Angliai lehetőségek

Angliai lehetőségek
2013-04-05T18:25:25+02:00
2016-10-20T19:35:32+02:00
2022-10-20T04:35:32+02:00
 • Értem. Talán az Allied Irish Bank volt a legnagyobb bank ? De egyébként mire épül Írország gazdasága ? Pl. Németország részben az autógyártásra épül. De Írország ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig könnyen lehet, hogy hard brexit lesz. Az a liba eléggé köti az ebet a karóhoz.
  Amúgy ebből már volt súrlódás. Az eurós pénzügyi tranzakciók klíringje Londonban van . Volt ebből per, mert az ECB ki akarta szorítani ezt Londonból mondván nem euró tagok de a city bíróságon megtámadta mondván ők is ugyanolyan EU-s ország mint azok akiknek van eurójuk és nyertek. Szóval ez már bukta lesz egyből bár ez nagyon kis szelete a pénzügyi piacnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon nem mindegy, hogy hard brexit vagy soft brexit.
  Soft brexit esetén ugye gyakorlatilag semmi nem változik csak a svédek, norvégok vagy svájciak megfelelőjeként azonos joganyaggal és kötelezettségekkel/jogokkal bírnak, mint az EU tagállamok, de a népnek el lehet adni, hogy győztek és függetlenek.
  Hard brexit esetén nincs közös joganyag, mennek a saját útjukon, de természetesen akarják a kapcsolatokat az EU-val, mert az előnyös.
  Nem is ez a kérdés, hanem egy EU megengedheti-e magának, hogy a pénzügyio központja egy olyan országban legyen ami felett semmilyen joghatósága, semmilyen felügyelete nincs?
  Egyszerűen lehetetlen.
  Mintha lenne egy EU hadsereg és egy (nem EU-ban élő, nem EU-s állampolgár) japán lenne a főparancsnok... ez most hogy?

  Ha hard brexit lesz, akkor kénytelen lesz jogi okok miatt kiszorítani a city-t az EU, mert nem biztonságos a felállás. [mellesleg ez a németeknek feküdne is, tiszta nyereség]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden attól függ mit sikerül kialkudniuk. Alapvetően rossz pozícióban vannak. UK egyetlen igazi exportcikke a pénzügy szolgáltatás. Ezt viszont simán lehet blokkolni amit az unió bármikor megtehet. Viszont az unió oldaláról ott van a OECD vagy milyen megállapodás, hogy a vámokat bizonyos szintnél nem lehet magasabbra emelni.
  Viszont ha a pénzügyi szolgáltatások jogosítványát (passporting) elveszi az Unió Londontól akkor nagyon nagy szívás lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Brexitnek kétségkívül lesz valamekkora hatása, a kérdés csak az, hogy a gyakorlatban mint jelent majd? A kérdés nem feltétlenül csak neked szól. Ki, hogy látja ezt?

  Arra gondolok, hogy ha teszem azt, valakinek van kint melója, azt nyilván nem paterolják vissza, de mi van, ha a jóember, éppen eljön egy cégtől úgy, hogy nem azonnal vált, hanem mondjuk 1-2 hónapot rászán, hogy megtalálja a megfelelő helyet (ez ugyebár elég életszerű). Ilyenkor szerintetek azt fogják lesni, hogy mihamarabb hazatoloncolhassák a derék európai polgárt?

  Egyáltalán a Brexitnek várhatóan lesz bármilyen komoly hatása a kinti munkavállalással kapcsolatban? Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy 180 fokos fordulat történjen, de hátha van köztetek, aki jobban rálát erre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írország gazdasága strukturális szempontból jó volt. Egy probléma volt, hogy a legnagyobb ír bankot ki kellett menteni ami a GDP 30-40%-ba került ezért gyakorlatilag egyik napról a másikra felugrott az államadósság az egekbe és ettől persze senki nem akarta az ír kötvényeket refinanszírozni. Ezért ahogy elült a válság, visszajött a bizalom meg a gazdaság is gyorsan talpra állt.
  OFF
  Ha mondjuk ilyen történt volna itthon (mert a nagy ő álma ugye az 50% feletti magyar tulajdonú bankrendszer) akkor mi a béka feneke alá zuhantunk volna. Szerencsére nálunk a bankokat a külföldi anyabankok feltőkésítették akiket meg azok kormányai. 2009-12 között több pénzt toltak ide a külföldi bankok mint amennyi előtte 10 évig a teljes bankszektor nyeresége volt pedig az otp-t nem is kellett kisegíteni.
  /OFF
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat ahogy emlitettek is pl berben. 40-70k gbp br. Es akkor senior vagy. 

  Svajcban gyanitom a jobbak vannak. Csak nem te vagy Andris?;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudtam megmondani. Nekem ott egy munkam volt, nem sokat toltottem ott, mar Londonban dolgozom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem. És Írországban egyébként van az informatikában jelentős hozzáadott munka, vagy inkább ez nem jellemző (tehát van sok kutatás, vagy inkább amerikai instrukciók alapján dolgoznak) ? Magyarországon is sok a multi IT cég, de azért nem egyszer a szellemi szoftver ötletek pl. német autógyárakból jönnek, amit Magyarorstágon is használnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom pontosan hogy allt talpra.
  De azt el tudom mondani, hogy miert van ott ez a rengeteg IT ceg: az adokedvezmenyek miatt. Ha irorszagban bejegyzett LTD-d van, ugy tudom jelenleg ott kell fizetni a legkevesebb adot europaban. Olvass utana, es latni fogod, hogy nagyon jol a feltetelek.
  Nagyon nagy az IT, allast talalni eleg konnyu, tomenytelen mennyisegu munka van, ennek megfeleloen fogynak az ingatlanok, nehez alberletet talalni, jot pedig nagyon-nagyon nehez, a landlordok boven tudnak valogatni, hogy kinek adjak ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként Írország hogy állt talpra ? A gazdasági válság kezdetekor, kb 8 éve összeomlott, s rengeteg pénzzel támogatták.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak a tisztanlatas vegett en egy masim orszag masik devizajaban szennyeztem a topikot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miben eg es fold?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elég csúnyácskák arrafele a hölgyek, bár én se vagyok valami világszépe. :) Meg a házak is mind egyformák ott, mind ilyen téglával kirakott, az alakjuk is ugyanaz,m nem sok építészmérnök dolgozhat arrafele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 'egy nap alatt 12 telefonhívás volt' 
  ebből Neked mennyi volt indiai ügynök?  :)  Nekem 10....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kitalálom! Azert kell neked az a haver altal nyitott iroda ott, mert szetneztel a maps google-on es nem talaltal egy szôkét se, mi? 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A maps google-on egész jól szét lehet nézni persze, hogy hol mi a helyzet, hogy is néz ki a környék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy haverom most ment ki Írbe, volt is már előzőleg ott pár évet, majd küldetek vele pár képet ezt azt, hogy milyen állapotok vannak arra, de mesélt is már kicsit, hogy mik vannak ott is, persze némi pénz van, a hazai semmihez képest, igaz nem pont IT témában, de az mindegy ebből a szempontból, meg a lekuppant lakásokról is ejtett pár szót. Ott nyittatok vele majd valami IT irodát, ha van alami lehetőségm, aztán itthonról lkehet oda melózni jó pénzért. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arra probalt celozni, hogy majd amikor meglatod milyen allapotban vannak egyes lakasok, akkor el fogsz csodalkozni, hogy nyugat europaban vagy. Es amikor szembesulsz vele, hogy mennyit kostal a vetelara egy ilyen lakasnak/haznak, akkor ahhoz kell majd egy kis ido, hogy felfogd :). Ulj majd le egy padra es gondold at milyen olcsok az ingatlanok nalunk.
  Irorszag pedig tenyleg teljesen lepukkant. Dublin is, bizonyos reszei nagyon jok, de nagy reszt olyan, mintha egy nagy faluban lennel. Olyankor feleteszed magadnak a kerdest, hogy: tenyleg itt van ez a temerdek penz? Es tenyleg :)
  Kesz csodanak tartom Budapestet, akarhanyszor hazalatogatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, köszi neked is, majd ügyelünk rá, amennyire tudunk/lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bár felteszem ez is inkább Londonra jellemző, nem vidékre, de azért aggasztó kicsit.

  Igen. De hogy melyik irányban különböző a vidék, azt nem tudom megmondani...

  Viszont a pénz Londonban van, úgyhogy a Londontól távolabb eső helyeken kevesebb pénz jut a házak felújítására és az újabb lakások, lakótelepek építésére is. A modernebb lakótelepeken általában nem annyira vészes a szigetelés.

  Ja... az (elektromos) padlófűtéstől (valami elmebeteg CV orientált építész ötlete lehetett) érdemes óvakodni... ha egyszer elromlik akkor elromlott. Nem fogják megjavítani, mert rohadt sokba kerül a padló újra kijavítása. Bármi mást megpróbálnak majd helyette, ami bármi más általában egy olcsó mobil vagy nem mobil elektromos fűtőpanel szokott lenni, ami vagy befűti a szobát vagy nem, de a checkboxot ki lehet vele pipálni, más pedig legtöbbször nem érdekli a bérbeadókat (tisztelet a kivételnek).

  Ez alapján nem biztos hogy vidéken jobb lesz a helyzet... lehet hogy rosszabb, ha több eséllyel botlasz régi építésű házba.

  Azért meg nem fagytunk sehol... és manapság már nem annyira hidegek a telek mint pár éve itt sem, sőt... néhány helyen arra is érdemes ügyelni, hogy nem forrósodik-e át túlságosan a lakás nyáron. Mert légkondira itt ne számíts. Azt SEHOL nem láttam magánlakásban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ezzel most nem nyugtattál meg.. :P

  Bár felteszem ez is inkább Londonra jellemző, nem vidékre, de azért aggasztó kicsit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, igen azt tudjuk, hogy sokszor van sz@r idő, bár, ami ezzel kapcsolatban igazán érdekel minket az a házak szigetelése. Sok rosszat hallottunk róla, régi vacak szigetelések, radiátorok rossz helyen, vékony (egyrétegű) ablakok amin kiszökik a meleg... stb

  Hát, ezzel kapcsolatban eléggé lutri a dolog. Én laktam többféle lakásban is ilyen szempontból itt. A régebbi típusű viktoránus házak szigetelése leginkább nemlétező, nekünk a nagyszoba falában a kályha (már csak díszkályha volt, mert szépen fehérre volt mázolva, a kémény pedig nagyjából lezárva) mellett negyedtéglányi lyuk volt a falban, a padló csak hajódeszkák gerendákon, néhol szintén lyukakkal ahol a ház alapozása felől szintén jöhetett be a hideg. Na az egy kb. 90 négyzetméteres lakás volt egy ilyen házban és a fűtés (gáz cirkós) plusz villany éves átlagban visszaosztva 200 font felett volt.

  Laktam újabb (kb. 15 éves) házban is, hasonló vagy kicsit talán kisebb alapterület két szinten ott kb. havi 60-100 fonttal megúsztuk.

  Nagyon függ attól is hogy mivel fűtesz és mennyire új a technológia, és hogy működik-e a cirkó/bojler rendesen. Hasonló méretű kb. 10-20 éves lakás, csak villannyal fűtve (gáz nem volt az épületben) bőven 200 font fölötti havidíj MERT AZ ELVILEG ÉJJELI ÁRAMMAL OLCSÓBBAN FŰTŐ BOJLER NEM MŰKÖDÖTT ÉJJEL MERT TÖNKRE VOLT MENVE A ÉJJELI ÁRAMRA KÖTÖTT FŰTŐELEM, emiatt a bojlerben a melegvizet mindig a nappali áram melegítette ami több mint kétszer olyan drága.

  Ezenkívül leginkább kényelmi szempont, de a hőtárolós elektromos fűtést nagyon nehezen lehet belőni arra, mit akarsz. Mire elég meleg lesz addigra a tégla annyira megszívta magát meleggel, hogy utána bőven átlendül a megdöglesz a melegtől kategóriába. Ekkor lekapcsolod, és mire elviselhető a hőfok addigra a tégla teljesen kihűl és a szoba tovább hűl, és kezdődhet az egész előlröl, feltéve ha nem emulálsz saját magad PID szabályzót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A brexit pedig sehol sem beszedtema, soha nem is volt.....csak ezt probaljak elhitetni otthon. De en meg elo embert nem hallottam errol beszelni Londonban sehol sem. Ezzel szemben az otthoni sajto harsogott tole. Csak egy erdekesseg kepp emlitettem meg....

  Ez azért így nem igaz. Tőlem kérdezték itt meg többen is, hogy mi a véleményem a brexitről, és bent is elég sokáig értekezgettünk róla az emberekkel. Szintén London, befektetési banknál.

  Valamint ltd bejelentése könyvelőhöz nem olyan egyszerű, mivel az HMRC nem szereti ha az egyszemélyes kft VAT regisztrációs címe nem az igazgató lakhelye. Nagyon nem szereti. Viszont harmincpárezer font éves bevétel felett viszont kötelező a VAT regisztráció.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hehe, a múltkor engem is betalált valami angol fejvadász jóember 60k GBP-s álláslehetőséggel, mondtam neki, ne vicceljünk már :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielôtt meghoznád a nagy döntést, ezt nézd meg!
  Comedy Central Magyarország - Idővonal

  (klikk a videon azzal a bajszos huszárlegénnyel!)

  Ez amugy egy egész estés stand up show, pont azok elott eloadva, akik a legjobban rohognek rajta: az angliai magyarok elott. Mondjuk én is nyígok tôle, pedig én itt vagyok a föld-szívcsakra alatt. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az azert mar senior en mid vagyok, nem becsulom tul magam:)
  Nekem eleg egy Anglia majd...

  Svajc meg Anglia azert sztem eg es fold.

  Most foleg az ottani helyzetek erdekelnek engem is. Meg aztan ott van ismerosom is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Heti 2 v 3 nap bent 2 v 3 nap otthonrol. Svajc. 100-140k fizu. Szamlas kontraktoros szorzo x1.5-2
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan munkak vannak, hogy REMOTE? work from home?
  Persze bejelentve :D

  Illetve mennyit szamlaz ki egy angliai ceg mondjuk 1 ora fejlesztesre? Mondjuk egy magyarhoz kepest?:D

  Mert a magyar vicckategoria, a 5-7 + afa ezer huf -akkal.
  Ennel nagyobbat en nem is lattam meg itthon..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gyere bátran... a basic angol bőven elég.. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd