C# - WPF - Képek használata hatékonyan
2012-10-13T14:43:21+02:00
2012-10-13T16:16:43+02:00
2022-07-19T01:43:04+02:00
 • Amennyiben klikkelni is kell rá,akkor egyáltalán nem tartom rossz megoldásnak.

  Persze a képet elég egyszer betölteni, ezer megoldási lehetőség
  egyet kopiztam

  <StackPanel Orientation="Horizontal" VerticalAlignment="Top"> <StackPanel.Resources> <Style TargetType="Grid"> <Setter Property="Margin" Value="10"/> <Setter Property="Background"> <Setter.Value> <ImageBrush ImageSource="01.jpg"/> </Setter.Value> </Setter> </Style> <Style TargetType="Button"> <Setter Property="Control.Template"> <Setter.Value> <ControlTemplate TargetType="Button"> <Grid> <Grid.Background> <ImageBrush ImageSource="01.jpg"/> </Grid.Background> <TextBlock FontSize="12" FontWeight="Bold" Text="{TemplateBinding Button.Content}" VerticalAlignment="Center" HorizontalAlignment="Center"/> </Grid> </ControlTemplate> </Setter.Value> </Setter> </Style> </StackPanel.Resources> <Grid Width="100" Height="100"> <TextBlock FontSize="12" FontWeight="Bold" Text="Press me"/> </Grid> <Button Width="100" Height="30">Press this</Button> </StackPanel>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello,

  Egy Wpf-es vagy akár windows store-os alkalmazásban kérném a tanácsotokat. A szituáció az alábbi. Van egy darab képem (50X50 px), ezt a képet szeretném többször(5x) felhasználni az alkalmazás közben. Továbbá erre a képre valahogy fel kell vinni egy számot. Lényegében olyasmi a dolog, mint egy lottó sorsolás, van 5 darab golyó amit megjelenítek és a véletlentől függően "felírok" rájuk egy számot, és ezt kéne megjeleníteni.
  Gondoltam rá, hogy kívülről meg csinálom a 90 féle golyót külön-külön szépen, de az idő is meg a programba behivatkozni mindet sem biztos, hogy jó ötlet.

  Milyen controlt javasolnátok a megvalósításra, amivel megoldható a dolog leghatékonyabban, memóriával legjobban spórolva? Korábban ezt úgy oldottam meg, hogy kiraktam 5 Buttton-t annak megadtam mindegyiknél ugyanazt a képet backgroundnak , és a content pedig az adott szám lett, de ezt nem feltétlenül tartom hatékonynak, biztos van ennél jobb megoldás is. Ötletek javaslatok praktikák?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd