Win8 vélemények - jövőkutatás

Win8 vélemények - jövőkutatás
2013-06-04T13:06:12+02:00
2013-06-08T13:19:40+02:00
2022-10-23T17:15:37+02:00
 • Aki megtette, azóta is veri a fejét a falba!


  És ezt Te honnan tudod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • olt egy akció, amikor pár hétig kabátgombért lehetett win8-ra frissíteni.

  Aki megtette, azóta is veri a fejét a falba!

  Hja! Ne felejtsük el a mikroszoft statisztikahamisítását sem!!!
  win XP-t lehetett szerezni win7 licensz alatt!
  Amit úgy küönyvelt el az ms, hogy win7-et adott el!

  Másrészt az Android ugyan olcsó, de lassú

  Akkor mit mondjak a win phone 8-ra?!
  Egy rakás ...!!!

  Az Android meg kb. annyira harapdálja a Windows 8 desktop piacát, mint amennyire a Windows 8 harapdálja az Android mobil piacát.

  Tökéletesen egyetértünk!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A metrónak egy értelme van: a windowst bejuttatni a kvarcjátékok piacára. Ha ez nem jön össze - márpedig úgy néz ki - akkor csak feleslegesen szívatták a desktop usereket és fejlesztőket.


  Nem régóta vannak jelen ezen a piacon, a másik, hogy pro változat is van, ami ugyanolyan desktop felület, mint ami most is fut több 100 millió eszközön és kompatibilis velük. Hosszútávon van benne potenciál. Egyrészt az IOS drága és nem kompatibilis a desktop windows programokkal. Másrészt az Android ugyan olcsó, de lassú, akad a rendszer erőgépen is és szintén nem kompatibilisek a "minőségi" appok a desktop windows-al. Egy stabil és nagy múltú rendszer áll most harcban kezdő platformokkal. A Metro itt csak kezdeti cukorka. Más rendszereknek eddig könnyű volt a dolga, mert a követelmények is a béka fene alatt voltak, mind felhasználói, mind játék szegmensekben, de ahogy nő a userek igénye egyre inkább a Windows felé fog billenni a mérleg és ebben neki van előnye.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A metrónak egy értelme van: a windowst bejuttatni a kvarcjátékok piacára. Ha ez nem jön össze - márpedig úgy néz ki - akkor csak feleslegesen szívatták a desktop usereket és fejlesztőket. A windows eladásába pedig belejátszik az is, hogy a desktopot még ma is meghatározó XP-nek még kb egy éve van hátra - és, hogy volt egy akció, amikor pár hétig kabátgombért lehetett win8-ra frissíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aminek mi köze a Metro-hoz? Semmi.

  Windows-ból ugyanannyit adnak el, mint eddig, PC-ből meg egyre kevesebbet. Ez definíció szerint kizárja - az egyébként is abszurd feltételezést -, hogy utóbbit előbbi okozná, hiszen nem hogy bizonyított ok-okozati összefüggés, de a jelek szerint még korreláció sincs a két eladási mutató változása között.

  Az Android meg kb. annyira harapdálja a Windows 8 desktop piacát, mint amennyire a Windows 8 harapdálja az Android mobil piacát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez képest a PC gyártók nem túl boldogok az eladási adatok miatt, a kvarcjáték piacon pedig elhanyagolható a részesedése. Közben a droid lassan lefedi a piacot, de már a desktopot is kezdi harapdálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tendencia az, hogy míg PC-je kb mindenkinek van akinek kell, és fizetőképes, addig a tablet - mivel viszonylag új termék - még sokaknak nincs. Ráadásul, mivel már 20 ezer forint alatt is tudsz venni, sokaknak ha nincs ló szamár is jó alapon ez pótolja a gépet. Ennyiből PC-n a windows 8 home nem jön ki... De ez a piac is hamar telítődik majd.

  Szerintem simán reális lehet 10 év alatt egy olyan világ, ahol Gizike egy számlázóprogramot is gesztusokkal vezérelget, sőt, még költséghatékonyabb is lehet a dolog, hiszen a betanítás sokkal egyszerűbb lehet (emlékszünk még a régi időkre, ahol billentyűzetkombinációkat kellett tanítgatni hónapokig).

  Ezzel csak két baj van:
  1. Nem lesz rövidebb a betanulás. Mitől lenne ? Egy egeres-ikonos hagyományos desktop kezelése semmivel sem bonyolultabb mint egy tapogatósé.
  2. A kezelése viszont sokkal nehézkesebb. A virtuális billentyű kitakarja az ablak nagy részét, és kb annyira kényelmes, mint anno a Primo vagy a ZX-81 volt.

  Sőt, én azt várom, hogy 10 éven belül a mostaninál még nagyobb jelentőséghez jutnak az ilyen hibrid eszközök, melyeket a vonaton olvasol és gesztusokkal használsz, aztán hazaérve, dokkolóegységbe dugva meg teljesértékű PC lesz belőle.

  Ilyet lehetne csinálni, de akkor is külön UI kellene a két üzemmódhoz. De valószínűbb, hogy 10 év múlva a tabletre már csak pár hozzánk hasonló geek fog emlékezni, és arról folyik majd a vita, hogy az agyba ültetett mikrochipek mikor váltják már le a google glass-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én vitáztam eleget a PC Fórumon (próbálva a tényekre koncentrálni, nem az egyéni preferenciákra), amíg rá nem jöttem, hogy felesleges. Félek, hogy néhány hozzászóláson belül itt is felbukkan a Start menü hiánya meg a pukiprogramok feleslegessége, és ez megöli a valódi beszélgetést.

  Az én várakozásom szerint az idő majd minden most fanyalgó számára megszépíti, pont úgy, ahogy a Vistát is megszerették végül a felhasználók, igaz, alverziószámot kellett ugrani és át kellett nevezni hozzá.

  Akár tetszik sokaknak, akár nem, a tendencia az, hogy pár éven belül végképp többségben lesznek az érintőképernyős, hordozható eszközök a PC-khez és notebookokhoz képest, amiket várhatóan még az üzleti szegmensnek is csak egy részében fognak majd használni.

  Tehát nem a Microsoft kényszeríti érintőképernyős monitorokra a felhasználókat, hanem ellenkezőleg: a piac kényszerít ki ilyen megoldásokat a Microsoft-tól. Ez a friss hír is ezt támasztja alá.

  A PC-k és laptopok nagyon vissza fognak szorulni. Szerintem simán reális lehet 10 év alatt egy olyan világ, ahol Gizike egy számlázóprogramot is gesztusokkal vezérelget, sőt, még költséghatékonyabb is lehet a dolog, hiszen a betanítás sokkal egyszerűbb lehet (emlékszünk még a régi időkre, ahol billentyűzetkombinációkat kellett tanítgatni hónapokig).

  A koncepció bírálóinak szerintem akkor lenne igazuk, ha a Win 8 egyáltalán nem rendelkezne hagyományos desktoppal, kizárólag az új, érintőképernyős felülettel. Mivel erről szó sincs, minden adott egy évek alatt, fokozatosan végbemenő paradigmaváltáshoz.

  Sőt, én azt várom, hogy 10 éven belül a mostaninál még nagyobb jelentőséghez jutnak az ilyen hibrid eszközök, melyeket a vonaton olvasol és gesztusokkal használsz, aztán hazaérve, dokkolóegységbe dugva meg teljesértékű PC lesz belőle. Ezen a fronton meg pont a Microsoftnak áll a zászló.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én felraktam második oprendszernek a Win7 mellé, de ritkán indítom el. Az elején teljesen használhatatlannak tűnt, de a megfelelő Win+billenytű kombinációk begyakorlásával már egészen jól elboldogultam, talán még egy kicsit gyorsabban is tudtam kezelni, mint a Win7-es Start menüt. Ennek ellenére a csempés Start képernyő továbbra sem tetszik, bár bevallom nem is nagyon próbálkoztam a testreszabásával.

  Az érintőképernyő szerintem még nem igazán való munkára, nem tudnám elképzelni, hogy a napi 8-10 óra munka során állandóan a monitort kelljen tapizni valami miatt. Persze kicsit böngészgetni vagy játszani egy telefonon/tableten más dolog, arra teljesen jó az érintőképernyő, hogy hazafele a vonaton elolvassam a napi híreket. Szerintem itt az MS elkövetett egy hibát, hogy mindenáron az érintőképernyőkre optimilizált UI-t adta a desktop felhasználóknak, kíváncsi vagyok, hogy a Win8.1 mennyit fog javítani ezen a téren.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezekkel a kérdésekkel csak fél évet késtél. Mostanra mindegyik megválaszoltatott. Röviden a válasz: nem, nem megy sehova a Metro, és a nagyhangú hőzöngő kisebbséggel szemben a csendes többség elfogadja, esetleg még szereti is. Ezzel összefüggésben nem vándorolnak el miatta hordák Windows-ról Linux-ra (vagy akármi másra).

  Az érintőképernyős dolog meg úgy néz ki, hogy a Metro miatt nyilván asztalon nem fognak jobban terjedni (ti. az érintőképernyős gépek). Részben azért, mert asztalon a Metro nem kizárólagos, hanem csak másodrangú kiegészítő; másrészt meg azért, mert oda felesleges/rossz is az érintőképernyő. Egér és billentyűzet mellett egyszerűen nem kell, azoknál a use case-ek 99%-ban csak rosszabb megoldást nyújt, meg amúgy is lerohadna az ember karja ha egész nap az asztali környezetben vele kar és szemmagasságban lévő képernyőt bökdösgetné.

  Így a Metro maximum a tabletek és a hibrid eszközök terjedését segíthetné - de mivel ott meg egyelőre nem meghatározó a Microsoft, ezért (legalábbis jelenleg) nincs hatással arra a piacra sem.

  Lényeg a lényeg: a Metro marad, és nem üldöz senkit sehova. Ha és amikor majd váltásra késztet majd valakit, az akkor lesz, ha és amikor a Microsoft esetleg teret nyer a mobil- és tabletpiacon is. De akkor is legfeljebb az asztali Microsoft platformról a mobilos Microsoft platformra vándorlást segítheti majd elő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • amikor felraktam a családban mindenki húzta a száját
  kb 2 nap után már nem volt gond vele
  szerintem jól sikerült, remélem megy tovább
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok-sok vehemens vitát láttam a Win8 "sikerességéről".
  De érdekes módon itt nem emlékszem hogy port vert volna fel, pedig mégha hagyományos asztali progikat vagy webes izéket fejlesztünk is, ha a felhasználó képtelen használni a windowsát, az gyakran rajtunk is lecsapódik.

  Mi lesz ebből?
  Életben marad (PC-n) a Metro/Modern GUI?
  Mi lesz ha sokat erőlteti a MS a PC-n, várható ügyfél elvándorlás más platformokra ettől?
  Valóban sikerül érintő képernyős monitorokra kényszeríteni az ügyfeleket?
  Ha teljesen használhatatlan a PC [az oprendszer fárasztó, zavaró, nem ergonomikus], akkor laptopra váltanak inkább, mert ott az érintő képernyőnek van értelme legalább?

  Stb, stb... milliónyi kérdés, fejlesztői szemmel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd