Prog.Hu fejlesztési javaslatok

Prog.Hu fejlesztési javaslatok
2013-06-28T23:09:46+02:00
2018-09-20T10:35:50+02:00
2022-10-18T15:40:38+02:00
 • Hello,

  Kellene egy kicsit okosítani az egyik felületen. Pár éve regisztráltam már, sok helyre be is kommenteltem és nyilván követést is kértem. Ma azonban gondoltam, hogy ezeket a követéseket megszüntetem, mert lényegtelenekké váltak.

  El is navigáltam a felületre. A csatolt képet kb másfél oldalnyi törlés után kaptam, hozzá teszem, akár jogosan is.

  Lehetne olyan fejlesztés, hogy ne egyesével kelljen törölni, hanem az egyes sorok kijelölhetők legyenek a törlésre ?

  Köszi,
  kalmanka
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Közben már nincs meg a wp8-am :D
  Amúgy köszi, eddig valahogy fel sem tűnt az a markup szerkesztő ikonka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • napi humort naponta kellene , pedig ehhez programozni se kéne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kene normalis kodbeszurasi lehetoseg. Lasd github vagy stackoverflow.

  Itt is van normális kódbeszúrási lehetőség. Lásd korábbi kommenteket! És ha valami nem megy nálad - aminek jó eséllyel a böngésződ az oka -, akkor még mindig ott van a markup közvetlen szerkesztése, amivel ott vagy ahol a SO-n is. Ennél az csak jobb, hogy nem kell alapból és mindig eleve a markuppal szívni - bár lehet, ha szereted, vagy ha valamilyen technikai probléma miatt ez szükségessé válik.

  Szóval ne is áltassuk magunkat azzal, hogy az SO szerkesztője bármivel is jobb - mert nyilvánvalóan nem az! És mellesleg ha az SO szerkesztője lenne itt, akkor csak annyi lenne a különbség, hogy nem azt reklamálnák meg egyesek, hogy lenyeli a szóközeiket meg az [ i ]-t ferdévé alakítja, hanem azt, hogy lenyeli a duplacsillagjaikat és helyettük vastag betűket ír.

  Meg valamiért azért másoknak sikerül akár óriási kódblokkokat is beszúrnia itt is a kommentjeikbe. Amivel még véletlenül sem akarom azt mondani, hogy feltétlenül minden tökéletes itt, és semmi probléma nem lehet - de azt igen és határozottan, hogy az adott lehetőségek között a szerkesztő a lehető legjobbra és a legkönnyebben kezelhetőre van megcsinálva, és hogy az itt is felvetett problémák legtöbbjének forrása és magyarázata leginkább a szelektív látás, illetve a szerkesztő ismeretének és működése megértésének hiánya.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mobilokon jó lenne valamilyen egyszerűbb módba kapcsolási lehetőség a hozzászólás írásnál. WP8-nál általában 5-ből 2-szer feladom a kommentelést, mert ha módosítani akarok valamit az írás közben, akkor jó eséllyel nem tudok odapozicionálni, illetve visszatörölni sem (új sorban van a kurzor, akárhogy is próbálkozom) Szerintem elég lenne ilyenkor egy fapados textarea (minden extra nélkül), nem kell richtext editor.

  540 pixelnél szélesebb kijelzőkön (beleértve azt is, ha elfordítod vízszintesre az ennél keskenyebb, de magasabb kijelződ) látható a markup szerkesztő gomb a szerkesztő eszközsorában, aminek segítségével közvetlenül és pontosan azt tudod beírni, amit akarsz. Ez gyakorlatilag pontosan az a "fapados textarea" amit kérsz - és ennél egyszerűbben nem is nagyon lehetne annak elérését megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tömbindex [ i ] a mai napig dőlt betűssé alakítja a hozzászólás hátralévő részét (ha nem forráskód blokkban vagyunk),

  By design. Ezért nem alakítja át forráskód blokkban, ahol fontos. Nyilván ha valaki nem rendeltetésszerűen használja a dolgokat, és pl. kódblokkon kívül ír kódot, akkor az nem úgy fog működni, ahogy ő szeretné - de ez nem utóbbi, hanem a kezelő hibája miatt van.

  backslash-t escape nélkül nem lehet beszúrni és úgy is bugos, plusz ugye az indentálást gyakorlatilag minden esetben eldobja a szerkesztő még code block esetén is.

  Nem dobja el, illetve nem a szerkesztő dobja el. A szóközöket, tabulátorokat is megőrzi. Probléma itt abból szokott lenni, hogy a böngészők a másolt szövegeket nem a forráshoz hűen, hanem pl. a szóközöket Unicode non-breaking space-ekké alakítva és hasonló előfeldolgozásokat végezve adják oda az oldalnak, amik ezzel azután nyilván már nem tud mit kezdeni, illetve nem tudja kitalálni, hogy ott ám tab volt a szöveg elején, és nem pedig egy non-breaking szózköz, vagy hasonló. Hozott anyagból dolgozik, amiből ennyit lehet kihozni. Mindenesetre a markup szerkesztő általában ezen is tud segíteni.

   Már kétszázszor jeleztük, hogy pont forráskódok beillesztésére alkalmatlan a szerkesztő, de nem érdekel senkit.

  Ami nem igaz. Egyrészt, mert a fent írtak sem azt bizonyítják, hogy alkalmatlan lenne rá (illetve nem a szerkesztő alkalmatlan rá) - bár bugok, esetek amikor nem jól működik, nyilván lehetnek. Másrészt, mert nem arról van szó, hogy nem érdekel senkit, hanem arról, hogy vannak technológiai korlátok, amiket nem, illetve csak emberévek munkájával - és vélhetően még több probléma keletkeztetésével - lehetne megkerülni, ami nyilván se nem reális, se célszerű nem lenne.

  Arról már nem is beszélek, hogy pl. te is tiltod/szűröd a reklámokat, amivel nyilván a magad részéről megfosztod az oldalt a bevételi forrásaitól. De azért elvárnád, hogy a te igényeid viszont maradéktalanul ki legyenek elégítve, a fájásaid orvosolva legyenek. A kérdés már csak az, hogy egyrészt milyen alapon, másrészt mondd el kérlek, hogy miből? Esetleg küldhetjük neked a számlát arról az összegről, amit annak a fejlesztőnek fizettünk ki, akit ráugrasztottunk egy hétre, hogy nézzen már utána a te fájásodnak? Remélem érted miről beszélek.

  És nem mintha ennek ellenére nem lenne minden elkövetve annak érdekében, hogy az adott körülmények között a lehető leggördülékenyebb legyen az oldalon minden funkció működése, beleértve a szerkesztőt is, és hogy orvoslásra kerüljenek akár a te problémáid is. Csak mondom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mar itt tartunk: mobilon hasznalom az esetek 90% ban a prog.hut, es ugye mivel reszponziv, allo modban a search box egyaltalan nincs jelen.

  Ott van a "Keresés" a hamburgermenüben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mar itt tartunk: mobilon hasznalom az esetek 90% ban a prog.hut, es ugye mivel reszponziv, allo modban a search box egyaltalan nincs jelen. Altalaban igy hasznaljak a userek a telefont. Fektetett modban meg 20px a widthje kb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kéne egy crowfounding alapú kódgyüjtést rendezni a prog.hu javára :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kene normalis kodbeszurasi lehetoseg. Lasd github vagy stackoverflow. Nekem is bajom van amugy az egesz edit boxxal, a kodbeszuras vallalhatatlan, vagy pl az idezet mobilon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tömbindex [ i ] a mai napig dőlt betűssé alakítja a hozzászólás hátralévő részét (ha nem forráskód blokkban vagyunk), backslash-t escape nélkül nem lehet beszúrni és úgy is bugos, plusz ugye az indentálást gyakorlatilag minden esetben eldobja a szerkesztő még code block esetén is. Már kétszázszor jeleztük, hogy pont forráskódok beillesztésére alkalmatlan a szerkesztő, de nem érdekel senkit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közel sem életbevágó a dolog, de elég nyögvenyelős python kódot megfelelően formázva beilleszteni.
  A drága szóközöket elég rendesen minimalizálja beillesztésnél a renccer. 

  Gondolom feljött már az évek alatt ez a probléma és nem változott a dolog, így én csak kíváncsi vagyok rá, hogy ez miért alakult így?
  Nem hal bele az ember, hogy beütögeti a space karaktereket beillesztés után, csak na.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mobilokon jó lenne valamilyen egyszerűbb módba kapcsolási lehetőség a hozzászólás írásnál.
  WP8-nál általában 5-ből 2-szer feladom a kommentelést, mert ha módosítani akarok valamit az írás közben, akkor jó eséllyel nem tudok odapozicionálni, illetve visszatörölni sem (új sorban van a kurzor, akárhogy is próbálkozom)

  Szerintem elég lenne ilyenkor egy fapados textarea (minden extra nélkül), nem kell richtext editor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (töröltem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A http:// www. prog.hu-t beírva rossz az átirányítás (szóközök nélkül persze). Most csak véletlenül írtam így be, sosem szoktam kb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  … ilyesmi infókat tudnátok adni ?

  Szerintem nem. 

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PHP Backend, és ha jól emlékszem MySQL adatbázis, nginx webserver. A többi infót meg majd Sting megosztja veled, ha méltónak talál rá
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem pont fejlesztési javaslatom lenne, csak azt kérdezném, hogy a prog.hu oldal hogyan épül fel, milyen nyelven megy a backend, milyen adatbázissal, milyen keretrendszert használva, ilyesmi infókat tudnátok adni ? Kíváncsiság az oka csak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az fantasztikus, hogy a textarea-t nem lehet a jobb also sarokban kihuzni tetszoleges meretre. Ha egy kodot illeszt be az ember es szerkeszti, akkor jol jonne. Ezt a chrome es firefox nem veletlenul tamogatja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azzal tetézném eme kritikát, hogy van olyan (inkább régebbi) sértő hozzászóló magatartás, amikor még provokatív is.
  Evvel aztán izzik a topik.
  Talán mostanában, már ez nem megengedett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a "sült galamb"-ot inkább megenni szeretném és nem "emotikum"-ként látni, felhasználni.
  **************  Viszont lenne egy-két javaslatom...  *****************
  de nem a prog.hu vagy pcforum.hu program-tervezője részére, sokkal inkább azon "felhasználók" részére akik előszeretettel cikiznek, szólnak le másokat -nem ritkán durva, sértő hozzászólásokkal (sajnos ez a pcforum-ra erősebben jellemző) - a saját felsőbbrendüségük   hangoztatásaként.
  1. Nézzenek utána mit is jelent az empátia és tolerancia kifejezés!
  2. Melyek a kultúrált társalgás, csevegés, fórumozás jellemzői, elvárásai -  és mivel minden topic egyben egy adott téma megvitatása is egyben - olvassák el az adott oldal "Használati feltételek"-ben leírtakat!
  ***************  & ha így lesz egyszer...  *************
  akkor ezen a területen is sor fog kerülni "fejlesztésre", azaz inkább fejlődésre és az ebben a témában eddig felvetett apró-cseprő fejlesztési igények nem-teljesülése esetén is mindenki jobbnak és megfelelőbbnek fogja érzékelni ezt az általam is nagyon kedvelt oldalt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végülis érthető meg logikus, csak hát ugye azért, hogy valamivel kapcsolatban elmondhassa az ember a kis 2-3 mondatos véleményét/javaslatát általában nem nyit új témát, főleg ha valami másik témával kapcsolatos, mert akkor ugye nem árt(ana) hivatkozni is a másik témára és akkor akit tényleg érdekel a dolog olvashat(na) el (minimum) 2 témát is [erre meg sokak lehetnek lusták még ha érdekli is őket]. Ettől függetlenül abszolút megértem a Ti álláspontotokat is. Köszi a gyors választ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen nem lesz. Ne tessék offolni, és kész! A hozzászólás offtopikként jelölése egy tűzoltó megoldás a menthető mentése, a károk minimalizálása érdekében, de nem a topik normál üzemének része. Mert, hogy mindenki számára elérhető az új téma nyitása gomb, amivel bármikor létrehozhat magának egy új topikot, ahol ontopik tud lenni azzal a hozzászólásával, amivel a másikban offtopik lenne.

  Ráadásul ha nagyon sok offtopik hozzászólás gyűlik össze, akkor most egyszerűen tudjuk azokat új témába mozgatni, teljesen eltüntetve őket az eredeti témából, és teljes értékű hozzászólássá alakítani az újban, egy win-win szituációt teremtve. Ha viszont a hozzászólásokon belül is meg lehetne osztani ontopik és offtopik részeket, akkor ez ebben a formában lehetetlenné válna, illetve plusz fejlesztést igényelve, csak azért, hogy elérjünk oda, ahol most vagyunk. Fából vaskarika lenne az egész.

  Szóval a "félig offtopik" hozzászólások a jövőben is jó eséllyel offtopikká lesznek nyilvánítva. Munkát a moderátoroknak pedig azzal tud mindenki megspórolni, hogy eleve maga nyit új témát nekik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Javasolni szeretnék egy off topic (bb kód) gyorsgombot a szerkesztőbe, hogy a hozzászóló belepakolhassa magának a hozzászólása off-topic részét.
  Gondolom ezt nem mindenki tenné meg önként, de én speciel örülnék neki és szerintem többen is használnák (márcsak jóérzésből/jószándékból is, de) leginkább azért, hogy ne az egész hsz legyen összehajtogatva.

  Többször is előfordult már, hogy releváns hozzászólás előtt/után off topic-oltam(tunk), és ilyenkor is, az egész hsz össze van csukva és könnyen előfordulhat, hogy elsiklanak a megoldás felett vagy figyelmen kívül hagyják a releváns infót is, mert nem nyitják ki (miért is tennék?- off-topic -nak van jelölve az egész).

  A gomb segítségével csak az a rész lenne összecsukva, ami valóban off-topic (mint pl. ncore-on a spoiler tagek).
  Akit érdekel az is, kinyitja magának, akit nem az meg nem, viszont a segítő/építő hsz-t attól még láthatná mindenki kinyitás(kattingolás) nélkül.

  A modik munkáját/idejét is kímél(het)né.

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javaslom a repülő sült galamb emotikon bevezetését. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kategóriást már látom (még jó, hogy nem szúrta ki a szemem, pedig ott van az adott kategória alján...). A nav. linkest viszont használtam, mindenestre köszi a felvilágosítást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hamburgermenüből lenyíló kategóriaoldalakon ott vannak a linkek azokra az oldalakra, amik csak az adott kategóriához tartozó cikkeket listázzák (ha vannak). Illetve az egyes cikkek feletti navigációs linkek is a kategóriás bontásba visznek. Pl. 1, 2, 3.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • támogatom
  www.bekoferenc.fw.hu
  www.tudaas.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sting:

  A linken szereplő hozzászólásodra hivatkozva http://prog.hu/tarsalgo/?fid=194406&no=3#e3 az alábbi (nem hiszem, hogy nagyon sok extra munkával járó) ötletem lenne. Ha nem is lesz aktualizálva a cikk kezelés, akkor is elférne a cikkek főoldalon egy valamilyen egyszerű kategorikus bontás, ha már a tudástár és a cikkek közötti katalógusban az eltérés mindössze annyi, hogy az url-be bekerül a prog.hu után a cikkek szó is. Természetesen nem egy létfontosságú funkció (ha nem lesz, akkor nem lesz), csak így legalább nem egy ömlesztett valami lenne az egész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Régen volt olyan, hogy egy témát el lehetett menteni a kedvencekbe. Most ez mintha megszűnt volna, vagy én vagyok vak, de már jó ideje nem sikerül menteni a kedvencekbe, mert nincs mivel.

  Csak olyan van, hogy "Követés", "Mentés kedvencekbe" nincs.

  Ennek ellenére a nevem alatt ott vannak a pár hónappal ezelőttig elmentett kedvencek.

  Ez a funkció hova tűnt?

  W.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd