Perifériák webfejlesztéshez

Perifériák webfejlesztéshez
2012-11-13T12:59:02+01:00
2012-11-14T23:18:42+01:00
2022-10-24T14:35:38+02:00
 • Nem értem mi a gond, én már kancsó vizet is burítottam billentyűzetre, szét kell szedni, kimosni, ha olyan, megszárítani, aztán ugyanúgy működik tovább...

  Ja egerekhez további, ami eszembe jut, hogy két kezeset soha semmi pénzért ne vegyetek, pocsék... Egyébként meg érdemes boltban megnézni, hogy milyen a fogása, pl saturn-ban még sok éve volt ilyenre is lehetőség, de általában szokott lenni sima számtech boltokban is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én néznék a helyedben teszteket, ott elég jól elmonják, hogy melyik rajzpadnak mi a hibája. Jobb, mint hasraütésre venni egy drágábbat...

  Egérre visszatérve, mindenképp érdemes megnézni, hogy legalább néhány G gyorsulást bír e, meg hogy hány DPI-s, és hány Hz a frissítése. Ha valamelyik nagyon gyenge, akkor nem lehet pontosan irányítani, értelmetlen megvenni... A pontosságon szintén ront, hogy a vezetéknek van valamekkora ellenállása, mert azt is húznod kell, attól függően, hogy hogy tekeredik lehet, hogy balra nagyobb az ellenállása, mint jobbra. A lézeres egerek bizonyos felületeken nem jók, sokkal érzékenyebbek pl a porra, mint az optikaiak. Ezért pl lézeres egér + gumi egérpad elég rossz párosítás, mert a gumin megragadnak a porszemcsék, a lézeres egér meg elkezd ugrálni miattuk... Szóval én inkább optikait javaslok. Közben rájöttem, hogy hülye vagyok, mert G400-am van most nem MX518, az utóbbi csak szóba jött, amikor új egeret akartam venni. A G500 került még szóba akkor, de olvastam, hogy valami gondja van, már nem tudom, hogy a görgőkkel, vagy a kábelje szokott megtörni, egy rakat egérnek utánanéztem akkor... Érdemes olvasni, mert sajnos itt is vannak típushibák...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha kényelmeset akarsz, akkor razer-t felejtsd el, nekem szétvitte az ujjaimat... Logitech-et tudom ajánlani, mx510, mx518, g7, mindnek jó a fogása. Ami nagyon számít, hogy legyen egy kis vájat bal oldalt, ami tartja a hüvelykujjat, és ne kelljen nyújtani az ujjaidat, hogy be tudd nyomni a gombokat, hanem alapból kézre álljanak. Razer-nél lachesis volt, ami pár év alatt szétvitte az ujjaimat, előtte volt diamondback, de annak is rossz volt a fogása, el is adtam. Lachesist valahogy nem akartam eladni, mert 20k-ba került, és sokat buktam volna rajta, pár év után odaadtam muternak, ő mégis csak napi fél órát használja. Most mx518 van, az kb 10k-ba kerül, megéri az árát szerintem. A microsoftról hallottam még jó véleményeket, de sosem próbáltam 10k-nál olcsóbb egeret, legalábbis akkor még nem volt optikai, amikor igen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hüvelykujj nem rajta van, hanem mellette, szóval gyakorlatilag úgy is lehet használni az egeret, hogy sosem nyomod meg a gombot, nem zavaró. Csak plusz funkciói vannak, amik nem ártanak.

  Csak néhány órát használtam ma, ahogy most áll:
  - PS-ban layerek között vált
  - ahol lapfülek vannak, ott azok között (pl. notepad++, képnéző, levélkliens, böngésző)
  - media playerben a zenéket váltja
  - játékokban fegyverek közt

  A görgő lenyomható háromféleképpen (balra, jobbra, középen), ez is elég hasznos. A lendítős görgetés meg király, nagyon gyors és pontos, csak gyakorlás kell hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én sosem szerettem az ilyen egereket, én az ilyen egyszerűeket szeretem:

  http://www.saintclassified.in/uploads/microsoft-mouse-100-35b7e.jpg

  http://www.edigital.hu/Drotova_my/Hama_AM-5000_optikai_eger_ezust/ww..

  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOxhaoiygfyaik..

  Mármint az ilyeneket nem:

  http://www.pcdome.hu/gallery/news/13403.jpg

  Szóval nem vagyok oda az ilyen oldalsó izéért, ha érted mire gondolok (gamer egereken van ilyen). Dolgoztam mindkét típussal, de nem végzek grafikai munkát, szóval ezen kívüli tapasztalataim alapján mondom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vettem ma egy Logitech M500-at (ugyanaz, mint amit linkeltél, csak a nagyobb és vezetékes változata), tényleg frankó. Kicsit még szoknom kell hozzá, de precíz, a szoftverrel meg mindent be tudok állítani, amit akarok. Kösz a tippet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdemes rákölteni egy jobb egérre, munkahelyen ezt használom:
  Logitech M705
  Egyszerű és praktikus, jó helyen vannak a gombjai és lendkerekes a wheelje ( állítható, hogy pörögve vagy léptetve működjön -- nekem a pörgetés jön be, mert elég meglendíteni és a megfelelő helyen megállítani, hosszú programoknál / weboldalaknál űber atom )

  Vektoros rajzolásnál ( amikor nem rajzolsz, hanem precízen állítod ) is jobb mint a wacom tábla.

  A wacom tábla: ( az újabb verzió -- sajnos még az előzőm van ) már nem csak tollal, hanem a felületén tapicskolva is lehet vezérelni a számítógépet. A vele való rajzolást persze szokni kell, mert egy jóval kisebb felületen rajzolsz, mint a monitor, kivéve a wacom monitorját, de ahhoz még nem volt szerencsém, ugyanakkor a táblával rengeteget rajzoltam, sőt használom más programokhoz is, például blender, de itt egyedi beállításokra van szükség általában a program és a wacom tábla részéről is, hogy kényelmes legyen a használata. A legtöbb program nincs erre felkészítve, de még azok közzött is előfordulha probléma, akik igen. Például a Flash CS6 remekül együttműködik a táblával, viszont a 2 monitoros felállás esetén nem tudtam úgy beállítani, hogy csak az egyik monitort használja, így aránytalan a mozgás.

  2 Monitor: fejlesztéshez optimális ( lehet, hogy a 3 még jobb azt se próbáltam ), és még így is van, hogy nincs elég hely a monitorokon, főleg debuggolás közben. Itt a windows 7 windows+nyilak / windows+shift+nyilak short key megoldásai nyújtják a legnagyobb segítséget.

  Billentyűzet: iMac full keyboard, kiosztás angol/magyar 101, hogy ugyanoda essen mindkét esetben a: Z és Y, így a gy,sz,ty betűpárok is gyorsabban beüthetők magyarban.
  [windows][alt][ctrl][space][altgr][ctrl] a kényelmesebb ctrl+C,V,X, photoshop használatért.

  Kinect: Az a típus vagyok, akinek a legjobb ötletei sétálás közben jönnek. Nagyon el tudnék képzelni egy kinect-es fejlesztőeszközt, nagy monitorokkal, és egy újfajta grafikus IDE-el, mint a Külön véleményben, ahol nem csak ülve lehet dolgozni, ebbe az irányba is érdemes lenne kutatásokat végezni .. biztos vannak aki dolgoznak az ügyön ( nem gugliztam utána )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen slimstarom volt. Ez tényleg frankó. Aztán a hülyebarátnőm kókuszlikőrt öntött bele. :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Részemről is két monitor, egyiken mindig valami folyamatok mennek, a másikon dolgozom, de sitebuildnél automatikusan frissülő preview a másodlagos monitoron elég jó dolog (de nekem egyébként is hasznos nagyon gyakran).

  Ezen kívül extra vékony billentyűzet az alap nálam (akivel vetettem annál is az lett).

  Használtam már sok félét, a két kedvencem:

  Genius SlimStar 100

  Trust Isla

  Mindegyiken nagyon jó gépelni, messze jobb mint a hagyományos magas billentyűkön.

  A Trust Isla a legjobb szerintem (és jól is néz ki ), az elrendezése kicsit szokatlan, de hozzá lehet szokni, ezt látod a képen is (nekem persze magyar van, de az is ilyen kiosztású).

  Egérből valami magasabb felbontású (1600 körül), kényelmesebb darab.

  Mást nagyon nem használok, ha nem számít hogy skype-os tárgyalásokhoz asztali mikrofon + fülhallgató, mert a füleseket rühellem.

  Elég régóta ilyet használok: ASUS Xonar U1

  Ezt mint hangkártya vettem, de jár hozzá egy mikrofon is, ami eléggé bevált.

  Plusz a 3. fül formájú Sony fülhallgató. Eléggé bejött ez is, jó a hangja, kényelmes és nagyon jól bírja (az előző kettőt én tettem tönkre, amúgy még mindig az elsőt használnám).

  Meg amit már más is írt, a kényelmes szék.

  Programozható egéren gondolkodom régóta, azt majd lehet veszek egyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó, hát azért csak 100 dodó. Gyártási hibás :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amúgy nekem mindig az volt a legkényelmesebb szempont, hogy kényelmes legyen a dög. Eddig az ínhüvelygyulladást is megúsztam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezen nincsenek betűk, Te. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem.. jó, engem érdekel, küldj légyszi. (Bár én a ceruzával, + egyébbel mértem össze, nem egérrel, de nekem egérrel is könnyebb, mint azzal).

  Egérből sima microsoftos van, 5000 körül, billentyűzetből meg a laptopé. Valahol van a pincében egy lapos samsung, egy ideig volt fent is, aztán lomnak minősítettem, és levittem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • milyen egeret és billentyűzetet szerettek/javasoltok.


  Ha vennék billentyűzetet akkor az alsó három közül választanék. Szép darabok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dual monitor kb. 20%-kal csökkentette egy sitebuild idejét, az bevált. A rajztáblával (még az olcsó gagyival is) jól lehet dolgozni, lényegesen jobban, mint egérrel. (Ha érdekel valakit, küldhetek rajzokat e-mailben, kis kreativitással sokra képes a tábla.)

  Igazából az érdekelne, hogy milyen egeret és billentyűzetet szerettek/javasoltok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is tudok valamennyire rajzolni. Egyszer vettem egy ilyen digitalizáló táblát, mondjuk nem volt egy professzionális szerkezet mert 6000 ft volt újan.

  Hát.. borzasztó dolgokat műveltem vele, képtelenség volt vele rajzolni.

  Már megszabadultam tőle, de még a fejemben a gondolat, hogy esetleg egy profibb eszköz hátha jobban teljesítene.
  Amúgy ábrák festéséhez, színezéshez nagyon jó lehet így is.

  Ha lenne a PC-hez fényceruza, vagy egy nagyon profi érintőképernyő akkor azt jobban csípném.

  Megfelelő egér és billentyű biztos hogy alap dolog, bár egyénenként változhat, hogy kinek mi jön be. Én pl. nem szeretem a lapos billentyűzetet, meg amiben a kurzormozgató is be van építve a többi billentyű közé.

  ui: optikai egérhez használok egérpadot, de fejjel lefelé fordítva, tehát a fekete "csúnyábbik" (de puha) fele van felfelé.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egérpadot nem használok már ezer éve. A legtutibb 10000ft-os teflonos egérpad sem ér szart se saját tapasztalatom szerint, az asztallap viszont csodákra képes... Én játéknál szoktam rá a jó egerekre, de ha jól sejtem grafikánál ugyanúgy a pontos egerekre van szükség. Az mx518, amit ajánlani tudok, ár-érték arányban az egy ideje a legjobb... A logitech G7 volt még nagy szerelmem régebben, annyiból volt csak rossz, hogy kb 8 óráig bírja az aksi, és gyengébb DPI meg a Hz, mint egy vezetékesnél, viszont cserébe úgy siklik, mint egy álom, körülbelül 5%-al nagyobb a pontossága, mint egy vezetékesnél, és a végtelenségig húzhatod az asztalon, mert nincs kábel, aminek a húzása akadályozná a mozgást. Ha rajzolnék tuti vezeték nélkülivel vagy trackball-al tenném... Mivel nem rajzolok, ezért más perifériákról nemigen tudok nyilatkozni. Láttam még 1-2 videon ilyen rajzpadokat, de elég húzós áruk volt, gondolom az olcsó meg abból sem nyújt elfogadható minőséget...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A dupla monitor előnye, legalábbis programozásnál, grafikusoknál nem tudom hogy megy, hogy egyik a fejlesztőeszközé, másikon meg guglizik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg használok egérpadot, mert biztosabban mozog rajta az egér. Megnyugodhatsz, tudok rajzolni. Ceruzával, szénnel, pasztellel, savval, tűvel, amit el tudsz képzelni, mindennel, talán a graffitin kívül... mégsem ér semmit. Az egy városi legenda, hogy ugyanolyan, mintha kézzel rajzolnál.

  A dupla monitor minek? Vannak online programok, mindenféle felbontásra, meg eszközre.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egerpadot kb. 6-7 eve nem hasznalok, amiota van optikai eger...
  Wacom tabla jo annak, aki tud rajzolni.
  Nekem szimpla Tescos egerem van, egy alap magyar nyelvu billentyuzettel, de nem is hianyzik mas.
  Tablet es mobil eszkoz, az fontos, esetleg a dupla monitor is jol johet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a legfontosabb a normális szék, meg egy kényelmes egér. Sosem értettem, hogy képzelik egyes helyeken, hogy egy tescos tárgyalószéken ülj napi 8+ órát. Meg nekem bejöttek ezek a selyem egérpadok, szerintem jobbak a műanyagnál.

  Digitalizáló tábla... na én azt érzem pénzkidobásnak, szerintem semmire nem jó. De gondolom csak meg kéne tanulni használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem lassan 10 éves a billem és az egerem is valami noname, de az istenek is irigykedve nézik, hogy miket művelek vele :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  nem igazán tudtam kategorizálni a kérdést.
  Az érdekelne, hogy ki milyen perifériákat használ webfejlesztéshez, mit tudnátok ajánlani. Kreatív munkákhoz, rajz digitalizáláshoz van egy ilyenem kb. ezer éve, ilyen egerem normális egérpaddal és egy olcsó Genius billentyűzetem. Teszteléshez van többféle mobil és tablet eszköz, de az most lényegtelen.
  Az érdekelne, precizitást igénylő munkához (pl. PSD szerkesztés) milyen egeret ajánlanátok, illetve valami normális billentyűzetet is vennék, valamint van-e esetleg ötlet bármi mással kapcsolatban, ami megkönnyítheti a munkát.

  Várom a véleményeiteket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd