Új Windowson dolgozik a Microsoft
2012-11-28T20:19:31+01:00
2012-12-06T13:41:36+01:00
2022-07-19T02:42:14+02:00
 • No akkor!

  Amíg a gépem (hardveresen) működik, marad az XP!

  Még meg sem melegedett a kíndóz7 mánis itt a kíndóznyóc!

  A mikroszoft + bekaphatja!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez tisztára implementáció függő. A winformsnak Pl. van linuxos implementációja a mono-ban, ami Cairo felett fut, ugyanúgy mint a gtk. Ráadásul, win32 alatt nemigen úszod meg, akár c++-ban (mfc, qt, wxWidgets), akár delphi (vcl) akár bármi mást használsz. Persze, programozhatod közvetlenül is a win32-t, de ez kb. olyan ötlet mint assemblyben könyvelőprogramot fejleszteni.
  A WPF annyiban egyébként elvben szerencsésebb, hogy tud a directx tetején is ülni a win32/gdi helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WPF például leváltotta a WinForms-ot...

  Mindkettő alapja win32, legalábbis mélyen van hozzá közük. A WinRT az első, ami még ettől az alaptól is független, vagyis nem egy újabb réteg valami felett, hanem önálló.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes módon ezt egy új SDK követi, amelynek megjelenésekor a Windows Store többé nem fogad majd további, a Windows 8 SDK-val elkészített appokat, hogy mindenki a lehető leggyorsabban átálljon az új verzióra.


  Forrás: Sg.hu - Siker vagy bukás a Windows 8?

  Most akkor kezdek megkavarodni A WinRT SDK = Win8 SDK ? Illetve akkor ez utóbbit felesleges is megtanulni? Vagy itt csak a verzió szám a lényeg, de az API legnagyobb része ugyanaz marad?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WinRT pedig nem csak a Win32-t váltja le, hanem (...) a WPF-et.


  Ez legfeljebb a fogyasztói piacra igaz. Desktop programokhoz tudtommal még mindig WPF ajánlott (MSSQL 2012 Management Studio, VS 2012 stb. is azt használja), és egyelőre nehéz elképzelni olyan termelői környezetet, aminél hatékonyabb az érintőképernyő, mint az egér/billentyűzet, persze sosem lehet tudni, mikor fordul a világ ilyen irányba.

  Fejlesztői szempontból pedig ráadásul a koncepció ugyanaz. Aki ismeri a WPF-et, annak nem nagy újdonság a WinRT appok XAML-ja. Aki csak Form-ot ismer, annak persze az.

  Én egyáltalán nem látom annyira drasztikusnak ezeket a változásokat, ráadásul már 100x ki lett tárgyalva, hogy pl. a Silverlight halottsága ellenére 2021-ig támogatva van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WPF például leváltotta a WinForms-ot...

  A WinRT pedig nem csak a Win32-t váltja le, hanem a Silverlight-ot (itt értem a WP7-re való fejlesztést is) és a WPF-et.

  Mindezek a változások kb 5 éven belül futottak le...


  Persze értem én, hogy mostanában nagyon megkeveredett a piac, de az a gond, hogy ezzel senki nem jár jól. Se a fejlesztők, se az end-userek, de hosszabb távon még a Microsoft sem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, csak a WinRT a Win32.őt váltja/válthatja le, míg az általad felsoroltak nem váltottak le semmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az SL nem csak egy böngésző plugin volt, hanem a MS által anno beharangozott mainstream fejlesztési irány. Pont ahogy most a winRT. Vagy előzőleg a linq to sql. Vagy az SL előtt a wpf.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A WinRT-t (API) és a Windows RT-t (ARM alapú oprendszer) sem kéne keverni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem változik ez olyan gyorsan. Tömegesen úgyis akkor fognak áttérni az újabbra, ha a win7 támogatása már megszűnik, az pedig nem jövőre lesz. A WinRT-t még csak most vezették be és elé komolyan ott van a W8-ban. Az SL csak egy böngésző plugin, nincs értelme hasonlítgatni a kettőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az RT marad, akkor miért kell "agresszívan átterelni" a fejlesztőket az új rendszerre?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Blue csak a projekt munkaneve, a végleges verzió valószínűleg a Windows 8 márkanév alatt fog megjelenni, mint az első, 2013-as frissítés, és innentől kezdve minden évre jutni fog egy új változat belőle.


  Nekem ebből az jön le, hogy az RT marad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alig egy hónapja jelent meg a Windows 8, máris kiszivárogtak a Microsoft tervei az operációs rendszer következő kiadásáról. A hivatalosan meg nem erősített, a cég programozóinak belső köreiből kiszivárgott információk szerint az új operációs rendszer már 2013-ban megjelenhet, és Windows Blue (kék) kódnév alatt folyik a fejlesztése.

  (...)


  A hírek szerint amint a Blue első verziója megjelenik, a Microsoft agresszívan próbálja majd az alkalmazások fejlesztőit a Windows 8-ról az új rendszerre átterelni, ...


  Tehát a Windows RT-be érdemes sok energiát fektetni, mert lehet, hogy már egy év múlva a Silverlight sorsára jut?


  Hála Istennek, nem is akartam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd