Tesztkörnyezet otthonra (WSDL, XML, JavaEE)

Tesztkörnyezet otthonra (WSDL, XML, JavaEE)
2012-04-16T13:43:05+02:00
2012-04-24T11:46:34+02:00
2022-10-25T09:20:34+02:00
 • Úgy gondolom, hogy elolvasom ezt a Java alapú webszolgáltatások című könyvet. Mégha nem is a legjobb, legalább ad egy olyan képet, ami alapján elkezdhetek angol nyelvű könyveket olvasni(The Java Web Services Tutorial...).
  Több dolgot végzek párhuzamos, nem tudom hogy fogok vele haladni, de jelzem mindenképpen!
  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minden tiszteletem ellenére, ezzel egyetértek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát én egy vizsgára lazán elolvastam 500 oldalt 1 nap alatt, szóval...


  tanulas != olvasas
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írd be a google-be, hogy "java soap example", nézz meg egy tutorial-t, és csináld meg, ami benne van. (Miután tisztába jöttél az XML, XSD, WSDL alapjaival. Anélkül neki se állj, mert nem fogod érteni.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A topicban felsorolt technologiak nagyon nem tanulhatoak egy nap alatt, legtobbjukrol 500+ oldalas konyveket irnak...

  Hát én egy vizsgára lazán elolvastam 500 oldalt 1 nap alatt, szóval... Egyébként a technológiák alapjaira gondoltam, nem arra, hogy minden apró részletet ismerjél velük kapcsolatban...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SoapUI-al meghivhatsz egy publikus szervizt amit a korabbi linken talalsz.


  Eloszor ezt probald. Ezutan irj sajat webszervizt JAX-WS-el es azt hivogasd SoapUI-bol, majd egy masik alkalmazasbol a wsimport altal generalt stub osztalyokat felhasznalva. Gugli: Jax-ws tutorial...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azon én is gondolkodtam, hogy az xml-ről pl nekem egy ~400 oldalas könyvem van, illetve a java alapú webszolgáltatások könyv is 650 oldalas. Amit modelleznék, hogy az egyik alkalmazás, generál egy xml-t, azt elküldi egy másik alkalmazásnak, ami azt feldolgozva válaszként küld valamit az előző alkalmazásnak. Avagy gondolom így működik ez a dolog.
  Egyszerűbben, meg akarom tanulni ezeket a technológiákat, s ezért gondoltam, hogy ha le tudom modellezni, akkor azzal jobban haladhatok.
  Mindenféle támpontot, és ötletet jónéven veszek, akár elméleti anyag ajánlással, akár ez a környezet létrehozásával kapcsolatos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hiába egy nap alatt tanulható.


  A topicban felsorolt technologiak nagyon nem tanulhatoak egy nap alatt, legtobbjukrol 500+ oldalas konyveket irnak...

  Mit akarz "leszimulalni"? Egy SOAP-os webszervizhivast? SoapUI-al meghivhatsz egy publikus szervizt amit a korabbi linken talalsz.

  Ha magad akarsz ilyent implementalni, azt is vedd figyelembe, hogy nemigen szoktak kozvetlenul XML-t butykolni, Java EE kornyezetben a JAX-WS a legnepszerubb eszkoz erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kiemelt köszönet inf3rno-nak az átfogó leírásért, nagyon hasznos volt, még nagyobb rálátásom van a témára!
  A megértést szolgálná az, hogyha sikerülne ezt egy környezetben leszimulálnom! S ez lenne számomra nagyon fontos, mert lehet hogy sejtem, vagy tudom az elméletet, ha egyszerűen nem látom, hogy miként működik, mi s mire épül azt hiszem sokkal nehezebben boldogulok a megértésével, hiába egy nap alatt tanulható.
  Megpróbálok kezdeni valamit mekkelek2 által javasolt weboldallal is.
  Várom az ötleteket, hogy miként oldható meg a tesztkörnyezet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy rövid ismertető - így már értem.
  Valamikor 2001-ben foglalkoztam XML-lel utoljára (élesben).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha kipróbálod az XSD-t, akkor elfelejted, hogy valaha létezett olyan, hogy DTD... Fényévekre van tőle...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • DTD már kiment a divatból? Én még úgy tanultam, DTD-ben kell megadni az XML leírását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az XML, SOAP, WSDL egyáltalán nem bonyolult, néhány óra alatt tanulható...

  Az XML egy jelölőnyelv, amivel le tudsz írni objektumokat szöveges formában. Nézz utána, nem bonyolult. Van még mellé XSL, amivel transzformálni lehet egyik XML-t egy másikba. Az XML-t többféleképpen lehet parsolni, lehet például DOM fát építeni belőle. Van XSD, amivel lehet ellenőriztetni, hogy valid e az XML, szóval hogy megfelel e az xsd fájlban megadott formai követelményeknek.

  A SOAP egy remote procedure call, szóval arra hivatott, hogy egy másik géppel tudjon beszélgetni a te géped. Az adat továbbításra http protokollt használ, az adatot pedig XML formában továbbítja. Ami jó ebben az XML formában az az, hogy nyelv független, szóval pl tudsz olyat csinálni, hogy van egy php soap kliensed, ami egy java soap szervertól kéri el az adatokat. A WSDL-el az aktuális SOAP szolgáltatásodat írod le. Azt adod meg benne, hogy a szolgáltatásodnak milyen action-jei vannak, ezek milyen uri-n érhetőek el, és milyen adatokat várnak el, illetve adnak vissza a meghívásuk esetén (ez utóbbi XSD formában van megadva). A SOAP-nál meg a WSDL-nél is több verzió van, érdemes a wsdl fájlokat meglévő osztályok alapján generáltatni. (Ha jól tudom java-ban van erre is lehetőség.)

  Remélem így már jobban átlátod a témát. Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy srácnak köszönhetően itt össze van gyűjtve pár online elérhető web service.

  http://www.actionscript.org/forums/showthread.php3?t=70742

  Szal kezdetnek nem kell megépíteni a 2 oldalt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon szépen köszönöm az idézetet, illetve a képet is, ami hasznos volt, hiszen ma is tanultam valamit, hiszen ahogy mondtam, teljesen kimaradtam a hálózati ismeretekből sajnos.
  Az igaz, hogy gyakorlati segítséget kérek elsősorban, viszont mindennemű elméleti segítséget is ugyanolyan szívesen veszek, mivel teljesen egyetértek, hiszen a tesztkörnyezet hiába áll fenn, ha nem tudok vele mit kezdeni, mert nincs elméleti tudásom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tulajdonképpen egy JavaEE környezetet felhúztam már egy virtuális gépre amin 6-os, és 7-es JDK van, s ezt ez alapján a video alapján készítettem el, Azt a két könyvet ismerem, hsz-ed után prioritást fognak kapni.
  Ami fontos számomra az az első témakör (XML, SOAP, WSDL nyelvek, protokollok), illetve webszolgáltatások, hiszen ezek teljesen ködösek! Szeretném elérni azt, hogy JavaEE-n fejlesztek, használva a WSDL, XML technikákat, illetve megismerkedni a webszolgáltatások funkcionalitásával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az alábbi idézet szerintem nagyon fontos, sok kezdő, mint pl picit régebben én is azt hittem, hogy a kommunikáció pl ftp, http csak úgy van magában, de nem.
  Legtöbbjük (főleg a userhez közeli) már meglévő protokolokra épül.

  "Web services consist of sets of internet protocols and standards for exchanging data between applications. The Web Services Protocol Stack describes the layering of the set of internet protocols or rules used to design, discover, and implement web services."

  http://imgur.com/HViuy

  Angolul protocolstack nek hívják, de bármilyen más techonológiát amit szeretnél megismerni vhova (layer/stack) be van helyezve.

  Tehát, a Google n ne csak a nevére keress rá, hanem, hogy az összképben hol helyezkedik el az a valami.Ez elengedhetetlen a tényleges megértéshez.

  Itt gyakorlati tanácsot kérsz, ami nem gond, de gondolj, hogy értsd a szaknyelvet is, mi és miért veszi körül azt ami téged érdekel.

  Gyakorlati tanácsot csak annyit tudok adni, hogy jó barátod lesz a Wireshark (www.wireshark.org) ha tényleg érdekel a dolog.
  Ja és persze a jó angol elengedhetetlen, én személy szerint bírom szakmai szempontból a YouTube ot is, meglepő mennyi szakmai ismeretterjesztő dolog van fent rajta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell virtualis gepekkel bohockodni, 3 dologra lesz szukseged:
  - friss JDK;
  - egy Java IDE - Eclipse a legnepszerubb;
  - egy JEE alkalmazasszerver - pl. Glassfish ingyenes, de kezdetben inkabb egy egyszerubb szervlet kontenert ajanlanek, mint Tomcat.

  Meg nem olvastam, de a kovetkezo konyvekrol jokat hallani:
  - O'Reilly XML in a Nutshell;
  - Head First Servlets and JSP.

  Keruld a magyar szakkonyveket/leirasokat, ahol Javat hasznalnak, ott altalaban jo angolra is szukseged lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • off:
  Engem is érdekelne egy ilyen tesztkörnyezet kialakítása :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Tagok!

  Jó ideje keresek két témakörben tesztkörnyezet megvalósításáról szóló leírást. Ez ügyben kérek (amennyire lehet részletes) útmutatást.
  Eddigi munkakörömből kifolyólag (ami hardver, és useroktatás orientált volt), sajnos nekem teljesen kimaradt a hálózati technológiai fejlődés, s így ezek az "~5 éve felfele törekvő" protokollok is. Egyszerűen rálátásom is alig van arra, hogy például miként utaznak az xml fájlok a hálózaton, azokat, illetve a webservice-ket a szerverek, kliensek hogyan kezelik, hogy működik a WCF? Mi, mire, mit, hogyan generál, mikor, miből, mit célszerű használni.. Nekem különböző okokból szükségem van arra, hogy ezt a technikát mihamarabb átlássam, s elsajátítsam. Ezért szeretnék felállítani egy olyan tesztkörnyezetet, ahol kísérletezhetek, illetve gyakorolhatok!
  Az első témakör a XML, SOAP, WSDL nyelveket, protokollokat érintené. Ez a terület elég homályos számomra.
  A második témakör egy JavaEE tesztkörnyezet létrehozása, ahol tanulmányozhatom a Model–View–Controller szerkezeti mintát, s (ha jól gondolom) ez alapján írhatok szervleteket, portleteket, JSP-ket, beaneket. A Java programozás alapjaiban nem idegen számomra.

  Régebben mikor a php nyelvvel és adatbáziskezeléssel ismerkedtem, egy Apache, PHP, és egy MySQL telepítés után lokálisan tesztelhettem, tanulhattam. Ebben az esetben is, mindenképpen lokális tesztkörnyezetre lenne szükségem. Olyasmi megoldásra gondoltam, hogy virtuális gépeket készítek (én erre a célra a VirtualBox-ot használtam eddig, jó ez erre a célra, vagy a VMWare több lehetőséget nyújt?), s ezek között a virtuális gépek között alakítanám ki azt a kommunikációs csatornát, amin le tudom modellezni, hogy az egyik alkalmazás az egyik virtuális gépen, adatot ad át egy másik alkalmazásnak egy másik virtuális gépnek.
  Lehetséges-e ez az elgondolás? Ha igen, akkor milyen szoftverekre van szükség? Ha van egyszerűbb megoldás, akkor az milyen szoftverek segítségével kivitelezhető?

  Szak- és tankönyvajánlásokat is szívesen fogadok ezzel kapcsolatban, magyar és angol nyelven egyaránt!

  Előre is köszönöm a segítő hozzáállást!
  Üdvözlettel:
  ed
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd