyszerű, mégis elég bonyi ahor, ha beküldöd de nem foglalkoztál komolyan vele, belekérdeznek simán elhasalsz.

  Azt gondolom, hogy egy test / ref feladatnál nem adizájn (ok, minimális kell) és nem a SEO a legfontosabb. Egy SEO-s vagy designer állásra persze. de PHP-s nél sokkal többet nyom a latban a kód minősége, átlathatósága, commentek, a kód tisztasága és az alkalmazott megoldások.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnéztem a kódjaidat.
  Nem akarlak elkeseríteni, de ez kb semmi.

  Fogalmad sincs olyanokról, mint függvények, osztályok, objektumok.

  És akkor még MVC szóba sem került.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez így borzasztóan kevés, ráadásul nem is működik. És itt nem az adatbázis hiányára gondolok.

  Először is:
  - Mindenképp kell hozzá egy keret, értelme, grafika.
  - PHP-ban ez úgy kevés ahogy van. Én sosem nyotmam php-ban, de 2 óra alatt többet hozok ennél össze.

  Javaslom, hogy csinálj valami komolyabbat, pl egy jó(!) modern webshopot. (és ez csak kezdés, továbbá a SEO fogalma sem utolsó, ha webfejlesztéssel akarsz foglalkozni...és akkor nagyon, de nagyon sok más technológiát nem is említettem)

  Egyébként ha van lehetőséged, akkor menj egyetemre...

  Bocsi, de így ha be is hívnak, akkor sem fognak felvenni. :S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem találtam munkát, mert nem hívtak be interjúra. A kötelező gyakorlatomat is muszáj voltam a suliban tölteni pedig akár ingyen is megcsináltam volna egy cégnél, mivel az már tapasztalatnak számít. De akkor fel is töltök egy ref. munkát, amit itthon készítettem php, html és css tudásommal. Van egy admin felület, amin adminokat lehet felvenni és az adatbázist frissíteni, elemeket törölni és az adatbázis elemei közt keresni.
  U.I.: Később hozzáadtam egy user és egy pwd mezőt az adatbázishoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Szerintem mindenképpen írjál referencia munkát. Az hogy OKJ-n tanultál szoftver fejlesztőnek, sajnos abszolút ellened szól. Általánosságban nem ad annyit, mint egy egyetemi végzettség.

  De miért nem találtál munkát ? Voltál már interjún egyáltalán ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  OKJ-s szoftverfejlesztőnek tanulok és eddig semmilyen cégnél nem tudtam dolgozni, mivel nincs meg elegendő évnyi tapasztalatom, de ha nem tudok sehol dolgozni, akkor nem lesz referenciám. Jövőre végzek és még mindig nem tudtam sehol a szakmában dolgozni. Esetleg ha valaki tudna ajánlani valamit akár részmunkaidőben is, azt megköszönném. Előre is köszönet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd