PHP portál struktúrája, felépítése

PHP portál struktúrája, felépítése
2012-10-17T11:51:40+02:00
2012-10-17T20:35:58+02:00
2022-10-24T16:25:35+02:00
 • Igen az én oldalaim is fordítva működnek, csak mostanában egyre több honlapot kell összerakni, aztán szeretnék már alkotni valami jól működő rendszert a háttérbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az INDEX.PHP kezeli a többi oldalt is (paraméterben megkapja, hogy mit akar a felhasználó), esetleg ezen kívül direkt meg sem tekinthető a többi PHP fájl, annak vannak előnyei.
  Például ha olyan oldalt akarnak megnézni, ami nem létezik, vagy régen volt de már nincs vagy más helyen /néven, akkor azt könnyen tudod kezelni. Ugyanígy a beléptetést, nyomkövetést is.

  Mondjuk az én oldalam pont fordítva működik, minden oldalon be van hívva a fejléc és menü.
  De ma már az első verziót programoznám le.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem akkor már valami MVC szerű megoldás célszerű
  Érdemes utánanézni, azt meg később úgy bővíted ahogy akarod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk tény, hogy az is ismétlés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Példa: szerintetek legyen egy index.php, ami tartalmazza a fejlécet, oldalsávot, láblécet, és a többi aloldal legyen beincludolva? Vagy pont fordítva: minden fájlba legyen meghívva a fejléc, lábléc, oldalsáv, stb?


  Utobbi esetben duplikalod a layout-ot, nem..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintetek, hogyan célszerű egy átlagos PHP alapú weboldal programszerkezetét elkészíteni? Gondolok arra, hogy a forráskód könnyen módosítható és átlátható legyen, ne tartalmazzon ismétléseket, több oldal alapjaként felhasználható legyen.
  Példa: Szerintetek legyen egy index.php, ami tartalmazza a fejlécet, oldalsávot, láblécet, és a többi aloldal legyen beincludolva? Vagy pont fordítva: Minden fájlba legyen meghívva a fejléc, lábléc, oldalsáv, stb? Várok minden ötletet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd