Android alkalmazás készítése

Android alkalmazás készítése
2013-06-07T12:15:00+02:00
2013-12-18T08:33:26+01:00
2022-10-23T04:45:35+02:00
 • Ötletet mióta lehet levédeni? Ötlete mindenkinek van 100, a megvalósítás fog számítani.
  De azért sok szerencsét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hello szeretnek kesziteni 1 aplikaciot andoid ios es windows latozatban is mert van 1 otletem csak nem tudok programozni es ez 1 kis bajj de szeretnem hogy valaki ezt megprogramoza egy eleg egyszeru kis app lesz az otletet levedetem kerlek jelentezetek ajanlatokat varok ere az mail cimre elore is koszonm trobyty_oradea@yahoo.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom én sem rajongtam különösebben az Eclipsért, de legalább ingyenes. Van neki Bundle verziója is, amivel nem kell minden összetevőjét összebogarászni a netről. Én a Xamarin studiót ajánlottam. Telepítés alatt szerzi be a szükséges függőségeit (SDK-k, stb.). Nem ingyenes de legalább több lehetőséggel szolgál az Eclipsehez képest. Csak egyet mondjak ott a megszokott debug a VS-ből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eclipse-n történik a fejlesztés, ami szintén ingyenesen leszedhető.


  Igen, meg egy nap, amire az összes egyéb függőséget is felteszi hozzá az ember, mert 5 év alatt nem sikerült egy install csomagot kifejleszteni a nagy testvérnek, ami szépen feltesz mindent, ami kell. A C/C++ támogatásról meg már ne is beszéljünk, hogy mennyire fejlesztő centrikus a cucc.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A, Tanulj meg programozni
  B, Fizess a munkáért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az is járható út. Azt hogyan gondoltad?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ha nem külön app-ot fejlesztesz, hanem csinálsz egy weboldalon keresztül oldod meg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Ez sokban függ attól, hogy volt-e már korábban dolgod programozással. Esetleg megpróbálhatsz keresni egy meglévő alkalmazást, ami ezt csinálja vagy hasonló ehhez, amivel lehet loggolni a folyamatokat. Én is most kitaláltam magamnak nem céges programokat otthonra, amiket a magánéletben tudnék használni, annak ellenére is, hogy azok már léteznek és egy az egyben ugyan azt csinálják, amit én is szeretnék, de az valahogy idegen nekem. Angol nyelven van(habár könnyen lehet készíteni fordításokat különböző nyelvekre) és a felépítése sem tetszik.

  Androidra ugye alapesetben Java-ban kell írni a programokat, de vannak már olyan törekvések, hogy akár C# nyelven is le tudod implementálni az egészet. Az iOS-sel szemben az a jó, hogy sokkal olcsóbb. Hiába az alap Java nyelv ismerete, néhány Androidos alapelvet is el kell sajátítani. Pl mire kell figyelni ha elfordítom a készüléket és landscape módba vált a készülék, az activity életciklusok és még sorolhatnám. A feladatodból kiderül, hogy adatbázist is szeretnél kezelni. Ha egyszerű adatokról van szó, akkor használhatsz SharedPreference-seket. Ezt kb a Windowos registry-hez tudnám hasonlítani. Atomi adatokat írsz ki(int, bool, string). Ettől eggyel bonyolultabb a fájlkezelés, de ha az sem elég akkor ott van az SqLite.

  Javasolnám neked kezdésnek ezeknek a videó tutorialoknak a végiggyakorlását:The New Boston

  Több is van benne mint ami neked kell, de pár videó erejéig beszél az adatbázis kezelésről is. Ugyanakkor kísérd figyelemmel azokat a videókat is, ahol a felületet csinálja, mert az is szükséges lesz.

  Ha már elég jól elmélyedtél az angol nyelvben közben, akkor kicsit átválthatsz magyar nyelvre az "Android alapú szoftverfejlesztés" ebook kapcsán. Valahol biztos fent van a világhálón.

  Eclipse-n történik a fejlesztés, ami szintén ingyenesen leszedhető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A következő kérdésem lenne hozzátok:

  Szeretnék készíteni, egy egyszerű ám de nagyon hasznos Android alkalmazást. A munkánkat könnyítené meg. Gyakorlatilag egy készlet nyilvántartás lenne.

  Feladata: Vásárolunk különböző anyagokat. pl 100 db csavart. Ezt el tároljuk egy adatbázisba lehetőség szerint egy excel táblába.
  Pl. Egy felhasználó névvel jelszóval azonosítom a munkavégzőt. Kiválasztom a helyszínt szintén lenyíló menü. Kiválasztom milyen anyagot használok egy lenyíló menü segítségével. Egy lenyíló menüből kiválasztom, hogy milyen csavar, egy mezőbe beírom a db számot.
  A dátum időt automatikusan hozzá teszi.
  Végül egy gombnyomással elmentem az egészet.

  Kérdés hogyan kezdjek hozzá, mit ajánlotok. Nézegettem különböző Android alkalmazás fejlesztőket, de még nem jutottam vele előbre.
  Szíves segítségeteket előre is köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd