16 éves fiú az Anonymus magyar irányítója?
2012-09-08T23:06:31+02:00
2012-09-09T12:50:48+02:00
2022-07-23T21:52:25+02:00
 • Szerintem akkor nem érted ennek az egész "anyonymous" dolognak a lényegét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Inkább itt az a vicces, hogy az eredeti Anonymous csoportnak szerintem semmi köze a magyar "Anonymous"-hoz (ha egyáltalán nevezhető így), mert az oké, hogy feltörök egy oldalt, de nem fogok mások nevével élni. Vagy vállalja fel az álnevét, vagy bármi mást, ha már üzenetet hagy az Anonymous aláírásával...

  UI: Nem próbálkoztam még oldalfeltöréssel, nem is szeretnék.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hírből számomra az derül ki, hogy ők tipikus script-kiddie-k, akik nagy hackernek hitték magukat. Gondolom, volt meglepi, amikor megjelentek a nyomozók.

  Ezzel szemben a valódi Anonymous-ban elég komoly szakemberek is lehetnek (vagy rettenetesen hülyék), legalábbis a CIA bajszának húzogatása nem egy kategória a Közgép honlapjának kiütésével.

  Szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen... Gondoljunk csak arra mikor nyitva hagyott WiFi kapcsolatra felcsatlakozott egy srác a laptopjával. A kedves szomszéd meg feljelentette.
  Valami hasonló lesz itt is. Egy szerencsétlen bąrom elviszi a balhét, pedig tudom hogy akad itt a prog.hu -n, olyan aki nagyobb balhékban is részt vett, és megúszta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert egy idióta volt a srác.
  Saját gépét használta, mikor WiFi -n egyidőben akár 50 gépet is tudott volna irányítani.
  (Tudom, mert lakótelepen lakkot a kis ..., de most átköltözik a szomszéd falúba, pálhalmára)
  Így jár, aki saját net elfő fizetésével hackerkedi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig te mondtad nekik, hogy törjék fel, határozottam emlékszem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pofátlanság felheccelni ezeket a kölyköket aztán elvitetni velük a balhét. Aki kiadta a sneciknek az utasítást az most otthon zabálja a rostonsültet és röhög a markába. Gondolom neki volt annyi esze, hogy nyitott wifi-n proxy-n és közvetítôkön keresztül osza az észt. A srácon majd példát statuál a bíróság egy jó kemény ítélettel az oldal feltörése meg három napon belül feledésbe merül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb az összes magyar szenzációhajhász médiumra, amelyik lehozta az MTI hírét.


  Egyik oldalon:
  Elkapnak egy tinit, aki egy kint felejtett jelszóval átírja az alkotmánybíróság oldalát gyerekes, céltalan szövegekkel, de egyébként az anonymous-hoz tartozónak vallja magát (amit ugye az ég világon bárki megtehet, mert olyan, hogy anonymous van is, meg nincs is).

  Másik oldalon:
  Elkapták az Anonymous magyar vezetőjét, aki lásd csodák csodájára egy 16 éves tini (script-kiddie (se)).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rám célzol?:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bullshit^3


  Aki ezt a cikket lehozta, annak halvány lila gőze sincs az anonymous-ról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A világszerte internetes támadásokat végrehajtó nemzetközi hackercsoport hazai összekötője egy 16 éves fiú lehet, aki társaival többet között az Alkotmánybíróság honlapját is feltörte.
  A gyanú szerint egy 16 éves dunaújvárosi fiú és négy, általa személyesen nem ismert társa volt a magát Anonymousnak nevező számítógépes hackercsoport magyarországi tagja - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-nek; a csoport tagjai hatoltak be az Alkotmánybíróság honlapjára, átírták az Alaptörvényt, majd hasonló bűncselekményeket követtek el más portálok ellen is; a hackerek szabadlábon védekeznek.

  Augusztus 28-án délután túlterheléses támadás ért egy weboldalt, a kiszolgáló szervere leállt, így az oldal elérhetetlenné vált, emiatt az üzemeltető feljelentést tett. A Nemzeti Nyomozó Iroda csúcstechnológiai bűnözés elleni osztálya számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást, majd két napon belül dunaújvárosi tartózkodási helyén elfogott egy 16 éves fiút, aki az elkövetéssel gyanúsítható - ismertette Garamvölgyi László.

  Csütörtökön további négy embert fogtak el az ügyben, mindegyiküknél házkutatást tartottak, számítástechnikai és mobil kommunikációs eszközöket, adathordozókat foglaltak le. A gyanúsítottak, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték, szabadlábon védekezhetnek.

  Garamvölgyi László az ügy érdekességeként említette, hogy a gyanúsítottak személyesen nem ismerték egymást. IRC (kliens-szerver alapú kommunikációs csatorna) segítségével tartották a kapcsolatot. Különösebb céljuk a weboldal blokkolásával nem volt, mindössze "jópofa heccnek gondolták" – mondta a szóvivő.

  Megjegyezte, hogy az úgynevezett Anonymous-jelenség követőinek különösebb szándékuk nincs a támadással, nagy kárt sem okoznak, kivéve, ha olyan weboldalt támadnak meg, ahonnan például rendelni lehet valamit. Ilyen jellegű bűncselekményt évente 150-200 esetben követnek el, de sok ügyről a rendőrség nem is szerez tudomást. Feljelentés helyett ugyanis több felhasználó inkább szakembert hív, aki helyreállítja a kapcsolatot, megerősíti a tűzfalat, számítógépes védelmi rendszereket épít ki - tette hozzá.

  A magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport internetes támadásokat hajt végre világszerte. A hálózat egyik legnagyobb visszhangot kiváltó akciója az idén az volt, hogy – igaz, alig egy percre – feltörték a New York-i tőzsde honlapját is, de "nekimentek" Ukrajnának és olajipari óriáscégeknek is.

  Magyarországon az Alkotmánybíróság honlapjának 2012. márciusi feltörésével hozták összefüggésbe a csoportot. A Jobbik szerint az Anonymous baloldali elkötelezettségű tagjai támadták meg áprilisban a Jobbik honlapját és más, a párthoz közelálló weboldalakat.

  A névtelen hackerek mozgalma tavaly nyáron közleményében azt írta, senkit nem akarnak fenyegetni, senkire nem akarnak semmit ráerőltetni, egyszerűen csak szeretnék visszaadni az embereknek a hatalmat, amelyet egy demokráciában egyáltalán nem lett volna szabad elvenni tőlük.

  Forrás: http://9400hir.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd