A pont a NET előtt

A pont a NET előtt
2003-03-31T15:09:00+02:00
2003-04-25T17:37:08+02:00
2022-11-02T06:00:40+01:00
 • Azért nem nézte jó szemmel mert az egész java alapkoncepciója a platformfüggetlenség. Na most ha win32 API-ra alapozott dolgokkal zsúfolod bele akkor pont a dolog lényege veszik el: az hogy kis módosítással oda viszed a cuccot ahova akarod, akár linuxra is. És pont ezért kellett az M$-nek lépnie a java ellen, elvégre neki létérdeke hogy megvedd a windows következő verzióját. Először megpróbálta platformfüggővé tenni, majd amikor ez nem jött össze megcsinálta a .NET-et. Ez utóbbi egyébként nem rossz kis dolog, különösen a C# ami nekem legalábbis sokkal szimpatikusabb mint a java.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tud valaki segíteni nekem? .Net-ben készítek Visual C++ projectet. Az lenne a kérdésem hogy, hogy tudok törölni egy párbeszédelemet a párbeszédpanelről? Itt nem találtam sehol az MFC Class Wizard-ot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lehet J#-t hasznalni, de szvsz teljesen felesleges. a c# jobban megy a platformhoz (es ahogy elnezem a tendenciat, ez lesz az egyetlen nyelv, ami a CLR osszes dolgoat tamogatni fogja), es aki tud javaban, ezt a nyelvet, ugy 3 nap alatt vagnia kell (a platformot termeszetesen nem, de azt meg mindeneppen meg kell tanulnia).

  arrol meg, hogy koppintas: az platform alapotlete termeszetesen az, de vegulis a Java sem a Sun kizarolag sajat talalmanya, ok is vettek sok mas helyrol dolgokat, de nem is ez szamit. .net-ben azert eleg sok ujitas van, ami nekem legalabbis nagyon tetszett a J-val szemben, ill. a mogotte allo object lib. (es vegul is az a lenyeg) szerintem gyonyoruen ki van dolgozva, nagyon jol lehet hasznalni - szamomra szimpibb, mint a Java.

  plane, ha az MS kihozza a kovetkezo verziot is, amiben lesz majd pl. generikus programozas is: Gyro kodneven fut, van mar beta verzioja is a Rotor-hoz (es run-time, tehat nem a c++-fele template, inkabb ada generic). ez is olyan dolog, ami nekem legalabbis marhara hianyzik minden nyelvbol, ahonnan kihagytak.

  de itt van a tobbi, jovore nezve tervezett jatek a c#-on belul. tok aranyosak, szeretnem ha belekerulnenek.

  sztupi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Java nyelvben lehet a dotnet -re irni: J#

  Cris
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem egy az egyben, tovabbgondolt sok tekintetben, gondolom a folyatatasokbol kiderul
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • így csak a cikk alapján, ez eddig egy az egybe koppintása a java-nak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En most hallottam nemreg egy eloadast a .NET-rol, s az uj nyelvuk, a C# nagyon megtetszett. Sokkal de sokkal szimpatikusabb, mint a Java. Most ki is kolcsonoztem a temaban nehany szakkonyvet, pedig inkabb Linux-parti vagyok. Kivancsian varom a cikk folytatasat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senki sem állítja az MS-nél, hogy valami teljesen újat találtak fel.
  A .NET nem jött volna létre, ha a Sun nem korlátozta volna őket a Java felhasználásában. A Sun egyszerűen megijedt az MS által létrehozott platformtól, féltek, hogy kicsúszik a kezükből a Java ellenőrzése.

  Az MS nem tehetett mást ebben a helyzetben, kénytelen volt "eldobni" a Java-t, azt a Java-t, ami a legjobb volt a piacon.

  Csak hát szegénynek voltak "kapcsolatai" Windowszal is. Ezt nem nézte jó szemmel a Sun. Azért nem, mert mivel a legjobb implementáció volt, minden fejlesztő ezzel/erre fejlesztett volna. Az egész Java átterelött volna at MS szárnyai alá...
  Hova vezetett volna ez?!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • meglepoen jo cikk :), kicsit felve nyitottam meg mint .NET bevezetes.. Kivancsi vagyok a folytatasra is... Kisebb hibakat veltem felfedezni a cikkben de nem veszesek egyaltalan..
  Mikorra varhato kov. resz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az lesz a lexebb, ha majd Java-ban is irhatunk dornyet alá... Lehet hogy elfogult vagyok, de szerintem egy boduletes koppintas az egesz. Ami mondjuk ilyen szinten tudom hogy nincs, de akkor is, ez mar a sokadik, amirol ugy erzem, hogy MS mas _jol_ eltalalt dolgokat sajat hidanegyonenyem5let-kent tuntet fel. Amugy ettol meg lehet jo, de pl. a Sun sose tagadta, hogy mibol ollozta ossze a Java-t es mit miert (mibol) hagyott benne es miert tavolitotta el.

  *az elfogult*
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az nem jött le ebből a cikkből hogy Pl. a JIT nem egészen a .NET találmánya, a java-ban régen alkalmazzák. Ami még picit zavart benne hogy sok helyen próbált magyarítani ami szvsz szaknyelvben nem kimondottan jó ötlet, én legalábbis rühellem az olyan kiadványokat ahol Pl. az operator overloading-ot operátor túlterhelésnek nevezik (van ilyen könyv a magyar piacon!). Az oprátor túlterhelés az csak régen volt a nagygépek idején amikor az operátorral egyszerre 5 csomag nyomtatópapírt hozattak ki a raktárból Szóval szvsz a magyarításokat kerülni kellene legalábbis a szaknyelvben... A másik dolog hogy az ábrák mehettek volna kicsit nagyobb felbontásban. Ettől eltekintve tetszett a cikk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szep, jol megirt cikk ...

  Gratulalok a szerzonek!

  Cris
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd