Win8 vélemények - jövőkutatás
2013-06-04T13:06:12+02:00
2013-06-08T13:19:40+02:00
2022-07-23T09:46:17+02:00
 • Értem én, hogy WP-s készülékből legyártottak x milliót()legyen 100, amiből pl 1 milliót visszavittek,Droidosból legyártottak y-at ami legyen 5x azaz 500 millió, amiből elvileg visszavittek 40%-ot azaz 200 milliót, rosszabb az arány, mégis eléggé elterjedt a droid és jó is, gondolom csak sietni kellett a gyártással vagy benéztek valamit, vagy lehet, hogy felesleges indokkal is vittek vissza, nem lehet tudni:)
  Nem mondom azt, hogy rossz a WP, csak mivel zárt és drága nem nekem való.
  üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az 'en' forrasom az a cikk, amit az altalad megjelolt oldal forraskent feltuntet.

  Erdekes, hogy a szervizesemenyek szama joval magasabbak a Lumiaknal. Nem tudom ez a finn ceg mekkora, de valoszinu, hogy az Apple forgalmanak nagy resze a fin reszlegen keresztul bonyolodik, ahogy a legtobb nyugat europai orszagban. A garancialis csereket javitasokat az Apple eseteben mindig az a ceg intezi, ahol vettek, tehat az adatok csupan egy reszet kepezik a teljes piacnak. Feltetelezem, hogy a Nokia sem csak rajtuk keresztul terjeszt :)

  Tavasszal meg 30% koruli return ratarol rebesgettek, de mivel ezek az informaciok ritkan publikusak, eleg nehez pontos szamot kapni. Az biztos, hogy negy ismerosommel egyutt vettunk, de en vagyok az egyetlen, aki nem kuldte vissza 30 napon belul. De ez aligha reprezentativ :) yahoo cikk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A válasz a kérdésedre az, hogy lehet, hogy inkább és előbb fog egy Metro felületet (is) kínáló, mint egy (csak) desktop felületű tabletet megvenni.


  A kérdés az, hogy akar-e _bármilyen_ windowsos tabletet venni a droid helyett.

  Mint már el lett mondva, a dolog a valóságban úgy néz ki, hogy a júzerek maguktól is rég a "Metro felületű" Android felé kezdtek el vándorolni.

  Nem. A valóság az, hogy vannak a munkára használt desktop PC-k, és vannak a tartalomfogyasztásra való tabletek. Ez utóbbi max. a home PC-k egy részét váltja ki - leginkább azokat, amiket csak netezésre használnak. A gond az ezzel a metrós dologgal az, hogy alapvetően más alkalmazások mennek PC-n és tableten, így annak az értéke, hogy van mögötte egy nagyon kellemes API elenyészik ahhoz lépest, hogy a másik oldalon van kismillió kész app, és egy rakás mobilra kitenyésztett fejlesztő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért ölsz ennyi időt/energiát abba, hogy meggyőzd őket? :) Szemmel láthatóan lehetetlen küldetés. A helyedben - látva, hogy micsoda fantasztikus ellenérvek hangzottak itt el - már a második hozzászólásom után hagytam volna a francba az egészet :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ehhez képest az "ócska" Metro felülettel és Windows Phone 8-cal érkező Lumia-k esetében 1% alatt van ez a szám."
  Mivel mindenki droidot vagy iFost vesz:)

  Látom te is éppen influenzával feküdhettél otthon amikor az iskolában a százalékszámítás alapjait tanulták az osztálytársaid...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az en adatom fals ?

  Igen.

  A windows magazinban, amit megadtal a linken, a legalacsonyabb return rate-val rendelkezo lumia modellt hasonlitjak ossze a legmagasabb visszakuldesi rataval rendelkezo iphone modellel.

  Megint tévedsz, kb. minden amiben csak lehet. Egyrészt, mert állításoddal szemben az általam hozott forrásban nem egy Lumia modell, hanem mindjárt három (920, 720, 620) is szerepel a statisztikában. Ez gyakorlatilag a teljes aktuális kínálat (nem számítva a csak egyes szolgáltatóknál ill. régiókban elérhető enyhén módosított almodelleket, mint pl. 721, 928), az alsó kategóriától a csúcskategóriáig. Mindegyik alacsonyabb rátával rendelkezik, mint az iPhone 5 - és mellesleg mint a Galaxy S4 is.

  Másrészt ott is tévedsz, hogy ezek mesterségesen lennének összeválogatva: iPhone-ból a legrosszabb, Lumia-ból meg a legjobbak. Nem. Valójában azért ezek vannak összehasonlítva, mert egyrészt ezek az azonos színű modellek (és így lehet kizárni a pusztán a szín nem megfelelősége miatti visszavitelből adódó eltéréseket), ill. mert ezek az aktuális Apple, Galaxy és Nokia modellek. Mesterséges - és teljességgel értelmetlen - pont az lenne, hanem az iPhone 5, hanem annak mondjuk egy három vagy öt évvel ezelőtti testvére lenne összehasonlítva más gyártók aktuális modelljeivel - vagy ha belekevernénk a különböző színeket az összehasonlításban, miközben teljesen egyértelmű, hogy a szín kezelésbeli, tudásbeli, árbeli különbséget nem jelent, viszont egy kevésbé kedvelt, elegáns, generikus szín alapvetően megváltoztathatja a visszaviteli arányokat.

  Ráadásul ha mindez nem is lenne igaz, ill. ha bármi igaz is lenne abból amit írsz (mint ahogy nem az), az se változtatna semmit azon, hogy ezek a számok forrással igazolt tényadatok, míg amiket te beírtál, azok vagy eleve hamisak voltak (pl. hogy az összes eladott Windows 8 + Windows RT eszközök száma csak 1.5 millió lett volna), vagy semmi forrást nem hoztál az igazulásukat (pl. hogy rekordállító lett volna a Surface RT visszaviteli rátája). Azon, hogy ezen állításaid hamisak és légből kapottak voltak, az se változtatna semmit, ha a Lumia-knak 10x magasabb lenne a visszaviteli rátája, mint az iPhone-oknak.

  A teljes statisztika szerint az iphone5 visszateresi rataja csak fele a lumiaenak, nem a tizede, es a galaxy s4 is 65% koruli, nem ketszerese.

  Ismét tévedsz. Eleve ott kezdődik, hogy a számokból amiket linkeltél nem számítható az adott készüléktípus teljes/átlagos visszaviteli ráta, mert hogy modellenként lebontva tartalmazza az arányokat - de nem mondja meg, hogy az egyes modellekből mennyi fogyott (sem abszolút értékben, sem arányaiban). Így a forrásod eleve teljességgel használhatatlan arra a következtetésre, amit levonsz belőle - függetlenül a konkrét adatértékektől benne.

  Az, hogy ráadásul a te forrásod kevesebb készüléktípusról tartalmaz adatot (csak kettő Lumia van benne), mint az én forrásom, illetve, hogy az általad említett 65%-hoz még csak közeli számot se tartalmaz (65% még akkor sem jön ki, ha az összes számot összeadom benne, ami persze eleve blődség lenne), ill. hogy - megint csak állításoddal szöges ellentétben - ebben a statisztikában is magasabb gyakorlatilag az összes iPhone 5 modell esetében a visszaviteli ráta, mint a Lumia és Galaxy modellek esetében, már igazán csak hab a tortán. Nekem már az lett volna furcsa, ha ezeket a számokat sikerült volna helyesen értelmezned, és nem megint valami orbitális sületlenséget hoztál volna ki belőlük.

  Figyelembe veve, hogy az iPhone5 2012Q4-ben 27 millio peldanyban fogyott, a Galaxy4 egy honap alatt eljutott a 10 millioig, a Lumia igazan figyelemremelto 700.000 darabot produkalt az utolso negyedevben, es valamivel tobb mint 5 milliot iden. Az osszes modellt beleertve.

  Amivel ellentétest senki nem állított, ami viszont teljesen irreleváns korábbi állításaid ill. a topik vonatkozásában, és ami semmit nem változtat azon, hogy hamis, rossz és kamuadatokat hoztál korábban a Windows 8, a Windows RT és a Surfacer RT, most pedig az iPhone 5, a Galaxy és a Lumia kapcsán is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az en adatom fals ?

  A windows magazinban, amit megadtal a linken, a legalacsonyabb return rate-val rendelkezo lumia modellt hasonlitjak ossze a legmagasabb visszakuldesi rataval rendelkezo iphone modellel. Ezert jo a statisztika, mert azt hozol ki belole, amit te akarsz.

  A teljes statisztika szerint az iphone5 visszateresi rataja csak fele a lumiaenak, nem a tizede, es a galaxy s4 is 65% koruli, nem ketszerese.

  Teljes statisztika


  Figyelembe veve, hogy az iPhone5 2012Q4-ben 27 millio peldanyban fogyott, a Galaxy4 egy honap alatt eljutott a 10 millioig, a Lumia igazan figyelemremelto 700.000 darabot produkalt az utolso negyedevben, es valamivel tobb mint 5 milliot iden. Az osszes modellt beleertve. Az Apple az egyetlen ceg amugy, amely hivatalos eladasi mutatokat kozol, a tobbit csak becsulni szoktak.

  Nokia sales
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez képest az "ócska" Metro felülettel és Windows Phone 8-cal érkező Lumia-k esetében 1% alatt van ez a szám.

  Mivel mindenki droidot vagy iFost vesz:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze. A lényeg, hogy a Microsoft kudarca a Microsoft hibája, a Microsoft sikere pedig még véletlenül sem a Microsoft érdeme, hanem csakis a versenytársak hibája. Értjük mi a "logikádat".


  Hasonlitsd ossze az elozo ciklus konzoljaival. A PS2 mellett az elso Xbox ketmilliard dollaros veszteseget okozott a Microsoftnak (a teljes interaktiv reszlegnek). De ezzel azt mondtam, hogy az xbox sikeret jelentosen kiemelte az, hogy a Sony hibat hibara halmozott, es meg csuszott is egy evet. Az X360 csak azutan kezdett fogyni, amikor megjottek az elso PS3 jatekok, es bizony a PS3 nem volt se szebb, se jobb, es meg jelentosen dragabb is volt.

  A másfélmillió a Surface tabletek száma, nem az összes Windows 8 és Windows RT eszközé. Nyilván utóbbi se rekorddöntően magas - de a lényeg, hogy totál falsok az adatok amiket hozol, és itt is kevered a szezont a fazonnal.


  Nem veletlenul allitotta le a Samsung a Vivo-k gyartasat, amit Europaban be sem vezettek. Mi is a fals ezekben az allitasaimban? A Surface akkor is katasztrofalisan elhasalt a piacon, ha az Apple+Samsung "csak" 70 millio tabletet adott el, nem szazat - oktober ota.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez azert egy arrogans Sony is kellett, amelyik elbaltazta a PS3-t.

  Persze. A lényeg, hogy a Microsoft kudarca a Microsoft hibája, a Microsoft sikere pedig még véletlenül sem a Microsoft érdeme, hanem csakis a versenytársak hibája. Értjük mi a "logikádat".

  Mindenesetre a konzolok, Surface és hasonlók után jó lenne visszatérni a topik témájához: a Windows 8-hoz, a Metro-hoz és a WinRT-hez. Tudom, te már rég elfelejtetted, hogy ezekről volt szó (mert a jelek szerint te csak mindenáron szidni akarsz mindent ami Microsoft), de ettől még ezek a topik témái.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A válasz a kérdésedre az, hogy lehet, hogy inkább és előbb fog egy Metro felületet (is) kínáló, mint egy (csak) desktop felületű tabletet megvenni. Mellesleg ugye maga az Android is kvázi Metro felülettel érkezik, működik."
  Oktober ota, amiota piacon van a Windows8, kb 100 millio tabletet adtak el (hasrauteses becsles az eddigit atlagos eladasok alapjan), ami androidot, vagy iOS-t futtat, masfelet a Metrot futtato windows ket valtozataval (RT & 8). Nekem ugy tunik, a felhasznalok nem ertenek veled egyet.

  1. Szövegértés: nulla. Amit te írsz, annak köze nincs ahhoz amit én írtam. Ennél fogva az se derül ki belőle, hogy a felhasználók mennyire értenek egyet velem vagy sem.
  2. A másfélmillió a Surface tabletek száma, nem az összes Windows 8 és Windows RT eszközé. Nyilván utóbbi se rekorddöntően magas - de a lényeg, hogy totál falsok az adatok amiket hozol, és itt is kevered a szezont a fazonnal.

  Nem is beszelve azokrol, akik visszavittek, hogy nem tetszik

  Ezeket sehol nem számolják bele az eladásokba.

  Ez volt az egyetlen rekord, amit megdontott.

  Igen? És mennyi is volt ez a rekord amit elért és megdöntött? Mi is a forrásod rá?

  Mellesleg pl. iPhone 5 is 7-8% körüli return rate-et produkál (miközben már 2-3% is "magas"), de Android telefonoknál is van, hogy a 40%-ot is eléri a visszaadott készülékek aránya. Ehhez képest az "ócska" Metro felülettel és Windows Phone 8-cal érkező Lumia-k esetében 1% alatt van ez a szám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A válasz a kérdésedre az, hogy lehet, hogy inkább és előbb fog egy Metro felületet (is) kínáló, mint egy (csak) desktop felületű tabletet megvenni. Mellesleg ugye maga az Android is kvázi Metro felülettel érkezik, működik.


  Oktober ota, amiota piacon van a Windows8, kb 100 millio tabletet adtak el (hasrauteses becsles az eddigit atlagos eladasok alapjan), ami androidot, vagy iOS-t futtat, masfelet a Metrot futtato windows ket valtozataval (RT & 8). Nekem ugy tunik, a felhasznalok nem ertenek veled egyet. Nem is beszelve azokrol, akik visszavittek, hogy nem tetszik. Ez volt az egyetlen rekord, amit megdontott. Valoszinuleg azert, mert a Surface hardware egyszeruen nem volt versenykepes a high-end tabletekkel, viszont tobbe kerult. A Surface (RT) 32gb kb egy arban volt az iPad4 32gb-val, de csak annyi szabad terhely volt benne, mint a 16gb-os iPadban, es jo ketszaz fonttal tobbe kerult, mint a Nexus 10. Nem is beszelve a majd 1000 fontos Surface Pro-rol. Ugyhogy egyelore nem irnam le a hardvert, csak nem tudom hova tudjak pozicionalni a piacon.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ehhez jön az az exkluzivitás, amit jelenleg csak a Windows tud, azaz, a tablet app-od elindul PC-n is.


  Ennek sok fejleszot nagyon orul, mert megduplazza a tesztelenddo platformak szamat.

  Én voltam annak idején a legszkeptikusabb, amikor a Microsoft megjelent az Xbox-szal egy telített konzolpiacon, aztán nézd meg, hol tart most!


  Ehhez azert egy arrogans Sony is kellett, amelyik elbaltazta a PS3-t. Megis a Nintendo adta el a legtobb konzolt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visszakérdezek: szerinted a user win8-as tabletet fog venni droid helyett ?

  A válasz a kérdésedre az, hogy lehet, hogy inkább és előbb fog egy Metro felületet (is) kínáló, mint egy (csak) desktop felületű tabletet megvenni. Mellesleg ugye maga az Android is kvázi Metro felülettel érkezik, működik.

  Vagy ezzel inkább azt érték el, hogy a már meglévő desktop userek is más platformot választanak legközelebb ?

  Visszafelé ülsz a lovon. Mint már el lett mondva, a dolog a valóságban úgy néz ki, hogy a júzerek maguktól is rég a "Metro felületű" Android felé kezdtek el vándorolni. Azzal, hogy a Microsoft is kínál egy hasonló megoldást, pedig csak azt tudja elérni, hogy ez a vándorlás részben az ő eszközeire és platformjára történjen.

  Az mindenesetre biztos, hogy senki nem fog azért Androidra váltani, mert megszokta desktopon a Metro-t, és ezen felbátorodva vesz egy droidos tabletet. Ez implikálni pont akkora blődség, mint azt mondani, hogy a Windows a Linux felé tereli a júzereket azért, mert ugye a felhasználó megtanulja Windows előtt az egér, meg a billentyűzet használatát, és akkor majd jól áttér Linux-ra, mert azt is egérrel meg billentyűzettel lehet kezelni, de mennyivel olcsóbb, meg rugalmasabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerinted a user win8-as tabletet fog venni droid helyett?


  Nem kérdés, hogy az MS lépéshátrányban van, ugyanakkor amennyiben egy jól megalapozott és kiforrott rendszert hoz létre (és egyelőre úgy tűnik, ezt teszi), igen, simán lehet. Hosszú távon, persze.

  Pl. WinRT (és IOS) appoknál sokkal limitáltabb, mit tehet meg egy app, mit futtathat háttérben, mihez férhet hozzá, sokkal szigorúbb a Store-ba kerülő programok ellenőrzése, mint Droid alatt, emiatt ezek biztonságosabbak lehetnek. A felhasználók, akiknek a bankszámláit egyszer lerabolta egy Androidos kártevő, nem biztos, hogy annyira lelkes Android felhasználók maradnak.

  Addig is a Windows várhatóan sokáig kompatibilis marad (példának ld. a sokat emlegetett, halálraítélt Silverlight 2021-ig való támogatását), minden működik, ami eddig, miért váltana a felhasználó, akinek PC kell? Ott a desktop (még mindig nem kényszer a Metro), minden működik úgy, ahogy eddig.

  Ehhez jön az az exkluzivitás, amit jelenleg csak a Windows tud, azaz, a tablet app-od elindul PC-n is.

  Én voltam annak idején a legszkeptikusabb, amikor a Microsoft megjelent az Xbox-szal egy telített konzolpiacon, aztán nézd meg, hol tart most!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb. olyan, mint ha a Ford Focusból átülnél egy Zsiguliba


  Windows után ilyen érzés Androidot használni. Majd, ha eljut a win95 szintjére, újra lehet erről vitázni, de addigra már windows 12 lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a megismerés a gond, hanem a kényelem. Kb. olyan, mint ha a Ford Focusból átülnél egy Zsiguliba. Tudod vezetni, de nem kellemes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit én csináltam volna, az kb. metró, de alternatív UI-val desktophoz és tablethez.


  Minek? Ismételve az előttem szólókat, ugyanazt látod a gépen mint a tableten.
  Az, hogy néhány "fejlesztőnek" gondot okoz a win8 megismerése, nem kell, hogy gátat emeljen egy fejlődésnek.
  Nálunk a tizenéves generáció pillanatok alatt szívta magába a felület kezelését, és mivel ők a jövő talán mégiscsak érdemesebb inkább rájuk fejleszteni.

  Annak, aki nem találta meg a desktopot kb 1perc alatt, szerintem teljesen mindegy milyen operációs rendszer van a gépen, mert nagy eséllyel azt se venné észre ha áramszünet lenne (ngv)

  Az android felületet meg inkább kéretik óvatosan kezelni.
  Ami az s2 telón lefut az a gio-n már nem biztos. A tableten pedig valami 4-es droid rohangál, mégis inkább a pc-n neteznek.

  visszaemlékezve kb. 10 évvel ezelőtt ment a nagy windows fikázás,az idő mégis őket igazolta. Most ugyanott tartunk.
  Lesz egy jó opercáiós rendszerük, ami mögött 20 év tapasztalat van. Csak idő kell hozzá, hogy olyan legyen, ami mindenkinek tetszik.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Visszakérdezek: szerinted a user win8-as tabletet fog venni droid helyett ? Vagy ezzel inkább azt érték el, hogy a már meglévő desktop userek is más platformot választanak legközelebb ?

  Amit én csináltam volna, az kb. metró, de alternatív UI-val desktophoz és tablethez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hurkával egyetértek, szerintem filmet nagy TV-n jó nézni, HD-ban, nem tableten. Nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy "YouTube-ot nézni".

  de nekik tökéletes erre a droid is - azaz nem fognak ezért windowsos tabletet venni.


  Na, végre eljutunk a lényeghez! Pont ez a cél a mostani paradigmaváltással, hogy ha eljut a user a PC kidobásáig továbbra is Windows-os tabletet vegyen majd, és ne droidosat.

  Tőled is megkérdezem: szerinted mit kéne tennie a Microsoft-nak a Win 8 irány helyett? Néznie passzívan, ahogy a konkurencia elszedi a piacát?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szintem mindegyik tableten van hdmi csatlakozo, vagy adapter a gyartotol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a TV-t senki sem fogja kidobni, mert arra kötik rá a tabletet, mini androidos pc-t, vagy eleve smart tv-t vesznek...

  Azért 7-10"-on nem olyan nagy élvezet filmet nézni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • User Jucika elsősorban a TV-t és a DVD lejátszót dobja ki. Home PC-je eddig is keveseknek volt, akiknek igen azok ezután sem igen dobják ki. Kivéve akik csak netezésre használták - de nekik tökéletes erre a droid is - azaz nem fognak ezért windowsos tabletet venni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt, hogy pár év múlva mi lesz, senki nem tudja.


  Nyilván nem, de a tendencia nem téged igazol.

  Még egyszer: a könyvelő-Jucika továbbra is PC-n fog könyvelni, de a user-Jucika nem vesz új PC-t, ha a jelenlegi kileheli a lelkét, mert a tablettel is tud zenét hallgatni, YouTube-ot nézni, böngészni, Facebookozni, és még olcsóbb és kényelmesebb is a fotelban ülve vagy az ágyban fekve.

  Szerinted melyik Jucikából lesz több?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A Start menüt egyszerű kidobták, és helyette csináltak egy Start képernyőt. Hadd ne magyarázzam el, hogy miért - mert ha fél percig nézegeted, magad is rájöhetsz!"

  Esetleg arra gondoltak, hogy ezek a szutyok csempék nem kellettek a kutyának sem a WP7 óta, de ha naponta a userek arcába toljuk, előbb-utóbb csak megszokják.

  "Nyilván azért, hogy Metro felületen is elérhető legyen. A Médialejátszó és a Képnézegető egyébként is tipikusan olyan alkalmazások, amikhez abszolút nem szükséges a desktop UI és az általa biztosított vizuális szabad(os)ság, illetve amik már amúgyis jóval a Metro és a Windows 8 előtt messze elmozdultak, eltávolodtak a klasszikus desktop vezérlőktől, megjelenéstől, paradigmáktól."

  Ez max. a video lejátszóra igaz. A képnézegetőre nagyon nem, de az mp3-mat sem fullscreenben hallgatja az átlagpolgár.

  "Ez mondjuk eleve nem igaz (mert hogy a XAML elsősorban csak deklaratívvá változtatja az UI felület felépítését, de abszolút nem függetleníti azt a mögöttes kódtól), de azt sem értem mi köze a témához."
  Annyiban de, hogy a mögöttes kód szolgáltatja az adatokat és a meghívható eseményeket, de azt hogy mindez hogy jelenik meg, az az xaml-ben van leírva. Azaz, egy másik xaml-lel ugyanaz a program radikálisan másképp tud kinézni, és viselkedni. Ami lehetővé teszi, hogy ugyanaz a program desktopon desktoposként, kvarcjátékon kvarcjátékosként viselkedjen, és ne kelljen egyik oldalon sem hülye kompromisszumokat kötni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt, hogy pár év múlva mi lesz, senki nem tudja. A PC piac stagnál, mert kb. ahova PC kellett, ott van. Jucika nem fog még egy laptopot venni csak azért, hogy a lábujjaival is könyveljen, és különösebb oka sincs rá, hogy lecserélje, mivel a ma kapható laptop semmivel nem jobb neki, mint az 5 éves.

  Tablet pedig csak pár éve van, és az X forintért ma kapható tablet fényévekkel jobb mint akár egy éve. Ráadásul, amúgy is fogyóeszköz. Ezért aztán ma sokat adnak el. Jucika is vesz, hogy a munkába menet a metrón olvasgathasson. De hibás következtetés ebből azt leszűrni, hogy Jucika jövőre kidobja a laptopját és tableten könyvel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A notifications az, amitol majd megvesztem, ket okbol is.
  Az egyik az, hogy nem csak azon a gepen kapod meg az ertesitest, amelyiken a csempe van. ha a surface gepen a live tile aktiv, a notifications az asztali pcn is megjon. skype, facebook etc. eleg zavaro, ugyhogy a surfacen ki is kapcsoltam ezeket.
  A masik az, hogy ha teljes kepernyos alkalmazas futtatasa kozben jon meg, gyakran visszadob a desktopra. Ecseteljem, hogy milyen az, hogy milyen az, hogy egy jatek kozben allandoan visszadob a desktopra, hogy lasd a rettenetesen fontos hirt, hogy a szomszed macskaja almos?

  En az ilyenek miatt tartom a Windows 8 UX -t atgondolatlannak. Negy honapig kinlodtam vele, mert meg akartam erteni, hogyan kellene hasznalni. Nekem nem valt be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha Win32 és RT alkalmazást is futtat egyszerre valaki, [amire nagy esély van, mert azok az alkalmazások, amelyekhez PC kell, azok nem RT-sek, ha meg csak RT-sek, akkor minek a PC?], szóval ha mindkét típusú alkalmazás kell, akkor teheti a füstre az élő csempéjét, amíg én a desktopon dolgozom, még vagy 5-6 óra hosszat!

  Legyél szíves tedd meg nekem azt a szívességet, hogy legalább használd, nézegesd kb. 20 percig a Windows 8-at, vagy ha már az nem megy, akkor legalább olvasd el a kézikönyve bevezető fejezeteit, mielőtt elkezded kritizálni! Mert így, hogy semmit nem tudsz róla, és nettó hülyeségeket mondasz folyamatosan, nincs sok értelme vitatkozni róla...

  FYI: az értesítésekre nem a csempe való. Arra - teljesen meglepő módon - az "értesítések" (notifications) valók, amik közül az ún. "toast" típusúak a Metro/WinRT felületről küldve akkor is előjönnek (a jobb felső sarokban), ha éppen a desktopon vagy. -> Windows 8 UX Design: (08) Tiles and Notifications
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fel is raktam a store-ból. (mostanában kicsit belebuzultam a googlebe) Ez egy metros google kereső, megnyit weboldalakat is, de, hogy a chrome motorja fut alatta, vagy más, azt nem.


  A Microsoft nem igazan enged meg alternativ bongeszoket Windows RT-n. Nem tiltja meg, csak az IE-nek ad elonyt.

  Egy forras
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy van mar Chrome a Windows Store-ban ?


  Nekem múltkor az arcomba világított, hogy van hiper szuper gyors google-ös kereső alkalmazás, és milyen jó lesz, ha feltelepítem.

  Fel is raktam a store-ból. (mostanában kicsit belebuzultam a googlebe) Ez egy metros google kereső, megnyit weboldalakat is, de, hogy a chrome motorja fut alatta, vagy más, azt nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd