Naptár PHP vagy JS
2012-03-08T16:00:37+01:00
2012-03-09T19:09:25+01:00
2022-07-19T05:11:49+02:00
 • phpclasses.org például ki van tömve jobbnál jobb naptár megjelenítő programokkal. Leakasztasz egy classt, és máris kész.

  hogy bevitelnél mit érdemes használni dátumok bevitelére?
  mindig az adott feladattól függ melyik a hatékonyabb.

  én pl a formázott bevitelt szeretem,( ____-__-__ ) ahol évet hónapot bepötyögöd, kicsit gyorsabb mint kattintani, és elrontani sem tudja... ezzel szemben végiglépkedni a hónapokon, vagy legördíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs semmi köze az sql-hez természetesen, én sem értem, hogy miért írta. A kérdés az, hogy ki a célközönség? Ha egy belső rendszerbe kell, mondjuk egy vállalatiba, akkor nem biztos, hogy a javascript a nyerő, sokszor le is van tiltva. Ebben az esetben nem marad más, mint, hogy php-ban kiírsz egy havi táblázatot, a napok száma, pedig egy link, a hónapot és az évet pedig kívül lehet állítgatni. Viszont ez elég körülményes, mindig vissza postolni a szervernek, hogy mi változott stb. Ha pedig van javascript, akkor egyértelmű, hogy használni kell. Mint ahogy előttem írták:

  jquery ui

  Nagyon megkönnyíti a munkát és esztétikus is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt egy kicsit bővebben kifejted? Egy kicsit belekavarodtam.

  Jelenleg is PHP-t használok. És ezzel együtt a MySQL-t.
  Jelenleg nem látom az adatbáziskezelő és egy nap/idő kiválasztó felület között az összefüggést. A naptárban kiválasztott időpont beíródik egy adatbeviteli mezőbe, amiből elmentem az adatbázisba. De az én jelenlegi kérdésem a naptár megvalósítására vonatkozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az én véleményem (ha már neked a php tetszik), hogy inkább tanuld meg a MYSQL-t amíg én nem tudtam addig mindenhova TXT-s lementéseket meg XML adatbázisokat használtam!
  Én máig még maradtam (ha SQL-ről van szó) a PHP MYSQL generator használom mert egyszerű,gyors, és ajánlották!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a helyedben elkezdenék ismerkedni a JS-sel.
  Ha megnézed a jQuery Datepickert, akkor láthatod hogy körülbelül 2 sor egy ilyet berakni a kódodba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szeretnék bonyolult naptárat. A cél egy letisztult egyszerű kis táblázat ahol könnyedén kilehet a megfelelő évet hónapot és napot választani. Nem kell csillogó mozgó és egyéb hosszútávon akár idegesítő elemmel teletuszkolni.
  Tehát a dolga csak annyi hogy egy mezőbe beírja a kÍvánt dátumot és időpontot. Azért szeretném ezt így választhatóra mert egy mezőbe beírni hiba nélkül elég macerás a felhasználónak. És utána pedig időbélyeg készül belőle hogy használni tudjam. Jelenleg minden érték külön lenyílóba van. De ez nem a legjobb megoldás mire az 5 lenyíló ablakból kiválasztja a felhasználó a megfelelő kombinációt.
  Valamint jelenleg jobban is ismerem a PHP-t. A JS valahogy még mindig olyan idegen nekem. Ha valami nem indokolja akkor nem is használom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a látogatók számától függ (amit amúgy sem lehet úgy besorolni, ahogy az előző hsz-ben látható volt)... attól függ, milyen naptárat szeretnél. Ha csillogó-villogó JS effektes lapozgatós csúszkálós stb. az igény, akkor a JS-t sehogy sem úszod meg. Ha egyszerű naptár kell, ami mondjuk időpontokhoz eseményeket rögzít adatbázisba, akkor inkább PHP (az ezernégyzáz ellenőrzés és felvitel mellett a szervernek a két ciklus, ami kiírja a naptárat, nem fog számítani).

  Az alapján válassz, hogy melyikhez értesz jobban, melyiket akarod jobban megtanulni. Ahogy nézem, neked inkább a JS-t javasolnám, a beküldött dátum validációját meg majd elvégzi a PHP.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ!!
  Én nem használok neten naptárat!
  De ha...
  ...Nagy a látogatottság(1000-10000) akkor JS javasolt!
  ...Kicsi a látogatottság(10-1000) akkor PHP javasolt!
  Bár azt is figyelembe kell venni , hogy minden oldalon kell-e az a naptár!
  Javasolt még az , hogy a naptárat beteszed egy iframébe és ott 1szer letölti js és utána nem kell vele bajlódni!
  Vagy ha nagyon digicselni akarsz akkor egy sütibe letárolod a js és majd ha kell akkor ott beolvasod!
  Én hasonlóan csak picit szebben késztettem rá a felhasználóimat arra , hogy használják a sütiket!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözletem!

  Egy adatrögzítő lapon természetesen szükség van dátumok bevitelére is. Ezt szeretném egy felbukkanó kis naptárral megoldani, hogy minél egyszerűbb legyen.
  Az Oldal HTML-ben íródik. A kérdésem az, hogy milyen formában írjam meg a naptárat? PHP vagy JS?
  Jelenleg szívesebben írok PHP kódokat. De ha kell akkor keresek hozzá JS-t.
  Gondolom az oldal látogatottságától függően is lehet választani. Ha PHP-ben írom akkor a szervert terhelem, ha JS akkor pedig a kliens gépeket. Kérdés hogy egy naptár kód mennyire befolyásolja a teljesítményt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd