Két excel file összefésülése

Két excel file összefésülése
2012-03-11T18:12:57+01:00
2012-03-11T19:19:47+01:00
2022-10-25T12:25:32+02:00
 • Célszerű VBA a programot írni.
  (Visual Basic kategória)

  Ha két sor megegyezik, akkor azt érted az alatt, hogy az egész sor, a sorban minden adat celláról cellára?

  Ha teljes sor egyezőséget akarsz, akkor kezdetnek célszerű lenne soronként összefűzni a cellákat és betenni egy üres oszlopba.
  (Tehát ha A-D oszlopban vannak adatok, akkor az E oszlopban kerülne bele pl. A2 & B2 & C2 & D2 cellák összefűzve)
  Ugyanezt megcsinálni a másik munkalapon is.

  Az F oszlopba pedig az Application.Vlookup (FKERES) függvény használatával az E oszlopban lévő értéket kell végignézni a másik munkalap E oszlopában lévő értékkel. ha megegyezik, akkor akár be lehet írni az F oszlopba, hogy megegyezik, ha nem akkor azt, hogy eltér. Ugyanezt a másik munkalappal is megcsinálni.

  A másoláshoz célszerű ciklussal végiglépkedni először az egyik munkalapon, egészen addig, amíg nem üres az A oszlopban lévő cella. (remélhetőleg nincsenek közben üres sorok, ha mégis, akkor másik megoldás kell arra, hogy meddig menjünk).

  Vagy pedig egyből másoljuk az egész használt tartomány (activesheet.usedrange), az még gyorsabb lenne.

  Másik munkalapnál kell igazából ciklussal végigmenni, ott már azt is kell figyelni, hogy csak azokat a sorokat másolni, aminél az F oszlopban az van, hogy eltér....

  Persze az egyes sor másolások végén be lehet írni mindenhova ahova kell a G oszlopban azt hogy "kész".

  -------------------------------------------------------------

  Egy másik megoldás (ha legalább Excel 2007-es verzió van), szintén összefűzéssel kell kezdeni az E oszlopban, után a két munkalapot egybemásolni egymás után, majd az E oszlopra ráfuttatni az ismétlődések eltávolítását, így majd törli azokat a sorokat, amelyek ismétlődnek.


  -------------------------------------------------------------

  Ha új adatok kerülnek a táblába, akkor az excel fájl megnyitásánál ellenőrizhetné, hogy ahol még nincs a kész, azt másolja át, de nézze meg szintén, hogy van-e a másik táblában ugyanaz, hátha ismétlődik, illetve lehet akár egy gombot létrehozni, arra kattintva frissítene, vagy másik eseményre (ha nem a megnyitás, akkor pl. a bezárásra futna le a másolás, még a bezárás előtt....)

  Először azt tisztázd le magadban, mint és hogyan szeretnél pontosan, mert sokféle megoldás lehetséges.

  Itt a prog.hu-n van számtalan megoldás már hasonló témában, érdemes rákeresni.


  A kérdésed címében két excel file (munkafüzet) összefésülését írsz, utána már csak táblákról (munkalapokról) beszélsz....
  Hogy is van ez? Két munkalapot szeretnél összefüzni (pl. Munka1, Munka2) egy munkafüzeten belül vagy két munkafüzetet (pl. Akármi1.xlsx, Akármi2.xlsx) és annak munkalapjait?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • magyar esetén fkeres nem használható?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Szeretnék segítséget kérni.
  Van két excel táblám, amit szeretnék összefésülni.
  A munka1 táblában van 2000 sor, a munka2 táblában 3000, amiből kb 1500 mind a két táblában megvan. hogyan tudnám a két táblát egy harmadikba (munka3) összefésülni úgy, hogy ami megegyezik azt cak egyzer tegye bele. És esetleg azt meg lehet oldani hogy az áttett sorok végére beírja hogy KÉSZ????
  Esetleg ha az összefésülés után még kerűlne új adat valamelyik táblába, akkor hogyan tudnám a munka3-ba betenni a legelső üress sorba azokat ami végén nincs ott a KÉSZ szó?

  ????
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd