Asm, C, C++, Java nyelvek és fizetések
2013-01-05T22:08:25+01:00
2013-01-06T16:00:46+01:00
2022-07-19T02:03:08+02:00
 • Gratulálok annak a HR-esnek, aki egy 10 éves tapasztalattal rendelkező szakembert fel tud venni junior-fizetéssel.
  (Attól, hogy más posztra megy, mint ami a főprofilja, attól még a tudása nem vész el.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mert javaval 400körül meglehet keresni 4-5 év tapasztalattal, c++-al is meglehet ennyit, de alacsonyabb szinten is lehetséges ez kis hazánkban?


  Nem sok olyan cég van, ahol sterilen mindig ugyanazon a területen kel dolgozni ugyanazzal a nyelvvel, így önmagában x év, vagy y nyelv tapasztalat nem jelent semmit. Vagyis egy példával illusztrálva, ha véletlenül egy Java fejlesztő 10 éves tapasztalattal véletlenül kap egy windows phone projektet, akkor nem lesz a fizetése hirtelen junior, mert egy fontos project került fókuszba, amihez nem akar a cég újabb embereket fölvenni. Másrészt viszont, ha mégis fel akarnak venni a céghez külsős, aki 10 éves java tapasztalattal rendelkezik, akkor annak viszont junior fizetést fognak adni, mivel a feladat egyszerű.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a kérdés nem rólam szól, de egyébként java nyelven dolgozok jelenleg, protkollokat implementálok és video/audio feldolgozást végzek egy webes cucc backendjében. Burkolt volt a kérdésem, de az lett volna a lényeg, hogy érdemes-e energiát fecsérelni a low-level programozásba, mert javaval 400körül meglehet keresni 4-5 év tapasztalattal, c++-al is meglehet ennyit, de alacsonyabb szinten is lehetséges ez kis hazánkban? S hangsúlyozom nem rólam szól a kérdés, nem az én tudásom kell feszegetni, mert dolgoztam már perl-es webfejesztéstől kezdve sok mindennel. A nyelv az csak egy eszköz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nyelvtan kérdése a fizetés. Asm-ben lehet PLC-t programozni a Pistike BT-ben és lehet az ID Softwarenél a legújabb csúcsjáték konzolos port finomhangolását is elvégezni. De ugyanígy lehet a Pistkénél PHP-ban fejleszteni, vagy a Facebook-nál. Egyik helyen mondjuk legyen a fizu netto 100, másiknál 1 millió.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arra lennék kíváncsi, hogy egy Assembly programozói fizetést mennyire célszerű összehasonlítani egy Java programozói fizetéssel?


  Milyen szempontból?
  Általában mindkettőt átutalják.
  Tehát nincs különbség asm és java programozói fizetést közt.

  java ee fejlesztővel Dunát lehetne rekeszteni, s soknak fogalma sincs mi az a memória (tisztelet a kivételnek), mert ugye ezzel kezdte a programozói pályafutását... viszont ahogy látom az Asm fejlesztők tábora fogyatkozóban van. Azért van ez mert a mai világban nem kell tudni hány bit 1 bájt,


  Ha gonosz (vagy troll) lennék, akkor azt feltételezném, hogy mivel nem megy a java, viszont már tudod a bit-bájt dolgot, tudod mi a memória, ezt az önigazoló dumát találtad ki...

  De az, hogy java vagy más high-level programistából sok van, az nem véletlen. A piaci igényt mutatja.
  Ritkán van szükség asm programozási tudásra.

  Amit te írtál, memoria-bit-byte az k*rvára nem asm tudás kérdése, ezeket minden programozónak tudnia kell!

  Szóval:
  Ha az a kérdésed, hogy megállj-e alap asm ismereteknél a válaszom igen. Ha ezt nem látod magadtól a programozás nem neked való.

  Ha az a kérdésed, hogy ha NAGYON jó leszel asm-ben, találsz-e jól fizető munkát. A válaszom, hogy talán, de ahhoz valamit le kell rakni az asztalra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Össze lehet hasonlítani a teherautót a targoncával, csak döntsd el mennyi értelme van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • elég ha tudom mi az a "interface" meg glassfish?


  válaszlehetőségek: elég/nem elég
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megelőztél, köszönöm :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arra lennék kíváncsi, hogy egy Assembly programozói fizetést mennyire célszerű összehasonlítani egy Java programozói fizetéssel?


  Valaszlehetosegek: Celszeru, nem celszeru
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről.


  Mirol, baszod? Van egy ertelmes, konkret kerdesed, vagy csak egy low-high level nyelv flamewart akarsz inditani..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok.

  Arra lennék kíváncsi, hogy egy Assembly programozói fizetést mennyire célszerű összehasonlítani egy Java programozói fizetéssel? Tételezzük fel, hogy mindegyiknek ugyanannyi tapasztalata van. Azért gondolkodom rajta, mert java ee fejlesztővel Dunát lehetne rekeszteni, s soknak fogalma sincs mi az a memória (tisztelet a kivételnek), mert ugye ezzel kezdte a programozói pályafutását... viszont ahogy látom az Asm fejlesztők tábora fogyatkozóban van. Azért van ez mert a mai világban nem kell tudni hány bit 1 bájt, elég ha tudom mi az a "interface" meg glassfish? Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd