Weboldal alapvető felépítés
2013-02-15T06:38:38+01:00
2013-02-23T10:36:49+01:00
2022-07-23T14:56:20+02:00
 • Igen, használható. A doksijában benne van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mit értesz xhtml szintaktika alatt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a lényeg az hogy igy találtam meg a megfelelő megoldást és mivel alapvetően működik nem érdekel különösebben hogy milyen gondok fordulhatnak elő vele,


  A gond csak annyi vele, hogy alapvetően nem működik.

  off:
  Sosem gondoltam volna, hogy még a HTML-t is el lehet rontani, de most már két különböző helyen találkoztam hasonlóan színvonalas megoldásokkal... Jobb lenne egy javascript API-t heggeszteni, és elfelejteni ezt a HTML-es marhaságot, mert elég világosan látszik, hogy aki nem ért hozzá, annak tökmindegy, hogy milyen egyszerű, akkor sem fog menni. Jobb, ha programozói tudás kell weblap készítéshez, az amatőröknek meg még mindig ott lesznek a wysiwyg editorok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, megértettem. Elolvastam a cikkedet is a témában. Abban igazad volt, hogy csak felületesen olvastam el az xhtml doksit. Mostmár legalább a helyes kódot terjesztem/használom.
  A plusz content type-nak szerintem azért van értelme, mert a gagyibb tárhely szolgáltatóknál előfordulhat, hogy nincs rendesen beállítva a szerver.
  A html5 is használható xhtml szintaktikával? Csak mert ez nekem nem volt egyértelmű, amikor korábban foglalkoztam vele.
  [Kicsit off, de ez a pár információ talán a kérdezőnek is hasznára válik.]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem úgy értettem hogy nem érdekel hogy mi nem megy javascript nélkül

  a lényeg az hogy igy találtam meg a megfelelő megoldást és mivel alapvetően működik nem érdekel különösebben hogy milyen gondok fordulhatnak elő vele,

  jfk, azt sem tudom mi az az iron engine akkor hogy csináltam volna azzal? beirtam googléba azt dobta ki hogy egy grafikus játékmotor, hát azzal nem nagyon tudnék weboldalt irni gondolom szóval ez már eleve hülyeség. de linkelhetsz rá egy példát szivesen megnézem. de ez is csak fölösleges piszkálódás, notepadben irtam az egészet semmi más programot nem használtam hozzá csak a w3school oldalát.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig jó lenne valami komolyabb eszközzel is megismerkedned. Feltéve hogy a szórakozáson kívül bármi szándékod van ezzel az oldallal.


  Ezzel nem értek egyet. Szerintem jó sitebuildhez Notepad++ és Chrome developer tools (vagy hasonló eszköz) kivételével semmi nem kell.
  PHP-nél már más a helyzet, de a JS-jQuery is simán kezelhető egy jó kódszínezővel, nemhogy a HTML.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bát én egy olyan mondatot nem látok a forráskódomban hogy javascript, az onclick azért is jobb szerintem mert rövidebb a sor

  Arra gondolt hogy lehetne az helyett egy <a href="... tag is, mert az onclick javascript. Akár berakhatnád a cellába is.

  a weboldalt notepad++ban irtam az első szótól kezdődően. nem használtam semmilyen külső programot gondolok ez alatt dreamviewerre vagy bármi más weboldal készítő programra.

  Pedig jó lenne valami komolyabb eszközzel is megismerkedned. Feltéve hogy a szórakozáson kívül bármi szándékod van ezzel az oldallal.

  Ahogy írták:
  - hiányzik a doctype
  - css beállításokat külön fájlba kéne tenni
  - az inline formázási bejegyzéseket is kerüld (<font color="..)
  - feleslegesen ne használj javascript kódot (<td onclick="...)
  - nem táblázatos adaton kívül lehetőleg máshol ne használj táblázatokat.
  - a fej részben nézd meg, még miket adhatsz meg (pl: keywords, description, charset)
  - nézd meg egy w3c validatorral és javíts a hibákat (ha vannak).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes, a weboldalad egy az egyben az iron engine dízájnjára hajaz. Másrészt nehogymár azt próbáld bemesélni nekem, hogy az onlickben levő rész nem javascript, mivel maga az onlick is egy javascript event.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nemérdekel hogy mi nélkül nem megy a menü


  Pedig érdekelhetne...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mi az az iron engine? a két kezemmel irtam a weboldalt ne szórakozzál már a hülyeségeiddel. nemérdekel hogy mi nélkül nem megy a menü. most megy és működik nem az volt a kérdésem hogy mivel lehet megcsinálni a menüt hogy ne kelljen javascript (bát én egy olyan mondatot nem látok a forráskódomban hogy javascript, az onclick azért is jobb szerintem mert rövidebb a sor :)

  szerk: a weboldalt notepad++ban irtam az első szótól kezdődően. nem használtam semmilyen külső programot gondolok ez alatt dreamviewerre vagy bármi más weboldal készítő programra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez már válaszra sem méltó.

  Nem mellesleg a weboldal iron engine-nel megy, mi nem kis teljesítmény tőled? Hogy átírtad a horgonyokat TD tagra?
  És az neked hibátlan, hogy javascript nélkül nem is megy a menü?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mivel nem tanultam sehol html -t webprogramozást vagy bármit, szerintem ez sem kicsi teljesitmény tőlem, mivel alapvetően hibátlanul működik az összes dolog.:)

  bizzam szakemberre? fizesd ki helyettem. ha kifizeted rábizom szakemberre ameddig nem te fizeted helyettem a dolgokat ne rendelkezz már a pénzem fölött ha megkérhetlek.

  eleinte <a href-ként voltak berakva a dolgok, viszont a css miatt átalakítottam ilyenre.

  valóban nem értek hozzá de próbálok utánna járni hogy értsek hozzá, senki nem születik webprogramozónak mindenkinek tanulnia kell vagy utánnaolvasnia. gondolom te percek alatt megtanultál bármitis , bár nem gondolom hogy az
  Azonosító jfk
  Regisztrált 2013.01.19.
  Hozzászólások 5
  5 hozzászólásoddal túl sok értelmes dolgot válaszoltál meg, az 5 hozzászólásodból 4 teljes értelmetlenség és itt van az én témámban.

  a másik 1 db nem tudom hol lehet, de gondolom annak is annyi értelme lehet mint ennek a 4 darabnak.

  ha szeretnéd megirhatod helyettem a weboldalt, nem tiltakozok..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 10 éves gyerekekhez közel álló logikád a baj. Nem értesz hozzá, de csak azért is te csinálod meg. És eme cél érdekében bármit megteszel, amíg neked csak szájalni kell. Ha nem tudod mit kell vele csinálni, bízd szakemberre!

  Zárójelben megkérdezném az onclickes kérdésedre válaszul, a horgonyokról <a> hallottál már?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha értenék hozzá akkor nem tennék fel kérdést nemde?

  és mi gondod van az onclickes megoldással? hibátlanul működik. akkor mi vele a gond?


  értelmesen ird le a problémád fejtsd ki hogy mi vele a gondod. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezen nincs mit optimalizálni. Jól mutatja a hozzánemértésedet, hogy milyen a kódod. TD tag onclickkel a megfelelő oldalra mutatva? És még neked áll fejlebb?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kifejtenéd bővebben?

  rákérdeztem hogy a forráskódom hogy lehetne optimalizálni, mégis miért vagyok hülye? Avagy mégis milyen jogon hülyézel le bárki mást?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a webprog részre gondoltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy érted hogy komplett hülye vagyok, mire érted pontosabban? :)Én lehetséges megoldásmeneteket kértem nem azt hogy valaki megmagyarázza hogy rossz helyre irtam a témát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te is, és a barátod is egy komplett hülye. Össze vissza beszéltek olyan dolgokról, amiről fogalmatok sincs. Szóval ne itt bosszantsd az embereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már csak két kérdésünk van hozzád.
  1., hogyan tudjuk jól beállítani a headert.
  2., miben jelentkezik ez a hiba? Mi az ami nem működik?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • értem én hogy rossz helyre irtam és szánom bánom, de egyszer belefér szerintem, ha napi 20kérdést irnék rossz helyre megérteném, a felháborodásom oka mindössze az volt hogy a gyerek ahelyett hogy értelmes hozzászólást irt volna örül a semminek, mivel ezért ő semmit nem kapott illetve énsem vesztettem vele semmit de azért örül hogy átrakták máshova, mintha nem lenne nagyon mind1 hogy mégis hol van.. (ez a ő szempontjából nézve meg az enyémből is, a staff számára persze hogy rossz helyen volt az én számomra a válasz kapás volt a lényeg a szabofe számára meg szimpla öröm a semminek hogy fuha átrakták máshova a dolgom akkor most mivan..?)

  alapvetően nem azt a szabványt fogom használni hanem akkor szépen a css részét a külső css-be irom ezzel is egyszerűsödik a php fájlom illetve feldagolom header wrapperre és footerre a dolgot igy könnyebb lesz kezelni a későbbiekben az oldal alkotórészeit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még1x és utoljára megosztom a "webfejlesztő" közösséggel és főleg veled. Mielőtt a hamis információkat terjesztenéd. Továbbra is a szabvány szerint kéne webet fejleszteni mely szerint az XHTML oldalakat NEM TEXT/HTML módban kell küldeni. A weben milliónyi oldal hibás. Vagy használsz HTML-t (text/html küldéssel) vagy XHTML-t (application/xhtml+xml küldéssel). A kettőt még mindig nem lehet keverni. Egyszerűen másolgatjátok a szart egymásról és képtelenek vagytok elolvasni a szabványokat és az ajánlásokat.
  Az általad belinkelt "sablon" is totál hibás, mert xhtml doctype-al indul content-type-ja pedig: text/html.
  Egyébként is a böngésző a HEADERBEN KÜLDÖTT CONTENT-TYPE alapján értelmezi az oldalt, így a meta tagokban küldött content-type felesleges és zavaró, főleg ha fals is.
  Aki a headerben text/html-t küld, majd utána xhtml kódot küld, az csak egy HIBÁS HTML OLDAL.
  Aki esetleg még midnig nem tud olvasni, annak kiemeltem pár sort, a szabványból:
  The 'application/xhtml+xml' media type [RFC3236] is the primary media type for XHTML Family documents.

  The 'text/html' media type [RFC2854] is primarily for HTML, not for XHTML. In general, this media type is NOT suitable for XHTML

  XHTML documents served as 'text/html' will not be processed as XML


  Remélem ezek után fény kezd gyúlni már az agyakban...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért rakták át, mert te nem jó helyen nyitottad. szabofe erre gondolt. A tudástár konkrét problémák megoldásáre való, a társalgó meg ilyenekre.

  A html5 új, korszerű, de nem minden böngésző támogatja, és még sok helyen használnak html4-et, meg régebbi verziókat is.

  A sablon arra jó, hogyha pl. dinamikus honlapod van, php alapú, ne kelljen minden oldalba beletenni a fejrészt, lábrészt, hiszen azok egyformák, és módosításkor minden fájlban át kellene írni. Ezért ha ezeket külön fájlba rakod, tényleg könnyebben alakítható a honlap. A tartalmat így elkülönítheted a felépítéstől, formázástól. Ez a sablon.

  Először találd ki, hogy milyen honlapot szeretnél, hogy nézzen ki, milyen elrendezésben legyenek rajta a tartalmak. Ezt oszd fel egységekre, mint például fejléc, lábléc, oldalsáv, menü. Az egységeket rakd külön php fájlokba. A központi fájlból töltsd be a részeket a megfelelő helyekre, formázd az elemeket css-sel id-k és class-ok alapján.

  Bár ez a sablon dolog messzire vezet, nem is biztos, hogy dinamikus honlapod van... Először inkább tanulj css-sel elrendezést készíteni, erre egy sima html fájl is megfelelő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jó és most akkor mivan ha átrakják másik helyre? nem az volt a kérdésem hogy jó helyre irtam e a kérdésem hanem hogy mit ajánlanak az emberek.. köszönöm az értelmiségi megnyilvánulásodat. :)

  Sztatty akkor ha hazaértem megnézem hogy hogy néz ki egy ideális html 5 oldal kerete és megpróbálom átdolgozni az oldalam html 5 alapúra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így lenne a héten ötösöm a lottón...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akkor az a javaslatod hogy tervezzem át html 5 alapúra a weboldalt? egy sablonba rakjam bele a dolgaimat aztán úgy szebb lesz a web felépítése és valszeg könnyebben alakitható lesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A fejbe írni a stílust se túl szerencsés, mert ezt mindig le kell tölteni, míg a css fájlt eltárolja a böngésző.

  Igen első körben a html vázat kellene felhúzni aminek szükséges részeit egyedi vagy általános azonosítókkal ellátni és ezekre a pontokba és magába a szerkezetbe kapaszkodva lehet stílussal felruházni.

  Maga a táblázatos szerkezetet leginkább táblázatos dolgokhoz érdemes használni, általánosabb dolgokat divekkel jó megoldani, mert sokkal rugalmasabban változtatható, már csak a pozicionálás előnye miatt is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg ez a kérdés inkább a "Társalgó" témakörbe illik...
  Át fogják rakni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Én ezt használom: xhtml4 sablon
  De mostmár érdemes elgondolkodni a html5 sablonokon is, ahogy nő a böngészőkompatibilitás az újabb technológiákra, hogy ne legyél lemaradva.
  Nekem az xhtml szimpatikusabb, de lehet sima html is, csak a doctype megfelelően legyen beállítva.
  A headerbe pár alapvető meta tag kell, inline css helyett inkább tedd ki külön fájlba.
  Célszerű a honlapot először függőlegesen tagolni, azon belül lehet még tartalmi részt és oldalsávokat elkülöníteni vízszintesen.
  A táblázat helyett használj diveket, azoknak adj id-t, és a css fájlból formázd. Először a méreteket és az elrendezést érdemes megadni, és csak utána a háttér és szövegformázást, egyéb apróbb dolgokat.
  Ha az ember foglalkozik vele, úgyis adódik, hogy mit hogy célszerű megvalósítani.
  Sok sikert hozzá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát a táblázatos dolgot inkább csak táblázatra illik használni, szóval ne azzal akarj tördelést megoldani mert szénné fognak fikázni
  amúgy annyiban tényleg egyszerűbb ha a keret megvan, hogy utána már kisebb részekkel tudsz foglalkozni, mig ellenkező esetben egy-egy módosításod kihatással lehet egy korábban megirt és késznek hitt részre
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd