XML file készítő android-hoz
2013-04-09T11:39:49+02:00
2013-04-09T14:17:22+02:00
2022-07-19T01:53:14+02:00
 • Hát jó persze a Windows Phone-nál szintén fennáll. Elfelejtettem odaírni, hogy C# desktop alkalmazásokat farigcsáltam. Igaz ami igaz írtam egy egyszerű Windows Phone alkalmazást is, egy számológép képében segítség nélkül. WinRT-vel még nem találkoztam vagy csak nem tudok róla
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Az Activity-k életciklusával bejött olyan gond is a C#-hoz képest, hogy pl akkumlátor kímélés és még sorolhatnám.


  Van ilyen Win/C# alatt is, WinRT-t használó appoknál (és persze Windows Phone-nál). Ha egyszer unatkozol, érdemes megismerkedni azzal is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Php-ban kontárkodom már pár éve, igaz nem objektum orientáltan. De azt a módszert is szeretném megtanulni php-ban. XML ismeretem se sok van, de ha van miből tanulni, akkor már az is előrébb visz a megoldásban.
  A linkelt tutoriálok pont nekem valóak, ilyenre gondoltam már az elején.
  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is nemrég kezdtem bele az androidba. Korábban C#-ot programoztam így ideális volt számomra a Xamarin. C# nyelvtannal tudsz programokat írni Android-ra, de akár iOS-re is. Szerencséd, hogy nem iOS-re kezdtél el programozni, mert mehetnél venni egy Mac-et ha sok pénzed van, ha nem akkor emulálod valami bika gépre.
  Az Android ebből a szempontból jobb, mert egy mezei PC-re is ingyen lehúzható az Eclipse az összes pluginjával együtt(Android SDK, ADT-plugin,stb.). Magában a nyelvben kiismerni magad már nehezebb.

  De mindenképp érdemes tudni amit emelhu mondott. Programoztál már korábban valami nyelven? Az támogatta az OOP-ot vagy sem. Stb.

  Már csak azért kérdezem, hogy bizonyos programozási jártasságod van-e? Programvezérlési szerkezetek, függvény/eljárás, OOP-ban programoztál már, XML ismereted van-e?

  A felületet XML-ben kell megtervezned hasonlóan mint a WPF-ben(a Xamarin nyújt egy minimális drag and drop lehetőséget). Miután sikerült elrendezned akkor tudd megírni a logikát.

  Sok plusz jött be nekem is, ami addig nem volt C#-ban, desktopon. Activity-k életciklusa, önmagában kifejteni mondjuk egy esemény kezelését. Az Activity-k életciklusával bejött olyan gond is a C#-hoz képest, hogy pl akkumlátor kímélés és még sorolhatnám.

  Én ezzel a 200 videóból álló tutoriallal kezdtem

  Utána elolvastam ezt a doksit:
  Android.alapu.szoftverfejlesztes.2012.eBOOk-digIT.pdf

  Utána szerencsére bejött a Xamarin és azzal folytattam tovább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hőzöngtem.
  Mint írtam 2 lehetőség lenne. Ha van már létezik ilyen program és ingyenesen elérhető, akkor a téma egy időre megoldva.
  Ha nincs, akkor érdekelne, hogy milyen fejlesztői környezetben lehet megtanulni az alapokat. Android terén semmilyen háttérismeretem nincs (jelenleg). Ezért is írtam ide, hogy ki mit ajánlana, a kezdetekhez. Csak annyit írtam megjegyzésbe, hogy a sok rizsa jellegű rész nem érdekelne.

  Megint csak hangsúlyozom, hogy nem azt várom, hogy megírják nekem, hanem olyanoktól várok építő jellegű hozzászólást akik jártasak valamennyire is a témában, és útba tudnak igazítani, hogy mire van szükségem.

  Csak hogy megértsd mire gondolok:
  Tegyük fel, hogy php-t akarok tanulni.
  Akkor kell egy fejlesztői környezet, amely legyen mondjuk a XAMPP, ez kezdetnek megteszi.
  Aztán tutorial-nak pedig ott a php.net.

  Nem tudom androidnál hogy megy, ezért tettem fel a kérdést. Mivel a társalgóba tettem, nem konkrét kódot várok.
  Remélem érthető, és nem a vergődést látjátok a kérdésemben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielőtt besértődnél

  A kérésed a rövid, célratörő doksira/infóra jogos, DE először tisztázd, mit tudsz, mekkora a háttérismereted és gyakorlatod, pontosan mit is akarsz, mire és aztán képes lehet valaki segíteni.

  Addig csak hőzöngsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alapok azt jelenti: Milyen fejlesztői környezet kell, milyen program(ok) kellenek. Lehetőleg olyannal kezdenék, ami kezdőknek való. Esetleg gyakorlatorientált tutorial-ok is jól jönnének.
  Hogy te is megértsd: Nem 1000 oldalas történelmi rizsa érdekelne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az alapoktól érdekelne a dolog. [...] valami gyakorlati résznél szeretném kezdeni

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy olyan android alkalmazásra lenne szükségem, amellyel egyszerűen lehet XML file-t létrehozni. Nem tudom milyen lehetőségek és alternatívák vannak? A tudásom még nem tart ott, hogy írjak rá programot, így egy ehhez elinduló alternatíva is jó lenne.
  Nem akarok világot váltani és überandorid programmer lenni.

  Leegyszerűsítve a program ennyit kellene tudjon:
  Android-os telefonon futni.
  Rövid szöveg és dátum beviteli lehetőség (a dátumot kézzel is meg lehet adni.)
  A bevitt értéket egy xml file-ban tárolja, persze xml szintaktikával.
  Újabb érték hozzáadásakor folytatólagosan fűzze hozzá az adatokat.

  Nem azt kérem, hogy valaki írja meg, csak valami iránymutatást, esetleg hol keresgéljek, milyen alkalmazásokra van szükségem, szóval nagyon az alapoktól érdekelne a dolog. (A túlzott elméleti részt ugorjuk át lehetőleg valami gyakorlati résznél szeretném kezdeni)

  Ha már van létező alkalmazás annak a neve is jó lenne.

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd