Java és PHP oktatást vállalok

Java és PHP oktatást vállalok
2012-08-28T01:02:13+02:00
2012-08-28T22:42:30+02:00
2022-10-24T20:10:48+02:00
 • Köszi szépen! Ha Te tanítasz, Neked is kívánok sikeres tanítást.

  Nos, nekem elég sok JAVA-s tanítványom volt és mindegyiküknél bevált ez a módszer. Nem vagyok csodatévő természetesen, tehát nem mondom, hogy mindegyikük szín 5-ösre tornázta fel magát az égiszem alatt, mert az eredmény főleg az ő affinitásán múlik. Volt, aki már annak örült, hogy végre megvan a 2-ese a vizsgán, mert az ő szakján csak töltelék számba ment egy-egy programozási tárgy.

  De egyébiránt ami a konkrét feladatokat illeti, ha nagyon sürgette az idő, arra is volt precedens, hogy egyenként a szájába rágtam minden sort egy darabig. De ez nem akkora szentségtörés, hiszen ő írás közben akaratlanul is elgondolkozik azon, hogy így vajon miért fog jól működni, míg végül legalább is kapiskálni fogja.

  És mikor esetleg valami más témában kér segítséget, már sokkal lényegre törőbben kérdez és ez a hatékonyságot merőben növeli.
  Egyrészről az ő időbeosztását teszi hatékonyabbá, másfelől pedig az én számomra egy szükséges visszajelzés, hogy milyen ütemben haladhatunk a tananyagban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom eddig hány tanítványod volt, de én tapasztaltam olyat, hogy először inkább a feladata leküzdésére koncentrálnak, és csak ezután jelentkezett oktatásra később.
  Amúgy jó tanítást kívánok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze hogy segítek. Ha figyelmen végig olvasod, látod, hogy azt írtam: helyettük (!) nem csinálom meg. Megkerestek már ugyanis olyan kérésekkel is, hogy írjam meg helyettük az egészet, ők majd beadják és cserébe ajánlottak egy nagyobb összeget. A kettő között nagyon nagy különbség van. Ilyen ajánlatokat sosem fogadok el, mert ha kapzsiságból belemegyek, vele szúrok ki: ha egy szakdolgozattal lebukik, hogy nem ő készítette, tudomásom szerint 10-15 évre eltilthatják minden magyarországi felsőoktatási intézményben való diplomaszerzéstől. Márpedig az államvizsga bizottság könnyen rá tud jönni egy váratlan keresztkérdéssel, amire csak az tud felelni, aki kívülről-belülről ismeri. Szerinted hány plagizálót fogtak már?

  Ha együtt csináljuk a feladatot, akkor én valójában csak rávezetem a megoldásra és az már nem falra hányt borsó, hiszen miközben írja a kódot, jó eséllyel meg is érti a működését és a következőknek már sokkal több önbizalommal fog nekiveselkedni. Én csak beszélek, esetleg néha belejavítok a kódba, de az idő 90-95%-ában a tanítvány ül a gép előtt. Ez, hidd el, elég sokat számít, hisz' - bár közhely - az életnek tanulunk, nem az iskolának.

  Annak idején, mikor én elkezdtem programozni, bár viszonylag elég jól ment, a rohamosan közelgő vizsgák miatt nekem is kellett néhányszor magántanárhoz fordulnom egy-két alkalommal. És külön kértem, hogy adjon segítség nélküli házi feladatokat is az órák végén, hogy legyen min gyakorolnom. És mikor egy tanítványom vizsgázik, nagyon sokszor suhan át az agyamon a gondolat, hogy egyszer nekem is ez a módszer segített és ilyenkor reménykedem, hogy jót tettem neki azzal, hogy én is így tanítottam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak egy meglátás: ha nem segítesz a diákoknak a szakdolgozatban, háziban, stb..., nem igen fognak kérni oktatást, hisz a legtöbbjük egy adott feladatban akadtak el, ami nem mindig nulláról 1 évig tartó oktatást jelent. Így amíg nem ismersz egy iskolás csoportot, lehet engedhetnél az elvárásaidon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogos, de mondom még egyszer, nem is tudatosult bennem, hogy a script nyelv kategória alá vettem mind a hármat, csak gépeltem tovább.

  A főiskolai esetet nekem is csak mesélték és csak ennyit mondtak. Nyilván volt még más előzménye is annak, hogy kivágták, de ez már szerintem önmagában elvett két jegyet az értékeléséből. Ahogy tőlem is levont volna. Ha a JavaScript-et nem veszem közé, akkor biztos, hogy meg se fordult volna a fejemben ez a szó, de hogy ez 10-ből 10 pontos baki volt, azt elismerem.

  Na, lépjünk tovább...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A főiskolán az államvizsgán azért nem engedtek át egy hallgatót, mert benyögte, hogy a HTML az egy programnyelv. Nem is kérdeztek tőle többet - elégtelen és viszlát!


  Igazán nem kötekedésből, de mennyivel jobb script nyelvnek nevezni?

  Gondolom ez azért nem a teljes sztori...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, még pontosabban: az említettek közül a HTML a markup, a JavaScript a script és a CSS a stílusleíró nyelv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rendben, már észrevettem, hogy tévesen használtam a kifejezést - elnézést kérek. Pontosítok: "markup", vagyis jelölőnyelv. Mindennaposan használom és ritkán nevezem script nyelvnek, de olyankor nagyon tudok neheztelni lenni magamra.

  Köszi, hogy figyelmeztettetek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem SalyT nem a kliensoldali szót kritizálta abban a mondatban, hanem a script nyelvet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos, a HTML és a CSS igenis kliens oldali leíró nyelv, melyek a böngészőben megjelenő oldal szerkezetét, illetve kinézetét definiálják. A böngésző a kliens program, amely kirajzol Neked egy színes-szagos weboldalt. Az már erősen differenciált, hogy melyik böngésző hogyan támogat egy adott stylesheet definíciót. Pl. a CSS 3-ból az Opera 9.62-es verziója, ami nekem van, a lekerekített sarok effektjét még nem tudja kezelni, ugyanakkor a text-shadow hatást már igen.
  Sőt, kliensoldali a JavaScript is, mellyel a fejlesztő az oldalon, annak újra betöltése nélkül tud felhasználói események hatására üzeneteket megjeleníteni, vagy akár tetszése szerint változtatni az oldal elemeinek elrendezésén, az oldal kinézetén. Az AJAX egy JavaScriptes technika, amely kimondottan arra való, hogy a kliens a szerverrel real time-ban létesítsen kapcsolatot. Ez fontos szempont pl. egy több FORM-ból álló oldalon, ahol ha többet kitöltöttél, de tetszőleges sorrendben akarod elküldeni, azok tartalma ne vesszen el az oldal újratöltésével.

  A főiskolán az államvizsgán azért nem engedtek át egy hallgatót, mert benyögte, hogy a HTML az egy programnyelv. Nem is kérdeztek tőle többet - elégtelen és viszlát!

  Másrészt: azzal, hogy "elég behatóan ismerem...", nem állítottam, hogy mindent tudok a JAVA-n, vagy a PHP-n belül, de köszönöm a kérdést. Játékprogramozással pl. még az életben nem foglalkoztam, az minden programnyelven belül egy speciális szakterület. De fiatal vagyok és érdeklődöm eziránt is. Ha a körülmények lehetővé teszik, én szívesen megtanulom ezt a területet is olyan szinten, hogy tanítani is tudjam. Pályakezdő vagyok és a tanítást még főiskolai tanulmányaim mellett kezdtem el: először saját főiskolám hallgatói kerestek meg és mindannyian sikerrel vizsgáztak.
  Ismerem a JSP technológiát weblap-készítéshez tudok GlassFish, vagy Tomcat szervert konfigurálni, éles munkahelyi projektben állítottam elő XLS, XLSX, ill. CSV fájlok alapján PDF doksit, a JAVA-s adatbázis-kezeléshez aktívan használom a Hibernate-et. Webes és desktop alkalmazásokat egyaránt fejlesztek. És amit még nem tudok, de érdekel, elég könnyen meg tudom tanulni. Néha tanítványokkal is ütköztünk olyan problémába, amire kapcsiból én sem tudtam rávágni a megoldást. De legkésőbb aznap este utána néztem és telefonon elmagyaráztam neki. Amiben pedig még nem állok olyan szinten, hogy felelősségteljesen meg tudnám tanítani, arra előre figyelmeztetem a tanítványokat - vagy arra, hogy halasszuk későbbre az adott problémát, vagy arra, hogy nem tudok benne segíteni. Én úgy érzem, hogy ez egy minimálisan elvárható becsületbeli hozzáállás attól, aki oktatásra adja a fejét.

  Persze teljesen jogos Xav felvetése is, hogy interneten keresztül nem vagy köteles személytelenül hinni senkinek. Egy magántanítás a kölcsönös bizalmon alapul, amit mindig a tanítvány kezdeményez és a tanár felelős azért, hogy ezt meg is tudja tartani.

  Üdv!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha szerinted a HTML és a CSS kliensoldali script nyelv...


  Mi van, ha az én első projektemnek - amit garantálsz, hogy sikerülni fog - egy mmo 3D játékot választanék Javaban? Biztos vagy benne, hogy megfelelő szakmai felkészítést tudnál adni egy ilyen projekthez? És ha igen, mire alapozva?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végzettséged,referenciamunkáid?
  Egy kis tudnivaló szakmai ismerettségeidből?

  Én is mondhatom azt, egy hozzá nem értőnek,hogy értek Javaul. Ő ezt el fogja hinni. És mi van ha nem értek? Vagy csak minimálisan,amiről azthiszem,hogy pont elég?

  A laikusok elhiszik minden szavad, de mi van, ha amit te úgy tudsz, hogy az úgy jó, ahogy te csinálod egy nap hirtelen megszűnik létezni, mert rájössz, hogy az egész butaság.


  Komoly referenciák, projectmunkák megjelölésével nem lennék ilyen naív, de egy ember,aki azthiszi magáról, hogy tud programozni, az még nem biztos, hogy tud is.
  Ha tud ott a másik nehéz feladat: tanítsd meg egy olyannak, aki nem ért hozzá. Hogy magyarázod el neki, mi az a változó, hogy milyen értékei lehetnek, mik az osztályok, hogy működnek, függvények, operátorok, konstruktorok, destruktorok és még rengeteg hasonló alapszintű fogalom...

  Ehhez szerintem nem elég programozni tudni.
  Én is próbálkoztam már ezzel, sajnos a laikusok képesek túlbonyolítani és ezért nem megérteni.
  A dolgok mögé akarnak nézni.Más a szemléletük.

  Üdv. Xav
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hobby szinten is programozom az említett két nyelven és elég behatóan ismerem őket. Egyaránt szívesen segítek vizsgára való felkészülésben, munkahelyi feladatokban, vagy önálló tanulásban egyaránt. Ezeken kívül természetesen a kliens oldali szkript-nyelvekben is hasonló szinten állok, mint HTML, CSS, JavaScript.

  FIGYELEM!
  Feladatokat, vizsgamunkákat, szakdolgozatokat tanítványaim helyett NEM készítek el, mert a plágiummal való lebukás erősen befolyásolhatja egész jövőbeni karrierjüket. Másrészt nem látom szükségét, mivel garantálom tanítványaimnak, hogy ha együttműködünk, képesek lesznek önállóan megvalósítani első saját projektjüket, mely bőséges sikerélményt és önbizalmat ad.

  Ha bármi problémád, kérdésed merült fel, fordulj hozzám bizalommal.
  E-mail címem: zevGabrak@mailbox.hu
  Áraim:
  60 perc: 2000 Ft
  90 perc: 2600 Ft
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd