Linux sornyomtató, hangkártya, webkamera...
2012-05-14T09:11:14+02:00
2012-05-14T13:56:00+02:00
2022-07-24T02:17:19+02:00
 • Értelmes magyar szöveg legyen, és legyen benne linux, hangkártya, meg nyomtató -- de azért ne doktori disszertáció legyen;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm szépen a tippeket :)

  Ha jól értem, tegyek úgy, mintha nem létezne csilivili Linux disztró és például 1996-ban kellene konfigurálnom egy mondjuk Slackware-t, ugye mindent manuálisan, az elméleti háttér megértésével felfegyverkezve?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felejtsd el a 'sor-'-t, és értekezz a nyomtatókról. Olvass utána, hogy mi az a moduláris kernel, mi az lpd, a cups, az OSS meg az ALSA... csak sikerül pár oldalt összehozni -- ha nagyon muszáj, írhatsz pár mondatot az IRQ/DMA/IO-port-range mibenlétéről is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint első éves közgazdasági főiskolás hallgatónak ugyebár gazdasági informatikát is tanítnak. Most vagyok első éves és máris dolgozatot kell írnom - állítom én - finomságokról:
  - az első a sornyomtató konfigurálása és üzemeltetése Linux alatt
  - a második a hangkártya és a webkamera konfigurálása ugyancsak Linux alatt

  A véleményeiteket szeretném kérni azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet elindulni eme témákban?

  Bárhogy is nézem, 2012-t írunk és manapság már senki nem használ sornyomtatót, főleg Linuxon, a hangkártya és a webkamera pedig alapból működik majdnem bármelyik disztróval.

  Ha alá akarok ásni akkor a nyomtatásnak ott van a CUPS, a hangkártyának is megvan a kézi beállítási lehetőség de minek ha egy mai disztró alapból kezeli őket?

  Aki jobban átlátja a témát: ti honnan kezdenétek neki? Ugye azt nem írhatom le egy lapra, hogy letöltöttem az Ubuntu-t, feltelepítettem egy pár gombnyomással és működött a hangkártya meg a webkamera. Sornyomtatót pedig honnan szerezzek?

  Válaszaitokat előre is köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd