Ftp komponen lazarushoz
2012-06-09T15:10:41+02:00
2012-06-12T21:17:09+02:00
2022-07-24T01:02:21+02:00
 • Köszi!
  Az az egy T-betű fel sem tűnt. Csak kell egy szemüveg.
  Remélem innen menni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván azért van gond a loginnal mert a TFTPSEND nem ugyan az mint a TTFTPSEND (a korábban ide beírt példakódod alapján).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Neked is köszönöm a linket.
  Tegnap éjjel találtam itt egy általad írt kódot, abból kivettem egy részt (a most linkeltben is van):

  if ftp.Login then ...

  Nemes egyszerűséggel közli a fordító, hogy a login függvény nem létezik. Pedig de. Ott virít az ftpsend.pas-ban. Ha jól értelmezem itt csatlakozna. Ezzel most nem tudom mit kezdjek.
  Köszi a két másikat is, majd megnézem, végülis komponenst kerestem, de ez most már "felizgatott".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Az az igazság, hogy ezt a kódot a letöltött fájlok közt találtam, vagyis egy példából emeltem át. A TfTpclient természetesen dekralálva van, hogy miért a privat részen azt nem tudom...(pedig én csináltam). Fordul, és fut is, csak nem csinál semmi érdemlegeset.
  A mintát nagyon köszönöm, kerestem én az oldalon de valahogy nem akadtam össze vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy egy éve csináltam egy ilyet: https://www.dropbox.com/sh/jtih3c0mlc9ahw2/QzqXqpFNLb
  Emlékeim szerint ez is az alapján a kód alapján készült, amit Banderasz javasolt neked megtekintésre.
  Szóval lényeg a lényeg, érdemes elolvasgatni a dokumentációt és megnézni a példakódokat.

  Ha komponens kell akkor még további javaslat az LNet és az Indy mindkettő megy Lazarus alatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  "Ez a kód nagyon el van rontva?"

  Azt mondanám legszívesebben, hogy áááá, nem nagyon, csak egy picit, hiszen látszik, hogy próbálkoztál, de mégis sajna azt kell mondanom, hogy nagyon el van rontva. Például példányosítasz egy osztályt egy olyan változóba, amit előtte sehol sem deklarálsz. Ez már önmagában is olyan hiba, ami miatt le sem fordul a kód, a fordító meg hangosan ordít valami ilyen szöveggel:
  "Unknown Identifier: 'TFTPClient' in main.pas line 47."
  . A másik, hogy szépen beállítod a csatlakozáshoz szükséges adatokat, de csak éppen nem csatlakozol, mielőtt fájlt akarsz tranportálni. Vagy az is lehet, hogy nem pontosan értem, hogy akartad ezt, de szerintem ez így nem fog működni...

  Inkább tanácsolom, hogy a VPeti által mutatott osztálykönyvtár használata előtt tanulmányozd át ugyanazon oldalon lévő FTP demó forrást is, konkrétan ezt: ftpdemo3.zip. Az Ftpunit.pas 127. sorától kezdve találod azt a részt, ami egy egyszerű csatlakozást és fájlátvitelt bemutat. Én nem próbáltam ezt ki, de "szemre" elég egyszerűnek tűnik, szerintem neked is menni fog.

  Na hajrá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Próbálgatom, de igazából nem sikerül. Mondjuk eléggé alapszint alatt vagyok :).
  Még a csatlakozásig sem jutottam el.
  Ez a kód nagyon el van rontva?:

  unit main; {$mode objfpc}{$H+} interface uses Classes, SysUtils, FileUtil, Forms, Controls, Graphics, Dialogs, StdCtrls, FTPTSend; type { TForm1 } TForm1 = class(TForm) Button1: TButton; Button2: TButton; cim: TEdit; TargetFileEdit: TEdit; jelsz: TEdit; log: TMemo; port: TEdit; felhasz: TEdit; SaveDialog: TSaveDialog; procedure Button1Click(Sender: TObject); procedure Button2Click(Sender: TObject); private TFTPClient:TTFTPSend; { private declarations } public { public declarations } end; var Form1: TForm1; implementation {$R *.lfm} { TForm1 } procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); begin close; end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin // Create TFTPClient TFTPClient := TTFTPSend.Create; TFTPClient.TargetHost:=cim.Text; TFTPClient.UserName:=felhasz.Text; TFTPClient.Password:=jelsz.Text; TFTPClient.TargetPort := port.Text; if TFTPClient.RecvFile(TargetFileEdit.Text) then begin // Filetransfer successful Log.Lines.Add('File successfully get from TFTPServer'); SaveDialog.FileName := TargetFileEdit.Text; if SaveDialog.Execute then TFTPClient.Data.SaveToFile(SaveDialog.FileName); end else begin // Filetransfer not successful Log.Lines.Add('Error while getting File from TFTPServer'); Log.Lines.Add(IntToStr(TFTPClient.ErrorCode) + ' - ' + TFTPClient.ErrorString); end; TFTPClient.Free; end; end.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm!
  Megtekintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ararat Synapse. Link: start [Ararat Synapse] Bár ez nem komponens, de lehet használni remekül. És nem csak FTP-zésre jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Tudtok nekem ajánlani ftp komponenst lazarushoz?
  Előre is köszönöm!

  Lehet valahogy a címhez egy "s" betűt hozzá tenni? Valahogy nagyon lemaradt :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd