35 év felett befellegzett a programozóknak?

35 év felett befellegzett a programozóknak?
2012-04-27T13:09:42+02:00
2017-11-03T08:52:45+01:00
2022-10-19T08:45:35+02:00
 • Régebben volt már az. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te voltál katona mostanában? o.O
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha az ágyúgolyó nem éri el a hangsebességet, hamarabb meghallja, hogy (neki) lőttek, van még ideje elugrani előle, meg a fényt is láthatja  torkolattűzből, bár az ember idegi észlelése lehet van vagy 0.1-0.2 mp, akkor meg hiába látja, már addigra a golyó elintézte, mire felfogná. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja a beszéden elszundikáló tábornokok csak abból tanulnak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Patternekkel meg tele van az internet. Azaz barmilyen uj nyelvet kepes vagy felszedni barmikor. En ezzel szemben nem csak a semakban hiszek, hanem egy jo dev az kreativ es barmikor barmilyen feladattal megkeresheto. Igy ha pl szukseg van egy olyan custom ui ra, amibol nincs 1 db sem githubon, akkor az kepes lefejleszteni.

  Ilyenkor vagy nem érted mit szeretne az ügyfél, vagy Ő sem tudja. Sokszor az a legviccesebb, amikor azt gondolom, hogy épp nem webshopot fejlesztek. Csak vannak ügyfelek, akik vásárolnak, bankkártyájukkal fizetnek, és cserébe egy kiválasztott terméket/szolgáltatást kapnak. De tényleg nem webshopot fejlesztek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Programozót még nem akasztottak.

  Észak-Koreában ki tudja... bár ott meg a légvédelmi gépágyú a divat....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről esetleg a kínai és észak-koreai állami hekkerképzőben időközben kibukottakat is meg kellene kérdezni. Lehet, hogy tényleg nem akasztás jár, hanem ...

  Jajj, megállt egy feket autó a ház előtt! A szent kehely pedig megtalálható a XXxx..... aaa...hhgrh...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálam az van főleg, hogy a tarkómat szeretnék nézni. Azt meg nem mutogatom :)


  Tegnap este elhúztam az időtt, most keltem csak fel. Még kávét sem ittam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oh nehogy azt hidd. Nekem mindig a hobbym volt a programozas. Megkozelitoleg 20 eve kodolok, de inkabb tobb. Most vagyok 35. 

  Volt 12 ev php mysql html css js jq. Majd 7 ev android ami komolyabb. Ami nem komolyabb abbol meg kb minden volt mar. Mindenfele nyelv. 

  Megis sok allasinterjun elhasalok. Vilageletemben itthon meloztam remote ban, sose volt bejaros munkam, igy mindig olyan hulysegeket kerdeznek, hogy van amit nem tudok.

  Mintha a vilagegyetem azt kozolne velem ujra meg ujra, hogy nem nekem valo a bejaros munka. Sosem ertettem az allasinterjukat se, mert a programozas nem mas, mint patternizalas es logika.

  Patternekkel meg tele van az internet. Azaz barmilyen uj nyelvet kepes vagy felszedni barmikor. En ezzel szemben nem csak a semakban hiszek, hanem egy jo dev az kreativ es barmikor barmilyen feladattal megkeresheto. Igy ha pl szukseg van egy olyan custom ui ra, amibol nincs 1 db sem githubon, akkor az kepes lefejleszteni. 

  Most nemreg a react native ot tanultam igy autodidakta modon egy eles projecten. Egeszen jol felfejlodtem abbol is. Most meg lett volna egy golang nyelvu project, amit el is kezdtem tanulni, de kozoltek hogy ide nem teljesen nulla dev kell... en viszont csak akkor tanulok meg vmit ha fizetnek kozben/erte. Egyszoval siman bevallaltam volna elesben, mert konnyu. Szerintem sokat vesztettek velem, hogy nem mertek bevallalni.

  Ketfele ceg letezik, az egyik a tokos, a masik meg a nem.

  Mindig a tokos ceg a jo ceg, az ad neked uj dolgokat is, fejlodest. 

  Szoval senior szinten vagyok androidon pl, de egy startupnak csufolt ceg allandoan megkeres munkakkal, es allandoan nem vesznek fel, mert van egy lead programmer, aki nekem nagyon unszimpatikus es akkora bar..sagokat kerdez, mint a haz. 

  Ezzel szemben most a sajat egyeni vallalkozasomban meg Mo. egyik legnagyobb bankjanak fejlesztek. Emellett egy rakat kulfoldi munkam volt.

  Szoval vannak vicces dolgok. Megint megkeresett tegnap az a startupnak csufolt ceg, de en mar veluk ebben az eletben nem foglalkozom. Ketszer lealaztak kb, nagyon bennem maradt.

  Ok is nagyon jol jartak volna velem, dehat nem kellett a tudasom. Ez van :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A legrosszabb..."

  Na az szerintem az iskolaba jaras volt, lehetoleg 2 atszallassal...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos a legrosszabb szakma a programozás

  Programozót még nem akasztottak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A második és harmadik mondatod egy-egy következtetés.
  Miből szűrted le?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo megoldas, hogy kiveszel szabit a jelenlegi munkahelyeden, es egy-ket napig ingyen bemesz a jelölthöz. Megnezed a kodot, embereket, együtt kajalsz velük. Nagyon nem tudsz mellelöni utana.

  Nem minden munkahelyen mukodik, van ahol kod kozelebe nem engednek nem alkalmazottat Intellectual Property biztonsagi okokbol. Vagy akar az ajton keresztul se.

  Amugy, belelovaglas nelkül, ha 20% emelest kapsz (5k -> 6k), akkor szinte mindig valtani kell. Legfeljebb a következö utani helyen mar onnan indulsz meg feljebb

  Ha Jo vagy es szukseg van rad, 20-30% emelest meg szoktak adni ilyen szituban csak ne menj arrebb
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jobhopper: nagyjabol aki ugy ugral a munkahelyek kozt hogy sehol sem all meg annyi idore hogy egy projektet vegigtoljon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elég szürreális vagy mostanában. Alig gyôzöm ezeket a hozzaszolasokat bekeretezni es falra akasztani. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon komoly szinthez lehet szükség van egy minimális tehetségre, a többi meg szorgalommal elérhető.

  Ha a tehetség szint pl. 180 (cm, nem IQ szint), akkor egy 165 magas fickó hiába  edzi magát szorgalmasan, oldalirányba tud növekedni, izomilag, de a magassága ha sokat eszik, meg fejbekólintják, plusz magassírkút vesz fel az interjúra, akkor sem lesz csak maximum 175 cm.

  Így nem veszik fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A programozás az egy nagyon jó hobbi tevékenység, ha főmunkának esetleg nem is felel meg., mert a szakmában elvárt követelményszint alatt van még valaki. Azért ilyen fiatalon még nem érdemes feladni, főleg ha szereted is.

  Megmozgatja az elménket, kicsit legalább edzésben marad, jobban, mintha a tv adásokat nézzük bambán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én már 25 évesen se kellettem sehova se. 

  Sajnos a legrosszabb szakma a programozás.

  Tényleg csak azoknak való, akik szerelmesek a programozásba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "teljesen mindegy, hogy hová utálok bemenni"

  *már rendelem is a képkeretet 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csak akkor igaz, ha a letminimum hataran elsz. Akinek a munkaja normalis megelhetest biztosit, az azert duplan meggondolja, hogy lecserelje-e a franko munkahelyet egy valamivel jobban fizetoert, ahova viszont utal majd bejarni dolgozni. Szoval az a "szinte mindig" az egy eleg tag feltetel :)

  Vagy még kevesebbért is hajlandó vagyok elmenni máshová, ha épp utálok bejárni oda, ahol dolgozom. Egyébként meg még a duplájáért sem váltok. De a jelenlegi piacot érzem felelősnek azért, hogy gyakran váltunk és ennyi köztünk a jobhopper. Ritkán botlunk bele egy szabad jó helybe, mert azt az ismerősök elkapkodják (vagy ha nem annyira fájdalmas tudomásul venni, akkor az okosabbak ). A sok rossz közül meg lehet azt választani ami jobban fizet. Akár 5Ft-tal, mert teljesen mindegy hogy hová utálok bemenni, és ahogy már más is írta, hátha ragad rám valami hasznos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  Pl. én 5k -> 6k-ért nem utaznék napi 2-3 órát, ha esetleg annyira messze van a lakhelyemtől.


  De akkor órabérben nem is keresel többet Én mindig beleszámolom az utazást is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kiveszel szabit a jelenlegi munkahelyeden, es egy-ket napig ingyen bemesz a jelölthöz

  A jo megoldas, ha az alatt a ket nap alatt szamlasan dolgozol nekik. Ha nem akarjak kifizetni az idodet, akkor az sok joval nem kecsegtet a kesobbiekre nezve sem.

  Szerintem mindenhol lehet valamit tanulni.

  Ez igy van. De van ahol ezen tul vagy az elso nehany nap utan. Akkor megerte valtani?

  ha 20% emelest kapsz (5k -> 6k), akkor szinte mindig valtani kell

  Ez csak akkor igaz, ha a letminimum hataran elsz. Akinek a munkaja normalis megelhetest biztosit, az azert duplan meggondolja, hogy lecserelje-e a franko munkahelyet egy valamivel jobban fizetoert, ahova viszont utal majd bejarni dolgozni. Szoval az a "szinte mindig" az egy eleg tag feltetel :)

  Legfeljebb a következö utani helyen mar onnan indulsz meg feljebb.

  Csak emiatt kar valtani. Ha megkerdezik az interjun, hogy mennyit keresel most, akkor nyugodtan mondhatod azt a 20%-al nagyobb szamot is es megsporoltal egy bena "koztes" munkahelyet :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig nem sikerül a jelek szerint megállapítani, hanem inkább abban fúl ki az érveléstechnikai orgazmikus írásod, hogy "minden leves el kell hogy legyen sózva, mert az csak akkor jó ha el van cseszve!" :D

  A leveses hasonlatot a "te mit tettel le az asztalra?" tipusu szemelyeskedessel kapcsolatban irtam, de ha mar mindenkepp bele akarod forgatni, az ingyenelos temaba, akkor te azt mondod, hogy legyen minel kevesebb so a levesben, mert az a tuti, en pedig azt, hogy pont annyi legyen benne, amennyi kell, hogy se sotlan, se tul sos ne legyen.

  Papíron milliárdok vannak rajta - ha akarod átutalhatod egy kajmán szigeteki számlára, ahol nem látod hogy adósságod is van, majd megpróbálhatsz eltűnni és erősen lehetséges hogy nem sikerül ezért nem lennék a helyedben. Lehet hogy akkor sem, ha valamiért mégis sikerül.

  Egyreszt a fenti esetben nem "adósságod is van", hanem csak az van, masreszt a felvetesed szerint a sok penzzel kevesebb lehetoseg jar, mint a penztelenseggel, erre kertem peldakat, es egyik peldad (ezt is beleertve) sem felelt meg ennek.

  Például ha van egy normális családi hálód az sokszor többet ér

  Ja vagom, meg a mama-hotelbol irod a nagy megfejteseidet. :D ez eleg sok dolgot megmagyaraz...

  hogyan viselkedik egy elkeseredett hozzád hasonló ember ha sarokba szorítják. 

  Mikozben minden egyezkedesi fondorlatod dugaba dolt, es kinodban az osszes felvetesemre es kerdesemre mellebeszelessel, szemelyeskedessel reagalsz vagy ha minden kotel szakad, figyelmen kivul hagyod oket, es 1 honapig gyujtotted az erot a kovetkezo rohamra.
  Ez pont ugy nez ki, mint 1 sarokba szoritas. :P

  Ohhohóóó :D. Kevés ilyen szép szűk látókörű példányt látni a fajtádból! Nem gondoltál rá, hogy ezzel esetleg pénzt keressél? :D Egyébként hogyan nevezzünk? Általában a megtalálóé a névadás joga, de a játék továbbviteléhez neked kell átnyújtsuk a hatalom látszatját hogy ezt az osztályozási lépést megtedd :D

  Ha nem ertesz egyet hol az ellenpelda, cafolat?  Az utolso mondatodnak pedig megint nincs semmi ertelme.

  Füle lekonyul és szomorú a Yoda mester. Te jóságodban hiszen, de néha apróra gubbad könnyes szeme, hogy íly szomorú lehet egy ember élete és kényszere.

  Ha legalabb parodiaba hajloan abszurdan csinalnad ezeket a modoroskodasokat, de ez csak izzadsagszagu kozepszer. :)

  Az első lépés valami olyasmi, hogy megpróbálom megtudni ki vagy, majd ezt ellenőrízni és nem kommunikálni veled nyíltan arról, hogyan is fogom azt véghezvinni, ami ellen elméletileg pont te védekezel :D

  Tehat fogalmad sincs, eletedben nem kerultel meg csak a kozelebe sem hasonlo helyzetnek. 

  Viszont nem azt kell elérned, hogy a cégnek legyen szüksége rád például, hanem azt, hogy neked ne legyen szükséged a cégre.

  Ahhoz viszont nem art, ha vannak tartalekaid, hacsak tenyleg nem a szuleid tartanak el.

  Tényleg elég sivár lehet, ha mindent meg akarsz nyerni. Ha nyerni akarsz, akkor el fogsz bukni - mert mindig nyerni nem lehet. Ha a játékélmény miatt játszol, akkor nem tudsz elbukni - se akkor, ha az igaz létért játszol. Akkor veszíthetsz, de el nem bukhatsz.

  A bekezdesed eleje a token vesztes mantra, a maradek pedig megint csak valodi jelentes nelkuli
  szohalmozas.

  Engedd el, meglátod jó lesz. 

  Bort iszol, vizet predikalsz. ;)

  "A monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akkceptábilisak, dialógusunk kontinuitása így megszakad - nem jön létre, az argumentumok szintézise." 

  Mivel mar lattam, hogy milyen orajelen mukodsz elo szoban, igy pontosan tudom, milyen nyogvenyelosen szulod meg az ehhez hasonlo mondataidat. Lazitsal... :P

  Ha viszont úgy állsz hozzá, ahogy fentebb írtad, hogy ha valaki nem tol pl. egy vitába több energiát akkor az elbukott, akkor az kicsit több kötösséggel jár, mint annak, aki megtanulta hogy ez nem számít és sokszor akkor vesztesz a legnagyobbat, amikor éppen formálisan nyersz

  Sem fentebb, sem mashol nem irtam ilyet, valojaban pont az ellenkezojere celoztam tobbszor, mivel pl te sokkal tobb energiat tolsz bele a sehova ki nem lyukado kormondataidba, megis vegig alulmaradsz velem szemben. 

  Hát ezért előnyös, ha nem úgy definiálom a vita célját, ahogyan azt te próbálod nagyon önveszélyes módon csinálni. Nem azért, de téged itthagyni mint kiskakast a fél krajcárral tényleg hahotázva abszolválható. :D De akkor fordítsuk meg: "Ha tényleg zavar, hogy elveszted a vitát, akkor ne menj?" Kinek is van ebben a felállásban "hatalma" a másik felett? 

  Valamiert csak elo kellett szedned 1 honap utan a topicot, mikozben en mar el is felejtettem, hogy a vilagon vagy, szal ez nem kerdes.

  Semmi egyebet nem kértél, csak példákat arra, hogy mi az amikor millióid vannak és amihez képest jobban örülök akkor is, ha nincs. Hát mondjuk a mentálisan sérült állapotok jellemzőek ilyenek. Az egy külön történet, hogy ahhoz nem kell gazdagnak lenni, hogy gyökér legyen valaki, de ha gyökér valaki azon nem sokat segít, ha gazdag

  Egyik peldad sem felelt meg a kerdesemnek, azt, hogy miert nem, mar kifejtettem korabban.

  Látom nagy karriert futottál be azidő alatt mikor kocsmákban találkoztunk. Döbrögivel nem találkoztál, hogy elmesélje mi az ilyen sztorik helyes vége? :D

  A kocsmas tortenetet pont azert hoztam fel, mert ilyen kocsmafilozofiai melysegekben nyomulsz. A sztori helyes es csattanos :P veget pedig el is spoilereztem.

  Na akkor rakjuk össze: nem vitaindítónak szántad, de tudtad, arra számítottál, hogy vitát generál és nem ez volt az elsődleges célod. Most már megvilágosíthatnád az elsődleges célod is Gondolom az neked jó vóna, ha csak úgy elfogadnák a fennkölt kijelentéseidet, de ez nem az alter new-age kisiskola már, ahol az ostobaságokat is rádhagyják :D

  Osszeszedem: 
  Volt egy kijelentesem, amire kertetek/adtam konkret peldakat. Ezeket nem tudtad cafolni, ezert inkabb elkezdtel arrol irogatni, hogy meg kell menteni az eltevelyedetteket, meg nem kell a penz, mert csak a baj van vele, es hasonlo tipikus 'savanyu a szolo' fordulatok. Azota is ezeket  csurod-csavarod. Kozben persze probaltal egyezkedni, bedobni a torolkozot, de egyiket sem hagytam rad, mert nem erdemelsz kegyelmet. 

  Üres, vagy nem üres, de lózunk vagyis megoldás - és eddig igen jól működött

  Barmennyire is szimpatikus neked, nem bliccelhetsz vegig egy teljes eletet, mert nem csinalod eleg jol. :)

  Hogy őszinte legyek én azt hittem, hogy túl sokat elárultam már azzal kapcsolatban, hogy éppen mit csinálok, de úgy látom felülbecsültelek. Vagy csak altatsz, hogy megbizonyosodj arról hogy tényleg "azt" csinálom, amit.

  Teljesen egyertelmu, hogy fogalom nelkul kalimpalsz osszevissza.

  Gratulálok.

  Koszi, bar mondom, nem erdem, mert semmi munkamba nem kerult. 

  Ha majd úgy alakul az is lehet, hogy megegyezünk és nekem elég a sokat alulbecsült erkölcsi dicsőség is 

  Elhiszem, hogy eleg lenne, viszont ennyi sem jar. :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Eleg szanalmas, hogy igy 1 honap utan elokaparod a temat, plane, hogy az eltelt idoben azert aktivkodtal itt a prog.hu-n. :)

  Értő olvasás eggyessss. Attól mert az olyan modell, ahol az ilyen "dolog" kevesebb szerintem jobb, azt senki nem állította, hogy minimumra kell csökkenteni ezt a dolgot. 

  Szelektiv a memoriad, hiszen rogton ezzel inditottad itt a legelso hozzaszolasodat hozzam:

  Ez most akkorát szólt mint a vizipisztoly. Azért gondolom abban minden beidegződésen ellenére egyetértünk, hogy az ilyen dolgot akkor is minimalizálni kell.

  :D

  Annyit mondtam csak, hogy ha meg tudod csinálni, akkor valószínűleg üzletileg jobban fog menni a sorod, ami neked nem tetszik, mert szerintem nem tudsz kiszakadni abból ahogyan te optimálisnak és szükségszerűnek látod a szervezett káoszt, vagy épp mutyit az eddigiek alapján

  En peldakkal is alatamasztottam allitasomat, ezeket nem tudtad cafolni, sem ellenpeldakat mutatni, ezert inkabb kinodban behoztal a temaba mindenfele fogalmatlan ezoterikus hippi humbugot, es ezeken rugozol azota is.

  Kinek hobbi, kinek stratégia. Ha hobbi akkor a szerencsén múlik, ha stratégia, akkor nem csak a szerencsén

  Feleslegesen irtad ezt, mert addig a pontig, amig nem csinalsz belole penzt, nincs kulonbseg, utolag meg mindent bele lehet magyarazni.

  Hát a világon élni csak hősként érdemes 

  A szokasos onellentmondas toled, hiszen joideje a biztonsagi jatekot probalod kihozni udvozito megoldaskent, a hosok viszont altalaban kockazatvallalas aran lesznek azok.

  Ha az ügyességet ügyeskedésre cseréled és a gyorsaságod azzal veszíted, hogy folyamatosan a kapcsolati hálóddal küzdesz azért, hogy kihozd nullszaldóra a mutyikád, akkor minden olyan vállalat, ami úgy rendelkezik erőforrásokkal, hogy ahhoz nem kell megkérdeznie a fél világot és szívességekbe bocsátkoznia jóskapistával is előnyösebb helyzetben lesz.?

  Ahhoz kepest, hogy te irogattad itt, hogy a kapcsolatok tobbet ernek, mint a penz, itt most megint ellentmondtal magadnak.

  *Erdektelen kickstarter tema skip.

  Nem tudom hogy mit kell szívni ahhoz, hogy úgy gondolkozzon valaki, ahogy te (dollárokat és forintokat szivarrá csavarva és euróval fedve? :D), de egyébként tényleg sajnállak.

  A lesajnalas pszichologiai hatteret mar kifejtettem korabban. A sajat gorcseidet projektalod kifele, es tulkepp masbol sem allnak az irasaid, mint kompenzalasbol. :)

  Tehát lehet hogy kicsit félreértetted, de arról beszéltem, hogy megvehetsz bárkit és még a hangod is ratyi lehet, de még ének esetén is úgy van, hogy ha legalább azt sem gyakorlod be, hogy ne tojj be, akkor még mindig sehol se vagy. 

  Meg mindig ott tartunk, hogy a furdoszobaban nem tudod begyakorolni a Carnegie Hall
  kozonsege elotti fellepest.

  Mondjuk az olyan helyzetben ahol becsatornáztad magadnak a trükközgetést és hirtelen elkezd nem működni, akkor a még több trükközgetés az kevésbé kockázatosnak fog hangzani a kapcsolatrendszeren keresztül, mint az hogy esetleg valami valós meglévő üzletmeneti problémádat máshogy próbáld megoldani. Ebben az esetben a trükközgetés látszólag sokkal kevésbé kockázatos és jellemzően a cégek vezetői ilyen szituációban ezt választják, ha kockázatkerülőek. Általában pont ezért nem szokott jól elsülni, ha valami félremegy, vagy pont ezért alakul ki lassú-halál jellegű stagnálás.

  A másik oldalról pedig sokszor azok a kockázatvállaló emberek, akik például úgy állnak bele a dolgokba, hogy megkeresik hol és hogyan tudnak effektívek maradni és minél kevesebb felesleges waste mellett dolgozni.

  Ezek a mondatok mar megint minden konkretumot nelkulozo ertelmetlensegek.

  Mondhatok egyszerűbb és természetesebb hasonlatot is: el lehet dönteni, hogy valaki anyatejen csüngő csecsemő akar-e lenni az élete végéig, vagy megtanul rendes ételt enni, de csak az egyik út jelent valós növekedést bár a másik nagyon csábító lehet. Ha be vagy drótozva a pénzcsatornáid tekintetében, akkor tényleg könnyen úgy vélheted, hogy "bizonyos dolgok szükségszerűen rosszak", vagy éppen "nem effektívek". Jó esetben ettől az embert, vállalatot - akárcsak a csecsemőt - el lehet választani idővel és igen, ez nyilván kockázattal is jár - sőt fájdalmas is lehet amitől sírni is kellhet, de megéri.

  Ez a "termeszetesebb" hasonlatod meg az elozonel is tavolabbra kerult attol, hogy barmiben is reflektaljon az eredeti felvetesre.

  Ahogyan a nagyon egyszerű elfordulásnak is lehet hatása abban az esetben, ha valami olyan szóba kerül ami esetleg nem tetszik - de nálam ott sem működne, mert már a második mondatomnál sem téged győzködlek, hanem csak "alkalmat adok arra, hogy kimutasd a fogad fehérjét" amennyiben úgy kívánod 

  Nem veletlenul emlitettem a lenduletes eloadasmod fontossagat. Azota lattam a masik topicba belinkelt jutub videoidon, hogy te amolyan lassu beszedu, 'a tej is megalszik a szajaban' tipusu gyerek vagy, akinek homokora ikon jelenik meg a feje felett, mikozben keresi a szavakat. :D  

  Ellenpeldanak pedig itt van az epp aktualis prog.hu-s cikk  Carmack legutobbi keynote-jarol . O olyan svunggal tolja, hogy gyakorlatilag barmilyen hulyeseget le tudna nyomni a kozonseg torkan, neked viszont a videoid tanusaga alapjan, ehhez kozel sincsenek meg a kepessegeid.

  Irasban is lehet bulletproof bullshitelni, annak viszont az technikaja, hogy a szoveg kezdetben ertelmes, osszeszedett hatasu. Valahol kozeptajon  jelenik az elso kifordult, de meg nem teljesen nonszensz kijelentes, amin a legtobb olvaso eloszor atsiklik, aki pedig fennakad, az is joindulatuan feltetelezi, hogy veletlenul kerult ilyesmi a szovegbe. Aztan fokozatosan ra lehet durvitani, es kesobb mar egyaltalan nem muszaj sporolni ezekkel, mert addigra az erre hajlamos olvasok aklimatizalodtak a hulyeseghez.
  Nalad viszont mar rogton az elejen kilog a lolab, erezhetoen nincs meg az eszkoztarad ahhoz, hogy hatekonyan csomagold be a mondokadat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo megoldas, hogy kiveszel szabit a jelenlegi munkahelyeden, es egy-ket napig ingyen bemesz a jelölthöz. Megnezed a kodot, embereket, együtt kajalsz velük. Nagyon nem tudsz mellelöni utana.

  De, mert ha pocsékba vettél ki két napot, akkor azt mind a gyerekeidtől/családodtól/akármitől vetted el.

  Amugy, belelovaglas nelkül, ha 20% emelest kapsz (5k -> 6k), akkor szinte mindig valtani kell. Legfeljebb a következö utani helyen mar onnan indulsz meg feljebb.

  Nem csak a pénz lehet szempont. Pl. én 5k -> 6k-ért nem utaznék napi 2-3 órát, ha esetleg annyira messze van a lakhelyemtől.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem mindenhol lehet valamit tanulni

  Persze, ha úgy vesszük akkor a budin is, amikor a playboyt lapozom (hú de rég volt)

  Hagyjuk..., van egy szint, ami alá nem megyek... még pézért sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És valószínű, hogy ez csak később fog kiderülni, de akkor már késő a bánat.... s új helyen fogsz próbálkozni.

  Jo megoldas, hogy kiveszel szabit a jelenlegi munkahelyeden, es egy-ket napig ingyen bemesz a jelölthöz. Megnezed a kodot, embereket, együtt kajalsz velük. Nagyon nem tudsz mellelöni utana.

  De ez isten igazából nem fejlődés, csak egy másik keretrendszer megismerése.

  Szerintem mindenhol lehet valamit tanulni. Egy csomo aprosag van, amit az uj cegnel latsz, es csapsz a homlokodra, hogy persze, igy kelett volna eddig is, miert nem jutott eszembe. Meg latsz persze sok hibat, amiböl talan meg többet profitalsz kesöbb. A masik keretrendszer is lehet egy teljesen mas filozofia, gondolkodasmod. Ennyi erövel a vegen ugyis mindig if-eket, meg ciklusokat irsz, sehol sincs fejlödes.   

  Amugy, belelovaglas nelkül, ha 20% emelest kapsz (5k -> 6k), akkor szinte mindig valtani kell. Legfeljebb a következö utani helyen mar onnan indulsz meg feljebb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyaltalan mi az a jobhopper? Linkedinen is toljak, de nem jottem ra. Ha fel evente valtasz allast? Vagy ha evente? Vagy mi?

  Szerintem nem kell tulbonyolitani. Programozo vonalon az siman belefer, hogy projectekre szerzödsz. Ha vege van, ugyis egy kisebb csapat marad a maintenance-re. Nekem ebbe a hozzaallasba meg egy következö projektvezetöm sem kötött bele. 

  Az viszont nem szep, ha a projekt közepen felallsz, csak mert mashol öt forinttal többet kapnal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tegyük fel, van egy állásod, ahol kapsz alap 5k nettót, de kényelmesen dolgozol, , megvan a részletes feladat leírás, kellő időd van rá, sataöbbi. Egy ilyet nem fogsz otthagyni egy olyanért, ahol a holnap kiadott munkát tegnapra kell megcsinálni, egy káosz az egész munkahely de fizetnek 6k.

  Pláne, ha van két gyereked, meg még a szüleidet is ápolni kell. Vagy kinek mi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tobb penz erheto el es fejlodes, ha gyakran valt vki.

  Ez egy relatív dolog. 

  Az összeg csak egy példa lesz - nem kell senkinek belelovagolni a magát.

  Tegyük fel, van egy állásod, ahol kapsz alap 5k nettót, de kényelmesen dolgozol, , megvan a részletes feladat leírás, kellő időd van rá,  sataöbbi. Egy ilyet nem fogsz otthagyni egy olyanért, ahol a holnap kiadott munkát tegnapra kell megcsinálni, egy káosz az egész munkahely de fizetnek 6k. És valószínű, hogy ez csak később fog kiderülni, de akkor már késő a bánat.... s új helyen fogsz próbálkozni.

  A fejlődés az más dolog, de az sem köthető új céghez, mert sokszor csak az van, hogy eddig yii-t használtál, most meg meg kell ismerned a CI-t, mert az új cégnél az a menő. De ez isten igazából nem fejlődés, csak egy másik keretrendszer megismerése.

  Pár évvel ezelőtt hívtak django fejlesztőnek, és elkezdték ecsetelni, hogy az mennyire jó. Pár perc után félbe szakítottam: most mondj nekem olyat, amit Tornadoban nem lehet megcsinálni. Csak nyelt egyet, jaj de hát a django... Jó van, szerbusz. Nem azért köszöntem el mintha nem tudnék váltani, vagy nem tudnám használni a django keretrendszert.... csak úgy a hozzá állás összességében nem volt szimpatikus, pedig jó pénzt fizettek volna.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd