Teljesen új webfejlesztői eszközökkel fog érkezni az IE11
2013-05-03T14:06:43+02:00
2013-05-20T09:21:26+02:00
2022-07-23T11:11:25+02:00
 • Cleric, minden gépen ez a helyzet, csak a tesztelő cégek gépén nem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IE akkor is a leglassabb böngésző lesz :) A tesztelő cégek azt írnak, amit akarnak, a véleményem viszont az lesz, amit látok. Ha nekem az IE 5x lassabb, akkor az nem lesz a legjobb és a leggyorsabb böngésző -.-
  Lehet, hogy feltörték a Chrome-ot, de mindenféle böngészésre a legalkalmasabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • F12
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tyűh, ez nekem is új dolog. Valamelyik nap szidalmaztam éppen a kedves ie-böngésző barátunkat, hogy egy nyamvadt dev toolja sincs, erre kiderül, hogy van. :O Köszönöm, ma is tanultam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha annyit megtettél volna, hogy Ie8 óta nyomsz egy F12, hogy megnézd létezik-e dev tool az Ie-ben, akkor nem írnál butaságot.
  Más kérdés, hogy a jobbítás mindig ráfér az Ie-re, és a dev tooljaira is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy a lassulás valami az ő gépére jellemző specialitásnak lesz köszönhető.


  Na ja. Nálam egy ATI Radeon X1800 GTO kártyával a Chrome az MS saját halacskás demoját 60 fps-el nyomja, az IE 10 18 fps, akár benyomom a hardveres gyorsítást, akár nem. MS-ék válasza, hogy elavult a videókártyám, vegyek újat. Arról nem beszélve, hogy aki például knockout.js-el fejleszt, megtapasztalhatja az IE fantasztikus sebességét amikor az adatkötések következtében egy kis millió DOM művelet kerül végrehajtásra. Ezen téren még mindig az IE az egyik leglassabb böngésző a tesztekben is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2013. Nem a gyorsasággal van itt a gond, pár ms jelentéktelen. Az IE viselkedjen végre böngészőként, és zárkózzon fel az új technológiák terén. Mindenesetre egy dev toolbar már nagyon kellett volna bele régóta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az az igazság, hogy erős gépen igazából mindegy melyik böngésző rosszabb. Ha régi, elavult, gyenge gépen próbálom a böngészőket, akkor szembetűnő a különbség, csak éppen nem mond semmit, mivel az hogy ott X böngésző gyorsabb, attól még egy nagyobb erőforrásokkal rendelkező gépnél lehet fordítva. Én gyenge gépen Operát szoktam használni, mert az tűnt a leggyorsabbnak, a Firefox meg leglassabbnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eddig minden gépen ugyanaz a tapasztalatom, ami kb. 35-40 gép állandó karbantartását jelenti. Erről nem tehetek, hogy a felhasználói élményt nem mérik, de minden esetben ugyanígy érzik a usereim is

  Ah, értem. Szóval a júzereknek nem csak a gépeit tartod karban, de az érzéseikről is beszélgetsz velük. Ezek szerint rendszergazda-pszichoterapeuta szakon végeztél? Vagy csak kamuzol - mert ugyan miért is használnák, tesztelnék a júzereid rendszeresen az összes böngészőt; miért is jelentenének neked és átfogóan az azokkal kapcsolatos tapasztalataikról; és miért is tapasztalnának mind, minden esetben mást, mint amit a mérések mutatnak? És egyáltalán hol és hogyan cáfol egy objektív, műszeres mérést az, hogy 35-40 ember ellenőrizetlen körülmények közötti szubjektív észlelése ellentmond annak - még ha utóbbit ténynek is tekinthetnénk?

  Ezen kár rugózni, nekem ez a véleményem, neked más.

  Az, hogy nekem mi a véleményem, nem is tudhatod, hiszen én nem a véleményem írtam meg. Én objektív, ráadásul mások által elvégzett mérések eredményeit írtam meg ill. linkeltem be. Az én személyes véleményem, tapasztalataim egy szóval se hangoztattam sehol.

  Amúgy abban tényleg igazad van, hogy kár rugózni rajta, hiszen a te vagy bárki más szubjektív benyomásai nyilvánvalóan nem állíthatók szembe az objektív mérései eredményekkel. Utóbbiak egyszerűen "überelik" előbbieket.

  El kell fogadni

  De te nagyon nem akarod elfogadni (az igazságot), igaz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sting: nincsenek prekoncepcióim, esetleg neked. Eddig minden gépen ugyanaz a tapasztalatom, ami kb. 35-40 gép állandó karbantartását jelenti. Erről nem tehetek, hogy a felhasználói élményt nem mérik, de minden esetben ugyanígy érzik a usereim is, akiknek meg aztán tényleg tökmindegy, mibe kalapálják be az URL-eket. Ezen kár rugózni, nekem ez a véleményem, neked más. El kell fogadni, hogy a világ így kerek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyorsulna? Lemaradt? Biztos, hogy az IE az ami le van maradva (az események mögött) ? Csúnyán veri a Chrome-ot, a Firefox-ot és az Opera-t is az IE az új Sunspider tesztben. Grafikai ill. általános célú benchmarkokban is rendre alázza a konkurenciát.


  Tegnap lefuttatam a karken 1.1 tesztet az ie 10 és firefox 18-20 valamelyik verzióval (elfelejtettem meg nézni).
  A firefox 2.6x gyorsabban fejezte a műveletet mint az ie.

  http://krakenbenchmark.mozilla.org/

  (Most nézem hogy ez egy mozilla-s benchmark, de honnan tudni hogy a sunspider nem MS-es?)

  Tegnap a sunspider 1.0-t is lefuttatam a 2 böngészőn és ott valóban az ie volt a gyorsabb, nálam éppen 20%-al.

  Szerintem 1-2 ilyen tesztcsomag lefuttatásával nem lehet megállapítani hogy hol tartanak a böngészők, ehhez jó sok különböző tesztet le kéne futtatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam dettó ugyanez a helyzet, eddig valós életben magasan a Firefox a leggyorsabb, ha a felhasználói élményt nézzük. Ennek viszont ellentmondanak a steril tesztek

  A nem steril, de objektív méréseken alapuló tesztek szerint is az IE a leggyorsabb. Az "úgy érzem", "az a benyomásom", "szerintem", "nálam" jellegű kijelentéseket nyilván nem lehet objektív mérésekkel szembeállítani. Ha mérés azt mondja, hogy az IE gyorsabb, akkor hiába érzi valaki, hogy lassabb - nyilván ő lesz az aki téved, és nem a mérés. Vagy a lassulás valami az ő gépére jellemző specialitásnak lesz köszönhető. Bár ez utóbbi a valószínűtlenebb magyarázat. A valószínűbb az, hogy becsapja saját magát az illető agya, mert prekoncepcióval indul neki a dolognak, ami torzítja az egész észlelését. Egy objektív mérés nyilván ilyen problémáktól nem szenved.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Cleric: nem vagy egyedül vele. Nálam dettó ugyanez a helyzet, eddig valós életben magasan a Firefox a leggyorsabb, ha a felhasználói élményt nézzük. Ennek viszont ellentmondanak a steril tesztek, bár én nem azok alapján választok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez amúgy érdekes, mert nálam pl. az IE tölti a legtovább az oldalakat, és ez gondolkodik a legtöbbet minden vackon. Nem cáfolni akarom a híreket, mert valószínűleg egyedi eset lehet, bár teljesen szűz op. rendszer esetében is ez a helyzet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyorsulna? Lemaradt? Biztos, hogy az IE az ami le van maradva (az események mögött) ? Csúnyán veri a Chrome-ot, a Firefox-ot és az Opera-t is az IE az új Sunspider tesztben. Grafikai ill. általános célú benchmarkokban is rendre alázza a konkurenciát.

  Az egyetlen ami esetében egyáltalán felmerülhet, hogy "le van maradva" az a WebGL. De erről a MS egyrészt azt mondja, hogy biztonsági okokból nem támogatja (és sajnos már több alkalommal bizonyításra került, hogy ez nem üres kifogás) - másrészt úgy tűnik, hogy az IE11-ben ennek ellenére már azért lesz WebGL valamilyen formában.

  Bár egyetlen ujjam is túl sok azon általam akár csak alkalmilag is látogatott oldalak megszámolásához, amik igénylik ezt a csatolófelületet is. Gondolom ez hasonlóan "nagy" probléma lehet a többi webező nagy része számára is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kíváncsi leszek. Az is jó lenne, ha tovább gyorsulna a js motorja, meg ha a HTML5 kompatibilitása is tovább nőne.
  Ez lesz az első IE ami 1 évvel az előző után érkezik, kíváncsi vagyok, hogy ezzel végre sikerül-e elérniük hogy megjelenésekor nem lesz alapból lemaradott a többiekhez képest?
  Bár az Ie10-et szeretem, és IE9 óta ismét nem gáz IE-t használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd