Windows AppStore reg, adózás stb

Windows AppStore reg, adózás stb
2012-11-20T23:07:55+01:00
2012-11-21T23:41:57+01:00
2022-10-24T13:55:34+02:00
 • Szerintem az ilyenfajta bevételek is elszámolhatók lesznek az új KATA rendszerben, így fixen 50K az adó, a többi nettó nyereség. De tényleg ráérsz még ezen agyalni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még annyit hozzátennék, hogy bőven ráérsz akkor intézni a papírmunkát, amikor fel akarod markolni az összegyűlt milliókat.

  Ha nem jön be a számításod, feleslegesen rohangálsz köröket. Kb. 200 USD alatt nem is veheted ki a pénzt.

  Kifizetések.

  Érdemesebb cégként appokat feltölteni?


  Ha már magánszemélyként regisztráltál, nem hiszem, hogy tudsz váltani céges profilra. Egyébként a cégeknek kétszer annyi az éves regisztrációs díja, mint magánszemélyeknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem egyeztess könyvelővel, nem egyszerű. Nem mindegy hogy a munka itthon készül vagy külföldön, itt értékesíted vagy külföldön, plusz hogy az értékesítés EU vagy nem EU zónában történik. Gondolom a vevőnek neked kell számlát adnod, vagy nem? MS adja és Te csak jutalékot kapsz? Utóbbinál X összegig mint egyéb bevétel magánszemélyként nem lesz gondod de szerepeltetned kell az adóbevallásodban. Ha egy X összeget meghaladsz akkor tuti adófizetési kötelezettséged lesz, de erről pontosan szakember tud nyilatkozni, én ezt csak emlékeim alapján írtam neked.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem találtam hasonlót, ezért itt tenném fel a kérdéseimet.

  Beregeltem a storeba, megadtam a bánkszámlaszámomat. Gondolom eddig a legtöbben egyszerűen eljutottak, viszont itt jön az a kérdés, hogyan tovább.

  Meg kell adni az adózás módját. Ez pontosan mit takar? Magánszemélyként milyen kötelezettségeim vannak? Érdemesebb cégként appokat feltölteni?

  Mik erről a tapasztalatok?

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd