Szidom a Windows-t...

Szidom a Windows-t...
2012-07-27T14:26:55+02:00
2012-08-01T17:06:29+02:00
2022-10-24T21:40:34+02:00
 • Lehet, hogy meglepo, de a videojatekpiac eladasainak tulnyomo resze az USA, UK, Japan es Europa nyugati fele adja, igy a felmeres megfeleloen reprezentativ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyébként meg kit akarsz meggyőzni és miről?


  Semmiről... azt kérdeztem, hogy eladott darabszámra, vagy market share-re érted-e a csökkenést... mert a konzol piac tavaly óta zsugorodik és a Sony csökkenő eladással is növelni tudta a market share-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Játékeladásokról és konzoleladásokról is, lásd "Global Hardware by Platform" szekció.

  Sehol nem írja, hogy azok csak a konzoleladások lennének, és nem minden és bármilyen az adott platformhoz kapcsolódó hardver - amit ugye a szöveg is jelent.

  Egyébként meg kit akarsz meggyőzni és miről? A Sony-t arról, hogy hülyeséget ír a saját jelentésében, amikor azt mondja, hogy az általam korábban idézett mértékben csökkentek a Playstation-eladások? Mindezt egy mindössze a világ 5 országából, azokból is ki tudja hány (lehet csak 4-5) boltos minta alapján extrapoláló, becsült számokat listázó összehasonlítás alapján? Ami ráadásul úgy tűnik, hogy naptári és nem is üzleti év alapján csoportosítja az eladásokat (amik közül ráadásul utóbbi zárul később, tehát az a frissebb adat)?

  Aranyos vagy ahogy a legnagyobb hülyeségek mellett tudsz oldalakon keresztül kardoskodni, valódi érvek és tények teljes hiányában is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Arról már nem is beszélve, hogy az aksi is ilyen igénybevételre van tervezve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Volt akkoriban pár okostelefonos ismerősöm - már akkor fájt a fogam valami hasonlóra - azok azt mondták, hogy bizony náluk minden éjszaka a töltőn alszik a mobil. Na, ezt viszont nem akartam.


  Ez nálam mindig alap volt, hogy töltött telefonnal indulok el reggel. Autóval se várom meg a sárgán villogó lámpát, hanem rendszeresen tolok bele benzint, amikor még bőven felénél több üzemanyag van benne.

  Úgy egy éve ZTE Blade-em van, ez bekapcsolás nélkül simán elvan olyan 4 napig.


  A Galaxy Spica elment 11 napot a táskámban egy SIM kártyával 2G/2G hálózat nélkül, kíváncsi voltam mennyit bír, mint normál telefon.

  A smartphone arra való, hogy kihasználjam... push levelezés, naptár, megbeszélés memó, doksiolvasás, chat, satöbbi. Estére 50 százalék körül szokott lenni, de minden éjjel töltőn van, és egyáltalán nem értem, hogy ez miért kellene rossz érzés legyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Játékeladásokról szól, nem magukról a konzolok eladásairól.


  Játékeladásokról és konzoleladásokról is, lásd "Global Hardware by Platform" szekció.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Játékeladásokról szól, nem magukról a konzolok eladásairól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Worldwide konzol eladásokról heti bontásban, illetve éves összesítésben.

  Miért is szól teljesen másról, mint konzol eladásokról éves szinten? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahja, az alábbi három linken kicsit más az ábra

  Nyilván, mivel hogy tök másról szól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én csak a saját tapasztalatomból tudok kiindulni: 2005 táján PDA-m volt, ami kb. három nap alatt merült le akkor ha nem kapcsoltam be - pedig abban nem volt mobil, csak a számítógép. És tényleg cserélhetetlen volt az akksi. Volt akkoriban pár okostelefonos ismerősöm - már akkor fájt a fogam valami hasonlóra - azok azt mondták, hogy bizony náluk minden éjszaka a töltőn alszik a mobil. Na, ezt viszont nem akartam.

  Úgy egy éve ZTE Blade-em van, ez bekapcsolás nélkül simán elvan olyan 4 napig. És ez - legalábbis nálam - igencsak fontos dolog, mivel én elég keveset telefonálok, viszont állandóan elérhetőnek kell lennem. Bekapcsolva kb 3 óra alatt megeszi az akksit - persze ez is függ attól, mit csinálok vele, de ez a fentiek miatt kevésbé izgat. Ez így már használható (ráadásul ebben cserélhető az akksi - és nem is sokkal nagyobb, mint egy N-1 generációs butatelefonban), bár az tény, hogy ahhoz képest, hogy egy butatelefon úgy 2 hétig elvan feltöltés nélkül ha nem használod, még mindig gáz egy kicsit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mit csinál a polgár az okostelefonjával ? Leginkább játszik, sms-t ír, esetleg fészbúkozik. A metrón én is tabletezek, mivel egyrészt olcsóbb volt mint egy normális e-book olvasó, másrészt ebben van használható angol-magyar szótár. De ettől még én sem igen használom többre a tabletet mint sima e-book olvasónak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahja, az alábbi három linken kicsit más az ábra:
  Global Yearly Video Game Chart, Week Ending 03rd Jul 1975 - VGChartz
  Global Yearly Video Game Chart, Week Ending 04th Jul 1975 - VGChartz
  Global Yearly Video Game Chart, Week Ending 05th Jul 1975 - VGChartz

  Az 2012-es adatok teljesen frissek (29. heti összesítés), látni a heti adatokból:
  Weekly Chart Index - VGChartz

  Az látszik, hogy a tavalyi ~69 millió darabos konzol piac hihetetlenül nagyot zuhant, 2012-ben fél év alatt csak ~21 milliót sikerült eladni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az okostelefon korlátja az akksik akkori állapota volt használhatatlan.


  Én 2003 óta okostelefont használok, kezdve az akkori körülmények között semi-smartphone Sony-Ericsson T610-el, majd volt egy Palm Treo 600, egy HP iPaq h6340, majd egy Mitac Mio a701, egy Samsung SGH-i550, aztán egy Samsung Galaxy Spica és most egy HTC Desire HD... de nem éreztem korlátnak az akkut, pedig a HP iPaq még az a széria volt, amelyik ha lemerült, akkor kikapcsolt, majd volt kb. 2-3 órám, amíg feltöltöm, különben _mindent_ elfelejtett és lehetett újra beállítani, telepíteni a programokat, telefonkönyvet, satöbbi.

  Most már nem az, bár kérdés, hogy az átlagpolgár mennyit használ ki egy okostelefonból, és mennyi a divat hatása a terjedésében.


  Ha körülnézek reggelente és estelente a HÉV-en, akkor azt látom, hogy a 40-45 alatti átlagpolgár bizony erősen használja az okostelefonját, s egyre több tabletet is látok, lassan többet, mint e-book olvasót.

  Persze lehet múló hóbortnak tekinteni, de egyelőre az látszik, hogy nagyjából telítődött a piac, megtört az utóbbi 1-2 év lendülete, de divatnak tekinteni ezt a piacot szerintem hiba. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amíg úgy 1-2 nap volt az üzemidő egy feltöltéssel, addig tényleg halott volt a dolog. Most már nem az

  Nem, hát, mert most már egy napig sem bírja a legtöbb legújabb, 5-6 colos kijelzős meg 4 magos csodagép. Az elmúlt 8 évben vett okostelefonjaim mindegyikénél 1-1,5 nap volt a maximális üzemidő egy töltéssel - pedig nem vagyok egy nagy telefonáló, és pedig volt aztán mindenfajta gyártótól és rendszerrel szerelt telefonom. Az egyetlen kivétel a Blackberry volt, ami akár 4-5 napot is kibírt - de az meg egy nagyon speciális állatfajta: inkább amolyan hibrid, mint sem igazi okostelefon.

  Tehát az okostelefonok üzemeideje lényegében mit sem változott az elmúlt fél évtizedben. Az akkutechnológia eleve sem fejlődött sokat, de ami keveset igen (meg amennyivel több akku fér ma a telefonokba azáltal, hogy ez elektronika összement, hogy az akku cserélhetetlenné vált, és hogy a telefon alapmérete pedig megnőtt a nagyobb kijelzők miatt), azt szépen felették az újabb fejlesztések, mint pl. a standard Wi-Fi+GPS, a többmagos processzor, meg persze maga a kijelző, ami a legnagyobb áramzabáló az egész készülékben.

  Szóval az akkuidőnek köze nincs az egészhez, és az nem lett semmivel sem jobb időközben. Maradjunk annyiban, hogy neked szokásod minden újat leszólni csak azért, mert nem ismered és ezért félsz tőle. Az új dolog elterjedése aztán persze ettől függetlenül rendre bekövetkezik általában, és lassan, ahogy elkerülhetetlenül megismered (mert már a csapból is az folyik), a te félelmeid is elmúlnak. És így legtöbbször meg is tanulod értékelni és kedvelni az egykori újdonság, de eddigra már mindennapivá vált dolog előnyeit. Persze nem tudok olvasni a fejedben, de nekem a hozzászólásaidból - és azok az idők során megfigyelhető változásaiból - ez a történet és folyamat rajzolódik ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az okostelefon korlátja az akksik akkori állapota volt használhatatlan. Amíg úgy 1-2 nap volt az üzemidő egy feltöltéssel, addig tényleg halott volt a dolog. Most már nem az, bár kérdés, hogy az átlagpolgár mennyit használ ki egy okostelefonból, és mennyi a divat hatása a terjedésében.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott van minden a korábban linkelt cikkben. Csak el kell olvasni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A szoftveraladasok lenyegesen jobbak X360-on.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meglepo modon pedig tenyleg a yen/dollar arfolyama miatt veszitett sokatt a Nintendo is - a tartalekaik dollarban, amerikai bankokban voltak, es a yen erosodott. Koran keltem, nem fogalmaztam egyertelmuen.
  A microsoft pedig tenyleg az xbox1 infrastrukturajaval tudott a 360-vel sikert elerni, az pedig sokba kerult. Meg ha racionalisan nem is egy orszag GBP-je, azert irdatlan osszeget jelent. Az, hogy jobban csinaltak azt az uzletet, mint Sony v. a Nintendo inkabb Windows-val szerzett piacon szereztek, a 360 fejlesztoi eszkozei, fejlesztoi tamogatasa es a fejlesztoi programban reszvetel feltetelei is elerhetobbek voltak.
  Az uzleti modell miatt az eladok konzolok szama nem annyira jelentos, ahogy te is irtad, veszteseggel arultak az ido nagyreszeben (SEGA modell), amit viszont a Nintendo kikerult (a 3DS-ig nem arultak veszteseggel hardvert). Inkabb az attachment rate erdekes, es a felhasznalok szama, amiben viszont a PS3 felulreprezentalt (blue ray player). Iden meg az xbox eladasok estek vissza.
  Nem vitatkoznek ki es hogyan jutott el oda, ahol van - ahogy a Sony most lent vant, az elozo generacioban a Microsoft volt abban a helyzetben, mint a Sony most. Csak nekik volt beveteluk, hogy ne erintse oket komolyan.

  Ami viszont erdekesenn, hogy sokan ugy gondoljak, hogy a konzolok kovetkezo generacioja valoszinu az utolso lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A valóság ehelyett az, hogy egyszerűen csökkentek a Sony eladásai minden téren a konzolpiacon is. A PS3-é történesen csak pár százalékkal, de a PSP pl. már 15%-kkal, a PS2-é meg 36%-kkal. Ami közben ha a költségei nem csökkennek, akkor az bizony masszív veszteségeket generál. Ezt láthattuk most is.


  A market share csökkent vagy az eladott darabszám vagy mindkettő? És milyen időszakban? :)

  2011 Year on Year Sales and Market Share Update to August 6th
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Láttun már olyat, amikor komolyan visszmaradott technológia ütött ki modernebbet. Nem is egyszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ez szorszalhasogatas, en csak azt mondtam ezzel, a Microsoft tobbet veszitett (vagy fektetett) az Xbox1-be, hogy kiepitse az infrastrukturat (terjesztesi csatornakat) mint egy kisebb europai orszag egy eves GDP-je.

  A miniállamokat (Vatikán, Lichtenstein) nem számítva Málta és Izland a legkisebb európai államok, és még azok GDP-je is minimum egy nagyságrenddel nagyobb az emlegetett összegnél. De Magyarországé (ami szintén azért nagyon kicsi állam Európában) közel százszorosa.

  De egyébként ez teljesen lényegtelen is, mert semmi értelme teljesen különböző dolgok összehasonlításának, hanem a Microsoft konzolrészlegének veszteségeit más cégek konzolrészlegeinek veszteségeihez kell hasonlítani. Azon a téren meg ahogy látod, nem igazán kiemelkedőek azok.

  Sőt, közismert tény, hogy az összes gyártó a bevezetés utáni pár évben veszteségesen (önköltség alatt) adja a konzoljait. Igen, a Sony is, ami 2006-ban adta ki a PS3-at, de csak 2010-ben tudta először veszteség nélkül eladni azt (mert addigra már annyit csökkentek a komponensek árai).

  Szóval azzal jönni, hogy a MS ennyit meg annyit pumpált az Xbox-ba, és csak így tudott elérni ilyen meg olyan piaci részesedést, teljesen értelmetlen, nem csak azért, mert ezt a meccset is gólra játsszák (és csak a végeredmény számít), de azért is, mert minden konkurens gyártó ugyanazon módszerekkel és modellekkel dolgozik ezen a piacon, és csilliárdokat önt magába maga a hardver támogatásába, amit az idő nagy részében vastagon veszteségesen ad.

  Az, hogy ehhez pontosan mi koze volt Bill Gatesnek, fogalmam sincs. Ugy hallottam ellenezte, de meggyozte'k. Urban legend. A Sony viszont a yen arfolyama miatt volt kenytelen ilyen oriasi veszteseget elkonyvelni - ugyanis, mint a Nintendo is, bevetelenek jelentos resze nem Japanban termelodik.

  A Sony eredményei csak akkor csökkenhetnének a yen árfolyamváltozásával összefüggésben, ha a gyártás nagy része Japánban folyna és exportra menne (ekkor ugyanis azonos dollárár mellett yenben kifejezve kevesebbet kapna értük a Sony, miközben a belpiacon a munkásainak és a nyersanyagokért ugyanannyi yent kellene kifizetnie). De erről szó sincs: a PS3 gyártása Tajvanon történik, így eleve teljesen kizárt, hogy maga a yen árfolyamának változása befolyásolja a Sony profiját (vagy éppen veszteségét) a konzolon.

  A valóság ehelyett az, hogy egyszerűen csökkentek a Sony eladásai minden téren a konzolpiacon is. A PS3-é történesen csak pár százalékkal, de a PSP pl. már 15%-kkal, a PS2-é meg 36%-kkal. Ami közben ha a költségei nem csökkennek, akkor az bizony masszív veszteségeket generál. Ezt láthattuk most is.

  Nem mellesleg a Sony PlayStation üzletága már a megelőző évben - amikor a yen jóval gyengébb volt a dollárhoz képest - is veszteséges volt.

  Szóval lehet megpróbálni okoskodni, de
  1. a Sony PS üzletága elsődlegesen nem a yen árfolyama miatt veszteséges (ez legfeljebb elhanyagolható mértékben járul hozzá - ha egyáltalán - a veszteségekhez)
  2. a Microsoft konkurensei sokszorosát veszítik ugyanazon a piacon, mint ő.

  Így az Xbox piaci hódítása és részesedése még ebből a szempontból nézve sem rosszabb vagy alacsonyabb rendűbb - amit nyilván implikálni akartál azzal az állítással, hogy (szerinted) a Microsoft csak azért tudta ezt a termékét is sikerre vinni ill. csak látszólag tette sikeressé, mert és azon keresztül, hogy irdatlan pénzeket ölt bele és hasonlóan nagy veszteségeket nyelt le rajta, miközben a versenytársai "becsületesen" játszottak. Miközben a fenéket: pontosan ugyanazt csinálták, mint ő, és az egyetlen különbség csak az volt, hogy ők sokkal több pénzből is csak sokkal kisebb piaci részesedést harcoltak ki végül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo, akkor majd megkeresem a forrast. Nyilvan nem verte a dobra a Microsoft, de az ipari koroben (e.g. jatekipar) elegge koztudott volt. Ugy remlik, a Gamasutran volt egy analizis, de ha megnezed az entertainment division egyenlegeit 2001 es 2006, es osszaadod az osszegeket, kb ennyit fogsz kapni. Szerintem ez szorszalhasogatas, en csak azt mondtam ezzel, a Microsoft tobbet veszitett (vagy fektetett) az Xbox1-be, hogy kiepitse az infrastrukturat (terjesztesi csatornakat) mint egy kisebb europai orszag egy eves GDP-je. Azaz sokkoloan nagy osszeget. Az, hogy ehhez pontosan mi koze volt Bill Gatesnek, fogalmam sincs. Ugy hallottam ellenezte, de meggyozte'k. Urban legend.
  A Sony viszont a yen arfolyama miatt volt kenytelen ilyen oriasi veszteseget elkonyvelni - ugyanis, mint a Nintendo is, bevetelenek jelentos resze nem Japanban termelodik. Az, hogy a Playstation3 kinlodik a piacon, az mas kerdes.
  Az igazi problema a Sony es a Microsoft viszonylataban nem ez. Ha az xbox becsodolne, akkor a Microsoftnak egyel kevesebb termeke lenne. No es a Sony? Ha Playstation reszleg becsodol, melyik termekuk fogja oket eltertani?


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerettem az ilyen előrejelzéseid. Még emlékszem amikor az okostelefon volt haszontalan. Ahogy említették, nem a mai hardverre gondoltak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ubunutu alatt nagyon hamar eljutsz a parancssor barátodhoz. Sok-sok olyasmi van ma is amit csak parancssorból lehet megoldani.

  Mint például? Mikor kell egy átlag usernek a parancssorhoz nyúlni? Most nem azért mintha én szeretném a linux desktopot, mert szerintem is egy fostalicska, de nem emlékszem olyanra hogy bármihez parancssor kellett volna, amihez nekem most nem kellene a putty.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyanazt tudom válaszolni amit Te is válaszoltál,
  Ez így, ebben a formájában nem teljesen igaz.
  , de sok igazság is van benne.

  Lehet félreértettél:
  sikeresség - nem sikeressségen azt értettem, hogy a linux a nagyobb halmaz, míg a disztribek a kisebb halmazok. Ennek ellenére mégis úgy foglamaznak sokan, hogy az Android disztrib (mely része, a linuxnak) sikeres (de ugye lehetne csomó beágyazott rendszert említeni), míg a többi disztrib esetében gyűjtő fogalomként használják a linuxot és a linux nem sikeres. :) Holott a linux maga a kernel, mely a pl. sikeres Android része is, de a linux nem sikeres :) Helyesen, a desktop disztribek nem sikeresek, nem a linux.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A bedokkolható dolognak szvsz már elvileg sincs értelme. Tableten egyrészt eleve más appokat futtatsz, más felületet használsz. A tablet teljesítménye egy lófing a desktop PC-hez képest. Akkor pedig minek ? Ok, teszem azt, fel tudok tenni egy ubuntut a tabletemre, elvégre az a 8GB háttértárral ami benne van, amúgy sem tudok mihez kezdeni. Hurrá, menet közben tudom használni a droidot - ahogy eddig is - és ha hazaérvén bedokkolok, máris lesz egy hatalmas teljesítményű, 1 Ghz-es ARM-os lófingom desktop linux-szal. Na, ha nem ez a megváltás, akkor semmi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ubunutu alatt nagyon hamar eljutsz a parancssor barátodhoz. Sok-sok olyasmi van ma is amit csak parancssorból lehet megoldani.

  Amúgy pont ez a linux legnagyobb baja is - még a legkifinomultabb disztrib is eléggé baltával faragott ha az átlagos felhasználó számára fontos feladatokat kell elvégezni. És ma, szvsz kb. ez is a gátja a linux terjedésének. Nincs igazán jó disztrib.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez így, ebben a formájában nem teljesen igaz. A kernel a motor az autóban. Sok mindent meghatároz, de maga az autó nem elsősorban az autóról szól. Egy Opelbe ha a gyár beszerelne egy hasonló teljesítményű Suzuki motort, az átlag user nem biztos hogy észrevenné a különbséget. Ugyanígy, ha a MS a win7-et portolná linux kernel fölé, a win7 legtöbb tulajdonsága lényegében semmit nem változna - persze, a win7-es driverek nem mennének, amit viszont a linux ismer vasat ahhoz nem kellene driver, stb. De az end-user, ha linux-kompatibilis a gépe, akkor semmit nem látna a dologból. A win32-es, .NET-es, stb. progik kb. ugyanúgy futnának, ahogy eddig, ugyanolyan lenne a felület ahogy eddig, ugyanúgy lennének vírusok ahogy eddig, ugyanúgy újra kellene indítani naponta háromszor a frissítések miatt ahogy eddig.

  Ugyanez a helyez az Androiddal is - illetve, pár libet azért áthoztak a linuxból (OpenGL, a libc egy karcsúsított változata, stb), így pár linuxos progi is áthozható volt, de a progik 99.999%-a _nem_ linux kompatibilis, hanem vagy a Dalvik vm fölött dolgozik, vagy azon a pár nyomorú C-s liben amit áthoztak. De Pl. nincs apache, mysql, php is csak hellyel-közzel, nincs GTK, Qt, gcc, vi, bash, perl, azaz lénygében minden hiányzik amit egy átlag linuxos telepítésben megtalálsz.

  Ráadásul - hacsak nem rootolod - az alkalmazás biztonsági modellje is eléggé eltér. Ezért is van egyébként, hogy egy csomó dolog csak rootolt androidon fut.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul ha az átlag Android-felhasználó valaha is találkozna és szembesülne azzal, hogy a Linux van az Android alatt (pl. parancssorban kellene pötyögni) sikítógörcsöt kapna és olyan messze hajítaná a telefonját, amennyire csak tudná.

  Nekem, amikor meglett az android telefonom, az első dolog volt, hogy raktam rá parancssort

  Egyébként azért a linux szerintem ma már nem egyenlő a parancssorral: lásd ubuntu.
  Az átlag android user meg azt se nagyon tudja, mi az a linux.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • persze, még nem az igazi, de pont ez a terület fejlődik leggyorsabban. Van egy olyan érzésem is, hogy az MS fejlesztései sem véletlenül haladnak pont ezen irányban, hisz a win8 is nagy előrelépést hoz a közös OS terén.


  Nyilván. Amelyik platform előbb tud kompromisszumoktól viszonylag mentesen használható és bedokkolható mobiltelefont biztosítani, az nyerő helyzetbe kerül a desktop piacon is...

  Ehhez azonban még gyenge az ARM teljesítménye, egy Cortex A9 implementáció kb. egy azonos órajelű Atom N450-nek felel meg, a laptopokba szánt mostani i3 viszont közel tízszer erősebb, mint egy Atom, így még a négymagos Exynos 4412 is csak fele akkora "élményt" tud nyújtani, mint egy mostanában kapható i3-as laptop, bár egy 5-6 éves Intel maggal már összemérhető... memóriában is kevés még az elterjedt 768M-1G, ennél több kell a desktop like használathoz.

  Mondjuk munkakör függvénye, én el tudnék képzelni már most egy ilyen bedokkolható eszközt, nekem bőven elég lenne egy Exynos 4412 tudása mint desktop workstation.

  Kollégámat már fűzöm pár hete, hogy próbálja ki a Galaxy S3-an, mert ha tetszene, akkor váltanék én is.


  Két kollégámnak van, kb. egy-két hete. Egyelőre nagyon bejött nekik, pár percet próbáltam, nagyon vékony, nagyon nagy és meglepően könnyű. De ez már nagyon nem ide tartozik... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd