Excel VBA adat importálása weblapokról
2013-01-22T12:05:43+01:00
2013-01-23T08:59:28+01:00
2022-07-19T03:47:56+02:00
 • Ez így továbbra is csak egy specifikáció, így az állás rovatban a helye.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1.elsősorban magamnak szeretném ,de az lenne az igazi ha aktulisan kellene beírni a név+jelszót (amivel a weblapon tudunk belépni a profilunkhoz) és így több felhasználó is használhatná ezt így akikkel én megosztanám.

  2.ez csak jobb lenne ,de gondolom bonyolódik a dolog ,viszont akikkel megosztanám ezt az "aplikációt" azok használhatnák csak akiknek én engedélyezem.Ha tovább kerülne esetleg azok nem tudnák használni egyfajta védelmi rész! De ha megoldható az 1. az is bőven elég lenne.

  3.nem az én weblapon.
  nem tudom ,hogy reklám e ,ha kell privátban elküldöm az oldal címét amiről szó van...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szóval hogy ne csak filozofáljunk néhány konkrét kérdés.
  1. Az egész dolgot (applikációt) magadnak készíted vagy közhasználatra? Szóval az ottholi gépedről fog futni vagy egy szerverről?
  2. A felhasználókat te regisztrálod?
  3. Az adatokat nem s saját weblapjadról szeded?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • aattila81!
  Ez volt a legutolsó ilyen téma a rengeteg közül ami után a itt a társalgóban vitát indítottam.
  Légy szíves olvasd el és próbáld meg megmagyarázni hogy valójába miért is döntöttél az excel mellet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a gyors reakciót !

  Teljesen jogós az észrevételed , most jelenleg nem otthonról írók és otthon van az eddigi megírt kód rész...
  este bemásolók mindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mi a kérdésed?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj,hogy a kérdésed túl általános! A belinkelt videó valóban elmagyarázza az alapokat. Neked egy specifikus megoldás kéne, amiről mi, segíteni szándékozók, nem tudunk semmit sem, így konkrét segítséget sem tudunk adni. Általános segítséget meg nincs értelme,hiszen ott van az általad már megtalált videó.

  Ennek úgy lenne értelme, hogy elkezdenéd elkészíteni a kódot és ha elakadsz valahol, akkor a pontos hibaüzenet / hibajelenség leírása, az addig elkészült releváns forráskód bemásolása, valamint a feltételek (pl. mikor hol és hova akarsz navigálni vagy milyen adatot hova szeretnél tenni az excelben) ismertetése mellett már van esélyünk arra, hogy konkrét segítséget nyújtsunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Elöljáróban leírnám sosem tanultam vba programozást ,de a neten sok kódot leírást találtam és azok alapján szeretnék csinálni én is egy sajátot az én igényeimnek elképzeléseim alapján...
  A google mindenki barátja és rákerestem ,hogy lehet e excelbe importálni VBA-ban írva weblapokról konkrét adatokat és akkor találtam ezt a fórumot és ezt videót is :

  Excel VBA Pull Data From A Website

  ennek a videónak hála hogy ilyesmi alapon szeretnék írni egy olyan vba kódot , hogy egy bizonyos netes játékról van amúgy szó, belépne a játékba névvel jelszóval (eddig eljutottam) és ezek után a behozott oldalról szeretnék adatokat(számokat , szövegeket, linkeket) importálni (és ezekből akár az importált linkekből további weblapokat megnyitni és további számokat szövegekete kinyerni) excel cellákba adat gyűjtés miatt, amit eddig manuálisan csináltam-csinálom és ezt automatizálnám excel-be...

  Sajnos amit szeretnék csinálni azért fontos hogy így mennyem le , mert ezzel a módszerrel fix cellákba kerülnének az adataim amikkel különböző számítások futnak utána le velük és webqeury módszerrel nem működik az adat importálás azért akarom VBA-ban megírni , mert mozognak a cella adatok változó cellákba kerülnek és a számítások nem mennek végbe.

  Remélem mindent leírtam, de ha valamire szükség lenne még leíróm.

  Előre is köszönöm a segítséget !

  Attila
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd