Flash átírása HTML5-re és Canvas alapú projektek

Flash átírása HTML5-re és Canvas alapú projektek
2013-01-31T14:02:54+01:00
2013-02-01T10:49:45+01:00
2022-10-24T09:15:34+02:00
 • Köszönöm a hozzászólásokat is:)
  Kedves gabent, ahogy olvashatod is, a lenti linkeket azért tettem ki mert egyszerűbb projektek esetén érdemes a lehet a kollégáknak ezeket az eszközöket kipróbálniuk, mielőtt újraíratják a programjukat. Emailben, privátban vagy más fórumon szívesen beszélgetek a témáról, de így egyes hozzászólások sajnos akarva-akaratlanul rossz színben tüntetik fel a hirdetésem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát úgy vállalsz munkát hogy fogod a flash-t és átkonvertálod HTML5-re?! Mint volt flash programozó nekem is ez volt az első hogy ezeket nyomatékosan leteszteljem. Ott kezdődik, hogy rengeteg szemetet csinál, plusz nem mindent tud így se átkonvertálni, de ha sikerül is és még talán úgy is néz ki mint a flashbe, lassú lesz és bug-os, soha nem lesz olyan optimalizált mintha normális esetben valaki megírja. Createjs (ami csak canvas-re pakol)se a leggyorsabb canvas libary közé tartozik. Vannak sokkal jobban megírt frameworkok is, csak azt Adobe nem használja mert nem ő fejleszti. Hidd el 1 éve én lettem volna a legboldogabb ha ezek működő képesen "eladható" munkát konvertáltak volna át. Adobe-nak ez egy kapaszkodás és erőlködés a flash player után.
  Szóval ez így az egész, nem túl elmés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Korrekt, habár van akinek ezek használata is nehézkes, és megéri neki a szaktudásért áldozni.
  Sok sikert!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm az eddigi jelentkezéseket. Többen is érdeklődtek olyan flash-ekkel amik átalakítása ingyenes eszközök segítségével saját kezűleg is kivitelezhető, ezért szeretném felhívni itt is a figyelmet két remek projektre:
  GitHub - mozilla/shumway: Shumway is a Flash VM and runtime written in JavaScript
  CreateJS

  Ha bárkinek a segítségére lehetek (akár a fenti technikák alkalmazásában), továbbra is állok rendelkezésetekre a lenti email címen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van itt a vinyómon egy cirka 40ezer soros üzleti flex alkalmazás (végül is az is flash, a pár millió soros frameworktől tekintsünk el, az úgyis van neked is) - erre mit mondanál nagyságrendileg?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez azért merész vállalkozás. :)
  Feltennék egy kérdést: te flash programozó voltál aki, halad HTML5 felé, vagy Front-End / HTML-es?
  Fontos kérdés: Full canvas alapon oldod meg a tartalom megjelenítést és animációkat? Tudsz mutatni olyan referenciát, ami flashként még él és átírtad HTML5-re? Ha meggyőzől, már adom is az első project melót, egy full falsh alapú oldalt kellene HTML5-re ugyanúgy megcsinálni. Ez konkrétan az én melóm lenne, de átpasszolom neked ha tudsz pár szót írni hogy technikailag hogy oldanád meg? Természetesen az oldalt is elküldöm hogy lásd miről van szó. Olyanokra lennék kíváncsi, hogy miket használnál. Canvasen akarnád megoldani egészet vagy DOM elemekkel manipulálsz?
  Veheted ezt teszt kérdésnek is, mert én valahol vissza mondtam ezt munkát már,(technikai megvalósítás véget) de nem halott az ügy ha te ügyesen megoldanád. Természetesen táblagépeken is fusson.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Referenciák?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Adok én neked olyan full flash oldal kódot, amit ha megfeszülsz sem írsz át "pixel pontosan" HTML5-re! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Flash alapú programok átírását, új projektek megvalósítását vállalom a modern HTML5-ös technikák segítségével.
  A programok rövid határidővel, pixelpontosan, jól olvasható kóddal, a szokásos JavaScript tervezési minták felhasználásával készülnek.

  Ingyenes árajánlatot a flashtocanvas kukac gmail.com címen lehet igényelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd