Felhasználók pénzeinek egy számlán
2012-11-05T23:00:35+01:00
2012-11-29T19:03:48+01:00
2022-07-23T18:36:16+02:00
 • Kedves Sting!
  Az oldal tulajdonképp egy támogatási módszer egy játékhoz.
  Egy nagyon újfajta piramis alapú közösségi rendszerről lenne szó, amivel pénzt kereshetnek.Nyilván ehhez kellettek befektetők,amit nem gondoltam volna,hogy ekkora tábor fog képviselni.
  Aki a pénzt támogatásként elküldte, tisztában van vele,hogy a pénze eltünhet,persze csak akkor,ha ő szolgáltatásait igénybe veszik ezáltal a piramis többi tagja pénzt kap érte,hogy "segít" neki, és használja a szolgáltatásait.

  A piramisból bármikor kiléphet,és az aktuális egyenlegét meg is kapja, ami van akinél több százezer forint feletti már úgy,hogy 4.000 Ft-al támogatott.

  Így kicsit te is jobban átlátod a helyzetet.
  Az oldalt nem állíthatom le ,csak a támogatások további bejövetelét.

  ~ Amióta írtam további 200.000 Ft-nyi átutalás érkezett közel 30 főtől ~

  Remélem így már te is jobban átlátod a helyzetet és tudsz kicsit segíteni a konkrét esetben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bármilyen pénzügyi szolgáltatás nyújtásához külön engedély kell a PSZÁF-től, és rendkívül sok és szigorú - többek között tőkefedezeti, ügyviteli és biztonsági - feltételnek kell megfelelni. A pénzügyi szolgáltatás pedig nem csak az amit te annak gondolsz, hanem így elmondás alapján jó eséllyel az is, amit te csinálsz (ti. felhasználók részére, megbízásából kezelsz pénzt).

  Ennek nem így kellett volna nekiugrani, és sürgősen egyeztetni kellene egy szakjogásszal ill. azonnal leállítani a szolgáltatást a részletek és feltételek tisztázásáig. Az ilyen szabályok megszegéséért ugyanis forintban és években is nagyon kemény büntetések járnak, hiszen bármiféle visszaélés ezen a téren alapvetően ingathatja meg az emberek bizalmát a pénzintézetekben, és ezen keresztül az egész gazdaságot megbéníthatja, összeomlaszthatja.

  Ez mindenesetre nem a megfelelő fórum a tájékozódásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Tudom,hogy bár ez nem egy jogi fórum,mégis érdekel,hogy valaki esetleg belebotlott-e már ebbe a problémába?

  Van egy igen komoly "szolgáltatásom" és egy számla,amire a tagok és a támogatni vágyók utalhatnak pénzt.
  A probléma csak itt kezdődik, ugyanis kicsit nagyobb projectre sikerült,mint ahogy azt 2 hete induláskor gondoltam volna, így már 2millió forintnyi átutalás érkezett, melyet később, ha ők úgy gondolják visszautaltathatják maguknak.

  Nos, az,hogy egy számlán van a pénz és a felhasználók között eloszlik (nem kell találgatni, nem banki rendszer, egész mélyebbreható szolgáltatás) így lehet,hogy akinek egy forintja sincs bent több 100.000 Ft-ot tud kivenni ebből a globális számláról. Szóval bonyolult a dolog működése.

  Érdekelne,hogy a számlán lévő, általam mozdítatlan pénznek milyen jogi követelményeknek kell megfelelni?
  Adózni kell utána?
  Adózni kell azért, mert az én számlámon van, ám azt magáncélokra nem veszem fel?

  Szeretném a véleményeteket kérni,mivel lehet,hogy nincs időm jövőhétig várni,mire az ügyvédem hazaér Magyarországra,hogy tájékoztatást adjon.

  Szerk.: Hozzátenném, a pénz nem a kölcsönön alapszik,így ha valaki kivesz (aki semmit nem fizetett) 100.000 Ft-ot, azt nem kell se neki visszaadnia, se a támogató nem fog érte reklamálni,mert az oldal szabályzatának megfelelően szerezte tulajdonul az "ismeretlen" pénzét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd