MLM rendszer programozás PHP

MLM rendszer programozás PHP
2012-06-12T13:36:28+02:00
2012-06-19T21:38:03+02:00
2022-10-25T05:40:33+02:00
 • Ezzel az állítással nehéz vitatkozni. Természetesen elég sokáig "fikanick" leszek ezen a fórumon, révén, hogy valóban most regisztráltam. Mentségemre szóljon, hogy ugyanezen a nicknéven megtalálható vagyok az ország jó pár fórumán, többször 10k hozzászólással...

  Az észérvekkel folytatott vitát valóban szeretem, ami veszekedéstől és személyeskedéstől mentes.

  A tagsági díjat (eredetileg belépődíjat írtál) mindazonáltal nem lehet termékárnak érteni, mert a tagsági díj egyszeri tétel, a termékár pedig egy kvázi-folytonosságot feltételez és különböző ágakon eltérő kifáradási valószínűségeket.

  Továbbra is csak az zavar, hogy egy a témához egyáltalán nem értő laikus akarja a többi embernek osztani az észt. (értsd: olyan ember, aki még nem is érti az mlm-ben használatos definitív fogalmak közötti különbséget.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No még egyszer :)
  "hát olvasd úgy a tagsági díjat, hogy termékár"
  és már nem is belépési díj, hanem termékforgalmazás :)))
  bár egy rendszer logikai modellezésénél akár nevezhetjük ezt fakanálnak is, tökmindegy mi a neve :)

  de ugye, érted te ezt, csak trollkodsz a 2012.06.18.-i post-orientált regisztrációddal :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hmmm....

  Az Amway legalitása onnan kezdődik, hogy egy 1979-es perben definiálták a legális mlm fogalmát, és megkülönböztették az illegális piramisjátékoktól. A feltételek a következők (még ma is!):

  - not requiring an entry ("headhunting") fee
  - making product sales a precondition to receiving the performance bonus
  - requiring the buying back of excessive inventory
  - requiring that products be sold to retail consumers

  A Ti "oktatási" példátokban kapásból sérül az első szabály. Legális mlm-ben TILOS A BELÉPÉSI DÍJ!

  Oktatni is értelmetlen az ezzel kapcsolatos dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No mégegyszer.

  "ez nem egy működő éles mlm rendszer valóban.
  Ez az abszolút hozzá nem értők számára alap bemutatása a rendszer logikájának"

  tehát nincs szükség korlátlan mélységre és létszámra.
  Az 1000 fő azért van, hogy elegendően nagy létszámot lehessen modellezni, ez a létszám a 9. szint mélységben, ha telített minden szint, már túl is csordul.
  Ez a létszám elég arra, hogy bemutassuk a működési logikát.
  (fix értékekkel [tagdíj/termékár és jutalék] működik a bemutatás, itt már kibukik az is, hogy egy jutalékértéknél már veszteséges a jutalékosztás, tehát a hatodik mélység után már nem lehet jutalékkal számolni, mert nincs miből visszaosztani telített szintmélységek esetén.
  Az egész arra jó, hogy lássák miként kell számolni a jutalékot mennyit kell vele foglalkozni, mennyi időt, energiát kell beleölni abba, hogy működjön.

  van azonban előnye is az mlm rendszereknek, nagyon sok rendszer működik jól, ezt talán az amway és az avon mutatja leginkább. Ezek azonban nem bináris alapú rendszerek. Az unilevel, a mátrix vagy a breakaway rendszerek egy kicsit bonyolultabbak.
  Ezeknek a modellezését is szeretnénk majd megcsináltatni, de első lépésként egy programozás szempontjából olcsóbb és a leginkább átverés gyanús verzió ismertetését szeretnénk megvalósítani.
  Mindenből az alapismereteket szeretnénk átadni, könnyen emészthető (látható, kipróbálható)formában, annélkül, hogy veszteség érné az embereket, míg megértik, hogy mit csinálnak.

  Azzal a résszel nem értek egyet, hogy minden mlm rendszer rosz és átverés, vannak évtizedek óta jól működő rendszerek, vásárlói klubok, amelyeknek a lényege a továbbértékesítés, a forgalomból adódó nyereség visszaosztása, nem pedig a hálózatépítésből befolyó beléptetési jutalék.
  Ezt megérttetni, hogy mi a különbség ezek közt, csak így, az alapoktól kezdve lehet megvalósítani.

  Az, hogy ide írogatok, lassan számomra válik kényelmetlenné, lévén olyannak tűnik, hogy magyarázkodásra szorul egy megrendelő, hogy miért rendel meg valamit :) Aminek én kevesebb realitását látom az üzleti világban, mint annak, hogy robban "bináris fa robban" egy bináris mlm-ben:)
  Ami miatt mégis írok, az az, hogy elkezdtem félni, hogy ha ezt kitesszük szépen publikus felületre mint OKTATÓ RENDSZERT az mlm logika megértéséhez, akkor vajon, - ha itt a többség nem érti, hogy nem egy valós mlm rendszerről van szó, és megpróbálja elmagyarázni, hogy ez miért nem jó - hányan próbálnak feljelenteni egy semmi valós pénzforgalmat nem bonyolító rendszert majd, illetve a fórumában, hányan osztják majd az észt, anélkül, hogy felfognák, ez egy "játék"rendszer.
  Kicsit olyan mintha egy f1 modellautó tervezőjén azt kérnék számon, hogy de hát ez nem ugyanaz, ezzel nem lehet versenyezni, ha az arra van felhasználva, hogy az f1 szabályait látható formában modellezzék vele, hogyan és mikor kell kiállni taktikai szempontból gumit cserélni, vagy üzemanyagot felvenni, és milyen lámpaszínnél kell elindulni :)
  Igen, alkalmatlan egy verseny tudományos lemodellezésére, de arra pont megfelel, hogy a szabályait megértse az ember "kipróbálható" formában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így már érthető, és még az én aggódó lelkemnek is megnyugvást hoz. Ellenben érdemes lett volna a nyitó hozzászólást úgy írni, hogy ez egyértelmű legyen.

  Ez: "az mlm rendszerek működésének és buktatóinak, előnyeinek modellezéséhez", nem sugallja azt, hogy tudod, hogy az mlm káros.

  Mert valljuk be, az MLM-nek gyakorlati szempontból nincsenek előnyei. Mindenképpen (matematikailag) magasabb a díj annál, mintha a terméket (ha van) a polcról emelnéd le normális elosztóhálózat és logisztikai rendszer után. (bolt)
  Az MLM megtérülésének egyetlen szabálya: legyél ott az indulásnál, és légy jelen az első három szint valamelyikében! Az összes többi szívott.

  A korlátozásról: hiába írod elő, hogy n+1 szint után már nem jár jutalék. Oktatásilag is hibás az alapfeltevés, ugyanis feltételezzük, hogy végtelen nagyságú az élettér, azaz mindig van elegendő balek a beszervezésre, és csak mesterséges úton "1000 főnél" levágjuk a szimulációt. Az élet nem ilyen. A bináris fa robban, és a végeken lévő milliónyi ág egyszer csak elkezd nem nőni tovább, és rájövünk, hogy az emberek 99.7%-a veszteséget produkált a 0.3% javára. Ezt nem lehet határok nélkül szimulálni. Ha már oktatás és szimuláció, akkor minimum egy populációméretet illene bevezetni, meg hajlandósági küszöbértéket. A legjobb lenne, ha egy multi-ágens rendszert specializálnátok a feladatra. Fél munka nem munka...

  Ez az én véleményem, remélem nem sértettem vele senkit!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, benéztem. Végülis lehetett volna valamivel szebben fogalmaznia, de alapvetően megérthettem volna, szóval mea culpa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ezt rosszul értelmezted, mert azt mondja, hogy a hosszabb lábból is csak addig a mélységig ad jutalékot, amilyen hosszú a rövidebb láb.
  "Felhasználónak van két aktív lába, a jobb oldali 3 mélységig rendelkezik binárissal, a baloldali 9 mélységig. Ebben az esetben felhasználó a 3 mélységnek megfelelően kap fix összegű jutalékot."

  Ezzel éppen a szimmetria irányába motiválja a "tag"-ot.
  Ha én értettem félre akkor bocs..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy egyáltalán megértse a prezentáció során a nyugdíjas Marika néni, hogy mibe akarta belehúzni az a jóravaló termékforgalmazó cég


  Mondjuk erre a scenarióra valamiért nem gondoltam, ha valóban erről van szó, ez egy nemes cél, ezesetben elnézést, hogy kissé agresszívre sikerültek a hozzászólásaim.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csak fenttarthatatlan


  csak hogy tiszta legyen: nem csak fenntarthatatlan, hanem triviálisan hackelhető: Egy csapat hacker beregisztrálja magát az általam rajzolt konfigurációban, és szivattyúzza ki a pénzt a rendszerből. Alap, hogy egy sémane legyen hackelhető. Utána jönnek az olyan szempontok, hogy pszichológiailag minél kedvezőbb legyen a konstrukció. Nem véletlen, hogy a bankok, pénzügyi szolgáltatásokat, pénzügyi termékeket nyújtó cégek, szerencsejáték cégek matematikusokat alkalmaznak a sémáik kidolgozásához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az, hogy ide nem lettek betéve ezek a dolgok, csak a fejlesztővel lettek tisztázva a részletek, az egy teljesen természetes dolog szerintem, mert arra tartozik aki elvégzi a munkát, hogy milyen specifikáltságú a dolog amit le kell programozni.
  Nagyságrendi irányárat kértem itt, ami azt hiszem elég nyilvánvalóvá teszi, hogy a pontos árat az után vártam, miután pontosan egyeztetve lettek a kívánalmak.

  Igen, jól látod egy mélységi szint alatt veszteségbe fordul a kifizetés.
  Éppen ezért 6 szint mélységig történik jóváírás csupán és max 1000 fő korlátos a rendszer.
  Ezer főnél nem tud több beregisztrált lenni. Ekkor kiürítésre kerül az adatbázis és kezdődik minden elölről.
  Tovább a 14:12-es hozzászólásomban.

  Igen jól látod, ez nem egy működő éles mlm rendszer valóban.
  Ez az abszolút hozzá nem értők számára alap bemutatása a rendszer logikájának. Leírva hozzá, hogy mik a buktatók, mik a veszélyek, d a lényege, hogy egyáltalán megértse a prezentáció során a nyugdíjas Marika néni, hogy mibe akarta belehúzni az a jóravaló termékforgalmazó cég, mennyi munka és utánajárás /idő/vastagbőr van abban, míg beszervez elegendő embert, hogy egy kis jutalékot kapjon, mennyi munkát igényel, hogy a szintek épüljenek, nem elég, hogy ő beszervezte Icukát és Imrebát, de őket is baszogatnia kell, segíteni, hogy ők is be tudjanak szervezni, mert egyébként nem kap semmit, hiába mondta ezt neki a jóravaló szimpatikus fiatalember ezt attól a termékforgalmazó cégtől.
  Ennek érzékeltetésére vannak benne befizetési díjak és jutalékdíjak a hálózat nyilvántartása és megjelenítése mellett, ezért tud belépni és maga beregisztrálni és az alatta levőket aktiválni (foglalkoznia kell a rendszerrel), hogy érezze mit kell csinálni, mennyi energiát kell beleölnie ahhoz, hogy valamit elérjen, nem csak úgy magától épül az a hálózat amiről az mlm szól.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én pl ennél egyszerűbb vagyok..
  Megfizetik amit csinálok? igen? akkor elvállalom.. A többi másodlagos..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha neked fixa ideád, hogy termék/szolgáltatás eladásához kötődik egy mlm rendszer logikája, enélkül piramis játék, hát olvasd úgy a tagsági díjat, hogy termékár :)


  No, itt nincs sem befizetés, sem kifizetés. Ez csak egy egy szimulációnnak bemutatására, látható felületen, rögtön számolással, hogy miként működik a bináris mlm rendszer.

  Pont azt próbálja bemutatni, mi a logikája a dolognak, hogyan termelődik pénz mások belépése (termékvásárlása hogy mlm-nek nézd) által.


  Azonban - mivel nincs sem termék, sem befizetés, sem kifizetés, csak egy nyilvántartás az egész, aminek a felületére be tud lépni akit érdekel és látja hogy mi az ami történik egy mlm (legyen neked: piramis) rendszerben - ez csupán egy modellezés.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A programozónak meg az a dolga a hogy megvalósítsa

  A programozónak az a dolga, hogy olyan munkákat vállajon el, ami jó eséllyel fog rendesen fizetni, jó referencia lesz, továbbá segíti a szakmai fejlődését. Egy jó heurisztika pl., hogy ha egy bank akar hitelelbíráló rendszert fejlesztetni veled, azt elvállalod, ha meg Pistikének van lila megváltó ötlete, azt nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Emészthető, ha nem gondolsz bele, hogy ellentmondásos, mert egy mélység után kifizethetetlen. Lehet, hogy neked emészthető, én kicsit kritikusabban emésztek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Módosítok kicsit: végülis érthető a specifikáció, csak fenttarthatatlan: bármilyen árfolyamon is váltod a jutalékpontokat , mindig van olyan mélység, amikor több jutalékot kellene kifizetned, mint amennyi bevétel jön befizetésekből. Tehát ez csak akkor lesz fenntartható, ha bizonyos mélység után már nem fizetsz jutalékot, vagy módisítasz a képleten. Továbbá teljesen értelmetlen dolog csak legnagyobb alfa mélység után fizetni, mert ezzel azt motiválod, hogy mindenki csak egy oldalon, pl. csak bal ágakat alkalmazva nyílegyenesen lefelé építkezzen (leszámítva az egy mélységű elágazást.) Tehát ilyet motiválasz:


  /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\

  Szal továbbra is azt mondom, hogy olyanra bíz a séma kidolgozását, akinek ilyesmikre van matematikai rálátása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ki akar kit oktatni? Ő a vevő. Ahogy tudja, elmondja mit akar vásárolni. A programozónak meg az a dolga a hogy megvalósítsa. Amúgy a Te megfogalmazásod lehet hogy precízebb, de az övé emészthetőbb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nadamhunál a pont. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk nem világos ki akar ezzel majd kinek és mit oktatni. (Vak vezet világtalant?) Én (aki amúgy nem különösebben értek az ilyen sémákhoz) sírva menekülnék, ha nekem affiliate marketing sémákról olyan akarna oktatni, aki egy egyszerű sémát sem tud közel sem precízen leírni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit túlpörgőd a dolgot.

  Ha azt írta volna hogy ügyfélnyilvántartó rendszer akkor nyugodt lennél?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A világért sem akarok kötekedni, de ne csak programozót keress, hanem matematikust is, vagy legalábbis olyan programozót, aki képes precízen kidolgozni a jutalékrendszert.


  A jutalékszámítás a következőképpen történik:

  - Minden felhasználó kap jutalékot, ha van két aktív állapotjelzésű lába.
  - A felhasználók minden újabb mélység után kapnak jutalékot, de csak a két láb alacsonyabb mélységének szintjéig.
  példa:
  Felhasználónak van két aktív lába, a jobb oldali 3 mélységig rendelkezik binárissal, a baloldali 9 mélységig. Ebben az esetben felhasználó a 3 mélységnek megfelelően kap fix összegű jutalékot.
  Amikor új mélységet ér el, azaz a jobb láb megszerzi a 4 mélységben a bináris állapotot, akkor újabb jutalék íródik hozzá a számlájához. (a jutalékok és befizetések nem kellenek összegszerűen számolódni, pl: 320, 640, 960, elegendő 1 jutalékpont, 2 jutalékpont, 3 jutalékpont, rendszerben kijelezni)


  Ez a megfogalmazás teljesen amatőr, abszolút nem precíz (bár próbál precízkedni, de láthatólag nincs meg hozzá a mögöttes tudás), szinte 0 információtartalma van.

  Segítek: Pl. valahogy úgy kellene megfogalmazni, hogy: ha x csúcs y csúcsnak felmenője a bináris fában, a köztük lévő szintkülönbség d, akkor y csúcs Y tagdíjbefizetése után x csúcs X jutalékot kap, ahol:

  X = ... ide kellene egy precíz képlet, vagy pszeudokód...

  Ui.: Tegyük fel, hogy ez nem éles rendszer lesz, hanem szimuláció oktatási célra. Ez akkor is egy piramisjáték szimulációja nem pedig egy affiliate marketing rendszer szimulációja, mivel a rendszerbe input pénz csak tagdíjbefizetésből jön.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól még mert nem éles, egy MLM-nek pont az lenne a lényege. (termékeladás szimulálása)

  2 éve volt egy teljes mlm-es projektem. Csak a lehúzós helyeken van "belépődíj" és ez az az elem, amelyet büntetnek, mert csak ellenszolgáltatásért cserébe lehet pénzt adni/fogadni. Maximum egy kezdő termékcsomag megvásárlását írják elő - ami ugyebár kell a viszonteladás megkezdéséhez. Kíváncsi lennék, hogy miféle oktatási hely lehet, ahol egy tiszta piramisjáték "előnyeit" akarja valaki bemutatni.

  woodoomannak üzenem:
  Szinte filozófiai kérdés, hogy a tudós/mérnök felelős-e, ha tudja, hogy munkáját illegális/romboló/stb dologra fogják használni.
  A vasvilla nem jó hasonlat, mert azt lehet használni jóra is, ellenben egy atombombát, vagy egy vírust már nehezebben.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak megkérdezem halkan..
  a programoznak mégis mi köze van, hogy mire használják az általa megírt programot??
  Konkrétan semmi...

  Épp úgy mint a sarki vasedénybe sem mennek a rendőrök, ha egy ott vásárolt vasvillával szúrnak le valakit.
  (és a vasedény boltosa sem fog ez miatt álmatlanul hánykolódni éjszaka)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • termékeladás nincs benne, mert nem éles rendszerről van szó, jó volna ha legalább olvasni megtanulnál.

  hogy az "oktatási cél" pusztán annyi, hogy ki lehessen optimalizálni a pénzszivattyút.

  nem tudom mennyire ismered az MLM fajtáit, de ez a szabályzat éles befizetéshez és még átverésre sem alkalmas.
  Ugyanis fizettetési rendszert nem kért hozzá. A befizetés pedig bemondásos alapon történik, amikor előadáson magyaráz az MLM-ről a megrendelő, ő tudja majd emulálni a tagok bővülését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez bizony kőkemény piramisjáték!
  A normális MLM piramisjátékoktól elválasztó tulajdonsága a TERMÉKELADÁS. A topiknyitó feladatleírásában pedig termékeladás nyilvántartásáról egy árva szó sem esik, csak a belépési díjról...


  Ezek után gyanítom, hogy az "oktatási cél" pusztán annyi, hogy ki lehessen optimalizálni a pénzszivattyút.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom Te meg nem tudod h elég nagy ba*oms?gokat beszélsz! :) Ha tudnád hogy mennyi olyan cégnek a reklámja megy a TV-ben,neten akinek MLM (ami nem feltétlenül egyenlő a piramis játékkal!) alapú a webes rendszere... bróker cégek, biztosítók, arany-ezüst kereskedelemmel foglalkozó cégek, stb. És ezen cégek közül van olyan aki több mint 10 éve van a magyar piacon.
  Sajnos MO-on az emberek gondolkodásában az MLM egyenlő a piramisjátékkal.

  Írták itt páran hogy majd nem fizetik ki a fejlesztést, meg hasonlók:Softwaret mióta adunk át amíg ki nincs fizetve? Ha meg olyan a megrendelőnek a stílusa (pl beszéde)/nagy az összeg, akkor meg előleg nélkül 1 sort se kódolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom tudod, hogy MLM termék vagy szolgáltatás biztosítása nélkül egyenlő a piramis/pilótajátékkal, aminek üzemeltetése kis hazánkban is börtönnel büntetendő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A projekt elvallalasa elott azert ajanlatos egy pénzbevonzó Fatima tenyere szertartást kérni az EZO tv-tol. Csak igy lehet garantált egy MLM fejlesztesnek a megterulese.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A topik átolvasása után láthatnád Te is, hogy ez nem egy éles rendszer csaló céggel, hanem egy teljesen átlagos user oktatási célú igénnyel. Pont az MLM beállítottságú cégek felismerésére jó ez a kis program.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak aztán a szerencsés / szerencsétlen befutó kapjon is valamit a munkájáért! MLM-es cég majdnem egyet jelent a fizetni nem akaró csalókkal
  Legyél tisztelt kivétel!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a informatív hozzászólásokat és az árajánlatokat, megtaláltuk a fejlesztőt aki elvégzi majd a munkát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd