Általános felvitel ? Egyedi tulajdonságok
2004-09-13T23:40:45+02:00
2004-09-14T03:02:50+02:00
2022-07-19T05:57:52+02:00
 • szep feladat..
  mondjuk filenev+hash -el azonosithatsz egy progit, es egy netes adatbazisban tarolhatod, hogy ez a progi mit csinal..
  ha vki az ujsagmellekletkent kiadott cd-n megtalalja ezt a progiddal, az automatikusan ki tudja tolteni a leirast ez alapjan.. (a hash meg a buheralas+verziokulonbseg ellen is vedhet)
  mondjuk webes feluleten ki lehetne tolteni ezt a leirast.. te is meg tudnad tenni, meg a felhasznalok is, es az, aki a progidat hasznalja, ezekbol valogathatna (vagy csinal uj leirast), hasonloan a cddb-hez..
  persze ehhez kell vmi infrastruktura, amihez kellenek tamogatok (pl ujsagok/honositomuhely), stb..

  a leiras bevitelt mondjuk vmi guglis keresessel meg tudod konnyiteni.. odatolod a felhasznalo orra ele a jonak tuno talalatokat, aztan majd az ember kivalasztja, hogy tul nagy hulyeseg ne keruljon be az adatbazisba.. (esetleg vmi cvs-es modon vissza lehetne tekerni, ahogy az egyik blogos oldal is csinalta)

  ha meg tudsz allapodni par ujsagkiadoval, hogy kuldjenek neked cd-ket, akkor meg jol is jarsz..

  sztem az, hogy milyen fileformatumot vigyen fel, legyen beallithato..
  mondjuk chechbox a rar, zip, exe, stb mellett.. lehet, hogy vki a csaladi fenykepalbumat is ezzel fogja rendezni, ugyhogy lehetne vmi egyenileg definialhato is (pl png/jpg).. lehetne rekurziv keresest csinalni, vagy egyesevel felvetetni..

  tudom, hogy sok resze eleg hajmereszto, de jo szervezessel+utanajarassal lehet belole valami.. cddb elterjedt, szoval van, ahol mukodik hasonlo rendszer..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Írtam egy Cd-Dvd nyílvántartó programot ami főleg számítástechnikai újságok Cd melléleteit dolgozza fel!(Innen tölthető le , Itt olvasható róla)
  A lényeg, hogy szeretném továbfejleszteni automatikus felvitellel.A gondom, hogy van egy 'Leírás' tulajdonság amit meg kell adni,de ez egyedi ezért nincs olyan eljárás ami ezt lehetővé tenné!
  Próbáltam olyat , hogy pl az F: meghajtón található mappát és fájlt beolvasva végigmegy és anyiszor jelenik meg az Új bejegyzés ablak ahány darab mappa+fájl. Ez jó és itt csak a Leírást kell megadni, de direkt nem rekurzívan csináltam, mert pl. : egy program telepitője mellet lehet több fájl is amit felesleges felvinni.Akkor milyen fájlokat olvassak be. CSak exe-ket, vagy sak zip-eket , vagy mindkettőt ?
  Egyáltalán maga a Leírás tul.-nak van értelme, mert nekem mikor kellet egy program a nevére nem emlékeztem csak hogy fájl visszállító és akkor jó lett volna ha ez alapján előtudom keresni, mert mire megtaláltam melyik Cd-n...
  Mindezt azért vetettem fel , mert felkerült a progim a honositőműhelybe(Itt) és ott így írták :
  A tárolandó adatokat kézi bevitellel rögzíthetjük.

  Nem tekintem negatív kritikának,de hogy lehetne másképp ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd