C# és online SQL adatbázis összekapcsolása
2013-02-02T19:04:33+01:00
2013-02-03T10:26:16+01:00
2022-07-23T16:01:17+02:00
 • Köszönöm szépen, majd akkor nemsokára ki is próbálom! A jelszó meg egyebek, meg lettek változtatva, egy leendő informatikusnak azért ennyi eszébe jut néha.
  De tényleg köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló!

  Hűha, ez több sebből vérzik, szép sorban:

  1. Jelszót nem nagyon célszerű copy/paste-elni egy nyílt fórumra.
  2. Ennél a résznél:

  using System.Data.SqlClient; using MySql.Data.MySqlClient;

  mind az MSSQL, mint a MySQL provider namespace-t hozzáadod.

  System.Data.SqlClient: ez az MSSQL, MySql.Data.MySqlClient: ez a MySQL.

  Szedd ki az MSSQL-t, azért kapod a hibádat, mert az MSSQL provider próbál csatlakozni.

  3. Így próbálj csatlakozni, ez használja a MySQL providert:

  string connectionString = ("Server=sql2.freesqldatabase.com; Database=sql23007; User id=sql23007; Password=password;"); MySqlConnection sqlCon = new MySqlConnection(connectionString); sqlCon.Open();

  Tehát SqlConnection helyett MySqlConnection, ha nem lenne egyértelmű.

  Ez így csatlakozik, de
  Access denied
  a válasz.

  Jó szórakozást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  C#-ban szeretnék írni egy számvitel elemző programot, amely a szükséges adatokat egy online (ingyenes) SQL adatbázisban tárolja és ha szükséges akkor onnan kéri le... (mondjuk ez a része a dolognak még messze van)

  Az lenne a nagy baj, hogy egyenlőre meg szeretném írni azt a részét a Windows Form-nak amelyen egy ButtonClick-re felcsatlakozna az adott adatbázisra, na itt kezdődik a baj....


  using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; using System.Data.SqlClient; using MySql.Data.MySqlClient; namespace sharpcsati { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string connectionString = ("Server=sql2.freesqldatabase.com; Database=sql23007; User id=sql23007; Password=tJ7%v51*;"); SqlConnection sqlCon = new SqlConnection(connectionString); sqlCon.Open(); } } }

  Ugye megvan szépen ez a kódom, na hogyha ezt lefuttatom, akkor szépen le is fordul, és mikor rá kattintok a Gombra, akkor megpróbál csatlakozni és kapom ezt a hibaüzenetet:

  A hálózattal kapcsolatos vagy példányspecifikus hiba történt az SQL Server rendszerhez való kapcsolódás során. A kiszolgáló nem található vagy nem érhető el. Győződjön meg arról, hogy a példánynév helyes, és hogy az SQL Server konfigurációja lehetővé teszi a távoli kapcsolatokat. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Nem sikerült kapcsolatot nyitni az SQL Server kiszolgálóhoz)

  Ha valaki tudna nekem valami használhatót mondani azt nagyon megköszönném! Esetleg ha valamit nem írtam le és fontos lenne, akkor kérdezzetek! Egyébként Visual Studio 2010-el dolgozom, ja igen! próbáltam már úgy is, hogy kilőttem az avastot és a windows tűzfalat is, de akkor is maradt a probléma!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tud�st�rba val�!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd