Prog.Hu fejlesztési javaslatok

Prog.Hu fejlesztési javaslatok
2013-06-28T23:09:46+02:00
2018-09-20T10:35:50+02:00
2022-10-18T15:40:38+02:00
 • Hmm, nálam Operában mindig Ö betű látszott, fel sem merült bennem, hogy nem szándékos. (Azt hittem, valamit rövidít, csak nem tudom, mit.) De tényleg jogos, hogy IE-ben pipa van.

  A forrás szerint kicsit hackelős a megoldás: megpróbálja a Symbol fontot használni az állapotokhoz, amiben tényleg a gyökjel van az Ö betű helyén (a gyökjel meg eléggé hasonlít a pipához, hogy használható legyen). A gond csak az, hogy a Symbol fontot vagy nem ismerik, vagy nem engedélyezik egyes böngészők.

  A modern megoldás gondolom a Unicode-os pipa karakter használata lenne: ✓, de lehet, hogy azzal meg más kompatibilitási problémák lennének.

  szerk: viszont itt a témán belül már a bal oldali témalistához a √ (Unicode gyökjel) karaktert használja, szóval nem igazán értem a logikát mögötte.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most megnéztem: IE10-zel jó, FF22-vel nem. Érdekes...

  FF22-ben nálam minden default, mint a felhasználók 95%-nál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem pipa van mindenhol ahol kell.
  Nem lehet, hogy a karakterkódolás van nálad átállítva?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már csak 1 kérdésem maradt: nem tudja valaki véletlenül, hogy miért Ö jelenik meg pipa helyett a Tudástár oldalon?

  Állítólag többször le lett írva, próbáltam megkeresni, de nem jártam sikerrel. Annyira amatőr problémának tűnik, hogy nem is értem, miért nincs ez javítva. Valami hagyomány miatt van ez vagy mi?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Maximálisan egyetértek a felvetéseiddel és mindenképpen megfontolandóak, mivel a prog.hu a hazai vezető programozási portál.

  A tudástár témákhoz és a kérdésekre adott válaszokhoz (4-es pontodhoz kapcsolódóan), annyit mindenképpen érdemes lenne még megvalósítani, hogy a működőképes, használható programkódok külön strukturáltan, részleteikben kereshetően (pl.: válaszban használt függvénynevek, objektumok, vagy külön címkézési lehetőség stb.) is elérhetőek legyenek, ezáltal realizálva egy hazai információs- és tudástárat a programozásban!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor ilyesmi előfordul, akkor tényleg van öt darab megoldatlan, folyamatban lévő problémád, és akkor még előjön egy hatodik?


  Igen előjön egy hatodik, mert egyszerre nem csak 1 programon dolgozgatok, hanem mára már közel 20 programom van amit fejlesztgetek (a felhasználók kérései alapján) és ezek mellett még jönnek saját ötletek, hogy jó lenne egy ilyet meg olyat csinálni, hogy azon a téren is fejlődjön a tudásom, és hidd el, így nagyon könnyen összejön.

  Szerintem itt szét kéne választanod a Tudástárat a Társalgótól......

  Ezt a pontozásos dolgot a tudástárra értettem, mintsem a társalgóra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van már ilyen téma, ahol az oldal üzemeltetői hibákat, vagy fejlesztési javaslatokat várnak. Szóval érdekli őket, nem probléma hogy elmondtad.

  Ami tetszik nekik meg is szokták valósítani, amit nem valósítanak meg azt meg általában megindokolják. Ha a tulaj, vagy a többség valamit nem akar, akkor azt is el kell fogadni, ezen túl meg lehet próbálni meggyőzni őket bármiről.

  Ha az elfogadott hozzászólás mellett mást is ki lehetne emelni, vagy "lájkolni" hozzászólásokat, akkor az lehet tényleg jó lenne.

  ui: hozzászólásnál szerintem már megszoktuk, hogy először nyomjuk meg a félkövér gombot, és csak utána gépeljük be a szöveget. Bár gondolom kis JS-el megoldható lenne, hogy a kijelölt részt foglalja körbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így ezen folyamaton haladva, az ember könnyen eljut oda, hogy eléri a maximális 5 nyitott témát de egyiket sem tudja lezárni, mert nem jött rá megfelelő válasz


  Amikor ilyesmi előfordul, akkor tényleg van öt darab megoldatlan, folyamatban lévő problémád, és akkor még előjön egy hatodik? Nem inkább az szokott történni, hogy valahogy megoldod magadtól (nem feltétlen az eredetileg elképzelt módon, hanem esetleg kerülő megoldással), és utána jön elő a következő probléma? Csak mert ilyen helyzetben (ha magadtól jössz rá a megoldásra) az elvárás az lenne, hogy egy új hozzászólásban leírod a megoldásodat, aztán elfogadod azt a hozzászólást megoldásként. Alapesetben nulla pontos lesz, de ha egy moderátor látja, hogy tényleg van mögötte érdemi munka, akkor felemeli a pontszámot.

  Szerintem ennek az ötös korlátnak nem csak spam elleni funkciója lenne, hanem azt akarná elősegíteni, hogy a Tudástárban nagyrészt megoldott problémák legyenek. (Jelenleg ugye a nyitott témák maximális száma a felhasználók számának ötszöröse.) Ha a régi témák nem számítanának a korlátba, akkor egy idő után elszaporodnának a régi, megoldatlan problémák. Gondolom, te is jártál már úgy, hogy egy Google keresés olyan fórumra vitt, ahol valaki kifejtette ugyanazt a problémát, ami neked volt, de nem válaszolt rá senki; elég idegesítő tud lenni. Na most a prog.hu kereső is nagyobb eséllyel találna neked ilyen témát, ha lazább lenne a nyitott témák számának korlátja.

  Az adott témán belül megírt hozzászólásokat bármely regisztrált tag pontozhatja.


  Szerintem itt szét kéne választanod a Tudástárat a Társalgótól.

  A SO a prog.hu Tudástárának felel meg, azt pedig te is mondtad, hogy a Tudástárban itt is ki van emelve a hasznos hozzászólás (az elfogadott megoldás formájában). Talán lenne értelme annak, hogy lehessen több hozzászólást elfogadni helyes megoldásnak, vagy legyen a "helyes megoldás" flag mellett egy "hasznos hozzászólás" flag is, amivel ki lehet emelni azokat a hozzászólásokat, amik a megoldásban fontos szerepet játszottak.

  A Társalgóban ugye beszélgetések folynak, amiket időrendben van értelme olvasni, vagy esetleg szálakra bontva, de semmiképp nem "hasznossági" sorrendben, mint ahogy a SO mutatja. Ott legfeljebb olyat lehetne implementálni, mint mondjuk a YouTube komment pontozási rendszere. De ha nézel YouTube-on kommenteket, ott is gyakran előfordul, hogy valami csak azért lesz lepontozva vagy spamnek jelölve, mert nem egyezik a többség véleményével, és nem azért, mert haszontalan. Itt a prog.hu-n annyi lenne a különbség, hogy jóval kevesebb ember lát egy hozzászólást, ezért még kevésbé működne az effajta önmoderáció.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Remélem nem haragszik meg a tisztelt szerkesztőség, hogy írok pár javaslatot az oldal fejlesztésével kapcsolatban.
  Itt szögezném le, hogy nem beleszólni akarok az oldal fejlesztésébe, csak pár ötletet szeretnék felvetni, amit vagy megvalósítotok vagy nem.

  Előre is elnézést kérnék, ha hülyeséget írnék, és az adott fejlesztési javaslat már létezne, csak például én nem vettem észre.

  1. Maximális témanyitás korlátozásának módosítása.
  A probléma az, hogy például nyitok 1 témát, melyre nem jön megfelelő válasz.
  Majd nyitok még1-et arra jön, de a következőre nem. Így ezen folyamaton haladva, az ember könnyen eljut oda, hogy eléri a maximális 5 nyitott témát de egyiket sem tudja lezárni, mert nem jött rá megfelelő válasz, de törölni sem tudja, mert nincs rá lehetőség, csak egy törlési kérelem, amit meg csak ritkán hagynak jóvá.
  Ilyenkor jön az, hogy az illető beregisztrál egy másik névvel. (Ennek köszöntően többen is több név alatt megtalálhatóak az oldalon.)

  Ezen probléma kiküszöbölésére a javaslatom:
  30 nap-os számláló, amely a téma nyitásától számol visszafele és ha eléri a 0-át onnantól nem számít bele az 5 maximálisan egyidejűleg nyitott témába. Ez álltal elkerülhető az is hogy az ember netudjon témát nyitni ha az előzőekre nem jött még válasz, meg az is hogy valaki tele szemetelje témanyitásokkal az oldalt.

  A másik lehetőség, hogy pontokhoz kötni a maximális határt. Pl 200 pontonként +1-el nő a határ.
  (Persze azt majd a szerkesztőség vagy adminok eldöntik, hogy mik legyenek ezek a szorzók, én csak példának írtam.)


  2. Téma nyitás és hozzászólás esetén végeredmény megjelenítése.
  Sokszor jártam úgy, hogy megnyitottam egy témát és miután már elküldtem a szöveget, csak utána láttam, hogy a szöveg formázottsága (már amennyit lehet) az nem úgy néz ki mint én elképzeltem.
  Ilyenkor katt a szerkesztésre, átírom, majd küldés és megnézem, aztán van, hogy ezt akár 5x is eljátszom.
  Ezzel jelentősen használva az oldal szerverét.
  Javaslatom: ha a hozzászólás írásnál lenne egy kis ablak ami a kész szöveget mutatja, ezen probléma teljesen elkerülhető lenne.
  Ezzel végeredményül, az oldal erőforrás igénye csökkenne picit (kevesebb oldallekérés) és a felhasználók meg gyorsabban, könnyebben tudnák használni az oldalt.

  3. Hozzászólás szerkesztésnél szöveg formázása.
  A problémám az ha kijelölök egy például egy szó és rákattintok a "félkövér" gombra, akkor eme BBkód kezdő és záró részét nem a szó elejére és végére rakja úgy ahogy kell, hanem mindkettőt a szó elejére, tehát a kijelölésem elejére dobja. Ezzel jelentősen lassítva a szöveg formázási folyamatot.
  Javaslat: Formázási lehetőségeknél a szövegben történt kijelölést figyelembe véve a BBkód kezdő részét a kijelölés elé, a záró részét meg a kijelölés után rakja be.

  4. Hozzászólás pontozási rendszer bevezetése!
  Sokszor volt már olyan, hogy kerestem valamit itt az oldalon, és megnyitottam egy témát és azt láttam, hogy kb 30 hozzászólás van, melyeket végigolvasva jó ha 4-5 hozzászólás hasznos volt a többi csak fikázás, mellébeszélés és OFF jellegű.
  Ennek köszönhetően jelentősen tovább tart a lényeg, hasznos információ kimarása egy témából. (Kivétel, persze ha tudástár és el van elfogadott hozzászólás.)

  Javaslat: Nem szívesen hoznék fel más oldalakat, mert tudom nem szeretik az ilyet az oldal tulajok de most muszáj, mert így egyszerűbb elmagyarázni. :D
  Van egy neves külföldi oldal StackOwer**** néven. Ott láttam eme pontozási rendszert ami nagyon megtetszett.
  Működése: Az adott témán belül megírt hozzászólásokat bármely regisztrált tag pontozhatja. Alapból 0-án indít és minden egyes user hozzáadhat vagy elvonhat 1-et. (persze csak egyszer). Ezáltal a témába újonnan betekintő user egyből kitudja szűrni mely hozzászólások hasztalanok és melyek hasznosak. Persze e mellé társul egy rendezési lehetőség is, miszerint idő rendbe és pontszám alapján is lehet rendezni.
  Ezen rendszer bevezetésével sokkal gyorsabban megtalálhatja bárki a kérdésre a választ, anélkül, hogy rengeteg felesleges, hasztalan OFF jellegű hozzászólást át kellene olvasnia.

  5. Saját témák.
  Az oldalon nem lehet megnézni, milyen témák azok amiket én nyitottam, de mondjuk már le lettek zárva.
  Csak azokat tudom megnézni, amik még nyitva vannak.
  Ebből adódóan rengeteg könyvjelzőm van, mert ugye mint a legtöbb ember én is felejtek, és így előfordul, hogy újra belebotlok egy hibába, amire itt már választ kaptam, és ilyenkor a könyvjelzőkből keresem elő azt a témát és nézem meg, mi volt a válasz.

  Javaslat: A jobb oldali kék színű menüoszlopba, egy új menü bevezetése, amely a felhasználó által valaha megnyitott (de mondjuk csak lezárt) témákat listázná ki.
  Bónuszként egy kategóriára való szűrés is hasznos lenne.

  Remélem hasznosnak bizonyulnak javaslataim.
  Kérném az oldal tulajt, ha elolvassa ezen hozzászólásomat, jelezzen vissza valamilyen formában, hogy tudjam, hogy nem találtam süket fülekre, ha már rászántam magam egy ekkora szöveg megírására.

  Előre is elnézést ha van helyesírási hiba, így késő este fáradtan már előfordul, hogy nem látom a piros aláhúzásokat. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd