Pályakezdők esélyei, lehetőségei Java területen
2013-02-02T14:26:47+01:00
2013-02-02T14:35:06+01:00
2022-07-23T16:06:13+02:00
 • Lenyegtelen, hogy hol szerezted a tudast, ha egyszer megvan! Ha vagod a nyelv alapjait, OOP-t, van alap SQL tudas, nemi JPA es Spring meg webes dolgok, BP-n ket kezzel fognak kapkodni utanad!

  Amugy a Javas foltozgatas nem foltetlenul kellemesebb a pehapesnal, de legalabb megfizetik...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Lenne egy kérdésem, amit tapasztalat és rálátás hiányában nem tudok magamnak megválaszolni, ezért szeretném kikérni a véleményeteket.

  Jelenleg PHP fejlesztőként tevékenykedek egy közepes méretű cégnél. A fejlesztő szó egy kicsit talán túlzás, ugyanis a munkám nagy részét az teszi ki hogy egy meglévő (szvsz nem a legjobban felépített) rendszert foltozgatok.

  Engem mindig is jobban érdekelt a Java nyelv, a korábbi hobbi munkáim is nagyrészt abban készültek, és alapvetően jobban szeretek vele dolgozni mint a PHP-val. Azért dolgozok mégis a jelenlegi munkahelyemen mert iskola után ez a lehetőség adódott, és pályakezdőként úgy gondoltam hogy nem engedhetem meg magamnak hogy túl sokat válogassak. Viszont ez a PHP tákolgatás rendkívül demotiváló, nem érzem hogy bármit is fejlődnék szakmailag, ezért is gondolkodtam el rajta hogy megpróbálok váltani.

  A kérdésem az lenne hogy diploma nélkül manapság milyen esélyekkel tud elhelyezkedni egy pályakezdő a Java alapú fejlesztés világában, ha a tudását nagyrészt autodidakta módon szerezte.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd