Business analystként külföldön
2012-10-25T20:01:50+02:00
2012-10-28T18:21:43+01:00
2022-07-19T02:52:26+02:00
 • Hát igen a domain.. Úgy vettem észre, hogy mostanában nagyon a bank/finance terület dominál a nyugati álláspiacon, a monsteren a meghirdetett állások 90%-a ilyen. Ez sajnos nem az én területem, én főleg logisztikai témában mozgolódtam eddig. Ilyenből is akad azért pár lehetőség, de lényegesen kevesebb.

  Amit írsz egyébként valószínűleg...lehet hogy kerülőutat kéne keresni...bekerülni egy megfelelő multi magyar részlegéhez, aztán cégen belül megcélozni külföldet.
  A mostani helyem erre sajnos tökéletesen alkalmatlan, de ez azért nem zárja ki, hogy vannak cégek, ahol működhet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha valami nehéz, akkor ott kisebb a konkurencia és több a pénz, vagy bármi kompenzáció.
  A magam részéről én neki sem állok olyannak, ami túl könnyű. Mindig nagy a tolongás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nehezen kivitelezhető? Lehet. De akkor már jó programozónak (vagy akármi másnak) is nehéz lenni :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A BA-knál elvárt a domain ismeret mindenhol a Világon, ezt pl nem írtad, hogy melyikben vadászol. Ezen kívül elvárják a helyi kapcsolati tőkét és helyi ismereteket is. Ezt sem tudod szállítani. Az egyik legérzékenyebb pozíció, mert közvetlenül az ügyféllel tárgyalsz, ismerned kell a helyi üzleti kultúrát és egyéb szokásokat, valamint sikereden múlik a cég sikere is. Nyugaton nagyon komolyan veszik az ügyfélkezelést, nagyon nem akarnak próbálkozni egy ilyen sensitve pozícióban egy ismeretlen, referenciák nélküli kelet európaival. Valóban, programozóként sokkal könnyebb elhelyezkedni, mert ott nincs közvetlen ügyfélkapcsolat és kialakulhat feléd a bizalom. Ezért tök fölösleges kiköltöznöd, nem lesz nagyobb esélyed!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ez így igaz, de ezek amiket felsorolsz nehezen kivitelezhető, ha külföldre akarsz lelépni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy nem hülyeség. :) De igen, nagyjából amit leírtál. És mindezt nem árt a célországra irányzottan is eljátszani. Nyilván ott a személyes kapcsolatok helyett weben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • munkahelyi kapcsolatok kollégákkal, főnökökkel - nem árt hozzá jól dolgozni:),
  munkahelyen keresztül jött kapcsolatok alvállalkozókkal, partnerekkel, st..,
  szakmai közösségekbe eljárni,
  rendszeresen publikálni valami okosat (blog, programok, elemzések, konferenciákon előadás, stb.. kinek mi a profilja)
  és lehet, hogy vicces a golfbérlet, de nem hülyeség az sem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • van eladó golfbérletem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Abszolút egyetértek. Ez a lényeg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Golfbérlet? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mikor esik már le a népnek, nem cv küldözgetés ismeretlenül, hanem kapcsolatépítés. Betűzöm, hogy mindenki megértse: K A P C S O L A T É P Í T É S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Vallalj be egy jelentektelen melot ott, ahol tudjak hasznalni a tudasod."

  Aha, szép elmélet. Így szerzik be a lóx@rugdosó munkaerőt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Anno középsulis koromban minden nyarat svájcban töltöttem ottani ismerősöknél, szóval még a switzer is megy valamennyire, na de hiába írom be, leszarják.

  Olyan állásokra is rámentem ahol kifejezetten angolt kértek, na egy ilyennel sikerült eljutni az interjúig, sőt ott már második körre is behívtak, amikor a cég kitalálta, hogy inkább mégsincs szüksége arra a pozícióra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Svajcban ba-kent szinte ket nyelv elvart,az a francia es a nemet. Az angol ezek utan jon. Raadasul a svajci nemet koszono viszonyban sincs a hoch deutschal. Ami meg jobban neheziti a helyzetet,h ba-t talalnak svajcban es nemetorszagban,de meg ausztriaban is,mig fejlesztot ezek egyikeben sehol sem. Valamint feilesztoknek nem elvart az anyanyaelvi szintu nyelvtudas,mig ba-nal igen. Nem azt mondom,h eselytelen,de szerintem nem konnyu. Egyebkent szerintem nemetorszagban is kb ugyanez a helyzet a nyelvtudast kiveve.

  Scajcba idenre amugy is elfogyott a quota,jovore meg lehet,h meg kevesebb lesz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Durva leszek, mert a vilag zord.

  Multinacionalis cegeknel dolgoztal - nekik egy jelenteketlen ceg provincionalis epuleteben jelentektelen munkat vegeztel.
  A diplomaidat egeszen mas skalan ertekelik - ahol Oxford es Eton a jo egyetem, ott a kelet-europai csak az also kategoriaban fer el.
  Nincsenek helyi referenciaid, ergo nem leteztel eddig. Nem tudjak ellenorizni.
  Nem vagy helyben, tehat nem foglalkoznak veled.

  Magyarul: ha egyszer felvettek, onnan mar konnyu kesobb tovabblepni. Addig meg.... nos ez a nehez resz. Vallalj be egy jelentektelen melot ott, ahol tudjak hasznalni a tudasod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nagyot dobna egy kinti cím, kinti mobilszám, itthonról nem veszik komolyan az embert, ha másként nem megy ausztria árufeltöltő, személyesen megkeresni a cél fejvadász cégeket
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok

  Két hónapja döntöttem úgy, hogy megpróbálok külföldön állást keresni magamnak elsősorban business analyst vonalon. Ez idő alatt kb 50 helyre küldtem ki a CV-met (elsősorban svájc és németország) ebből mindössze 1 interjú jött eddig össze.

  Magamról annyit, hogy 9 éve dolgozom ezen a területen - mindvégig multinacionális cégeknél tevékenykedtem, elég nagy volumenű projekteken. Folyékonyan beszélek németül és angolul, van egy csomó szakmai minősítésem (elsősorban MS vonalon de van más is) Programozói hátterem is van - szóval látszólag adottak lennének a dolgok ahhoz, hogy sikerrel járjak, de mégse.

  Nem tudom eldönteni, hogy vagy én vagyok balfasz (szar a CV-m, nem elég jók a referenciáim stb.) vagy tényleg ennyire macerás erre a területre betörni Mo-ról? Érdekelne, hogy ti hogy látjátok ezt, illetve ha valakinek sikerült ezen a területen (ba, tanácsadás ilyesmi) befutnia kinn, kérem, ossza meg velem a tapasztalatait.

  Előre is köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd