Excel fájl hálózati probléma

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: PCForum.hu-ra val� (ott is a Tud�st�rba)!
Excel fájl hálózati probléma
2013-01-18T10:48:53+01:00
2013-01-18T13:46:17+01:00
2022-10-24T10:25:36+02:00
 • Valóban fogja valaki, mert ha egymás melletti gépen látjuk, hogy valóban nyitva van, és bezárjuk, akkor egyből lehet használni.

  Mindenkinél ugyanaz az üzenet, Excel verziótól függetlenül.

  Temp fájl még régebben jogosultsági problémák miatt keletkezett, de azokat már rendeztük, így már nem keletkezik temp.

  A gépek újra indítása már megtörtént, a szerveré - szerintem - nem, de az elég macerás is lenne, onnan megy szinte az egész cég...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt nézz körül:
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/officeitpro/thread/..
  The Definitive 'Locked File' Post (updated 7/7/2014)  Előfordulhat, hogy az történt, hogy a felhasználónak megszakadt a szerverrel a kapcsolata (vagy rendesen kilépett a fájlból a felhasználó de valamiért még ez az információ nem frissült).
  Látszólag zárolva van a fájl, de igazából már nem fogja egy felhasználó sem, ezét lehet a "másik user", a szerver nem tudja ki fogja. Az Excel fájl mellett zároláskor keletkezik egy temp fájl, esetleg az lehetne törölni (ha nincs megnyitva senkinél az xls fáj, de a temp fájl még ott van).

  Amúgy meg én újraindítanám a felhasználók gépeit (ha még nem voltak) és ha minden kötél szakad a szervert is.

  Mindenesetre előbb meg kell róla bizonyosodni, hogy tényleg fogja-e valaki vagy sem.


  Illetve végiggondolni, hogy az üzenet az mindig ugyanaz, vagy csak néha... mindenkinél ugyanaz az üzenet vagy csak pár embernél, akinél igen, annak ugyanolyan Excel verziója van, mint a többieknek stb., minél pontosabban be kellene határolni a hibajelenséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  A szerveren van egy Excel fájlunk, amit eddig, ha valaki használt, és közben másik felhasználó próbálta megnyitni, akkor kiírta a fájl éppen használó felhasználó nevét. Most egy ideje csak annyit ír ki, hogy "másik felhasználó". Mivel nem egy irodában dolgozunk, így, ha valaki úgy felejtette nem tudunk neki szólni (mivel nem tudjuk ki fogja a fájlt), hogy zárja be. A fájl közössé tétele nem jó, mert egyszerre csak egy ember vihet fel adatokat a sorba rendezés miatt.
  A cégnél a rendszergazdák sem tudják a megoldást.
  A fájl volt, hogy xls, volt, hogy xlsx kiterjesztésű volt, de eddig akkor is működött. A fájlt 2010-es és 2003-as Office-szal is szoktuk használni, de eddig ennek ellenére is beazonosította a felhasználót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: PCForum.hu-ra val� (ott is a Tud�st�rba)!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd