Offlájn program java-val

Offlájn program java-val
2012-03-11T12:21:15+01:00
2012-03-11T17:22:43+01:00
2022-10-25T12:25:33+02:00
 • Semmi akadálya nincs annak, hogy javával kétrétegű alkalmazást csinálj. Sőt, ha nagyon akarsz, akkor egyrétegűt is csinálhatsz, mint anno a jó öreg Clipperes rendszerek voltak. Persze attól egy kétrétegű cucc semmivel sem lesz biztonságosabb mint egy háromrétegű, sőt. A legtöbb helyen pedig eleve nem szívesen engednek ki adatbázisszervert közvetlenül a nagyvilágba, még SSL-en át sem. Aztán, javában nem csak ws-en át kommunikálhatsz az alkalmazásszerverrel, hanem Pl. CORBA-n át is. Ráaadásul szvsz egy tomcattal is meg lehet csinálni hogy ne a default porton át kommunikáljon, és szerintem azt is meg lehet oldani, hogy egy user esetén az adott portot csak a helyi gépről érhesd el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nyitott wifi alatt azt értem , hogy beülsz egy mcdonaldsba , és bekapcsolva marad a gépen a wifi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem amikor ezt az alkalmazást készíthették, úgy gondolták, hogy több kliens fogja használni.
  Azaz valahova felrakják a tomcat-es kiszolgálót, és ahhoz csatlakoznak a kliensek.

  Csak gondolom eladják egyfelhasználós verzióként is...

  simán egy nyitott wifivel komoly károkat lehet okozni.


  Ha valakinek nyitott wifije van, az letolhatja a gatyáját is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a telepítésről a user nem is lát semmit hiszen kap egy windowsos kattintatos install wizardot , fogalma nincs milyen dolgokat pakol fel stb.

  A user abban a tudatban telepít egy programot a gépére ,hogy az egy komoly cég komoly szoftvere , és a komoly cég is úgy gondolja , hogy ez egy komolyan megcsinált valami.
  Csak mivel már a telepítésnél gond volt , ezért egyik ismerős megkért ,hogy telepítsem neki ezt a programot , mert mindenféle hibát ír ki .
  Kinyitottam a kis tepelítős mappát és láss csodát , egy komplett tomcat benne figyelt , stb..

  Nem vagyok igazán otthon a java-s dolgokban , csináltam már benne pár dolgot de abban biztos vagyok , hogy web-szerver nélkül is lehet vele asztali alkalmazást készíteni ami nem nyitja ki a portokat és nem engedi át a tűzfalon, és mégis távoli kapcsolatokat kezel esetenként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát én még csak négy éve dolgozom Javával enterprise-nál, de két dolog már teljesen világos számomra:

  1. Attól, hogy valami drága meg enterprise, még nem lesz automatikusan jó is, sőt.
  2. Az enterprise-ok sokkal inkább hajlandók megvenni egy rakás hulladékot garantált supporttal, mint mondjuk használni egy jól működő megoldást support nélkül. Még az se feltétlen számít, hogy milyen minőségű az a support, csak lássa a döntéshozó, hogy van.

  Egyik dolog se a Java hibája, legfeljebb azért kapcsolódik hozzá, mert az enterprise-ok szeretik a Javát. A kutyaütő az kutyaütő marad, attól függetlenül, hogy milyen nyelven dolgozik, meg hogy milyen buzzwordökkel fogják a végén eladni a végterméket a naiv ügyfélnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Így még nem láttam leírva, hogy offline...

  A webes alkalmazásoknak pedig van egy olyan tulajdonságuk, hogy a userek nem telepítgetik maguknak...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A minap találkoztam egy java-s szoftverrel....

  egy komplett Tomcat szervert kell telepíteni hozzá , kinyitja a 80 as portot , átenged mindent a tűzfalon , jah és vagy 200 más dolog , szerintem el kéne gondolkodni egyes szervezeteknek , hogy milyen mód csinálnak meg egy alkalmazást.
  merthogy ez egy pénzügyi szervezet programja :)

  nemtudom kinek mi a véleménye a dologról , de sok esetben ez a javas kultusz nemhogy erősödik , hanem megdőlni látszik bennem.
  Lehet hogy platform független , és hogy szép kis programokat lehet vele csinálni , de az ilyenektől égnek áll a hajam .
  Mert hogy localon nyit egy adatbázis szervert pl mssql-t vagy mysql-t , azt szépen megnyitja derbyvel/jdbcvel vagy más egyébbel az ok , utána egy proxin keresztül ssl kapcsolaton szinkronizál a kiszolgáló adatbázissal , aztmondom ,oké , de hogy ekkora kajlaságot ....
  simán egy nyitott wifivel komoly károkat lehet okozni.
  Biztosan én vagyok csak ráparázva , de mégiscsak személyes adatokról és adatvédelemról van szó....gondolom egy rakás zsét elkértek a lefejlesztésért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd