Facebook működése
2013-02-08T06:09:21+01:00
2013-02-12T19:36:41+01:00
2022-07-23T15:41:25+02:00
 • Igen, elvileg nem spam, de mégis, mert amikor regisztráltak még nem pipálhattak hírlevére, vagy ellene .. (a kúltúr módszert meg nem fizette a megrendelő, hogy a hírlevél-rendszer utáni belépéskor felajánljon egy választást a honlap)

  De nem ez volt a főtéma, igaz, az meg kiholt ..

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez azért elég jónak mondható. Ha jól értem a regisztrált célcsoportnak küldtetek e-maileket? Ez inkább csak megerősítő vagy emlékeztető, nem? Így nem annyira spamszagú a történet. (Mondjuk így is volt kukacoskodó, ahogy írtad.) Felteszem, most inkább a terjeszkedés lenne a téma.
  Mindenesetre nem rossz eredmény, viszonylag kis befektetéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez most volt a múlt héten .. úgyhogy még rövid a táv, de kiküldés után (feb. 05.) hirtelen egész máig átlag 50%-kal rendelnek többen, mint az előzőekben .. (volt nap, amikor 100%-ot is meghaladta a rendelésnövekedés).

  Persze ne gondolj nagy számra .. nem rég' volt a cégnek egy leállása, ami előtt általában napi 70-100 megrendelés futott be. Az újra nyitás után egy hónappal ez beállt a napi 45-re, és ezt tornázta fel a hírlevél a régi 70-100 ra ..

  Ez csak az online, mert telefonon is rendelnek sokan .. azt nem tudom kontrollálni ..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyesmivel nem fárasztom magam, hogy spamet jelentgessek.
  Csak kicsit emlékeztet az MLM-es házaló ügynökökhöz.
  Egyébként lehet csak túllihegem, ám megkérdezhetem mennyire volt hatékony ez direktmarketinges 30e e-mail?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen, ezt az általad "ui.:" pár hetet akartam volna elkerülni ! )))

  Gondolom a felhasználók döntő többsége csak alkalmazkodik, igaz pár hozzánk hasonló "okostojás" tesz meg olyat, hogy spam-nek jelent .. meg hasonlók.

  Van egy ételrendelő honlap 30e felhasználóval, csináltunk hírlevél küldést hozzá. Kiment a 30e hírlevél páran udvariassan éltek a lehetőséggel, hogy nem kérik .. egy figura volt, aki ékes programozói szakértelemmel, és jogi fenyegetéssel kiabált, hogy azonnal bizonyítható módon töröljük az ő regisztrációját, és hogy egyébként is hogy képzeljük, meg majd mindjárt feljelenet mindenhol !!

  .. remélem nem éppen te voltál, vagy lehet hogy én ?!? ... ))))


  Egyébként ez a "developers.facebook" cucc, csak felajánlja a megosztás lehetőségét (az auto lájk után), szépen kikapcsolható, hogy nem kérem ..

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az szerintem nem lényeges, hogy honnan vetted. Arról írtam, hogy sok felhasználót ez idegesíthet és növeled a spam jelentés esélyét vele. Persze, lehet hogy nincs igazam. Ez csak az én stratégiám, hogy kerülöm a spamgyanús megoldásokat.
  Definíciómban az a spam, ami kéretlen. Vagyis, ha én likeolom , aztán képembe kapok egy megosztást is helyette, akkor lehet hogy morcos leszek.Lesarkítva: Ha valamiért nem tetszik a látogatónak ez a meglepetés, akkor vagy visszavonja a likeot vagy egyenesen spamnek jelenti.

  Én pályafutásom során sosem láttam, hogy túl eredményes lenne, ha valaki ráerőszakol valamit a vevőre, vagy látogatóra.

  ui.: Csak azért facebookoztam anno aktívan pár hétig, hogy megértsem a lelkületét a közösségnek és a facebook frontend működését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó gondolatokat fogalmaztál meg .. köszönöm!

  A "lájkoló - megosztó" gombot a developers.facebook.com -ról szedtem le, így gondolom csak nem tiltják le saját fejlesztésüket (remélem)

  Ha jól sejtem a "like" szerepe talán eredetileg csak az volt, hogy kedvencnek jelölöd a saját profilodon, és a "lájkolt" honlapon meg látványosan növekszik a szám ..

  Most már "nagyon kell" a megosztás, hogy terjedjen az ima .. és mivel nem vagyok egy "közösségi embör" (öö .. és nem is leszek) ezért próbáltam volna belőletek kiszedni mit tudtok .. )))

  Persze sok tévhit, és homályosítás terjeng, pedig gyakorta a háttér meg tök egyszerű .. (pl írj egy html fájlba pár sort, minden TAG nélkül, ami úgy megbukik az összes validitáson, hogy nosza .. de láss csodát mindegyik böngésző vígan megjeleníti ..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvastam a cikket. Ennek úgy lenne értelme, hogy a megosztás egyben likeol is. A like viszont csak likeol.
  Persze sose tudni facebookék miféle újításokkal állnak elő.

  A lényeg az, hogy ezeket a funkciókat a facebook intézi el:
  pl.: Facebook
  http://www.facebook.com/plugin/like.php
  Ezeket kötöd be az onclick-el.

  Most lényegében az érdekel mi van a share.php-ban és a like.php-ban?

  A kettő szerintem nem keverendő, mert a megosztásnál, lehet commentet is fűzni hozzá címsorszerűen, ami aztán a meme tulajdonsága lesz, vagy mi.
  Azt el tudom képzelni, hogy a share-hez egyuttal bekötsz egy likeot is. Fordítva viszont problémás, ezzel fölidegesítheted a látogatód. Képzeld csak el, rákattint a like-ra, hogy meg tudja nézni a tartalmad. Aztán ezt csak úgy tudja megtenni, hogy egyben osztja is. Ekh. Ez kicsit agresszív terjeszkedési módszer. Lehet olyan spam jelentéseket kapsz miatta, hogy kitiltják az oldalad a végén.
  Ez persze csak az én szubjektív véleményem. A facebook szerződéseket kéne inkább bóklászni, úgy hetente egyszer, mert kb. annyiszor módosul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat!

  Tulajdonképpen marketing szempontból érdekes a dolog, hogy a honlapon érdemesebb a facebook rajongói oldalt "lájkoltatni", megosztani nem pedig magát a honlapot .. mert ezután a rajongói oldal minden változásairól értesül a "lájkoló".

  Tehát az lenne a fontos, hogy megosztás történjen a lájk gombra is.

  Több orgánum is írt a megosztás lájkbaolvadásáról:
  például HVG (bár egyik se számtech szaklap)

  A próbáim vegyesek voltak, ezért kérdeztem rá a működésre ..
  Jobb híján most egy olyan "like" gombot használok, ami feldob megosztás űrlapot is ..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nevetni fogsz. Majdnem megkérdeztem, hogy mit is kérdezel?
  Azért írtam ezt, mert nem tudod, hogy mit lát a fiók, ha más van beállítva. Ez okozhat némi zavart, mikor teszteled.

  Egyébként most mit nem tudsz?
  Példa a megosztásra:

  <a target="_blank" href="http://www.facebook.com/" onclick="window.open('http://www.facebook.com/share.php? u='+encodeURIComponent(location.href)+'&amp; title='+encodeURIComponent(document.title));return false;" title="Add a Facebook-hoz"> <img width="16" height="16" border="0" alt="Add a Facebook-hoz" src="/images/facebook.png" style='vertical-align:middle' /> </a>

  Azt nem vágom, hogy a megosztást átvette volna a like? Ezt honnan veszed?
  A like egy másik történet szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a választ .. de nem az én facebook beállításaim érdekelnek, hanem a rendszer alapműködése, mert webszerkesztőként, ha kérnek lájkoló gombot a rajongói oldalukra, akkor azért csak tudnom kellene hogy is működik a "csoda" !

  Próbáltam megfejteni mi az a idővonal, meg hírfolyam, hogyan oszthatsz meg információt, kerül automatikusan megosztásra egy lájk, vagy megosztó gombra kattintás .. állítólag a megosztó gomb szerepét átvette a lájk gomb .. és nem ! Lájkolsz az még nem megosztás ?! (vagy tévedek?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ismerős beállításainál találod a hozzászólások és kedvelések legördülőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok !

  Felsötétítene valaki, hogyan is működik a facsebúk ?
  Pontosabban: idővonal, üzenőfal, hírfolyam, kezdőlap, megosztás.

  Gyakorlatilag a megosztógomb beviszi az URL-t az idővonalra, és a (megosztott) kezdőlap/hírfolyam területre, de a lájkoló gomb csak az idő vonalra teszi, és az még akkor nincs megosztva (nem látják az ürge ismerősei) .. igaz ez így ?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd