Weboldal futtatás saját gépről
2012-08-07T16:57:35+02:00
2012-09-18T20:45:42+02:00
2022-07-23T21:34:22+02:00
 • Megnézhetem azt a topikot?


  Oda születtél...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Lámanet, életem butaságai /vazze, nem kevés ez sem/ 16Gb. Ide nem elég a 3Gb. A másik ami publikus csak azért van, mert szoktunk a haverokkal Q2 multizni, és a játékszerver elérése is egyszerűbb névvel, mint változó ip-vel, azt ha már van domain, írtam 20 sort 750Mb. Ide bőven elég lenne. A többit ..... /de nem warez/ hagyjuk, nem publikus, de nagyon sok. Van egy cím, amiről a gyerekem versenyei érhetőek el a családnak. Nagymamák rajta lógnak egyfolytában.
  Természetesen, mint mindenkinél, itt is akad ilyen-olyan bárhonnan elérhető, sosem lehet tudni.... szoftver, stb.
  Úgy tűnik, tényleg én vagyok a kivétel.... bár, az elmúlt pár évben saját mintára csináltam vagy négy, szintén teljesen passzív hűtésű, teljesen néma masinát "megrendelésre". Van is bennem némi félsz, ha a szülők rájönnek, hogy az ifjú torrenthuszárok hónapokig ki sem kapcsolják a gépeiket

  Megnézhetem azt a topikot?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg ha jól látom elnéztem nem 120 as a winyó hanem 180-as
  és leesett hogy a hely ami foglalt nem kb 60 hanem 114.

  Engem az érdekelne igazat adsz e abban amit írtam és ha csak a ténylegesen fontos tartalmat vesszük sem volna elég pl 3 giga?

  mert akkor a te egyedi esetedben valszeg megéri, és ebben az esetben te vagy az a bizonyos fehér holló.  Az internetes bünözés visszaszorításával kapcsolatos ötletemre nyitottam egy topikot, és épp a te otthoni web serveres megoldásod ütött a fejembe egy fix ips ötletet aztán majd meglátjuk hogy beváltja e a hozzáfűzött reményeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tartozik szorosan a témához, de csak megnéztem mi a fene foglal ennyi helyet.
  Majdnem minden úgy van ahogy írtam, de tavaly az egyik cimbi kapott egy darab ftp-t, ne kelljen a nyaralásból cd-n hazahozni a fotókat. Most, így másfél év távlatából belelestem. 14Gb tömény pornó van a mappában. Felhívtam:
  -ja, a cégné töltöttem....-
  Hogy miért nem írta lemezre, azt ő sem tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eddig nem is jutott eszembe, csináltam egy kis leltárt. Öt domain alatt /ebből kettő publikus/ 19,4Gb. A többi ftp, zömében saját készítésű filmek, fotók. 20 postafiók, de az nem számottevő. Néhány Gb céges adat, hogy a főnök bármikor elérje.... de a valamivel több, mint 100Gb tényleg elérhető megfelelő jogosultságokkal, és időnként kell is.
  Ja, régebben horgászni jártunk, ez hasonló okokból elmaradozik.
  A gyerek hobbyjára rámegy a gatyánk /a fent említett média: lóversenyvideók/.
  Igen, marad a vele végzett buta munka. Bár, én eredetileg olajos kezű "csavarhúzóhuszár" vagyok, a rám ragadt kevéske tudással szűkebb-tágabb ismeretségi körben a heti söradagomért eljárogatok "dolgozni" vele. Gatyába rázni egy-két win-t, megfogni egy-két bacit. Jéé, itt még hasznot is hoz az ftp.

  Az internetes bűnözésre utalásodban nem tudom mire gondolsz, ha publikus......
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdésre a válasz ebben a formában sem igaz.
  Látom hogy neked "elvileg" 60 giga tárhely kell, azonban kétlem hogy a weboldalad szempontjából ez nélkülözhetetlen.

  Nekem is elég a 3 giga úgy, hogy még ajándékokat is osztogatok ha éppen kedvem szottyan, van fent egy valag kisfilm, util, kép ect.

  mind ezt évi 8.000 Ft-ért domainel és mindennel együtt, és sosem kell attól rettegnem mi lenne ha egyszerre x látogató látogatná mert ez már a szolgáltató dolga.

  hobbynak természetesen jó és nem is drága, bár én annó még hobbynak a nagykaliberes sportlövészetet választottam, azonban a válság ezt tőlem is elvitte és megmaradt hobbynak a számítógép szeretete és a vele végzett "buta" munka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No, ez így korrekt. Igaz, az esztergált hűtő igen rég volt. /az atomon jó a gyári. Valahol az elején említettem, hogy nekem mindez egy "buta" hobby. Annak meg nem drága. Internet díj így is, úgy is van. 2005 novemberében nem nagyon volt képben/nekem/ olyan szolgáltató, aki tetszett volna. Ha megnézed a csatolmányt, ma sem biztos, hogy találnék.....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Na jó. Nem akartam de mivel zseniálisan oldottad meg a sajátodat azt hiszem tiszteletből ennyi a minimume hogy elmondjam miért.

  A Saját elmondásod szerinti "Évente egy huszasból megél a dolog." a válasz. Elfelejtetted még költségként megemlíteni a Net díjat, és az esetleges fejlesztések vagy javítások költségeinek a beleszámítását, valamint a folyamatos felügyelet díjának is a megemlítését, ugyanis a Microsoft saját elmondása szerint a windows-os rendszerek folyamatos felügyeletet igényelnek. Az idő meg pénz ugyebár.

  de ha csak azt a 20.000 Ft ot is számolom legalsó hangon, mamár egy weboldal Host-os elhelyezése cégnél aki erre szakosodott éves költségen ha a tiedhez hasonló 5.000 Ft / év. (lehet már van ólcsóbb is) és oda az összes ezzel járó nyűg.

  a Te megoldásod akkor számítana vagy volna érdekes, ha a Hosting szolgáltatások díja vetekedne a te othoni üzemeltetésed költségeivel, akármilyen zseniális is.

  Őszintén mondom elgondolkodtam az esztergáltatott proci hűtődön, lehet én is teszek a gépembe amin dolgozok itthon ilyen megoldást a villany költségek lejjeb faragására, mert sok kicsi is sokra megy ugyebár neked meg javaslom ha lejjebb mentek az árak az SSD beillesztését a Winchester(ek) kiváltására ami már lehet hogy majd még versenyképessé is teszi majd a villany költséges áraidat, bár sajnos még aranyárban van viszont max 1-2 wattot fogyaszt.

  Innentől a válaszom mind 1 hogy előnyt vagy hátrányt említek mert megmarad az:

  otthonról?


  hülyeség...


  Viszont hogy lásd nem vagyok teljesen hülye, a megoldásod elgondolkodtatott és rájöttem hogyan lehetne visszaszorítani az internetes bűnözést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mind 1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem bírom ki! /bocsi/ Ezt most az előnyeihez, vagy a hátrányaihoz soroljam?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • otthonról???

  hülyeség....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem 24 órás üzemre van kitalálva az asztali pc

  Ezért lehet kapni ún.: házi szervereket (egy (nem tudom máshoz hasonlítani) set-top-box méretű 'izé', a legolcsóbb 20-30 ezer ft körül van. Minden más infó jó. (ez is jó infó, csak nem pontos(nem vett figyelembe minden lehetőséget)))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hehe. Zsoltyka előkerült. Azt sem tudja, miről van szó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te kételkedsz, én viszont biztosan tudom, hogy meg sem nézted amit írtam. Igaz, nem "kattintható link" de azt hittem a http:// ből kiderül. Csak azt nem tudom, ha nem olvastad, el amit mindjárt az elején.... mindegy, a "hazug" jól esik.

  Nézd, itt a történelem könyv, amiben benne van a négy év, csak nem figyeltél az iskolában: Oldaltörténet - Lámanet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2005 novembere óta volt kb 10 órányi kiesésem

  - Kezdek kételkedni, hogy egyidejűleg minden igaz, amit mondasz. A d510mo-t 2009 szeptemberében adta ki az Intel. Van itt 4 év, ami eltűnt a történelemkönyvedből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem róla tévézek, az alaplapi videója buta. Torrentet nem használok. A Q2 van rajta, szoktunk a haverokkal gyilkolászni. Tény, jelentős mennyiségű saját és egyéb média van rajta, aminek többsége csak szűk körben publikus. Némi céges adatforgalom /ftp, backup, stb/. Komplett mailszerver. /az smtp is áttolható a szolgáltatón/ És innét hostolom saját butaságaimat. 2005 novembere óta volt kb 10 órányi kiesésem. Ha belenézel, nem bántóan lassú /sőt, némely free szolgáltatónál tempósabb is/. Lefagyásra nem emlékszem, pedig WINDÓZ! Áramszünet után ott folytatja, ahol abbahagyta. Fejlesztői szerver nekem nem játszik, nem vagyok szakember, bár úgy hiszem /lehet tévedek/ hogy ott kellene igazán a "mindenhatóság" a gép felett. Tény, mikor 2004-2005 táján a vps még nem volt mindennapos, így akkor meg sem próbáltam. Visszaolvasgatva megpróbáltam összeszámolni, a költségeimet. Kb villanyt, gépvásárlást, ilyesmit. Évente egy huszasból megél a dolog. Ezért cserébe kapom a fent felsoroltakat. Ez szerintem egy kifejezetten olcsó hobby /régebben horgászni jártam, az sokkal többe került, most a lányom lovagol, arra meg rámegy a gatyám is!/
  Többször átgondolva, benneteket olvasva is úgy gondolom, hogy addig, amíg valaki csak próbálkozik, ismerkedik, tanulgat, kíváncsi, biztosan jobb otthonról "szárnypróbálgatni". Az tény, hogy ha valaki csak egy saját "szájtot" akar, és hajlandó a kompromisszumokra, bőven talál ingyenes megoldást. Az viszont akinek ennyi a célja, nem tesz fel ilyen kérdéseket. Vagy nem?
  És, persze, tévedhetek is, de én többször átgondolva is így látom.

  Húúúú, hosszú lett......
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd, én annak sem látom értelmét, ami neked van otthon.
  Ügye egészen más a leányzó fekvése, ha arról tévézel, torrentezel, Quake2 szervert üzemeltetsz és mellékesen a hobbi weboldalad is ott van kint. Meg kint van több száz G zene/film FTP-n/hálózaton. Ezt ráadásul egy 20/10-es hozzáférés mögött üzemelteted. Ezzel nehéz versenyezni.

  De egy sima weblap üzemeltetéséhez, esetlegesen egy fejlesztői szerver üzemeltetéséhez én - ha választhatnék - lehet hogy mégis VPS/tárhely mellett döntenék. Nálam persze a választás egyértelmű a T-kábeles kapcsolat miatt. De egy ilyen PC összerakása is 50e-től indul, a fogyasztása lehet hogy elenyésző, de még így is számolhatsz egy ezressel. Akkor ha tényleg fontos hogy üzembiztosabb legyen (sose lesz, hiszen ha lefagy, távollétedben/család távollétében nincs ki újra indítsa) akkor jó lenne egy szünetmentes hozzá. Cserébe persze kapsz egy szinte korlátlan tárhelyet, de egy weblaphoz minek? Mint ahogy a 4GB/1T is minek a webhez? De még akkor sem fut folyamatosan, ha be van kapcsolva a gépem.

  Próbálgatni meg bármiről lehet. Van mikor én is bekapcsolom a gépemen, egy VirtualBoxban feltelepített Linux szervert és azon nézegetem a kódot, amit írok. Tipikusan, ha épp valami sajátot fejlesztek, vagy ha épp nincs internet kapcsolatom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor olvasd el a végét is.

  Internetem : Kábeles 10mb-s.
  Gép : 4 magos proci, 4 giga ram, 1 gigas videókártya. Most vettem 1-2 hete szoval nem egy rossz gép. Mindenki véleményére kiváncsi vagyok illetve arra is, hogy milyen nehéz beállitani, megvalósitani.
  Az IP cimem fix tehát mindig az a belső IP cim marad. Van routerem is, de az sem változik. (Routert külön vettem, nem az internettel adták, szoval router nélkül is megy az internet.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, teljesen igazad van. Csak ugye, az ő kérdése az volt hogy... idézem:
  Olyanokra lennék egyébként kiváncsi, hogy milyen gép kell hozzá, nehéz-e a beállitás, lehet-e saját domainom (lehet-e a cim pl xyxyx.hu ill. amilyent akarok ami még nem foglalt). Milyen op rendszer kell hozzá?
  Erre írtad te hogy:
  Csak hátrányát tudok......
  Ebből én a sávszélesség dolgot kivéve mindről úgy gondolom, hogy túlzás.
  vs120 már írt pro, és kontra listát. Amiről az a véleményem, hogy teljesen igaz, csak nem Zsoltyka terveire válasz.
  nova76 Nekem pont az jött le a kérdéséből, ami neked nem. Nem vagyunk egyformák, kettőnk közül valaki félre értette a kérdést.
  Sajnos pont a kérdező nem erősít, vagy cáfol.
  Az én válaszomról meg az a véleményem, hogy azt nem vettem figyelembe, miféle gépet vett. /valahogy elsőre meg sem láttam az utolsó sorait/.
  Mekkelek5-el egyezik a véleményünk legjobban. Utolsó sora szinte rólam szól.
  A legjobb az az egészben, hogy a kérdező már el is veszett.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Otthon alap webszerver, oldalak fejlesztésére még egy Vertrigo/XAMPP is tökéletes.
  De ha saját oldalát akarja üzemeltetni, akkor vagy egy free tárhely, vagy egy VPS ha jártasabb a linux területén.
  De mindenkinek saját joga eldönteni mennyit ér meg anyuci pénzén.
  (Lusta voltam 1 évig kikapcsolni a gépet, ment ha kell-ha nem. 1 év múlva áram elszámolás: +60 000 Ft, csak 5000Ft/hó val fogyasztott többet mint most. most havi 12500ft a villany díjam.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hahóóó!
  Zsoltyka. Milyen terveid vannak az otthoni webszerverrel?
  5-10-ezer látogató kiszolgálása, vagy csak a haverokkal "szórakozni", vagy csak kíváncsi vagy, működik-e otthonról?
  Jó lenne tudni, mert mi válaszadók már virtuálisan fojtogatjuk egymást, te viszont nem nyilatkozol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát, ja. Most kell neki ide írni, hogy a videokártyát dobja ki belőle.
  Ebből is csak az derül ki teljesen járatlan a dologban, nyilván valóan nem a 5000-10000 látogatót célozta meg.

  Kérdezzük meg tőle, mik a szándékai!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De leírta a gépe paramétereit, nem? Azért az atomos gépek mind kiestek azzal hogy
  1 gigas videókártya
  . Máris számolhatunk szép nagy fogyasztással. Az a bika 5-600W-os tápegység ami hajthatja, nyugalmi állapotban önmagában 38W körül zabál.

  Ő nem erre kíváncsi. Ez majd akkor számít neki, ha komoly dolgot szeretne.

  Nem hiszem hogy arról szólt volna Zsoltyka kérdése, hogy érdemes-e kipróbálni hogy a saját számítógépét webszerverként üzemelteti otthonról. Meg hogy megoldható-e. Mindkettőre az a válasz hogy igen. Viszont napi 24 órában nem éri meg. Ha nagyon kezdő, akkor egy 256M-ás VPS-en is elfut, amit próbálgat. Ez ügye caca havi 2500 Ft. Ezért már kap egy fix IP címet is. Ennyit akkor is el fog költeni rá, ha otthon csinálja a saját gépén. Ráadásul bárhová megy, nem kell otthon bekapcsolva hagyni a gépét, éjszaka nem zúg (itt is megemlítem hogy nem atomos ventilátor nélküli gépről beszélünk, hanem nagy valószínűséggel egy porszívóról) Ha nem 24 óráról beszélünk, csak ki szeretné próbálni, akkor nyilvánvaló hogy felesleges egy VPS-t megvenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igy igaz. És /éssel nem kezdünk.../ gondolod, hogy a kérdező ezt szerette volna otthon megvalósítani? Biztos vagyok benne, hogy nem! Azért állok ki mellette, mert 3003-2004 körül ugyan ezeket a kérdéseket tettem fel én is, ezer helyen, és tíz válaszból kilenc a fogyasztásról, meg a teljesítményről, meg a redundanciáról, meg a megbízhatóságról, meg a lebeszélésről szólt. Ő nem erre kíváncsi. Ez majd akkor számít neki, ha komoly dolgot szeretne.
  Jó lenne, ha ő is beleszólna, és vagy nekem, vagy neked igazat adna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy laptop simán elfut 30 Watt/óra fogyasztással, asztali gépnél 70-120Watt körül tippelnék.

  Ettől függetlenül sokaknál megy napi 24 órában a gép (+tévé +egyéb).

  A sávszélesség inkább problémás. Néhány látogatóig megfelelő, bár nagyobb fájlokat nem igazán lehetne letölteni az oldalról (filmek /zenék megosztását el lehet felejteni). Böngészéshez, online játékhoz jó lehet.

  Szerintem jó, ha azt a gépet másra nem használja az ember, tehát az egy plusz gép. Az meg megint elképzelhető, hogy valaki esetleg ehhez vesz egy plusz internet elérést, ami csak ezt fogja kiszolgálni. Így sem lesz túl gyors, de legalább nem fog teljesen leállni.

  De én nem biztos, hogy belefognék ilyesmibe.
  Esetleg úgy, ha csak néhány haver ismeri az oldalt és csak pár speciális feladatra van használva és nem gáz, ha nem gyors.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amál. Biztos vagyok benne, hogy elbeszélünk egymás mellett. Az én fogalmaim szerint egy webszerver akkor van nyugalomban, amikor <100 felhasználó nézi, és akkor van használatban, amikor 5000-10000.

  Képzeld, nekem van 9w fogyasztású webszerverem is, ami realtime mpg4-et kódol 2 ip kamera képéből és tolja ki a netre. Egy ARM9 produkál ekkora fogyasztást, minimál linuxxal a fedélzeten. Monitort nem is lehet hozzá csatlakoztatni, révén nincs hozzá portja. Ennek ellenére azt hiszem, hogy ez teljesen irreleváns a topik szempontjából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aha, és gondolom neki is ilyen gépe lehet leírtak alapján. Szerintem csak a tápja üresjáratban eszi a 38Wattot. Nem azt mondtam hogy nincs olyan gép amit ne lehetne olcsóbban üzemeltetni. Az
  1 gigas videókártya
  önmagában megeszi a másik 60W-ot nyugalmi állapotban. A D510MO egy intel atom alaplap 6W fogyasztással (procival/videoval együtt), nekem is van itthon egy ilyen gépem, de ebbe nem raksz 1 gigás videokártyát. Úgyhogy nála az alaplap és proci is 100W felett kajál. Szerintem nyugalmi állapotban közelíti a 300W-ot, ahogy írtam.

  de gondolod, hogy a témaindító mindjárt az origónak akart konkurenciát állítani?
  Gondolom hogy mellette majd megy a torrent éjjel-nappal ész nélkül, ha kell ha nem kell.

  De, nem kell fix ip. Dinamikus dns szolgáltatók garmada kínálja ingyen a címeket.
  A dinamikus cím arra jó hogy kapsz egy darab címet, ami általában mindig akkor sz.@rik be amikor kéne. Ellenben ha veszel egy domaint, akkor akármennyi címet kreálhatsz magadnak és jellemzően nagyon ritkán romlik el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Alaplap: D510MO
  Ram: 4Gb.
  hdd: 2db 500Gb, és 1db 250gb Mindhárom 2,5"-os.
  Tápegység: egy öreg 125W-os IBM táp "ventilátortalanítva"
  egyéb: 1db pci-sata kártya.
  Fogyasztásmérővel mérve:
  Nyugalomban /webszerver 1-2-3 látogatóval/ 38w
  Quake 2 szerver, négy játékossal 44w
  Everest stabilitásteszt, teljes terhelés 72w
  Ezt meg tudom mutatni üzem közben! Persze ahhoz utazni kell! Monitor? Ja, az nincs.
  A kissé cinikus "webszerver állapot"-ra csak annyit, Nekem ezen a fent leírt vason havonta 400-600 olyan látogatóm van, aki több mint egy percet eltölt. /nem a gugli képkeresője hozta 3mp-re/. Természetes, hogy nem egy 100000-es forgalmú "pornószájtot" üzemeltet az ember otthonról, de gondolod, hogy a témaindító mindjárt az origónak akart konkurenciát állítani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 38 Watt/óra ?

  A két vinyó gondolom meg se mozdult, a proci is 100% üresjáratban. Igazi webszerver állapot...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Mit akarsz 300W fogyasztással? Műszerrel mért /nem számított!!/ fogyasztásom 38W. Két hdd-vel alatta volt a 30W-nak. Ez kb egy ezres havonta. Szünetmentes? Egy kezdő első kísérletéhez? Klíma 38w-hoz?"

  24 órás folyamatos használat: 38 Watt/óra!?!?
  Bocsi a kifejezésért, de rohadt kevésnek találom!
  NoteBook fogyaszt nálunk ~50watt/óra, az asztaligép pedig ~120watt + monitor ~35 watt.
  Jó a 300 -hoz terhelni kell, például játszani, videót konvertálni... vagy is meg kell izzasztani, de 38W akkor is nagyon kevés. Csak a TFT monitorom fogyaszt kb. annyit.
  (Havi 12500 a villany számlám, 1 asztali gép, 1 notebook, csak nappal 10~12 órát megy, energiatakarékos izzók, és nincs légkondi)

  Szerk.: Ja'h és TV-t sem használok, van egy kis hűtőm, meg Hi-fim aminek elenyésző a fogyasztása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd