Delphi XE2 vs. Delphi 7: buildolt exe méret.
2013-06-06T21:19:02+02:00
2013-06-10T17:40:13+02:00
2022-07-23T09:43:02+02:00
 • Köszi!
  Leszedtem a progit, el is mentem vagy 2 helyre

  Felőlem mehet a társalgóba, sőt jobb is lenne, csak nem akartam először oda írni, nehogy baj legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na emberek, ez lassan mehet a társalgóba... De nem baj, elbeszélgethetünk a témáról, Netangel majd úgyis átrakja, ha úgy látja jónak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg egy nyomtatott áramkör tervező rendszer is, az Altium Designer. Olyannyira, hogy pascalul lehet scriptelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja és sokunk kedvence, a Total Commander is Delphiben íródott
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak zárójelesen jelezném, hogy ha minden opciót beállítottál a fordításnál és a lehető legkisebb exe fájlt kaptad, akkor még mindig van egy EXTRA jó program, ami segít az ekkori exe méretét úgy 1/3-ra csökkenteni. Nézz utánna a kőv. programnak : Upx.exe Ja, gugli a barátod. Ha megvan, akkor ajánlanám az --ultra-brute funkcióját használni. Jó exe és dll fájlokra egyaránt ill. Linux-ra is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Természetesen nyitott vagyok, viszont Delphiben van a legtöbb tapasztalatom, bár sajnos utóbbi időkben egyre kevesebb időm van rá. Most egy publikált, Visual C++-ban írt programot akarok átírni Delphire, de bonyolult maga a program, és ez a C++ ráadásul teljesen emészthetetlen számomra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Azért ne feltétlen emiatt ne állj át. Vannak minden fejlesztő eszköznek erősségei, gyengeségei, az eszközt pedig mindig az igények határozzák meg ugye. Én is Delphi-s vagyok, de azért nem elvakult. Ha már itt tartunk, akkor az ImgBurn, illetve az AIMP3 is Delphi-ben íródott, nameg a Skype Windows-os verziója is.

  Egyébként sokak szerint a Delphi már kihalt, vagy leginkább haldoklik, de igazából én úgy gondolom, hogy az Embarcadero révén egy újabb virágkora küszöbén áll. Ebben holtbiztos vagyok.

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na akkor ez pozitívum, mégse állok át Visual Studiora.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja és kedvenceim a TotaclCommander és a KMPlayer is Delphiben készül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval azt mondod, hogy az FL-t Delphiben csinálták?/quote]

  A Photoshop 1.0-is nagyrészt pascalban készült, nem is olyan rég még a forráskódot is le lehetett tölteni.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem nem zavar az OFF, szeretek ilyesmikről beszélni.
  Szóval azt mondod, hogy az FL-t Delphiben csinálták?
  Nem semmi! Én csak kipróbáltam az FL-t, szóval nem értek hozzá, de rögtön megfogott, mert lehet rajta látni, hogy olyanok csinálták, akik értenek hozzá. Ilyen pl. a Winamp is. Ráadásul az nyílt forráskódú, és mégis szerintem a legjobb (zene)lejátszó program, amit valaha csináltak. Pont azért, mert olyanok csinálták, akik értenek hozzá, és valóban egy jó programot akartak készíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • [OFF]
  real_het: ja, basszus, durva egy szoftver. Kb. 3 éve foglalkozok DTP-vel is, így van némi rálátásom lassanként. Nyilván mindent programozói szemmel nézek, végülis ez szakmai ártalom. (És főleg ezért is írogatok Corel-es AddIn modulokat.) Lassanként kialakult bennem az érzés, hogy a CorelDraw a világ egyik legjobb szoftvere, programozóként fejet hajtottam előttük jópárszor. Másik ilyen szoftver, amit programozói szemmel szintén az egyik legnagyobbnak tartok, az az FLStudio, azaz leánykori nevén FruityLoops, akit kb. 12 éve nyaggatok elég behatóan.

  Ezeket nyilván a tudás, felhasználói élmény, kiforrottság és a funkció.VS.erőforrás_használat alapján mondom. És nyilván ez utóbbi nagyon sokat elmond a programozástechnikai háttérről, a mögöttes tudásról. Na ez az, ami mindkettőt a csúcsra emelte nálam. Ja, egyébként a Corel-t C++-ban, az FL-t pedig Delphi-ben követték el, de nyilván a tehetség és tudás nem nyelvfüggő. Bocs az OFF-ért.
  [/OFF]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg a doublebuffered-et nem állítottam be, beállítom még azt is.
  A Visual Studio-t meg nem akarom felrakni (megint), mert nem is értek annyira hozzá, meg a szivem csücske mégiscsak a Delphi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En talaltam egy opengl ablak bug-ot, ami eleg idegesito (az opengl ablak felett eltuntetsz egy masik ablakot, akkor onnantol csak arra a helyre fog clip-elni a kirajzolas, ahol elozoleg az eltuntetett ablak volt). Ennek nem az XE-hez van koze, hanem a win7-hez es az vga driver-hez.
  A masik win7 feature, amit ismerek az meg ez: A TPageControl-on levo dolgokat lehetetlen doublebufferelt modon frissiteni, tehat ha ott valami grafika is van, az durvan flicker-elni fog.

  basswar: 110K sor, es ez csak a header jókora böszme az a Corel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így már világos.
  A főproblémám az, hogy van a már említett D7-ben írt progim, és win7 alatt csinált egy olyat, hogy eltűntek az egyes komponensek (azthiszem amiket dinamikusan hoztam létre) a formról, de ha mozgattam rajta egy ablakot, akkor kirajzolta. XP-nél nem csinált ilyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Múltkor programoztam CorelDraw-t, amihez kellett ugyebár importálni a Corel-es típuskönyvtárat. D7-tel kezdtem el, de kb. 10 perc után lelőttem a folyamatot, mert nem bíztam benne, hogy végére ér az importunit generálásnak. Mivel fenn volt a gépemen az XE2, mondom kipróbálom, a típuskönyvtárból generált unit nagy eséllyel úgyis ugyanaz lesz. Ráengedtem, 6 másodperc alatt legenerálta a 110 ezer soros unit-ot Corel X6-hoz. Szóval ezek szerint vannak a motorháztető alatt bőven fejlesztések. Ja, a D7 pedig csont nélkül megette az XE2 által generált cuccot, de itt nem is vártam egyebet, szóval nem csalódtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es meg is van a cikk, ami kielemzi, az XE es az XE2 kozotti meretkulonbseget: http://andy.jgknet.de/blog/2011/11/xe2-why-have-empty-vcl-projects-a..

  Egyreszt a debug info, aztan 300KB-nyi win7 icon (nyilvan tomoritetlenul :D) plusz 300KB miegymas. Es ez az XE1-hez viszonyit, a D7-D2009-D2010-XE1 vonalon is volt me'g meretnovekedes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • New Delphi language features since Delphi 7
  Generics, anonym methods, operator overloading, class helpers, full rtti, inline functions, unicode/utf8 strings, qrvajo memory manager, for in, exit(value). Elsore ezek ugranak be. Meg az optimizerje is jobb, mint a d7-é, pl. ami feltunt, hogy a case-knel jump table-ket csinal. SSE 4.1-es assemblerje van.

  Es akkor van még egy rakás marketing cucc is, mint gesztusvezerles, subversion, beepitett differ, modelmaker, refactoring (ez az advanced 'replace all in files' :D).

  Ja es win7-re mindket fordito csak ugyanannyira fordit jobban, mint xp-re. Tehat mindket delphi win32 exe-t csinal, de az XE egy kicsivel jobban optimizal, mint a D7.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, így is 1.55MB. Ez a debuggolás nekem még új a Delphinél, mert sose használtam.
  Hamár így belejöttünk az XE2-be. Megéri használni a Delphi7 helyett? Főleg Win7-re gondolok. Azért is próbáltam ki ezt az XE2-t, hogy hátha jobban futnak a programok Win7-en, mint a Delphi7-el fordított programok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Project Options --> Delphi Compilr --> Linking menünél kiszedtem a pipát a "Debug information"-ból. és így buildolásnál már csak 1.55mB lett az exe. Bár még így is majd' négyszerese, mint a Delphi7-nél, de azért jobb, mint a 7 mega.
  Még várom a hozzászólásokat, véleményeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne "debug" hanem "release" módban build-elj. Jobbra fent "Build configurations"-nál válaszd a "Release"-t, bár így is nagyobb lesz mint a 7-essel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valami debug cucc bele lett pakolva az XE2 altal generalt exe-kbe. Compiler vagy linker optionsnal ki tudod kapcsolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Felraktam kíváncsiságból a Delphi XE2-t, mert kíváncsi voltam rá, hogy mennyivel jobb, mint a Delphi 7.
  Gyorsan át is írtam egy egyszerű Delphi 7-es programomat XE2-re (ráhúztam a formra a komponenseket, és beleírtam az eljárásokat), le is fordult. De! A Delphi 7-el buildolt exe csupán 409kB, a Delphi XE2-vel az exe 7.15MB lett!
  Ugyanannyi a forráskód, de majdnem 20x a méret!
  Ez eléggé erőforrás pazarlónak tűnik. Ilyen rosszak az XE2 unitjai/fordítója? Mármint hogy belefordít minden felesleges dolgot..
  A Delphi 7 is elég sok felesleget rak bele, de ez már tényleg pazarlás. Vagy csak én vagyok túl szigorú?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd