PHP programozó állás

PHP programozó állás
2013-03-05T16:10:34+01:00
2013-03-06T23:09:44+01:00
2022-10-24T06:10:37+02:00
 • Kivancsi voltam mennyivel lassabb az SplMaxHeap-et hasznalo sorrendezes mint a beepitett sort, hat meglepo eredmeny jott ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem volt meg szuksegem nekem sem arra, hogy rendezo algoritmust implementaljak php-ban de kijelenteni, hogy a php kizarja a kupacrendezest ostobasag, foleg, hogy a php beepitetten tartalmazza a min, max heap-et amivel trivialis a rendezes implementalasa(es valoszinuleg viszonylag gyors is).

  Nem azt allitottam, hogy nekem kellett volna akarmikor hasznalni, szerintem felre ertetted a 18:21-es hozzaszolasom, az elso fele matt383-nak szolt aki kijelentette, hogy
  "Egy PHP-snek nem kötelessége, és nem is érdeke algoritmizálásból és számításelméletből profinak lennie."
  ami szinten hulyeseg ebben a kontextusban ugyanis ez nagyon messze van a profi szinttol algoritmusok teren.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval mikor is írtál utoljára saját rendezést?


  Neked mikor kellett utoljara onalloan megoldast keresned egy problemara..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha valaki tobb eves szakmai tapasztalattal nem tud egy ilyen feladatot ket oran belul megoldani akkor inkabb menjen el peknek.

  Hamarabb is meg tudja oldani, de nem fogja. Én is épp munkát keresek és van most épp 100 másik komolyabb hirdetés ennél. Annyi hirdetés jelenik meg naponta, hogy nem is tudok és nem is akarok mindegyikre jelentkezni.

  Nagyon le vagy ragadva a szimpla crudos webshopos oldalaknal de nem csak ez letezik.

  hanem? A példát még mindig nem olvastam tőled, ami miatt nekem nem jó a sort függvény. Ha annyira véded ezt az álláspontot, akkor nyilván tudsz egy gyakorlati példát mondani. o0ONeoNO0o példája is rossz, mert nem tette hozzá hogy a bennszülöttek adnak egy ssh hozzáférést és PHP-val kell megoldani a rendezést!

  Segítek. Kezd úgy hogy "képzeld tegnap..."

  Szóval mikor is írtál utoljára saját rendezést? Régebben volt itt valami kérdőív féle. Be lehetne izzítani és feltenni a kérdést, hogy fejlesztőként mikor írtál rendező algoritmust utoljára. Szerintem legtöbben a főiskolát emlegetnénk. A maradék meg az állásinterjúkat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De hallgatom tőled azt a példát amikor rendeznem kéne.

  Tessek:
  Quicksort is typically somewhat faster due to some factors, but the worst-case running time for quicksort is O(n2), which is unacceptable for large data sets and can be deliberately triggered given enough knowledge of the implementation, creating a security risk.

  A php sort fv-e quicksortot hasznal tehat ha nagy adatmenyniseggel kell dolgoznod akkor lehetseges, hogy nem lesz eleg a beepitett megoldas(es egyaltalan nem biztos, hogy adatbazisbol kell dolgoznod vagy, hogy van lehetoseged rendezve megkapni az adatokat esetleg in-memory allitod oket elo).

  Nagyon le vagy ragadva a szimpla crudos webshopos oldalaknal de nem csak ez letezik.

  Ez a felvételi feladat, engem a főiskolai zh-imra emlékeztet. Ami azt jelenti, hogy egy pályakezdő, aki épp most vizsgázik ebből a főiskolán, sokkal nagyobb eséllyel indul mint egy több éves tapasztalattal bíró senior fejlesztő.

  Ha valaki tobb eves szakmai tapasztalattal nem tud egy ilyen feladatot ket oran belul megoldani akkor inkabb menjen el peknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel a hirdetéssel nem az a baj, hogy meg kell csinálni a próbafeladatot. Azt $name már leírta, hogy mi a baj vele.

  És nem állítottam olyat se hogy nem kell algoritmust írni. Rendezést nem kell.

  De hallgatom tőled azt a példát amikor rendeznem kéne. Mondj egy olyan példát, amikor rendezni kell valamit, és nem jó rá valami egyszerű rendezés, amit kimásolsz bárhonnan, vagy akár a php bármelyik rendező függvénye.
  Normális esetben adatokat kérsz le egy adatbázisból és azokat már a megfelelő formában rendezve kéred le. Nem hiszem hogy ilyeneket kéne neked írogatnod. Pláne olyat nem, ahol meg kell találnod a legoptimálisabb rendezési algoritmust.

  Ez a felvételi feladat, engem a főiskolai zh-imra emlékeztet. Ami azt jelenti, hogy egy pályakezdő, aki épp most vizsgázik ebből a főiskolán, sokkal nagyobb eséllyel indul mint egy több éves tapasztalattal bíró senior fejlesztő. Valószínűleg egy senior fejlesztő is meg tudja oldani a feladatot. Csak ahogy már $name leírta, nem fogja. A felvételi feladat így viszont nem éri el a célját, mert attól hogy egy pályakezdő épp képben van a feladattal és megoldja, nem biztos hogy alkalmas a posztra. Gyönyörű lesz amikor mindenféle MVC és OOP ismeretek nélkül Symfonyban fog fejleszteni. Aztán csodálkozunk rajta, hogy újra és újra itt látjuk ezt a hirdetést?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy PHP-snek nem kötelessége, és nem is érdeke algoritmizálásból és számításelméletből profinak lennie.


  Ha egesz eleteben csak tucat weblapokat akar osszepakolni akkor valoban nem. Kerdes, hogy ki az akinek ez a celja?
  Raadasul utana az ilyen korlatolt tudasu emberek jonnek minden allaskeresos topicba sirni, hogy nincs munka, keveset fizetnek, elviszik a pistikek a munkakat szarerthugyert meg, hogy tul bonyolultak a felveteli feladatok. Nana, hogy azok ha lusta vagy tanulni...

  Es meg visszaterve a nagyokos korabbi kijelentesere: probald mar meg megmagyarazni az SPL fejlesztoinek, hogy a PHP es a heap kizarjak egymast. Szerintem nem fog menni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy PHP-snek


  A PHP egy nyelv, egy eszköz amiben a fejlesztő fejleszt. Ugyanúgy mint bármilyen más programnyelv. Ettől függetlenül a fejlesztőnek ugyanúgy ismernie kell a szakmája alapjait, algoritmusokat, programtervezést, stb. Még ha nem is fejből, de egy kis Google-zás után simán implementálható az algoritmus, aki erre nem képes, annál mi a biztosíték rá, hogy ha a munkája alatt találkozik egy egyszerűbb algoritmussal, problémával, akkor tudja azt értelmezni, illetve implementálni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rossz volt a megfogalmazás, de amire gondolt, az szerintem is teljesen jogos.

  Egy PHP-snek nem kötelessége, és nem is érdeke algoritmizálásból és számításelméletből profinak lennie. A kisebb projecteknél "mindenest" keresnek PHP-ből, de a nagyobbaknál különválik a programtervezés és a kódolás folyamata, inkább a keretrendszerek ismerete és (sajnos) a front-end fejlesztési tapasztalat játszik nagyobb szerepet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "De a másik kedvencem az afrikai kannibál bennszülött törzs fogságába esel, akik csak akkor kímélik meg az életed, ha életkor szerint kupacba rendezed őket és megmondod, hogy hány mintöröl művelet után leszel a kupac csúcsa."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A való életben a kupac rendezés és a PHP kizárja egymást.

  Koszi a mai napra juto hulyeseg adagot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, ha Te mondod

  Egyébként gondoltam hogy felsőoktatásban tanítják programozás alatt. De ha felsőfokú végzettség az elvárás, akkor írják ki azt.

  A való életben a kupac rendezés és a PHP kizárja egymást. Olyan mint a prím számok vagy Fibonacci számok. Biztos hogy valahol valakik dolgoznak ezeken és talán a munkájuk is hasznos. De egy PHP-s web-, vagy alkalmazás-fejlesztő aligha fog találkozni ezekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetemi gyakorlati beadandó EAFra:
  Készítsen vizuális szemléltető eszközt a lehetséges funkciókkal, a kupac adatszerkezet megértéséhez.

  Parancsolj, egy "való életből" vett példa.
  De a másik kedvencem az afrikai kannibál bennszülött törzs fogságába esel, akik csak akkor kímélik meg az életed, ha életkor szerint kupacba rendezed őket és megmondod, hogy hány mintöröl művelet után leszel a kupac csúcsa.
  Szerintem totál életszagú.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak egyetlen példát szeretnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • erosen rovidlato vagy.de ha szerinted csak az a biznisz,hogy eladod a domaint,akkor lelked rajta.nekem nem lesz roszabb se igy,se ugy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Üzleti érzék = null"

  Biztos majd eladják egymilliárdé'.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ködös emlékeimben szerepel a "kupac", mint megoldás :)
  Ahol ez a belépő szint, ott biztos nagyon komoly fizetés is várható, gyaníthatóan php-ban kell a skynetet lekódolni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végül is lehet, hogy nagyon gyakran használnak hasonló megoldásokat. Bár ez azért nem valószínű, de sosem lehet tudni.

  OFF

  Egy jó domain nevet ilyen hülyeségre elpazarolni... Üzleti érzék = null
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És azért ez is annyira életszerű teszt. Minden projektemben szerepel a kupac. Aki ezzel sem találkozott még, az nem is lehet PHP programozó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyetértek.

  @programoallas: legalább egy cégnevet lehetne kérni? Ha veszem a fáradságot én, vagy bárki más, hogy beleöli az időt egy tesztfeladat megoldásába, akkor legalább hagy dönthessem el, hogy szeretnék-e odamenni vagy sem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit gyakori hirdetés
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elsősorban web-fejlesztői munkakörbe keresünk munkatársat magunk mellé.

  Amit elvárunk tőled az a pontos, precíz munkavégzés. Fiatalosan gondolkodj, nyitott legyél a feladatokra, csak a megoldás felé vezető út érdekeljen.

  Nem számít mi a végzettséged, vagy van e egyáltalán. Dohányzás nem kizáró tényező.
  Napi 8 órás hosszú távú munkáról van szó, kulturált környezetben. Fizetés megegyezés és képességeknek megfelelően alakul, de igyekszünk honorálni a jó munkát.

  Jelentkezni az info@felveteliteszt.com mailon lehet.

  Elvárások szakmailag:

  PHP
  MySQL
  jQuery
  OO szemlélet
  angoltudás legalább írásban
  valamilyen PHP Framework ismerete
  Linux ismeret (apache2, mysql config)

  Előny:

  Python
  Postfix
  Symfony framework


  A levélhez csatolva kérjük:

  Milyen PHP Framework-öt használtál eddig?
  Milyen adatbázis rendszerrel dolgoztál?
  Egy kódrészlet, melyet külön kiemelnél, mint a legjobb munkáid egyike.
  Milyen stílusú honlapokat készítettél eddig?
  Küldj legalább 1 referenciát (működő oldal, nem forráskód)


  Teszt (belépő) feladat:

  A feladat egy KUPAC (minimum, bináris) adatszerkezet megvalósítása a hozzá tartozó MINTÖR (minpop) művelettel együtt. Egy megadott API-n keresztül kapott adatokat kell feldolgozni, kupaccá alakítani, majd a kupacon egy MINTÖR műveletet elvégezni és az eredmény a megfelelő formában visszaküldeni. A szerver válaszában jelzi, hogy a beküldött kupac helyes-e vagy sem. Amennyiben helyes eredmény lett beküldve, akkor a szerver válaszából kiderül egy kulcsszó, melyet a jelentkezéshez mellékelni kell.

  Az API a http://felveteliteszt.com oldalon érhető el, ahol az adatok lekéréséhez 'method' nevű GET paraméterben kell átadni a 'getdatas' kulcsszót. A lekérés után az adatokat a szerver JSON string-ként szolgáltatja. A kapott JSON string 'success' mezője jelzi, hogy a beérkezett kérés sikeresen végre lett hajtva, illetve a 'datas' mező tartalmazza azokat a számokat, melyeket a kupacban tárolni kell.

  A feladat megoldásához a kapott adatokból létre kell hozni a kupacot, valamint a mintör műveletet végrehajtani rajta.

  A fenti lépések után a kapott kupacot vissza kell küldeni az API-nak HTTP POST metódus segítségével. A visszaküldendő adat 3 mezőből áll:
  - 'method', melynek az értéke 'send' kell hogy legyen
  - 'values', ami a feladat végeredménye, illetve a
  - 'oldvalues', mely az adatok lekérdezéskor kapott 'datas' mező értéke.

  A 'values' és 'oldvalues' mezők értékét JSON stringé alakítva, majd base64-el elkódolva várja a szerver.

  A kész kupacot egy T tömbben kell tárolni, melynek felépítése:
  A indexű csúcs bal gyermeke B, jobb gyermeke C indexű. Ekkor T[B] = A*2, valamint T[C] = A*2+1.
  Természetesen az itt leírt tömbstruktúra 1-től indexelt tömbre vonatkozik, viszont mi 0-tól indexeltet várunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd