Szoftverfejlesztő Java v. C++ - Cambridge

Szoftverfejlesztő Java v. C++ - Cambridge
2012-03-19T14:45:39+01:00
2012-03-20T11:06:45+01:00
2022-10-25T11:45:34+02:00
 • Kell, hogy legyen. Már majdnem azt kérdeztem, hogy akkor mit is csinálsz még ott?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, 3000CHF, ez valodi osszeg, napi love.Ebbol egyebkent nem csinaltak titkot. Siman felraktak az eroforras tervek koze, mindenkinek elerheto.
  Nemet fejleszto ceg, neves angol bank.

  - Igen, ennyi penzert mar lehetne normalis minoseg.
  De ok inkabb kelet europai nepeket alkalmaznak ocso penzert. Ezert kerultem en is ide :)
  Amit meg erdemes hozzatenni. Nem nagyon van utokompenzacio. Ez a kovetkezot jelenti. Ha a nemet ceg azt mondja, hogy 30 nap lesz megcsinalni valamit, az angolok elfogadjak, akkor kifizetik a 30*3000-et. Viszont ha valami miatt 50 nap lesz, nem 30, akkor eleg nehez utana meg 20 napnyi loveert kilincselni.Max kirugjak a dolgozot.

  - "Valami nagyon rosszul van akkor itt szervezve, mert sem az erőforrásokat nem mérik fel jól, se a menedzselése nincs rendben."
  Ez pontosan igy van. De itt kb az ervenyesul mint az egyetemen. Nem tanitanak, hanem elvarnak.Ha nem teljesited, akkor kirugnak.
  Felelmetes volt szembesulni azzal, hogy rosszabul csinaljak, mint barmelyik magyar fejlesztoceg. DE van love dogivel, meg lehet engedni a tevedest(nem a dolgozonak), ballepest. Magyarorszagon egy ilyen cegnek mar elvagtak volna a torkat. Itt nem.

  "hagyni őket tanulni a saját hibáikból, hogy aztán elkötelezett és lojális és igényes dolgozókká váljanak. (Hiszen egy összeszokott csapaton belül tök gáz a gány kód.) Ez olcsóbb és jobb is."

  Itt ilyen nincs. Altalaban kivagjak az embereket, ha azt latjak, hogy csak 8 oraban dolgoznak naponta es nem tudjak tartani a tervet.Itt a nem hivatalos atlag 10 ora korul van. 8-kor "illik" bejonni es 6 utan "illik" csak lelepni.
  A fluktuacio az IT iparban az egyik legnagyobb veszely a jo minosegu kodra. De "kirugunk, mert nem tetszik valami" felfogassal nem igazan lehet eredmenyeket elerni. De amig a projektmenedzser nem tudja mit jelent igazabol az, hogy gany kod es amig a kirugasokban latjak a ceg eloremenetelenek lenyeget, addig teljesen felesleges beszelni nekik errol :)

  En egyebkent honapokon belul lelepek ettol a cegtol. Hatha van jobb nemet ceg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En jelenleg Nemetorszagban dolgozok, banki projekten. Egy atlagos fejlesztoi munkanapot itt a banki ugyfelnek 3000CHF (700.000Ft-ert) adnak, amibol a legtobb fejleszto brutto 150 euro-t lat :) De ez a csucs kategoria. Mindenutt kihasznaljak az embereket, csak a skala kulonbozik. A kibocsatot minoseg meg a beka also fele alatt van.


  Ez elég borzasztóan hangzik! 3000 CHF azért már odaát is egy fizetés. Ezt naponta? Hülyék ezek? Illetve, ennyi pénzért már lehetne jó minőség is... Valami nagyon rosszul van akkor itt szervezve, mert sem az erőforrásokat nem mérik fel jól, se a menedzselése nincs rendben. Értem egyébként a contractorok használatának logikáját, csak személyes tapasztalatom az, hogy a banki projektek soha de soha nem érnek véget. Mindig projekt van. Sokkal jobban megérte volna az embereket felvenni alkalmazottnak, csapattá kovácsolni, hagyni őket tanulni a saját hibáikból, hogy aztán elkötelezett és lojális és igényes dolgozókká váljanak. (Hiszen egy összeszokott csapaton belül tök gáz a gány kód.) Ez olcsóbb és jobb is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt most konkrétan ránk mondod, vagy a fejvadászokra úgy általában? Nehezen tudom magunkra értelmezni, pl. folyékonyan beszélünk angolul mind és nincsenek kamu állásaink.
  Esetleg van-e konkrét kérdésed az állással kapcsolatban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyen az elet.
  Szerintem a Mimox se rosszabb, mint barmelyik fejvadasz ceg.
  Sot en inkabb csak jot mondhatok roluk.

  - Sokszor oszintebbek, mint a legtobb ceg.Es mint ahogy itt is latod valaszolnak, nem vonulnak felre.

  - Segitokeszek. En pl. voltam naluk probainterjun, ahol elmondtak, hogy mit latnak es hogyan fejlesszem magam.

  Tehat meg kell vedjem oket es ertekesebbnek tartom, mint a legtobb fejvadasz ceget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • " ... viszont a mi interjúnkon már nagyjából el tudjuk dönteni, hogy eséllyel pályázik-e az illető."

  Tisztelet a kivételnek, de még akkora kókler bandát még soha nem láttam, ami össze tud verődni egy fejvadász cégnél.
  Nem kell hozzá képesítés, ezért birka banda az egész. Külön embert használtok, aki tesztel angolból, mert a nagy része sík az idegen nyelvekben, de főleg a szakmában, közbe meg játszátok az okostojást és a mindenhatót.
  Nem ritka, hogy szivatjátok az embereket kamu állásokkal, hogy gyűjtsetek cv t.
  Vagy a kliens oldaláról vadásszátok a melókat és előadjátok, hogy mintha ti lennétek megbízva.
  Ekkora kamu szakma kevés van még egy.
  Ahol én dolgoztam ott 10 évre adták fel az állásokat a gyagyások, mindnek egy cellában kéne ülnie sorozatos éveken keresztül elkövetett csalásért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor jelentkezz! Ha nagyon jo vagy, biztosan megvarnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy mire a gyerekek felnonek, addigra oket is olyan ajanlattal fogjak megkeresni, hogy "Tok jo lesz befektetesnek" aztan ez a ciklus sose er veget.

  Sajnos mindig az erosebb kutya kufircol.Es az az erosebb, akinel a love van. Amig sok az allastalan munkanelkuli, olcso Janos, addig sose lesznek 3millios allasok.Nem azert, mert a tulajdonos nem tudja kifizetni, hanem azert, mert nem akarja. Nem eri meg nekik atlag beresen kivul tobbert foglalkoztatni senkit. Persze torekednek arra, hogy atlag berert atlagon feluli embert kapjanak. De ez ritkan sikerul. Aki rajon, hogy bizony tobbet tud, az elobb-utobb le is fog lepni oda, ahol talan meg is fizetik a beret, ami neki jar.
  Na meg persze amig a fonok/tulajdonos felesegenek kacsalabon forgo palotajat kell felepiteni a dolgozok veres verejtekebol, addig sose lesz senkinek normalis fizetese.
  Kell a fonok alfele ala az uj audi, bmw.
  Persze meg lehet erteni.Ha ti lesztek tulajdonosok, valoszinu ti fogtok tenni a dolgozokra, azok meg majd gurcolnek azert, hogy fel tudd ujitani a kerodat.

  En jelenleg Nemetorszagban dolgozok, banki projekten. Egy atlagos fejlesztoi munkanapot itt a banki ugyfelnek 3000CHF (700.000Ft-ert) adnak, amibol a legtobb fejleszto brutto 150 euro-t lat :) De ez a csucs kategoria. Mindenutt kihasznaljak az embereket, csak a skala kulonbozik. A kibocsatot minoseg meg a beka also fele alatt van. De amig mindenki megkapja a penzet, addig ez soha senkit nem erdekel. Majd akkor fog, ha majd osszeomlik az egesz kartyavar, aztan mindenki mehet szelnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak megerősiteni tudom, ez egy nagyon jó ajánlat. Cambridge egyetemi város, alacsonyabbak a rezsik. Ha nem lennék elkötelezve vagy fél évig biztosan jelentkeznék
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdéseket előre nem tudjuk, és nem is akarjuk elmondani, viszont a mi interjúnkon már nagyjából el tudjuk dönteni, hogy eséllyel pályázik-e az illető. Lesz írásbeli online teszt is, amit az ügyfél szervez, erre is fel tudjuk készíteni a jelentkezőket, mert már van ebben tapasztalatunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezeket nem tudom cáfolni. Ugyanakkor a kétgyerekes család másik felnőtt tagja is akár dolgozhatna... (Ebbe ne kössetek bele, mert én anya vagyok két gyerekkel.) Ha csak 20K-t keres, akkor megvan kb. a kívánatos lóvé. Illetve nem kell örökké kint lenni, elég, ha a gyerköcök "csak" anyanyelvi szinten megtanulnak angolul, így befektetésnek számítva... Érted.

  De igen, nyilván sokkal jobban megéri, ha nincs gyerek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes lenne, de őszintén szólva nagyon alacsony a fizetés. 27K-35K-nak a nettója valahol huszon egykét K, namost pl. nem tudom, hogy Cambridge-ben milyen lakásárak vannak, de Londonban egy jó lakás mondjuk egy 2 gyerekes családnak (mint mi vagyunk) havi 1200 körül van legalább, ami évi 14K. Egy kisgyerek óvodája, sőt színvonalas iskoája úgy tűnik évi sok K. (Van állami iskola, de nem sok jót hallani róla).
  Szvsz olyannak, aki családos, itthon jól kereső tapasztalt fejlesztő, és az itthoni életszínvonalát akarja kint tartani, plusz még többet is akar félre tenni, ez szóba sem jöhet.

  Én gondolkod(gat)om Londonba költözni, de nekem pl. csak akkor éri meg, ha az ottani átlag programozói fizetés felett keresnék. (Itthoni lakáshitelt fizetni, jó környéken lakni, ottani lakást bérelni, két kisgyereket eltartani, jó óvodát, jó iskolát fizetni). Igazából nekem szvsz. 60K alatt nem éri meg a hercehurcát, jobb itthon maradni. Namost a Londoni átlag Java fizetés 45K körül van, 60K már nagyon jónak számít Java vonalon, de van rá példa bőven. C++ - os munkáknál viszont gyakoribb a 60K+ fizetés, ezért inkább erre erősítek, veszélyes dolog amúgy is, ha bekategorizálnak Java programozónak. (Persze még mindig jobb, mint ha valakit PHP programozónak kategorizálnak be, mert annak az átlagfizetése még alacsonyabb.) Az igazán jó fizetések (60K+, sőt oskszor sokkal több is) szinte mind a pénzügyi szektorban vannak Londonban, elsősorban C++-os quant developer-i vagy high frequency trading témában, persze ilyen helyekre nagyon nem triviális bejutni.

  TL;DR: családdal, kisgyerekekkel kutya drága London, csak akkor éri meg kimenni, ha tényleg nagyon jó állásba megy az ember vagy ha itthon valamiért nagyon rossz állásban volt. Egyedülálló fiatalok esetében nem nagyon áll, amiket írtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy mikor kell kezdeni :)

  "(Az interjú angolul lesz. A felkészüléshez segítséget biztosítunk.)"

  Vegre egy jo magyar fejvadasz ceg, aki tolja az embert, nem huzza :)

  En kulfoldi melokeresesnel tapasztalok hasonloakat. Meg a kerdeseket is majdhogynem elmondtak elore a fejvadaszok :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fejlesztőt keresünk szövegbányászat (Text mining) témakörbe, Cambridge városába.  Feltételek

  - Fejlesztői tapasztalat multiplatformos környezetben, OOP nyelvek magas szintű ismerete Java v. C++ erős szinten. Egy másik nyelv ismerete, mint pl. Python v. Perl is kell.
  Rendes, normális IDE-k, és verziókövetők, teszteszközök ismerete, használata rutinszerűen.
  - A következők egyikében szerzett jártasság: adatvizualizáció, elosztott rendszerek, dokumentumkezelés, full-text keresés, grid computing, információ-kinyerés, NLP, szemantikus web cuccok, szövegbányászat, UX vagy webszolgáltatások.
  - Tudd mi az ipari szoftverfejlesztés, azaz követelményelemzés, specifikációk pontosítása, dokumántálás, szoftverarchitektúra, DP-k, tesztautomatizálás, kódüzemeltetés, agilis fejlesztési módszertanok, TDD/BDD.
  - Felsőfokú végzettség kell (diploma).
  - 3+ év fejlesztői tapasztalat az elmúlt 3 évet is tartalmazva.
  - Teljesen folyékony angol beszélt változatban. (Az interjú angolul lesz. A felkészüléshez segítséget biztosítunk.)

  Feladat:

  Termékfejlesztésről van szó, és iszonyat jó lehetőség annak, akit érdekelnek a keresési technikák, szöveg- és adatbányászat. A cégről, a munkáról rengeteg infónk van, aki megfelel a kritériumoknak, annak megmutatjuk a cég weboldalát, ahonnan minden kiderül. Nagy általánosságban a szoftverfejlesztői csapatot kívánják bővíteni 2-4 fővel, és a fejlesztés minden fázisára, illetve alrendszereihez szükségük van emberre. Kérdezz!!!!

  Fizetés:

  Évi br. £27-35K + egy vagon juttatás. Egykeresős családosoknak ez nem ANNYIRA sok, kivéve, ha mindenáron menni akarsz külföldre. Vezető fejlesztőknek br. £40-45K de ahhoz 6+ év tapasztalat kell!

  Érdeklődni itt: csudi@mimox.com, v. hívhatsz: 06209606731!
  Innen kinyomtathatod!
  Itt is jelentkezhetsz, vagy siman email-ben!

  Cambridge 50 percre van Londontól gyorsvonattal, van aki ingázik. (Meg fordítva is.) Viszont helyben lakni szép és jó, bringával jár mindenki, mert kicsi és lapos! Vigyázat, az épületek döntő többsége a belvárosban egyetem, kutatóintézet, vagy kocsma!

  Mit nem írtam le????
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd