Nagyon elrontottam a pályámat,mit tegyek most?
2012-11-10T23:50:40+01:00
2012-11-13T11:44:27+01:00
2022-07-19T03:58:11+02:00
 • Hát nem is tudom, akkor is tervezni kell. Bár akkor nagyobb a mozgástered, de azért nem végtelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az ember milliomos, akkor már oly' mindegy...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Talán ideje visszakanyarodni az eredeti témához.

  Véleményem szerint soha nem volt még ennyiféle lehetőség arra, hogy a munkahelyen kívül is valós, értékes, elfogadható referenciákat "szerezz".

  Csak egy példa: Megjelent a Windows 8, a Windows Phone 8, a Windows RT. Itt a remek lehetőség, hogy beletanulj valami újba (Modern UI alkalmazások, HTML 5, .Net 4.5 stb.), amiben még nincsenek nálad sokkal profibbak. Fél év, egy év alatt, ha rendszeresen foglalkozol valamelyik új technológiával, bekerülsz azok közé akiket szakembernek lehet nevezni. Gyakorlás közben (illetve a gyakorlás céljából) alkalmazásokat készítesz, melyeket közzéteszel a Windows Store-ban. Nem kell megírnod WPF-ben ARM-re az új 3D Studio Max-ot... elég egy hétköznapi naptár alkalmazást, telefonkönyv-szervezőt, valami GPS-es mókát, vagy akármilyen hasznos "kütyüt" megalkotni. 3-4 ilyen referencia progival már jó esélyed lesz egy állásinterjún. Pár hónapon belül úgyis elszaporodnak majd az új Windows (Phone)-al kapcsolatos állások, és még mindenki valamilyen szinten kezdőnek fog számítani ebben.

  Az tény, hogy a fizetésed valószínű kevesebb lesz mint a mostani. Viszont lesz. És lesz hova továbblépned. Egy startupban, vagy egy nagyvállalat új részlegénél a 10+ év munkatapasztalatoddal hamar vezetővé válhatsz majd. Egyébként szerintem is a menedzsment irányába kell törekedned. Most még felvesznek programozni, de 40 évesen már csak tervezői / vezetői pozícióba juthatsz be. Vannak kivételek, de nem az a jellemző.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Prémium termékeknél viszont már egyértelműen külföld az olcsóbb. Keletebbre meg csak drágulnak. Én mondjuk olyan 4-5 éve voltam szlovákiában, és tisztességes cipőt 250 euró alatt még véletlenül sem láttam. Ami azért akkor nagyon jó ár volt érte.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én valahogy jobban megbízok a multisban. :) Ez az állattermesztéses játék meg... inkább az evésről szokom le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igaza van slacinak! Hogy rövidre zárjam ezt a csirketenyésztés-tojástermelős offtopicot.

  1 tojás átlagára;
  Budapest: 38 Forint
  London: 70 Forint (átszámítva)
  Ez kb. 85%-os különbség.

  A béreket tekintve hozzávetőlegesen kb. 4x annyi Londonban, mint Budapesten.

  Londont és Budapestet nézve inkább a lakhatás az, ami jóval drágább Londonban. 6x annyiba kerül Londonban, mint Budapesten.

  Szvsz, szerintem napi megélhetés cikkeket nem érdemes máshonnan beszerezni, mint ahol élünk. Mert szállítási költségeket és esetleges büntetésekkel is lehet számolni hozzá. Csak a tartós fogyasztási cikkekről van értelme beszélni ilyen tekintetben. A tojás pedig nem az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez már megint a cv küldözgetős probléma. Kapcsolatépítés helyett cv? (hm!) Ráadásul nem is Mo-n van, majd 2 éve. Ide is egy jó kis cv-t rakott ki lényegében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem vs120 biztos tudja mi az az ítéletheurisztika.
  Nagy AI-os.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OFF:
  1, Te veszed a gabonat, akitol o veszi a tojast az meg lehet termeszti. :)
  2, Miert ne mehetne a termelesi ar ala? Lehet a nyakara romlana annyi van es meg akar szabadulni tole, mert a baszko inkabb szlovak tojast ertekesit, mint tole venne. :)

  Csomo mindent el lehet kepzelni meg, de gyanusan olcso az a tojas szerintem is. :)

  Egyebkent, ha 700 Ft helyett 1400-ert venne, akkor sem hiszem, hogy tolunk nyugatabbra 60 tojast meg lehetne venni 5 Eruoert. Mondanivalojanak lenyeg meg az volt, hogy nyugatabbra minden dragabb. Amivel nem is lehet nagyon vitatkozni, de azt is latni kell, hogy a minosegi dolgok van, hogy olcsobbak. Pl. tolunk nyugatabbra az aruhazakban keves olyan alacsony szinvonalu termek van (vagy nincs is), es az atlag minoseg egy kicsit magasabban kezdodik. Amikor egymasnak megfelelo minosegu termeket hasonlitok, akkor bizony van, hogy a magyar a dragabb. Elektornikai eszkozok eseteben ez meg surubben elofordul. A ruhazat sem feltetlen olcsobb magyarorszagon, a kinait kiveve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem tojást veszek, hanem szotyit, búzát, morzsolt kukoricát és a saját tyúkjaimat etetem. Pontosan tudom mibe kerül "személyzet" nélkül, mert a személyzet én vagyok és a feleségem. Ha árban alám tudsz menni, ott valami nagy bibi van. (Leginkább nagy mellényre gondolok most.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, ebben az árban nem a személyzet nincs benne, hanem konkrétan a csirketartás ára sem. Most vagy kishibás a tojás (csak egy cseppet romlott), vagy a gazdasszony szeretne tőled is tojásokat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem egy ismerősöm vesz falusi tojást, de ilyen alacsony árról még sehol nem hallottam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit az x-ben megveszel szerintem még olyan sincs. Attól, hogy valami drágább, nem feltétlenül jobb is. Meg aztán ahol én veszem nincs külön eladó személyzet stb. Te csak vedd meg mindenből a legdrágábbat, te bajod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 60 tojás 700-ért...

  Kíváncsi vagyok, mit ettek azok a tyúkok. A tojás önköltségi ára alsó hangon 15-17 forint.
  Miféle trágyával építgeted kecses testedet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Testet építgetek, meg ilyenek. Tudod férfiból vagyok, nekem nem annyi a külső megjelenés, hogy felrakok fél kiló sminket a 40 dekás testemre, aztán jó napot. Elhiszem, hogy neked a táplálkozás annyi, hogy eszel egy joghurtot egész nap...

  ExhibitPitman: Vidékről, jó helyről. De ugyanígy, túró, tej stb. beszerezhető. 1-1 vásárlással nagyon sokat meg lehet spórolni, legalábbis magyarországon, ahol egy átlag eladó, vagy szalagmunkás bére 60-70 ezer huf. Külföldön nem tudom ez hogy van, de csodálkoznék, ha lehetne ennyire spórolni, de az onnan jövő pénzt azért jó itt elkölteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem kicsit félreértik itt páran a topiknyitót a .NET ügyben. Én úgy értelmezem, hogy már évek óta tolja otthon, tehát nem ezzel van a gondja, hanem azzal, hogy még egy junior hirdetés is alsó hangon 3 év munkahelyi tapasztalatot vár el a területen (én még olyan hirdetést nem láttam, ahol 0 munkahelyi tapasztalattal vártak volna juniort, ahol ez a szám 0, az gyakornoki pozíció!), neki meg nyilván nincsen, mert nem ezen a területen dolgozik.

  Én azt gondolom, hogy a helyében ennek ellenére megpályáznám ezeket, önéletrajzba meg mehet párhuzamosan a munkahelyi tapasztalatokkal a .NET, mint otthoni tapasztalat. A cégek nem először látnak ilyet, ha soha egyik sem vett volna fel ilyen embert, aki otthon váltott technológiát, majd évekkel később az új technológiának megfelelően munkahelyet váltott, akkor tele lennének a diliházak kiégett Clipper fejlesztőkkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Inkább azt mond meg, hol vetted ennyiért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • linkedinen fent vagy? teljes profil és sok megerősített tulajdonság már felkelti a hr-es robotok figyelmét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a fenét csinálnék én 60 tojással? Nem is szoktam venni...
  Te meg valami csirkefarmnak programozol? :D

  Londonban nem tudom mi van amúgy, az fel sem merült valahogy az élhető helyek között. Talán inkább a svédek. Ha képes leszek megtanulni a nyelvüket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó helyen. Most vettem 60 tojást 700 ft-ért. Ha tudsz ilyet mondjuk Londonban, akkor már költözök is holnap.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tél van, ilyenkor senki nem akar odamenni, mert nincs tenger. Megszámíttyák ócsón.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudtam, hogy én vagyok Uncle Sam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor küldeném a számlaszámot, amire az árát utalhatod... Egyiptomot szeretném, ott most jó meleg van, valami szerény kis 5-6 csillagos AI szállcsit, valahol Kairó környékén... úgy 16 napot szeretnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az lenne a junior, amit te definiálsz, akkor rövid úton kihalna a szakma. Nézz magadba, és döntsd el, hogy tényleg akarod-e még ezt csinálni, mert ha nem, akkor csak szenvedni fogsz vele. Nem vagy még túl öreg, simán tudsz váltani más szakmára.

  Valamint olvasd el ezt: Top 10 Symptoms of Developer Burnout és ha igaz rád, akkor tégy ellene, fordulj szakemberhez és pihenj hosszabban.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen! Akkor most arra célzok, hogy neked sem ártana már egy kiadós nyaralás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te meg a célozgatásaid.... :PPP :D

  De most tényleg, miért mindenki hótra kiborulva akar új életet kezdeni? Aztán csodálkoztok, hogy rossz. Persze hogy az, idegbetegen nem lehet tervezni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is erre célozgattam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fillérekért? Te hol szoktál vásárolni? :)

  Jó, külföldön horror ha rendes lakást akarsz (itt sem olcsó), de amúgy nagy különbség nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, ha eszed van, ez a következő hely már valahol az angoloknál vagy a németeknél lesz.

  6 számjegyű összeg nagynak hangzik itt, ahol mindenhez fillérekért lehet hozzájutni, kint ez nem sokat ér. inkább kifelé dolgozni, de itt elkölteni a dollárokat, szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kezdj el valami teljesen mást. És kezdd azzal, hogy elmégy nyaralni, mert nagyon magad alatt vagy... így ebből csak vergődés lesz, nem pályamódosítás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd